Doorgaan naar hoofdcontent

Het succesverhaal van Richard Branson (deel 2): ondanks hoop flops en bakken kritiek behoudt de zakenman zijn ‘lice...

HLN
Het succesverhaal van Richard Branson (deel 2): ondanks hoop flops en bakken kritiek behoudt de zakenman zijn 'license to thrill'
De Britse zakenman Richard Branson (71) heeft geschiedenis geschreven met zijn trip naar de ruimte in zijn eigen raket. Zeventien jaar lang werkte hij naar dit moment toe. Onderweg kwam hij obstakels tegen - hij belandde onder andere in de gevangenis, werd beschuldigd van seksueel geweld en lanceerde een hoop flops - maar niets weerhield hem ervan zijn droom waar te maken. Welke lessen kunnen we leren van de man die intussen 4,4 miljard dollar waard is?
Lees verder

In het Zweedse hotel van Vlamingen Robin Berthier en Marieke Pattijn: "Coronamaatregelen spelen in ons voordeel"
De coronacrisis trof de toeristische sector vorig jaar midscheeps. Volgeboekte accommodaties in het buitenland zagen plots reserveringen geannuleerd. Maar hoe is het deze zomer? Voor de Vlamingen Robin Berthier (36) en Marieke Pattijn (33), die met Stilleben een klein hotel in Zweden runnen, creëerde de pandemie opportuniteiten waarvan ze deze zomer volop de vruchten plukken. «We wonnen zelfs een toerismeprijs.»
Lees verder

Daramy kiest voor Ajax in plaats van Club, ondanks akkoord voor zo'n 13 miljoen euro
Mohamed Daramy (19) kiest voor Ajax. Ondanks een akkoord tussen Club Brugge en FC Kopenhagen voor zo'n slordige 13 miljoen euro, wil de talentvolle winger naar Amsterdam. Club focust zich nu op andere dossiers.
Lees verder

LIVE. GOAL! Zaroury straft defensief gestuntel bij Zulte Waregem genadeloos af
• Elindus Arena • Aftrap: 16u • Zulte Waregem heeft 4 punten • Charleroi heeft 6 punten en is na 4 matchen nog altijd ongeslagen
Lees verder

Club Brugge ziet transfertarget Daramy voor Ajax kiezen, maar richt zijn pijlen nu op andere pistes
Mohamed Daramy (19) kiest voor Ajax. Ondanks een akkoord tussen Club Brugge en FC Kopenhagen voor zo'n slordige 13 miljoen euro, wil de talentvolle winger naar Amsterdam. Club is daardoor echter niet uit zijn lood geslagen. Blauw-zwart focust zich nu op andere, al concrete, dossiers.
Lees verder

LIVE VUELTA. Caruso kan de ritzege al ruiken, wat doen de klassementsmannen op de slotklim?
Klimmen geblazen in de Vuelta. De negende etappe brengt de renners van Puerto Lumbreras naar de Alto de Velefique (13 km aan 7,3%). Behoudt Primoz Roglic zijn leiderstrui? En wie pakt de ritzege? Volg het hier LIVE!
Lees verder

KOERS KORT. Johannessen wint Ronde van de Toekomst, Rodriguez snelste in slotrit - Kimmann en Shriever kronen zich tot wereldkampioen BMX
Carlos Rodriguez heeft de slotrit in de Ronde van de Toekomst gewonnen. De Spanjaard soleerde na 151,6 km van La Toussuire naar de Col du Petit Saint-Bernard naar de zege. Finaal kwam hij zeven seconden tekort voor de eindzege, die op naam komt van Tobias Halland Johannessen.
Lees verder

Ruim half miljoen ontheemden sinds begin dit jaar in Afghanistan
In Afghanistan is het aantal mensen dat in eigen land op de vlucht is, sterk gestegen. Tussen begin dit jaar en begin augustus zijn meer dan 550.000 mensen voor gevechten weggevlucht uit hun steden en dorpen, zo blijkt uit gegevens van OCHA, het agentschap van de Verenigde Naties voor de coördinatie van de humanitaire hulp. In dezelfde periode van vorig jaar waren er ongeveer 165.000 ontheemden.
Lees verder

Dinsdag bijeenkomst G7 over Afghanistan, kondigt Boris Johnson aan
De virtuele vergadering van de leiders van de G7 over de toestand in Afghanistan vindt dinsdag plaats, zo heeft de Britse premier Boris Johnson aangekondigd. Groot-Brittannië is momenteel voorzitter van de Groep van 7 (Duitsland, Canada, Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Japan en Groot-Brittannië).
Lees verder

LIVE (17u30). Lukaku meteen aan de aftrap bij Chelsea in topper tegen Arsenal, ook Sambi in de basis
• 2de speeldag • Aftrap: 17u30 • Stamford Bridge • Romelu Lukaku maakt wellicht z'n debuut voor Chelsea
Lees verder

SHOWBITS. Julie Vermeire is op vakantie in Parijs en welke BV zit daar onder de zwarte verf?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Zulte Waregem en Charleroi houden elkaar in evenwicht bij rust: Vossen wist openingstreffer Zaroury uit
• Elindus Arena • Aftrap: 16u • Zulte Waregem heeft 4 punten • Charleroi heeft 6 punten en is na 4 matchen nog altijd ongeslagen
Lees verder

Deze week in 'Familie': er valt een dode en Herbert Flack maakt een entree die kan tellen
De fans van 'Familie' bleven na de seizoensfinale van hun favoriete soap met heel wat vragen zitten. Die vragen krijgen de volgende dagen en weken een antwoord. Zo wordt het al snel duidelijk dat er afscheid genomen moet worden van één van de belangrijke protagonisten van de reeks. Er valt immers een dode...
Lees verder

OPROEP. Mag NINA je liefdesproblemen helpen op te lossen, met advies van een professional?
Zit je relatie in een dip? Heb je het moeilijk als single? Heeft je partner verlangens waar jij niet aan tegemoet wil komen? Is een ex opgedoken en zijn oude passies weer aangewakkerd? Hou je van je lief, maar niet van je schoonmoeder? Of heb je het gevoel dat je altijd op de tweede plaats komt in jullie huwelijk? NINA geeft je gratis advies van seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck.
Lees verder

Belgische advocaat van 'Hotel Rwanda'-held terug in Brussel
De Belgische advocaat van Paul Rusesabagina, Vincent Lurquin, Vincent Lurquin, die zaterdagavond uit Rwanda is gezet voor "het overtreden van de immigratiewet", is terug in België. Hij bevestigde aan Belga dat hij werd opgepakt en ondervraagd door de Rwandese autoriteiten voordat hij door soldaten naar het tarmac werd geëscorteerd.
Lees verder

LIVE. GOAL! Nicholson zet Charleroi vroeg in tweede helft op voorsprong
• Elindus Arena • Aftrap: 16u • Zulte Waregem heeft 4 punten • Charleroi heeft 6 punten en is na 4 matchen nog altijd ongeslagen
Lees verder

Leider Primoz Roglic moet enkel een sterke Enric Mas bij zich dulden in zware bergrit Vuelta, Egan Bernal zakt door het ijs
Damiano Caruso heeft op fenomenale wijze de negende etappe in de Vuelta gewonnen. De 33-jarige Italiaan rondde een solo van maar liefst 70 (!) kilometer af. In de groep der favorieten kregen we heel wat aanvalspogingen te zien, maar Primoz Roglic kwam nooit in de problemen en reed samen met Enric Mas iedereen in het verlies en blijft leider. Bernal verloor heel wat tijd.
Lees verder

LIVE (18u30). Clement dropt Persyn in de basis tegen Beerschot
• Aftrap: 18u30
Lees verder

Toyota domineert in Le Mans, Vandoorne strandt op een fractie van een seconde van de zege in klasse
De 89ste editie van de 24 uur van Le Mans heeft niet de verrassingen gebracht waaraan iedereen zich verwachtte. De Hypercars toonden zich wel betrouwbaar en dus was de zege voor Toyota, met een dubbel zelfs. Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez wonnen in de #7 Toyota voor de teamgenoten in de #8, Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley. Stoffel Vandoorne zag zijn Oreca 07 als zevende over de meet komen, als tweede in LMP2, op amper zeven tienden van een seconde van de zege en dat na 24 uur racen.
Lees verder

Na de beschuldigingen van seksueel misbruik: queen is niet van plan prins Andrew uit militaire rol te zetten
Queen Elizabeth (95) wil prins Andrew (61) niet uit zijn militaire rol zetten, ondanks dat alle defensiefunctionarissen vinden dat de prins moet vertrekken. De hertog van York trok zich in 2019 al terug uit zijn publieke taken, nadat hij gelinkt werd aan Jeffrey Epstein, maar behield zijn militaire rol en dat wringt.
Lees verder