Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 augustus 2021

Het kan nog gekker: Kanye West wil van naam veranderen en bouwt zijn ouderlijk huis na in stadion

HLN
Het kan nog gekker: Kanye West wil van naam veranderen en bouwt zijn ouderlijk huis na in stadion
Kanye West (44) is een man vol frisse - of bizarre, het is maar hoe je het bekijkt - ideeën. Zo laat hij op dit moment z'n ouderlijk huis nabouwen in een stadion in Chicago, terwijl hij al weken in een ander stadion in Atlanta woont. Daarnaast heeft de rapper ook een verzoek ingediend om z'n naam officieel te laten veranderen.
Lees verder

Regio Sydney meldt record coronabesmettingen
Ondanks een lockdown van acht weken krijgt Sydney, de hoofdstad van de Australische staat New South Wales, een zwaardere coronagolf niet onder controle. De overheid meldt vandaag 919 nieuwe besmettingen op 24 uur tijd, het hoogste cijfer sinds het begin van de pandemie. Twee mensen, onder wie een vrouw van rond de dertig jaar, overleden aan Covid-19. Dat zei Gladys Berejiklian, de premier van New South Wales.
Lees verder

Grootschalige fraude? "3x3 Lions organiseerden fictieve wedstrijden om op Olympische Spelen te geraken"
Om te mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen hebben de 3x3 Lions fictieve basketbaltoernooien georganiseerd. Dat bericht De Standaard op basis van informatie waar de krant de hand op kon leggen.
Lees verder

Burenhinder en hoe dat aan te pakken. Deel 1: wat zegt de nieuwe wet precies?
Vanaf 1 september wordt in ons land de allereerste wet van kracht die burenruzies moet beslechten. Dat ze welkom is, is duidelijk: het gedwongen thuiszitten tijdens de coronatijd heeft het aantal meldingen van burenruzies bij de verschillende instanties doen toenemen. Maar wat verandert er nu precies? En hoe pak je burenhinder het best aan? In deze reeks verduidelijken we niet enkel de nieuwe regels, maar bekijken we ook voor- en nadelen van de verschillende stappen naar een oplossing: van bemiddelaar tot vrederechter.
Lees verder

Hoe één goal Vanhaezebrouck overtuigde: het aparte verhaal achter de transfer van Darko Lemajic, de nieuwe spits van AA Gent
Darko Lemajic (28) wordt de nieuwe centrumspits van AA Gent. De boomlange Serviër was niet de eerste keuze bij de Buffalo's, maar de afgeketste transfer van Thomas Henry bracht zijn komst in een stroomversnelling.
Lees verder

Koen Wauters trouwde 'So You Think You Can Dance'-vrienden op Ibiza
Een vakbekwame presentator, een populaire zanger en een entertainer. Koen Wauters (53) is het allemaal. Maar hij heeft nog meer onvermoede talenten, zo blijkt. De Clouseau-zanger was ceremoniemeester tijdens het huwelijk van 'So You Think You Can Dance'-choreograaf Roy Julen (44) en Davinia Janssens (26) op Ibiza.
Lees verder

Baby van albumhoes 'Nevermind' klaagt Nirvana aan
De baby van Nirvana's beroemde 'Nevermind'-albumhoes is ondertussen volwassen, maar klaagt na 30 jaar nu de band aan voor seksuele uitbuiting van kinderen.
Lees verder

Baby van albumhoes 'Nevermind' klaagt Nirvana aan: "Mijn levensvreugde is weg"
De baby van Nirvana's beroemde 'Nevermind'-albumhoes is ondertussen volwassen, maar klaagt na 30 jaar nu de band aan voor seksuele uitbuiting van kinderen.
Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof wil 'Blijf in Mexico'-beleid opnieuw ingevoerd zien
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vandaag verklaard dat de Migration Protection Protocols (MPP), een immigratiebeleid dat asielzoekers dwingt in Mexico te wachten op de datum van hun dagvaarding, opnieuw ingevoerd moet worden. Het zogenaamde 'Blijf in Mexico'-beleid werd ingesteld door de voormalige president Donald Trump. Zo deelt het hoogste rechtscollege van de Verenigde Staten een klap uit aan de regering van president Joe Biden.
Lees verder

Droom je van een (compleet) nieuwe job? Deze 5 stappen zetten je op weg
Veel werknemers dromen tijdens het zomerverlof van een nieuwe job, zelfs helemaal weg van de vertrouwde sector. Eenmaal terug aan de slag, maken die wilde plannen helaas vaak even snel plaats voor de werkelijkheid – en sleur – van het dagelijkse werkleven. Stel die ambities niet langer uit. Of je nu enkele jaren aan de slag bent of al halverwege je carrière bent aangekomen, verandering zal nooit gemakkelijk zijn. Met deze 5 stappen van Jobat.be maak je jezelf klaar om toch overstag te gaan.
Lees verder

Met deze techniek bespaar je ieder jaar 75 euro per persoon in de badkamer
Wie geld wil besparen in de badkamer, snoeit best niet alleen in z'n waterverbruik, maar ook in de energie die nodig is voor het opwarmen van sanitair water. Onbegonnen werk? Toch niet: bouwsite Livios legt uit hoe je met een douchewarmtewisselaar het nuttige aan het aangename koppelt en zo jaarlijks zeker 75 euro per persoon kan besparen.
Lees verder

John Cleese onderzoekt cancelcultuur en politieke correctheid in nieuwe show 'Cancel Me'
'Cancel Me' is de nieuwe tv-show van de Britse komiek John Cleese (81) waarin hij de huidige golf aan politieke correctheid en cancelcultuur wil onderzoeken. Hij praat ook met activisten en gecancelde personen. Cleese kwam zelf al in aanraking met de cancelcultuur toen een aflevering van 'Fawlty Towers' offline werd gehaald wegens racisme.
Lees verder

Niet de trolley maar een ander verrassend alternatief voor plastic wegwerpzakjes is het meest duurzaam
Supermarkten moeten alweer sinds 2019 plastic wegwerpzakjes bannen. In de plaats kwamen allerlei herbruikbare tassen en de trolley. Welk alternatief nu het milieuvriendelijkst is, dat onderzocht Test Aankoop. Het resultaat noemt Simon November van de consumentenorganisatie zelf "verrassend".
Lees verder

Hooikoortsseizoen is bijna voorbij: grassen en kruiden bijna uitgebloeid
Het hooikoortsseizoen van dit jaar is bijna ten einde, dat meldt natuursite Nature Today. De meeste grassen en kruiden, die zorgen voor hooikoorts, zijn uitgebloeid. Al kan één soort nog eventjes voor heel wat pollen zorgen.
Lees verder

Je buurman met veel minder werkjaren op de teller kan toch evenveel pensioen krijgen als jij: hoe komt dat? Onze werkexpert legt uit
Wie een volledige loopbaan van 45 jaar kent, heeft recht op het minimumpensioen. Maar dat blijkt niet hetzelfde als 45 jaar werken. Hoe zit dat precies in elkaar? En hoe komt het dat iemand met veel minder jaren gewerkt heeft toch evenveel pensioen kan krijgen als jij? Bovendien merkt onze werkexpert Stijn Baert op dat Belgen met een gemiddelde loopbaan van 34 jaar minder lang aan de slag blijven dan de meeste andere Europeanen. Zullen we met z'n allen langer moeten werken om dat minimumpensioen te halen voor iedereen?
Lees verder

Napoli wacht op Dries Mertens: Rode Duivel pas eind september weer fit na schouderoperatie
Moeten we ons stilaan écht zorgen maken om Dries Mertens? De 34-jarige Rode Duivel staat na zijn schouderoperatie nog steeds niet op het veld. Stemmen uit Napoli hopen dat hij eind september opnieuw het mooie weer kan maken in San Paolo.
Lees verder

Jan Vertonghen, man met Ajax-verleden, kreeg geen warm welkom in Eindhoven: "Kon het fluitconcert wel verwachten"
Of Jan Vertonghen veel vrienden heeft in Eindhoven, dat valt te betwijfelen. De Rode Duivel heeft een verleden bij rivaal Ajax, en dat mocht hij gisteren horen. Toen hij na rust inviel voor Benfica kreeg hij een fluitconcert van de thuisaanhang over zich heen. Het zal hem worst wezen, want Benfica plaatste zich voor de groepsfase van de Champions League.
Lees verder

Denimconsultant deelt haar ultieme trucs om online de perfecte jeansbroek te kopen
Een nieuwe jeansbroek kopen is niemands favoriete bezigheid. In winkels zit je opgezadeld met onflatteus licht en het gevoel alsof je tandpasta weer in een tube probeert te knijpen. Online shoppen in de cocon van je eigen huis voelt veiliger, maar hoe kies je dan meteen de perfecte broek uit? Erin Fridja, designer, oprichter van de Britse winkel Bad Denim en denimconsultant, geeft enkele tips.
Lees verder

Ook deze drie Vlaamse B&B-uitbaters beleven hun droom in het buitenland en gaan op zoek naar de liefde
In de Vlaamse versie van de Nederlandse tv-hit 'B&B Vol Liefde' - de naam is nog een werktitel - gaan zes B&B-uitbaters, die als God in Frankrijk leven, op zoek naar het laatste, ontbrekende puzzelstuk om hun buitenlandse droom compleet te maken: de liefde. Om daar iets aan te doen, start VTM binnenkort met de opnames van dat nieuwe datingprogramma. Maak hieronder kennis met alle kandidaten.
Lees verder

INTERVIEW. "Derde prikken zijn momenteel ethisch problematisch"
Belgen met een verzwakt immuunsysteem krijgen een derde coronaprik en ook andere westerse landen zetten daar nu op in. Voor de Wereldgezondheidsorganisatie zijn die boostershots onethisch omdat in Afrika nog nauwelijks vaccins zijn gezet. "Wij zijn hier navelstaarderig bezig", zegt ook Remco van de Pas, expert volksgezondheid bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde, in een interview met De Morgen.
Lees verder