Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 augustus 2021

Het gewicht van een appel bij geboorte, maar na 13 maanden mag ‘s werelds kleinst geboren baby naar huis

HLN
Het gewicht van een appel bij geboorte, maar na 13 maanden mag 's werelds kleinst geboren baby naar huis
Amper 24 centimeter groot en 212 gram zwaar: Kwek Yu Xuan zou 's werelds kleinst geboren baby ooit zijn en was bij haar geboorte slechts vier maanden oud. Dertien maanden na haar geboorte mag het meisje het ziekenhuis in Singapore eindelijk verlaten en huiswaarts keren met haar ouders, als een gezonde baby.
Lees verder

Defensie installeert veldkeukens in Pepinster en Chaudfontaine
Defensie heeft in Chaudfontaine en Pepinster, in de provincie Luik, veldkeukens geïnstalleerd om warme maaltijden te verstrekken aan de slachtoffers van het recente noodweer. In elke faciliteit kunnen ongeveer 600 maaltijden per dag worden geproduceerd, verklaarde kolonel Rudy Decrop.
Lees verder

Zuhal Demir (41) over haar vakantie: "In Bali kan je er op een week tijd makkelijk een maandloon doorjagen"
In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft en wat ze graag doet op vakantie. "Van all-invakanties krijg ik stress."
Lees verder

"PSG zou de Eiffeltoren afgehuurd hebben om hem op een speciale manier te kunnen voorstellen": onze man in Parijs ziet Messi-gekte nu al losbarsten
VTM-journalist Jarno Bertho was vandaag al in Parijs en zag er hoe honderden PSG-fans Lionel Messi al stonden op te wachten aan de luchthavens én het stadion van de Franse grootmacht. Maar de Argentijn zal vandaag niet meer opduiken in Parijs - hij is nog thuis in Barcelona.
Lees verder

Voor Elise Mertens ligt olympisch debacle ver achter zich: "Grandslamtornooien zijn toch iets belangrijker"
Een halve finale in San Jose vorige week en vandaag alweer een eerste ronde tegen Camilia Giorgi (WTA 71) op het WTA 1000-tornooi van Montréal. Voor Elise Mertens (WTA 16) ligt het olympische debacle reeds ver achter zich.
Lees verder

Baanwielrenster Olivia Podmore op amper 24-jarige leeftijd onverwacht overleden
Vreselijk nieuws uit het baanwielrennen. De amper 24-jarige Nieuw-Zeelandse Olivia Podmore is onverwacht overleden. Een enorme klap voor haar familie en vrienden. Podmore nam niet deel aan de voorbije Spelen in Tokio, maar was er vijf jaar geleden in Rio wel bij.
Lees verder

Vaccinatiecentrum op Heizel sluit vandaag de deuren, ook in Wallonië nog maar een 16-tal centra geopend vanaf september
In Brussel heeft het vaccinatiecentrum Heizel, het vaccinatiecentrum met de grootste capaciteit, vandaag de laatste dosissen toegediend. Het centrum sluit de deuren nadat er sinds 15 februari meer dan 255.000 dosissen werden toegediend en meer dan 134.000 mensen werden gevaccineerd. Ook in Wallonië sluiten eind augustus de meeste vaccinatiecentra voorgoed de deuren.
Lees verder

Coronavaccinatie wordt verplicht voor Amerikaanse soldaten
Een coronavaccinatie wordt verplicht voor alle Amerikaanse soldaten. De vaccinatieplicht gaat in uiterlijk half september. President Joe Biden is positief over deze boodschap die zijn defensieminister Lloyd Austin overbracht aan de strijdkrachten.
Lees verder

Na de medische tests nu het vliegtuig op: Romelu Lukaku op weg naar Londen om transfer naar Chelsea te finaliseren
Didier Drogba koos zondagmiddag de vlucht vooruit. De Chelsea-legende kondigde de terugkeer van Romelu Lukaku (28) naar Londen aan. Het papierwerk houdt de afhandeling van een transfer van 115 miljoen euro op. Ondertussen legde 'Big Rom' een deel van zijn medische tests af in een kliniek Milaan én is hij op weg naar Londen om de transfer te finaliseren. Dinsdag hoopt Chelsea zijn duurste aanwinst ooit eindelijk voor te stellen.
Lees verder

'Tiger King'-gezicht Joe Exotic geeft update over zijn kankerdiagnose: "Ze laten je hier gewoon aan je lot over"
Midden mei liet Joe Exotic (58), bekend van de Netflixreeks 'Tiger King', weten dat hij prostaatkanker had. Ondertussen heeft Joe een update over zijn kankerdiagnose gegeven en het ziet er alvast niet zo goed uit. Drie maanden na zijn statement heeft hij nog steeds geen enkele vorm van medische hulp gekregen. Daarnaast is het mogelijk dat de ziekte ondertussen zijn weg gevonden heeft naar zijn maag en naar zijn bekken.
Lees verder

"Is al dat wisselen wel nodig, Hein?" Onze AA Gent-watcher Rudy Nuyens ziet dat kwaliteitsverlies bij de Buffalo's te groot is bij rotatie
AA Gent speelde tot nu toe zes wedstrijden met inzet: eentje werd gewonnen, twee eindigden op een gelijkspel, drie keer werd verloren. Die ene zege kwam er in de allereerste wedstrijd, thuis tegen Vålerenga in de Conference League. De Buffalo's speelden toen goed voetbal, ze wonnen met 4-0. Op het veld stond toen iets wat een basisteam zou kunnen zijn, op Godeau na. Okumu ondervond toen nog hinder van een blessure, hij lijkt in se beter dan Godeau.
Lees verder

"Is al dat wisselen wel nodig, Hein?" Onze AA Gent-watcher stelt zich vragen bij rotatie van Vanhaezebrouck
AA Gent speelde tot nu toe zes wedstrijden met inzet: eentje werd gewonnen, twee eindigden op een gelijkspel, drie keer werd verloren. Die ene zege kwam er in de allereerste wedstrijd, thuis tegen Vålerenga in de Conference League. De Buffalo's speelden toen goed voetbal, ze wonnen met 4-0. Op het veld stond toen iets wat een basisteam zou kunnen zijn, op Godeau na. Okumu ondervond toen nog hinder van een blessure, hij lijkt in se beter dan Godeau.
Lees verder

"Jennifer Lopez en Ben Affleck brengen zoveel mogelijk tijd samen door"
Hun romance beroert al weken de krantenkoppen, en het lijkt erop dat ook Jennifer Lopez (52) en Ben Affleck (48) niet genoeg van elkaar kunnen krijgen. Bronnen vertellen aan People dat de kersverse geliefden zoveel mogelijk tijd met elkaar willen doorbrengen.
Lees verder

Bewusteloze Britse vrouw (50) midden op straat verkracht tijdens vakantie op Mallorca
Een 50-jarige Britse vrouw is afgelopen nacht verkracht in Playa de Palma op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Het slachtoffer lag bewusteloos op straat, toen een man bovenop haar dook. Geschokte getuigen hebben de dader weggetrokken en de politie gebeld. De politie heeft een 40-jarige Duitser aangehouden en het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Kanye West neemt afstand van DaBaby na homofobe uitspraken
Kanye West (44) wil niets meer te maken hebben met DaBaby (29), of daar lijkt het toch sterk op. Na een reeks homofobe uitspraken kwam DaBaby serieus onder vuur te liggen. Iets wat ook Kanye West niet ontgaan is, want als gevolg verwijderde de Amerikaanse rapper een single met DaBaby van verschillende grote streamingdiensten.
Lees verder

De 'missing link' is plots bankzitter: Bas Dost heeft een probleem bij Club Brugge
Zes maanden geleden was hij onmisbaar, vandaag is-ie basisspeler af. Bas Dost (32), van 'missing link' tot overbodig in de basiself van Club Brugge. Dost, sowieso niet in zijn beste vorm, heeft een probleem en het bevat diverse elementen.
Lees verder

Belgische tak van reisorganisator Hillman vraagt faillissement aan
Hillman Travel, de reisonderneming die in 2019 een deeltje van Thomas Cook heeft overgenomen, heeft het faillissement aangevraagd voor haar Belgische winkels. Er waren uiteindelijk een negental filialen in het netwerk, maar door de coronacrisis en verzekeringsproblemen is nooit één reis verkocht. De investeerdersfamilie Bergmann spreekt van een verlies van enkele honderdduizenden euro, maar er zijn geen benadeelde klanten.
Lees verder

BV's testen in 'Waarheid, Durven of Doen' hoe goed ze hun lijf kunnen beheersen
In 'Waarheid, Durven of Doen' kregen de vier BV's vanavond een erg gebalanceerde opdracht voorgeschoteld. Letterlijk, want de deelnemers moesten zich erg lenig opstellen.
Lees verder

Terwijl Lukaku op weg is naar Londen om transfer naar Chelsea af te ronden, wordt in Milaan muurschildering van hem besmeurd
Didier Drogba koos zondagmiddag de vlucht vooruit. De Chelsea-legende kondigde de terugkeer van Romelu Lukaku (28) naar Londen aan. Het papierwerk houdt de afhandeling van een transfer van 115 miljoen euro op. Ondertussen legde 'Big Rom' een deel van zijn medische tests af in een kliniek Milaan. In Londen is hij nog niet om de transfer te finaliseren: hij maakte een tussenstop in Nice en vliegt van daaruit door. Dinsdag hoopt Chelsea zijn duurste aanwinst ooit eindelijk voor te stellen.
Lees verder

Voor het eerst geval van marburgvirus vastgesteld in West-Afrika
In het West-Afrikaanse land Guinee is volgens de autoriteiten een uitbraak van de levensbedreigende marburgkoorts vastgesteld. Het gaat om het eerste geval ooit in West-Afrika, zo maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend.
Lees verder