Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 augustus 2021

HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorgcentra een coronacertificaat kunnen voorleggen? Dit is jullie mening

HLN
HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorgcentra een coronacertificaat kunnen voorleggen? Dit is jullie mening
Een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus heeft in een woonzorgcentrum in Zaventem tot zeven dodelijke slachtoffers geleid. Men is volop op zoek naar de bron van deze besmetting. Intussen klinkt de roep om een verplicht coronacertificaat voor bezoekers van woonzorgcentra steeds luider. Wat denk jij? Moeten bezoekers van woonzorgcentra verplicht een coronacertificaat kunnen voorleggen? Eerder vandaag lieten we woonzorgcentra en experts aan het woord, nu is het jullie beurt.
Lees verder

Motorrijder knalt op aanhangwagen in Rotem, hulpdiensten kunnen man niet meer redden
Bij een verkeersongeval in Rotem, deelgemeente van Dilsen-Stokkem, is vrijdagnamiddag een motorrijder om het leven gekomen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse.
Lees verder

Kenny De Ketele en Robbe Ghys, gevaarlijke underdogs in de olympische ploegkoers: "Een volstrekt foutloze ploegkoers rijden is héél moeilijk"
Goud of zilver wordt moeilijk, brons kan voor Kenny De Ketele (36) en Robbe Ghys (24) in de olympische ploegkoers. Hoe dan ook is het nooit vis noch vlees met 'Team Veggie' in dé Belgische baandiscipline bij uitstek. "We zijn ambetanteriken, die niet snel kapot gaan."
Lees verder

Spoorherstellingen na overstromingen lopen vertraging op, toestand pas normaal op 4 oktober
De herstellingen op verschillende spoorlijnen in Wallonië zullen langer duren dan eerst gedacht. Dat zegt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Tussen Pepinster en Spa zou zelfs pas op 4 oktober weer treinverkeer mogelijk zijn, waar eerst aan 30 augustus werd gedacht.
Lees verder

David Goffin maakt na een vervelende enkelblessure zijn wederoptreden in Cincinnati
David Goffin (ATP-20) maakt na een enkelblessure zijn wederoptreden op het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati (Ohio). Dat met 3.028.140 dollar gedoteerde hardcourttoernooi gaat zondag 15 augustus van start.
Lees verder

Italiaanse pyromaan opgepakt dankzij verborgen camera's
In de Italiaanse gemeente Montesarchio in Campanië is een vijftiger opgepakt. Op camerabeelden is te zien hoe de man het gras in de berm aansteekt. Dat vuur zorgt later voor een grote brand die twee hectare bos verwoest. De man werd al langer verdacht en werd op heterdaad betrapt door camera's van de bosbrigade van de carabinieri. Hij riskeert tien jaar cel.
Lees verder

Man steekt brand aan en loopt weg: Italiaanse pyromaan opgepakt dankzij deze beelden
In de Italiaanse gemeente Montesarchio in Campanië is een vijftiger opgepakt. Op camerabeelden is te zien hoe de man het gras in de berm aansteekt. Dat vuur zorgt later voor een grote brand die twee hectare bos verwoest. De man werd al langer verdacht en werd op heterdaad betrapt door camera's van de bosbrigade van de carabinieri. Hij riskeert tien jaar cel.
Lees verder

Waalse regering hoopt op grotere inspanning verzekeraars bij schadeloosstelling na overstromingen
De Waalse regering en de verzekeringssector voeren onderhandelingen om na te gaan in welke mate de verzekeraars een groter deel dan wettelijk is voorgeschreven kunnen vergoeden van de schade die de zware regenval heeft berokkend. Het kabinet van minister-president Elio Di Rupo en sectororganisatie Assuralia blijven discreet over de gesprekken en over de mogelijkheid dat ze in de loop van de komende dagen kunnen landen.
Lees verder

Harry Kane bijt van zich af: "Ik zou nooit iets doen om mijn band met de fans in gevaar te brengen"
Harry Kane heeft op sociale media van zich laten horen. De 28-jarige spits kwam deze week niet opdagen op training bij Tottenham. Kane wil graag een transfer forceren naar het Manchester City van Kevin De Bruyne, maar volgens de goaltjesdief zou hij nooit geweigerd hebben om te trainen. Morgen sluit hij opnieuw aan bij de groep.
Lees verder

LIVE (20u45). Dost en Vanaken moeten tevreden zijn met een plaatsje op de bank in de Brugse derby
• Speeldag 3 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Brugse derby
Lees verder

Nieuwe brandhaarden en wind bemoeilijken blussen bosbranden in Griekenland, één overlijden vastgesteld
In een voorstad ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene is een 38-jarige man vrijdag om het leven gekomen door een vallende hoogspanningsmast. Minstens 56 actieve branden hebben vrijdag het hele land geteisterd. Dat meldt het persagentschap Reuters op zijn website. De branden in het noorden van Athene nemen niet in kracht af. Integendeel, alsmaar nieuwe brandhaarden duiken op en wind wakkert de vlammen aan, stelt het Duitse persagentschap dpa.
Lees verder

Refaelov doet Anderlecht draaien, waarom stond hij dan niet eerder in de basis? "Lior kent zijn lichaam perfect. Hij doseert als de beste"
Lior Refaelov (35) doet Anderlecht draaien, zo bewees de partij in Laçi. Waarom viel de Gouden Schoen in het seizoensbegin dan naast de ploeg? Een situatieschets met zijn entourage en ex-coach Georges Leekens. "Ik zag aan Liors gezicht dat hij in de eerste matchen nog niet top was."
Lees verder

Toppleiter binnenkort zelf voor rechter voor hulp bij ontsnappingspoging drugsbaron
In het dossier rond de ontsnappingspoging van de Franse drugsbaron Mohamed Benabdelhak uit de gevangenis van Sint-Gillis, in 2014, heeft de Brusselse raadkamer vrijdag Benabdelhak en zes andere verdachten doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Eén van die zes andere verdachten is de bekende Brusselse strafpleiter Olivier Martins.
Lees verder

Jonathan Borlée leidt Belgian Tornados ondanks spierscheur naar finale: "Wij willen die medaille ongelooflijk hard"
Adieu, Jonathan Borlée. De kans is groot dat de nationale recordhouder vandaag zijn allerlaatste race op de Spelen liep. Maar wat voor één. Hij schonk, met een scheur in de hamstrings, de Belgian Tornados nog één kans op een olympische medaille.
Lees verder

Klaas Dewyngaert zag twee contrasterende 'gouden' persconferenties: Red Lions "die nog wat promille in het bloed hadden" en een "emotioneel gebroken" Thiam
Vader en zoon Jan en Klaas Dewyngaert zijn voor VTM Nieuws en HLN ter plaatse in Tokio. Van daaruit zullen ze ruim twee weken lang verslag uitbrengen over de Olympische Spelen. Afwisselend houden ze ook een dagboek bij over hun Japanse avonturen. Vandaag is het de beurt aan Klaas.
Lees verder

POLL. Naar welke club trekt Lionel Messi? De opties op een rij
FC Barcelona dropte een serieuze bom door het afscheid van Lionel Messi aan te kondigen. Maar waar ligt de toekomst van de Argentijn? De opties op een rij.
Lees verder

Ook in ons land tekort aan beademingstoestellen voor mensen met slaapapneu na terugroepactie Philips in VS
Ook in ons land is er momenteel een tekort aan beademingstoestellen voor patiënten met slaapapneu. Oorzaak is een terugroepactie van beademingstoestellen door Philips in de Verenigde Staten. Vooral nieuwe gebruikers dreigen een tijdlang in de kou te blijven staan, legt longarts Johan Verbraecken uit bij VTM NIEUWS.
Lees verder

LIVE. Dost en Vanaken moeten tevreden zijn met een plaatsje op de bank in de Brugse derby
• Speeldag 3 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Brugse derby
Lees verder

Amerikaans leger behoudt vijf sites in Duitsland en één in België
Het Amerikaanse leger kondigde vrijdag het behoud van zes locaties aan die het eerder van plan was terug te geven aan de Duitse en Belgische regeringen. In ons land is dat het geval van de Daumerie-kazerne in Chièvres, in de provincie Henegouwen. De VS wijst voor deze koerswijziging naar "groeiende behoeften" in Europa.
Lees verder

Zeven Amerikaanse staten met laagste vaccinatiegraad zijn goed voor helft van alle ziekenhuisopnames door Covid-19: "Ongevaccineerden vormen een autosnelweg voor het virus"
In slechts zeven van de vijftig Amerikaanse staten, samen goed voor nog geen 22 procent van de hele bevolking in het land, worden momenteel 50 procent van alle nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Stuk voor stuk zijn het staten waar nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd. Experts schetsen een grimmig beeld van de situatie in de VS als niet dringend meer mensen een prik laten zetten. Met 'dank' aan de deltavariant.
Lees verder