Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 augustus 2021

Herenthout: Definitieve verkeerssituaties na proefopstellingen

Herenthout
Definitieve verkeerssituaties na proefopstellingen
Het participatietraject van de proefopstellingen in ons centrum is afgelopen. Vanaf vandaag zullen door onze technische dienst stap voor stap de nieuwe verkeerssituaties worden uitgevoerd. Zo is eerder al in Verbistlaan de enkelrichting opgeheven. Hier vinden jullie, zoals ook in de mobiliteitskrant, nogmaals een overzicht van de situaties in alle straten: VROEGER Vanaf 26 juli […]
Lees verder

Onthard je voortuin met Neteland
Ook in de Neteland-gemeenten blijven we niet gespaard van de klimaatverandering: drogere zomers, meer stortbuien, warme woonkernen. Neteland zet daarom in op groen-blauwe netwerken, infiltratie van hemelwater en ontharding om leefbare buurten te creëren. Neteland kent al tal van onthardingsprojecten zoals de vergroening van de grote markt en het gemeentepark in Vorselaar en de ontharding van Riddersberg in Herentals.
Lees verder

Ontbijt Brandweer Herenthout 22 augustus
Op zondag 22 augustus organiseert de Vriendenkring van Brandweer zone Kempen – post Herenthout haar traditionele Frühstücken-evenement in de Herenthoutse kazerne. Op het menu staan gebakken eieren met spek en brood en de nodige dorstlessers. De opbrengst gaat integraal naar de Vriendenkring.
Lees verder

All For Zero
Als burger telt jouw stem! Via het platform All For Zero kan je als burger mee nadenken over verkeersveiligheid en je mening geven over een aantal thema's zoals "samen op (de) weg, risicogedrag, controles en vorming of begeleiding als alternatieve maatregel".
Lees verder