Doorgaan naar hoofdcontent

Grootschalige fraude? “3x3 Lions organiseerden fictieve wedstrijden om op Olympische Spelen te geraken”, BOIC wac...

HLN
Grootschalige fraude? "3x3 Lions organiseerden fictieve wedstrijden om op Olympische Spelen te geraken", BOIC wacht af
Om te mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen hebben de 3x3 Lions fictieve basketbaltoernooien georganiseerd. Dat bericht De Standaard op basis van informatie waar de krant de hand op kon leggen. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zegt niet op de hoogte te zijn van de mogelijke fraude.
Lees verder

Eva De Roo en Jan Paternoster verwachten tweede kindje
Eva De Roo (33) is zwanger van haar tweede kindje. Dat maakte ze zelf bekend op Instagram. Op 1 juni 2020 verwelkomden de Studio Brussel-presentatrice en haar partner, Black Box Revelation-zanger Jan Paternoster (32), hun eerste kindje, zoontje Lucca.
Lees verder

Eva De Roo verwacht tweede kindje
Eva De Roo (33) is zwanger van haar tweede kindje. Dat maakte ze zelf bekend op Instagram. Op 1 juni 2020 verwelkomden de Studio Brussel-presentatrice en haar partner, Black Box Revelation-zanger Jan Paternoster (32), hun eerste kindje, zoontje Lucca.
Lees verder

Zusterbedrijf van Google start met zelfrijdende taxi's in San Francisco
Het technologiebedrijf Waymo wil op grote schaal zelfrijdende taxi's aanbieden in de Amerikaanse grootstad San Francisco. Dat is dinsdag (lokale tijd) bekendgemaakt door Waymo, dat net als de internetreus Google deel uitmaakt van het Alphabet-concern.
Lees verder

Onze journalist Alain Ronsse groeide uit tot een vriend van Wilfried Van Moer: "Hij was niet uit op publieke belangstelling"
Wilfried Van Moer heeft geen afscheid kunnen nemen. Geveld door een hersenbloeding met fatale afloop, gisteren omstreeks 16 uur. Hij is zich nooit bewust geweest van de leemte die hij achterlaat. Hij werd 76. Onze journalist Alain Ronsse neemt afscheid van zijn vriend. "De voorbije maanden en jaren gingen we samen naar uitvaartplechtigheden. En telkens liet Wilfried zich ontvallen: 'De volgende keer zijn wij wellicht aan de beurt'. Zijn beurt is veel te vroeg, veel te plots gekomen."
Lees verder

Twee gewonden bij zuuraanval in metro Tokio, dader op de vlucht
Bij een aanval met zwavelzuur in een metrostation in Tokio hebben twee personen dinsdagavond brandwonden opgelopen. De dader is op de vlucht. Dat melden de politie en Japanse media woensdag.
Lees verder

BV's vertellen over eerste kus met hun lief: "Supersimpel, maar het was de beste zoen ooit"
Vanavond brengen Nathalie Meskens, Lieven Scheire, Lauren Versnick en Dagny Ros samen de avond door in 'Waarheid Durven of Doen' op VTM. Eén van de uitdagingen is: durf je te vertellen hoe de eerste kus met je partner tot stand is gekomen? Lauren Versnick moet geen seconde twijfelen: "Dat was supersimpel bij mij, het was de beste kus ooit." Ook Nathalie Meskens laat het achterste van haar tong zien: "Bij ons kwam die nogal snel, die dates kwamen pas erna", lacht ze. "Het was eigenlijk al op de avond dat wij elkaar hebben leren kennen."
Lees verder

Moord in rusthuis in Anderlecht: 85-jarige vrouw dood aangetroffen
De politiezone Brussel-Zuid is maandagochtend opgeroepen voor een moord in een woonzorgcentrum in de Bergensesteenweg in Anderlecht. Dat bevestigt het parket van Brussel. Het gaat om een 85-jarige dame die in het rusthuis verblijft en dood werd aangetroffen.
Lees verder

Moord in rusthuis: 85-jarige vrouw dood aangetroffen
De politiezone Brussel-Zuid is maandagochtend opgeroepen voor een moord in een woon-zorgcentrum in Anderlecht. Dat bevestigt het parket van Brussel. Het gaat om een 85-jarige dame die in het rusthuis verblijft en dood werd aangetroffen. Het is nog niet duidelijk hoe de vrouw om het leven kwam.
Lees verder

Max Verstappen begint in Spa-Francorchamps aan tweede deel van titelstrijd: "Ik ben goed voorbereid"
Zondag start op Spa-Francorchamps het tweede deel van het Formule 1-seizoen. Max Verstappen is klaar om op zijn favoriet circuit de kloof op Lewis Hamilton in het WK-klassement te dichten. "Het is echt heel cool om te racen met zo veel hogesnelheidsbochten en hoogteverschil."
Lees verder

'Snelste achtbaan ter wereld' tijdelijk gesloten na klachten over botbreuken
De Do-Dodonpa, de snelste achtbaan ter wereld, is stilgelegd nadat vier passagiers beweerden verwondingen te hebben opgelopen tijdens de rit. De Japanse attractie haalt een snelheid van 180 kilometer per uur in 1,56 seconden, waardoor het de snelste accelererende rollercoaster ooit is.
Lees verder

Delegatie inspecteurs valt binnen bij 3M: "Nu is het hard tegen hard"
Bij chemiebedrijf 3M is vanmorgen een indrukwekkende delegatie samengekomen. Inspecteurs van de milieu-inspectie, OVAM, de VMM en het Agentschap Zorg en Gezondheid moeten elke steen omdraaien bij 3M. De delegatie moet controleren of 3M de waarheid spreekt, maar is ook symbolisch: "Het is hard tegen hard nu."
Lees verder

Eerste terdoodveroordeling ooit voor Yakuza-leider in Japan
De 74-jarige Satoru Nomura, het hoofd van een van de rivaliserende bendes die tot de Japanse criminele organisatie Yakuza behoort, is ter dood veroordeeld door de districtsrechtbank van Fukuoka in het westen van Japan. Hij wordt beschuldigd van moord en een reeks gewelddadige aanvallen. Het is de eerste keer ooit dat iemand van de Yakuza ter dood is veroordeeld, meldt BBC.
Lees verder

Een studentenkot is duur, is het interessanter om er een te kopen? Onze geldexpert maakt de rekensom
Heb je studerende kinderen in huis? Dan weet je dat studeren een dure aangelegenheid is. Gelukkig helpt de Vlaamse overheid die investering te dragen. Zowat een kwart van de Vlaamse overheidsuitgaven gaat naar onderwijs. Vorig jaar ging het om een bedrag van 12,9 miljard euro. Toch wordt van de ouders van studerende kinderen verwacht dat zij nog een bijkomende inspanning doen om de studies van hun kinderen te betalen. De duurste vogels blijken de kotstudenten. Is het dan interessanter om meteen een kot te kopen? Onze geldexpert Pascal Paepen maakt de afweging.
Lees verder

Als scholier in de eerste ploeg van SK Beveren en straffe comeback bij de Rode Duivels: het icoon Wilfried Van Moer in tien momenten
Wilfried Van Moer is niet meer. Het Belgisch voetbal verloor gisteren een icoon - Jean-Marie Pfaff noemde hem zelfs "de beste Belgische middenvelder ooit". Om de straffe carrière van de 'Kleine Generaal' nog eens te schetsen, lijsten we hieronder tien momenten op.
Lees verder

Nieuwe gezichten, nieuwe look: begingeneriek van 'Thuis' verklapt al een en ander over nieuwe seizoen
Spoiler alert! Het 27ste seizoen van 'Thuis' start pas op 30 augustus, maar de eerste beelden zijn nu al bekend. De nieuwe begingeneriek dook al op online en die blijkt een paar opvallende beelden en zelfs hints te bevatten. Wat staat de kijker de volgende weken te wachten?
Lees verder

Duizenden inheemse Brazilianen betogen voor landrechten
Meer dan zesduizend inheemse Brazilianen hebben dinsdag betoogd in de hoofdstad Brasilia. Ze vroegen het Hooggerechtshof om hun voorouderlijk land en nieuwe gebieden te beschermen.
Lees verder

"Het zou afbreuk doen aan onze vele opofferingen": 3x3 Lions geven geen commentaar op eventuele fraude om aan Olympische Spelen te kunnen deelnemen
Team Antwerp, dat de vier internationals van het 3x3 basketbal afleverde voor Tokio 2020, wil geen commentaar geven op de berichten dat de 3x3 Lions fictieve basketbaltoernooien zouden georganiseerd hebben om te kunnen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Dat berichtte De Standaard eerder vandaag. "Dit zou afbreuk doen aan het harde werk en de vele opofferingen die we maandenlang hebben geleverd." Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zegt niet op de hoogte te zijn van fraude en wacht af.
Lees verder

Doku mist al zeker twee volgende matchen met Rennes door spierblessure, wat met Rode Duivels?
Stade Rennais zal Jérémy Doku een tijdje moeten missen. Dat bevestigde trainer Bruno Genesio op zijn persconferentie in aanloop naar het Conference League-voorrondeduel tegen Rosenborg. Doku liep afgelopen weekend in de match tegen Nantes een hamstringblessure op en zal morgenavond zeker niet spelen. Ook het duel van komende zondag in de Ligue 1 tegen Angers komt te vroeg voor de jonge winger.
Lees verder

Steeds meer mensen daten volgens sterrenbeeld. 2 astrologen over de do's en don'ts: "Je hoeft niet te berusten in je zogenaamde lot"
Ben je voor een eerste date weleens om je geboortegevens gevraagd? Voor menig millennial en Gen Z'er is het de normaalste zaak van de wereld. Of je er nu in gelooft of niet, de populariteit van astrologie gaat als een raket en moeit zich nu ook met ons datingleven. Astrologen Michael Van den Bossche en Cato Vermeulen over de zin en de valkuilen van daten volgens je sterrenbeeld. "We kunnen aan de hand van de planeten zien welke uitdagingen zich in een relatie zullen voordoen, en waarom."
Lees verder