Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 augustus 2021

Google wilde bedrijf Epic Games kopen om van rechtszaak af te zijn

HLN
Google wilde bedrijf Epic Games kopen om van rechtszaak af te zijn
Google heeft overwogen om spelletjesbedrijf Epic Games of onderdelen van die onderneming te kopen. Dat is opmerkelijk, omdat Epic het techbedrijf voor de rechter heeft gedaagd. Volgens Epic vraagt Google veel te hoge commissies over apps die verkocht worden via de App Store.
Lees verder

Israël voert luchtaanvallen boven Gazastrook uit in reactie op brandballonnen
Israël heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Palestijnse beweging Hamas. De Israëlische luchtmacht reageerde daarmee op de brandballonnen die eerder vanuit de Palestijnse enclave waren opgelaten en die branden in Israël hadden veroorzaakt.
Lees verder

Grondrecht en Greenpeace dagvaarden Lantis om vervuiling rond 3M-fabriek
Het burgercollectief Grondrecht en milieuorganisatie Greenpeace hebben gisteren een milieustakingsvordering ingediend bij de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen tegen Oosterweel-bouwheer Lantis en aannemersconsortium Rinkoniên, in het kader van de PFOS-vervuiling in de omgeving van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Dat melden ze in een gezamenlijk persbericht.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Hazard als de troonopvolger van Messi: "De koning is dood, leve de koning"
Na Cristiano Ronaldo verliest La Liga nu ook Lionel Messi. Dé boegbeelden van een competitie die ooit 'the place to be' was voor vedetten. Maar ster na ster doofde uit, waardoor die van Eden Hazard nu het felste schijnt. Zo ziet onze chef voetbal. "Hij is één van de weinigen die La Liga onder de spotlights kan houden"
Lees verder

Waar eet je de beste steak tartaar van de kust? Sterrenchef Luc Bellings zocht het uit: "Met ook nog eens de zeer schappelijke prijs erbij is dit een topper"
Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: steak tartaar.
Lees verder

Marie Verhulst keert terug naar haar jeugd in Plopsaland: "Zonder het te beseffen heb ik hier als kind álles geleerd wat ik nu nodig heb"
Andere kinderen spenderen met geluk één dag van de zomervakantie in Plopsaland. Marie Verhulst maakte als kind elke zomer zes wéken zoek in het pretpark. Vader Gert pakte zijn kroost mee naar het werk, terwijl hij vijf à zes 'Samson & Gert'-shows per dag afwerkte. Nog liever dan op de attracties, zat kleine Marie in de backstage uren op de vingers van de regisseur te kijken. Nu zijzelf het baasje van Samson is, blijken die lange, lome jeugdzomers een goudmijn.
Lees verder

Vader van Britney Spears overwoog in juli nog om zijn dochter opnieuw te laten opnemen
Terwijl iedereen luidkeels "Free Britney!" schreeuwt, doet haar vader Jamie Spears (69) net het tegenovergestelde. Op vrijdag onthulde de vader van de zangeres namelijk dat hij onlangs nog met de gedachte speelde om zijn dochter opnieuw te laten opnemen. Daarnaast maakte hij meteen ook duidelijk dat hij niet van plan is om zijn rol als bewindvoerder naast zich neer te leggen.
Lees verder

Twee schietincidenten in Antwerpen: schoten gelost op woning en nachtwinkel, politie start onderzoek
De federale politie is een onderzoek gestart naar twee mogelijke aanslagen in de nacht van vrijdag op zaterdag. In Deurne werd geschoten op een woning en op het Kiel was een nachtwinkel het doelwit van criminelen. Of beide zaken met elkaar in verband staan,wordt onderzocht. Het parket van Antwerpen geeft later meer info. Een maand geleden werd aan de woning in Deurne al eens een flashgranaat gevonden. Een link met de drugsoorlog in Antwerpen is niet duidelijk.
Lees verder

Politie mag joggen, fietsen of fitnessen ingeven als gepresteerde diensturen
Politieagenten die na hun werk joggen of fitnessen om hun conditie te onderhouden, kunnen die sportactiviteit voortaan als gepresteerde diensturen aangeven. Dat meldt Het Nieuwsblad. Motorsporten, bungeespringen, vogelpik of biljart komen niet in aanmerking.
Lees verder

Gorissen en Verbruggen blikken tevreden terug op de olympische marathon: "Ons doel is bereikt"
Mieke Gorissen eindigde in de marathon als 28e in 2u34:24, op 7:04 van de Keniaanse winnares Peres Jepchirchir. "Ik heb mijn doel bereikt en daar mag ik trots op zijn", aldus Gorissen. Ook Hanne Verbruggen zette een straffe prestatie neer. Zij finishte op de 49e plaats (2:38:03). "Ik ben tevreden, maar ik had toch liever wat meer vooraan geëindigd", reageerde ze.
Lees verder

Dit najaar nog behandeling om minder snel in ziekenhuis te belanden na corona? "Ideaal bij uitbraak in woonzorgcentrum"
In het najaar moet het mogelijk zijn om een infuus met antilichamen toe te dienen aan hoogrisicopatiënten, zoals bejaarden, die met het coronavirus zijn besmet om zo de kans op een ziekenhuisopname drastisch te beperken. Dat zei viroloog Johan Neyts van de KU Leuven vrijdag in Terzake op Canvas.
Lees verder

Nieuw alcoholprobleem bij Australië: Lions-tegenstander "beschaamd" nadat spelers bubbel doorbreken om extra bier te gaan halen
Alsof de nederlaag tegen de Red Lions nog niet pijnlijk genoeg was. Enkele Australische hockeymannen kregen gisteren huisarrest opgelegd, nadat ze tegen de Covid-protocols in het olympisch dorp hadden verlaten in hun jacht op alcohol. Onder meer de bondscoach reageert misnoegd: "We zijn beschaamd." 't Is niet de eerste keer dat het Australisch Olympisch Comité het mag uitleggen tijdens deze Olympische Spelen.
Lees verder

Ex-premier Conte verkozen tot leider van Italiaanse Vijfsterrenbeweging
De gewezen Italiaanse premier Giuseppe Conte is verkozen tot de nieuwe leider van de populistische Vijfsterrenbeweging. Meer dan 62.000 partijleden (92,8 procent) schaarden zich bij een onlineverkiezing achter zijn kandidatuur, zo heeft de partij vrijdagavond bekendgemaakt.
Lees verder

Sarah Ferguson heeft tweede boekdeal te pakken
Sarah Ferguson (61), de ex-vrouw van prins Andrew, heeft bekendgemaakt dat ze binnenkort een tweede boek uitbrengt. Haar eerste boek, 'Her Heart For A Compass', ligt nog maar sinds begin deze week in de winkel.
Lees verder

Een stukje geschiedenis: Quinn uit Canada is de eerste transgender én non-binaire persoon met olympisch goud
Geschiedenis voor Canada in de olympische finale van het voetbal. Gestunt tegen Zweden. Maar dat is niet de enige primeur in de eindstrijd van vrijdag tussen Canada en Zweden. Quinn (25) werd de eerste openlijke transgender én non-binaire sporter die een olympische (gouden) medaille pakt.
Lees verder

Stad Antwerpen is klachten over Astridplein beu en plant volledige heraanleg: "Allesbehalve een wauw-gevoel nu"
Sinds de oplevering in 2006 regent het voortdurend klachten over het Koningin Astridplein. Het Antwerpse stadsbestuur wil daar nu definitief komaf mee maken en plant de volledige heraanleg van het bekende plein voor het Centraal Station. Dit najaar wordt de buurt bevraagd. De heraanleg – waarvoor een budget van 3,8 miljoen euro wordt gereserveerd – begint ten vroegste over drie jaar.
Lees verder

Halfbroer van Meghan Markle maakt zijn opwachting in Australische editie van 'Big Brother VIP'
Thomas Markle Junior (55) is binnenkort te zien in de Australische editie van 'Big Brother VIP'. Op verschillende foto's is te zien hoe de halfbroer van Meghan Markle (40) het huis binnenwandelt. Thomas krijgt er bovendien het gezelschap van Jessika Power, bekend van de Australische 'Blind Getrouwd', en Caitlyn Jenner. Ook zij zijn op verschillende foto's te zien.
Lees verder

Woning en nachtwinkel beschoten in Antwerpen: onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord, link met achtervolging tot in Rotterdam wordt onderzocht
Het parket in Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor de twee schietincidenten van vrijdagnacht in Deurne en Wilrijk voor poging tot moord en inbreuken op de wapenwetgeving. Er wordt ook onderzocht of een achtervolging van een wagen met Nederlandse nummerplaat die uiteindelijk eindigde in Rotterdam iets met de feiten te maken heeft. Die wagen kon in Borsbeek ontkomen aan een wegversperring. Er werd geschoten op het voertuig door de politie.
Lees verder

Schietincidenten Antwerpen: onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord, link met achtervolging tot in Rotterdam wordt onderzocht
Het parket in Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor de twee schietincidenten van vrijdagnacht in Deurne en Wilrijk voor poging tot moord en inbreuken op de wapenwetgeving. Er wordt ook onderzocht of een achtervolging van een wagen met Nederlandse nummerplaat die uiteindelijk eindigde in Rotterdam iets met de feiten te maken heeft.
Lees verder

Opvallend: Ronald Gaastra trekt zich terug uit de zwemwereld
Ronald Gaastra (62) trekt zich terug uit de zwemwereld. Dat meldt Sporza. De hoofdtrainer elite bij de Vlaamse Zwemfederatie zal geen atleten meer coachen. De Nederlander begeleidde in zijn carrière onder meer Frédérik Deburghgraeve en Pieter Timmers.
Lees verder