Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Zottegem: Studeerruimte voor studenten met tweede zit in kapel van Woonzorgcentrum Egmont

Studeerruimte voor studenten met tweede zit in kapel van Woonzorgcentrum Egmont
We stellen stille studeerplekken ter beschikking van Zottegemse studenten die moeten blokken voor hun tweede zit. Vanaf maandag 9 augustus tot en met vrijdag 10 september kunnen ze dagelijks, van 8 tot 22 uur, terecht in de kapel van het Woonzorgcentrum Egmont. Het is wel noodzakelijk om een studeerplekje te reserveren via Zottegem.be/studeerruimte.
Lees verder

Ingebruikname ondergrondse parking "Oud College"
De laatste weken en maanden vorderden de werken aan het Project Collegium in de Kasteelstraat en Neerhofstraat vlot. In dat renovatie- en nieuwbouwproject is ook een ondergrondse parking voorzien voor de toekomstige bewoners. Gezien de historiek van het schoolgebouw, werd deze ondergrondse parking "Oud College" gedoopt. Op het niveau -1 zijn ongeveer 80 parkeerplaatsen beschikbaar, op niveau -2 nog eens een 20-tal. De parkeerplaatsen op niveau -1 zijn vanaf vrijdagochtend 13 augustus beschikbaar voor het publiek.
Lees verder

Publieke inspraak plan-MER Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij 2021-2027
Het Departement Landbouw en Visserij heeft de procedure opgestart voor het opstellen van het plan-MER (plan-milieueffectrapport) voor het Belgisch Programma in kader van Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) 2021-2027. Om de mogelijke effecten van dat plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-MER opgestart. Je kan van 16 augustus 2021 tot en met 14 september 2021 de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. 
Lees verder

Stad Zottegem ondersteunt kandidatuur Vlaamse Ardennen als landschapspark
Dit voorjaar werd een oproep gelanceerd naar naar regio's om zich kandidaat te stellen als landschapspark. Stad Zottegem besliste om de kandidatuur van de Vlaamse Ardennen te steunen. Die erkenning kan een stimulerend instrument zijn dat natuurverenigingen, private landgoedeigenaars en overheden samenbrengt om gezamenlijk aan de slag te gaan met het natuur en het landschap in onze regio.
Lees verder