Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 augustus 2021

Gemeente Mol: Ziekenhuis zet zich opnieuw schrap: verdubbeling aantal opnames

Ziekenhuis zet zich opnieuw schrap: verdubbeling aantal opnames

Het aantal opnames in het Ziekenhuisnetwerk Kempen neemt toe in vergelijking met vorige week. Het gaat nu om 15 tot 20 patiënten die verdeeld liggen over de verschillende ziekenhuizen. Daarnaast staan onze ziekenhuizen klaar om ook patiënten van buiten de regio op te vangen als dat nodig zou zijn. We stellen vast dat de meeste opgenomen patiënten niet gevaccineerd zijn. Anderzijds zien we dat de vaccinatiegraad in onze eerstelijnszone blijft stijgen. Met de vaccinaties van de afgelopen week klimmen we op tot 93,27% bij de 18-plussers.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt teamverantwoordelijke buitenschoolse kinderopvang

Het gemeentebestuur zoekt een voltijds teamverantwoordelijke buitenschoolse kinderopvang, niveau B, salarisschaal B1-B2-B3, in contractueel dienstverband. Het gaat om een vervangingscontract. Solliciteren kan tot en met zondag 12 september 2021 via het online sollicitatieformulier. Meer info vind je via www.gemeentemol.be/vacatures.  

Lees verder

Heropening Pensioenpunt vanaf september in Sociaal Huis, enkel op afspraak

Met vragen over je wettelijk pensioen kan je vanaf september weer terecht bij het Pensioenpunt. Na een onderbreking door corona wordt deze dienstverlening, georganiseerd door de federale pensioendienst, in alle veiligheid weer opgestart. Let op! Het Pensioenpunt werkt momenteel enkel op afspraak. De zitdagen gaan door in de spreekruimtes van het Sociaal Huis, Jakob Smitslaan 24. Een afspraak maken kan vanaf 23 augustus via het gratis telefoonnummer van de Pensioenlijn 1765.

Lees verder

Geluidshinder door nachtwerk spoorlijn tussen Oostervennestraat en station

Van maandag 23 augustus tot zaterdag 11 september werkt spoorwegbeheerder Infrabel verder aan de elektrificatie van de spoorlijn tussen Mol en Hasselt. Er worden kabelwegen aangelegd langs de sporen tussen de Oostervennestraat en het station. De werken vinden 's nachts plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 22 uur en 6 uur. De elektrificatiewerken zorgen voor geluidshinder. Infrabel doet er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken.

Lees verder