Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 augustus 2021

Gemeente Mol: Verbeter je schrijftalent in nieuwe opleiding ‘Schrijver, literaire non-fictie'

Verbeter je schrijftalent in nieuwe opleiding 'Schrijver, literaire non-fictie'

Vanaf september biedt onze Academie voor Muziek en Woord de opleiding 'Schrijver optie Literaire non-fictie' aan. De opleiding focust voornamelijk op autobiografisch en biografisch schrijven. Hou je van schrijven? Droom je er misschien van om ooit een boek te publiceren? Kom dan uit je kot voor dit nieuwe kunstaanbod! Informeer jezelf of schrijf meteen in via www.amwmol.be/inschrijven. Naast een boeiende opleiding krijg je er een cultuurcheque bovenop om ook buiten de muren van de academie te genieten van kunst en cultuur.

Lees verder

Ramp?Zalig! ONLINE – skate editie, stuur jouw deelnamefilmpje voor 8 oktober in

Is skaten helemaal jouw ding en ben je jonger dan 25 jaar? Dan dagen we je uit om deel te nemen aan de 3de editie van 'Ramp?Zalig! ONLINE – skate editie'. Geen fysieke wedstrijd deze keer, maar online dus. Hoe deelnemen? Breng jezelf tijdens het skaten in beeld en bezorg ons jouw filmpje voor 8 oktober via Rampzaligonline@gmail.com. Daarna beslist een jury wie wint. Op 16 oktober worden de winnaars bekendgemaakt aan jeugdhuis Tydeeh. Waag je kans! Hou zeker ook de facebookpagina en Instagram van Jeugdhuis Tydeeh in de gaten!

Lees verder

Evenementenkluis: dien vanaf 1 oktober je activiteiten drie maanden vooraf in

Vanaf 1 oktober kan je niet meer rekenen op de versoepelde deadline in de evenementenkluis. Elk evenement moet vanaf dan opnieuw drie maanden op voorhand worden ingegeven. Op die manier ben je op tijd om eventuele goedkeuringen te krijgen, materiaal aan te vragen, … . Tijdens de coronacrisis versoepelden we deze deadline om de onzekerheid voor de organisatoren mee op te vangen. Ondertussen zijn meer en meer activiteiten onder gekende voorwaarden toegelaten, waardoor de deadline opnieuw een belangrijke rol speelt in het beheren van onze Molse evenementen.

Lees verder

Vaccineren zonder afspraak? Het kan op maandag 30 augustus tussen 18 en 20 uur

Ben je 18 jaar of ouder én nog niet gevaccineerd? Kom dan op maandag 30 augustus tussen 18 en 20 uur naar het vaccinatiecentrum in De Zwaan. Je krijgt dan een prik Johnson & Johnson (J&J), waarmee je meteen het volledige vaccinatieschema doorlopen hebt. Dit aanbod geldt alleen voor inwoners van eerstelijnszone Baldemore.

Lees verder