Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 augustus 2021

Gemeente Mol: Nieuwe containerklassen Schooltje van de Hei ingericht voor start van schooljaar

Nieuwe containerklassen Schooltje van de Hei ingericht voor start van schooljaar

Het Schooltje van de Hei is klaar voor het nieuwe schooljaar! De nieuwe containerklassen werden de voorbije dagen mooi ingericht door de leerkrachten. Het gemeentebestuur installeerde deze klassen de voorbije zomervakantie om de groei van de school op te vangen.

Lees verder

Welke coronamaatregelen gelden er vanaf woensdag 1 september?

Op woensdag 1 september start de volgende fase van het Zomerplan. Hierbij vallen opnieuw een reeks coronamaatregelen weg. De versoepelingen komen er dankzij de succesvolle vaccinatiecampagne, waarbij meer dan 90% van de 65-plussers en kwetsbare personen volledig gevaccineerd is. We zetten hieronder op een rijtje wat er verandert. Alle recente info vind je nog altijd op info-coronavirus.be.

Lees verder

Het Kompas zet de deuren open in Coffeebar 't Getouw vanaf 6 september

Vanaf maandag 6 september zet Het Kompas opnieuw de deuren open na een lange sluiting door corona. Anderstalige nieuwkomers zijn voortaan elke maandag welkom op de nieuwe locatie in Coffeebar 't Getouw. Van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur staat een team van vrijwilligers klaar om je wegwijs te maken in onze gemeente. Maak liefst eerste een afspraak op het nummer 0474 94 17 16 of kom gewoon langs. Als er tijd is, helpen we je meteen verder of spreken samen met jou een ander moment af. Tot binnenkort?

Lees verder

Financiële zorgen over de start van het schooljaar? Blijf er niet mee zitten

Een nieuwe boekentas, turnpantoffels, boeken, een nieuwe laptop, op kot gaan… Veroorzaken de extra kosten bij de start van het nieuwe schooljaar financiële zorgen binnen jouw gezin? Dan staat de sociale dienst voor je klaar. Maatschappelijke werker Tessa Verwimp heeft zitdagen in de scholen en is rechtstreeks aanspreekbaar voor ouders én jongeren tussen 18 en 25 jaar. Je kan bij haar terecht met vragen over studietoelagen en schoolkosten, maar ook ook over vrijetijdskorting, huursubsidie, doorverwijzing voor juridisch advies, andere financiële ondersteuning,…

Lees verder