Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 augustus 2021

Gemeente Mol: “Iedereen uitgenodigd, met VAXLIST kijken we al verder vooruit”

"Iedereen uitgenodigd, met VAXLIST kijken we al verder vooruit"

Nu alle twaalfjarigen en ouder zijn uitgenodigd voor hun vaccinatie, kijken we met onze reservelijst VAXLIST meteen vooruit om de komende weken geen vaccins verloren te laten gaan. Zo identificeren we momenteel twee doelgroepen die zich best zo snel mogelijk registreren via www.vaxlist.be. Een eerste groep heeft wel een 1ste prik gehad, maar daagde niet op voor de 2de afspraak. Ook kinderen die in de loop van 2021 nog twaalf jaar worden, kunnen zich nu al registreren. We mogen hen evenwel pas na hun verjaardag vaccineren.

Lees verder

Regenboogbank in Ginderbuiten polst naar de veerkracht van het gehucht

Op zondag 1 augustus werd de regenboogbank van het project Ginder-KOM-Buiten voorgesteld aan het grote publiek aan de Galbergen. De bank, gemaakt door het lichtstoetteam Ginderbuiten, staat vanaf nu elke week een hele week lang op een andere plek in Ginderbuiten. Elke dag is er tussen 19 tot 20 uur iemand van het dorpsteam Ginderbuiten aanwezig om het project toe te lichten en voorbijgangers aan te spreken. De exacte locatie van de bank blijft geheim. Ben je op het juiste moment op de juiste plaats? Dan maak je kans om lokale prijzen te winnen!

Lees verder

Heldenstraat afgesloten op vrijdag 6 augustus voor plaatsing torenkraan

Op vrijdag 6 augustus is de Heldenstraat (voormalige Doornboomstraat, gedeelte tussen Adolf Reydamslaan en Gasthuisstraat) afgesloten. De Heldenstraat blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer komende van de Adolf Reydamslaan, doorgaand verkeer richting Gasthuisstraat is evenwel niet mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen de werf wel veilig passeren. De maatregelen zijn nodig voor het plaatsen van een torenkraan ter hoogte van het Heilig Hartziekenhuis. In het ziekenhuis vinden momenteel bouwwerken plaats voor de plaatsing van een eigen MRI-scanner.

Lees verder

Gemeentebestuur distantieert zich van flyer over nieuwe locatie moskee

Verschillende inwoners kregen de voorbije dagen een flyer in de brievenbus over de omgevingsvergunning voor de nieuwe locatie van de Ayasofya Moskee. De moskee, die nu gevestigd is in de Molenstraat, diende een aanvraag in voor een verhuis naar het kruispunt Borgerhoutsendijk – Beekstraat. Buurtbewoners ontvingen hierover een aparte flyer met de contactgegevens van schepen voor ruimtelijke ordening Andreas Verbeke. Het gemeentebestuur distantieert zich van deze actie. We benadrukken dat het hier gaat om een privé-initiatief, zonder enige samenwerking met het gemeentebestuur of de bevoegde schepen. Bij vragen en opmerkingen richt je je nog altijd tot onze dienst ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be – op afspraak. Het openbaar onderzoek voor de verhuis van de moskee naar de Borgerhoutsendijk loopt tot 13 augustus. Het volledige dossier kan je raadplegen op www.omgevingsloket.be.

Lees verder