Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 augustus 2021

Gemeente Mol: Extra kermisdag voor Sluis op zaterdag 21 augustus vanaf 14 uur

Extra kermisdag voor Sluis op zaterdag 21 augustus vanaf 14 uur

De kermis in Sluis start dit jaar uitzonderlijk al op zaterdag 21 augustus. Net als op de andere dagen openen de kramen al om 14 uur. Met deze extra kermisdag wil het gemeentebestuur de foorkramers steunen na de lange verplichte sluiting door corona. Bovendien geeft het kinderen een bijkomende kans om de kermis in het weekend te bezoeken met ouders en grootouders. We duimen alvast voor mooi weer!

Lees verder

Vaccinatienieuws: 20% respons op 'tweedekans'-uitnodigingen

Ongeveer 20% van de inwoners die een 'tweedekans'-uitnodiging ontvangt, legt ook effectief de afspraken voor vaccinatie vast. Intussen krijgen heel wat inwoners hun tweede prik in het vaccinatiecentrum en laten 'nieuwe' 12-jarigen zich vaccineren. Dit laat onze vaccinatiegraad verder stijgen tot 93.27% bij de 18-plussers en 92.72% bij de 12-plussers.

Lees verder

Afspraken adviespunt huurdersbond mogelijk vanaf 6 september

Vanaf maandag 6 september kan je voor juridisch huuradvies opnieuw terecht bij het adviespunt van de Huurdersbond. Dit kan enkel op maandagnamiddag en op afspraak, telefonisch op het nummer 014 33 16 00 of via e-mail naar 2400@gemeentemol.be. Je vindt het adviespunt op welzijnssite Ten Hove, gebouw Werkwinkel / Sociaal Huis, Jakob Smitslaan 24.

Lees verder

Babbelkousjes zoeken vrijwilligers om samen Nederlands te oefenen

Dienst samenlevingsopbouw zoekt vrijwilligers voor de projecten 'babbelkousje aan huis' en 'babbelkousje na school'. Je helpt jonge kinderen Nederlands leren. Heb je nog wat vrije tijd? Wil jij je éénmaal per week vrijmaken? Stel je dan kandidaat en werk mee aan de toekomst van deze kinderen. Neem contact op via 014 33 16 22 of via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Lees verder