Doorgaan naar hoofdcontent

Gelekte trailer maakt publiek warm voor nieuwe Spider-man

Gelekte trailer maakt publiek warm voor nieuwe Spider-man

Vier maanden voor de film in de zalen komt, was Spider-man: no way home maandag wereldwijd het onderwerp van gesprek. Hoe kwam dat? Door het opduiken van een trailer, die kennelijk door iemand met een smartphone gefilmd is en in belabberde kwaliteit online gedeeld werd.

Lees verder

Emmanuelle Lebas: 'Cher zal altijd mijn grootste stijlicoon blijven'

De Brusselse Emmanuelle Lebas maakt ietwat surrealistische collecties brillen, geïnspireerd op iconische vrouwen uit de jaren '70, zoals Brigitte Bardot en Sophia Loren. Dit zijn de stijlgeheimen van de ontwerpster.

Lees verder

Baby van iconische Nirvana-hoes dient klacht in voor seksuele uitbuiting

De baby die prijkt op de iconische hoes van Nirvana-succesplaat Nevermind dient een klacht in tegen de band voor 'seksuele uitbuiting van kinderen'. Dat meldt TMZ.

Lees verder

Antwerpse zusjes die stierven bij ongeval met vrachtwagen al begraven: 'Hoe kunnen ze ons zo ontnomen worden?'

De twee zusjes die dinsdagochtend stierven nadat ze op een Antwerps kruispunt door een vrachtwagen werden aangereden, werden dinsdagavond al begraven in het Nederlandse Putte. Honderden buurtbewoners kwamen op straat om samen te rouwen. 'Hoe kunnen twee onschuldige zielen ons zo ontnomen worden?'

Lees verder

Paul McCartney na overlijden Charlie Watts: 'Ik heb je altijd graag gezien'

Na het overlijden van Charlie Watts heeft Paul McCartney zijn steun betuigd aan zijn familie en overige bandleden van The Rolling Stones. De drummer overleed dinsdag op 80-jarige leeftijd in een Londens ziekenhuis. Bekijk de emotionele video die McCartney op Twitter deelde.

Lees verder

CD&V wil al minimumpensioen voor wie 20 jaar werkte

CD&V wil een minimumpensioen ook voor wie niet aan een loopbaan van dertig jaar komt, maar wel twintig jaar effectief werkte. Het pensioendebat binnen de regering barst zo verder los nog voor het echt begonnen is.

Lees verder

85-jarige vrouw vermoord in rusthuis in Anderlecht

In een rusthuis in Anderlecht is maandag een 85-jarige vrouw op gewelddadige wijze om het leven gebracht. Dat meldt RTL Info en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Voorlopig is er nog geen verdachte opgepakt.

Lees verder

3x3 Lions reageren op vervalsing basketbalwedstrijden: 'We hebben het in 2021 op het terrein waargemaakt'

Het 3x3 Team Antwerp heeft vanuit de Letse hoofdstad Riga, waar ze momenteel een toernooi afwerken, gereageerd op de heisa rond hun olympische kwalificatie.

Lees verder

Groen eist ontslag schepen Koen Kennis na ongeval waarbij twee kinderen stierven: 'Grens van fatsoen overschreden'

Groen eist het ontslag van mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) na het ongeval in Antwerpen waarbij twee kinderen omkwamen. De oppositiepartij vindt het niet kunnen dat Kennis verwijst naar het ziekenhuis voor het terugdraaien van de conflictvrije lichtenregeling.

Lees verder

Bangladesh-akkoord voor bescherming textielarbeiders verlengd

Het zogenoemde Bangladesh-akkoord, dat er kwam na de instorting van de kledingfabriek Rana Plaza in 2013, is op de valreep verlengd met twee jaar. Dat meldt Reuters. Bij die ramp kwamen 1.100 textielarbeiders om het leven.

Lees verder

Eva De Roo en Jan Paternoster verwachten tweede kind

Op Instagram laat Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo weten dat zij en haar man, muzikant Jan Paternoster, een tweede kindje verwachten. Hun zoontje Lucca vierde in juni zijn eerste verjaardag.

Lees verder

Een bal terughalen, goed, maar het recht op privacy dan?

Vanaf 1 september gaat het nieuwe goederenrecht in. Het nieuws dat je tuin straks minder privé is dan je zou willen, roept veel vragen op. Over kwade honden, zwembaden en naakt zonnebaden.

Lees verder

Belgische paralympiër die in Athene goud pakte overleden

Net op de startdag van de Paralympische Spelen in Tokio is in Herentals een goudenmedaillewinnaar overleden. Dirk Boon (54) uit Begijnendijk kwam vorige week ten val tijdens een ritje met zijn driewieler in Herentals. Hij belandde in een coma waaruit hij niet meer zou ontwaken. In 2004 won Dirk Boon nog goud in Athene bij het tijdrijden wielrennen.

Lees verder

Tweevoudig ritwinnaar Jasper Philipsen gooit wegens ziekte de handdoek

Jasper Philipsen start woensdag niet meer in de elfde etappe van de Ronde van Spanje. De sprinter van Alpecin-Fenix heeft een lichte koorts ontwikkeld en besloot daarom in samenspraak met de ploeg op te geven.

Lees verder

Overzicht | Twintig jaar Afghanistan, vier presidenten

Van 11 september 2001 tot 11 september 2021: sinds George W. Bush hebben drie Amerikaanse presidenten, twee Republikeinen en twee Democraten, zich het hoofd gebroken over de militaire situatie in Afghanistan.

Lees verder

Dan toch geen megatransfer: Harry Kane bevestigt zelf dat hij bij Tottenham blijft

Harry Kane blijft bij Tottenham. Dat heeft de Engelse topspits woensdag zelf bekendgemaakt via sociale media. Kane werd zwaar gelinkt aan een vertrek naar Manchester City.

Lees verder

Ook Brusselse kilometerheffing strandt op te veel weerstand

Rekeningrijden in Brussel komt er deze legislatuur dan toch allicht niet, geeft minister-president Rudi Vervoort (PS) aan. Een draagvlak creëren bij de bevolking en de andere gewesten blijkt te moeilijk.

Lees verder

Familie en advocaat van Paul Rusesabagina vragen opnieuw zijn uitlevering aan België

De familie en de advocaat van Paul Rusesabagina, de hotelbaas die het verhaal van de bekroonde film 'Hotel Rwanda' heeft geïnspireerd, hebben woensdag nogmaals geëist dat de Belgische autoriteiten Kigali vragen om Rusesabagina uit te leveren aan België. De zaak tegen de oud-hotelbaas zou dan in ons land verder lopen.

Lees verder

Live | Koen Kennis over het dodelijk ongeval in Antwerpen: 'Verkeersveiligheid is een totaalpakket'

Groen eist het ontslag van mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) na het ongeval in Antwerpen waarbij twee kinderen omkwamen. De oppositiepartij vindt het niet kunnen dat Kennis verwijst naar het ziekenhuis voor het terugdraaien van de conflictvrije lichtenregeling. Kennis reageert om 15.30 uur op een persconferentie, die u hier kunt volgen.

Lees verder

Beelden gelekt van mishandelingen in Iraanse Evin-gevangenis

Een hackersgroep heeft op sociale media beelden verspreid van Iraanse gevangenen die geslagen worden en bewusteloos over de vloer gesleurd. In de Evin-gevangenis in Teheran zit ook VUB-professor Ahmadreza Djalali vast.

Lees verder

Onlyfans draait ban op seksuele inhoud alweer terug

Een kleine week geleden had Onlyfans, dat een onlineplatform aanbiedt aan 'content creators', onder wie veel sekswerkers, nog aangekondigd dat het vanaf 1 oktober af wou van 'seksueel expliciet materiaal'. Het kwam de site, die juist groot werd dankzij expliciet seksueel beeldmateriaal, op veel kritiek te staan.

Lees verder

Primoz Roglic grijpt nu wel vluchter Cort Nielsen en snelt naar ritzege in Vuelta

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) won op de Muur van Valdepeñas de Jaén de elfde rit in de Vuelta. Hij remonteerde nipt de Deense vluchter Magnus Cort Nielsen. Odd Christian Eiking verloor wat tijd, maar blijft leider.

Lees verder

Taliban houden bus tegen bij nieuwe evacuatie-poging

Een nieuwe poging om Belgen en Afghaanse rechthebbenden met bussen naar op luchthaven van Kaboel te krijgen, is deels mislukt. Eén bus werd tegengehouden en er is geschoten.

Lees verder

Waalse meerderheid raakt het eens over parlementaire onderzoekscommissie naar noodweer

De Waalse meerderheidspartijen PS, MR en Ecolo zijn het woensdag eens geraakt over de installatie van een parlementaire onderzoekscommissie naar de oorzaak van de zware overstromingen van midden juli. Dat laten ze weten in een persbericht.

Lees verder

Meer dan 3.000 vacatures in horeca raken niet ingevuld

Op zoek naar een job? In de horeca zien ze je graag komen. Want daar krijgen ze de vacatures maar niet ingevuld. Vlaams minister voor Werk en Sociale Economie, Hilde Crevits (CD&V), heeft nu samen met de sector een actieplan opgesteld. 'Vanaf september zetten we een opleidingsoffensief op', klinkt het.

Lees verder

Kanye West vraagt nu ook officieel naamsverandering aan

Kanye West heeft nu ook officieel een aanvraag ingediend bij het hooggerechtshof van Californië voor het wijzigen van zijn naam. De 44-jarige rapper en producer wil voortaan als 'Ye' door het leven gaan, zonder middelste naam of achternaam.

Lees verder

Björn Prasse legt eed af als burgemeester van Blankenberge

Woensdagavond heeft Björn Prasse (Open VLD) de eed afgelegd als burgemeester van Blankenberge. Dat gebeurde op de gemeenteraad nadat een motie van wantrouwen werd gestemd tegenover het huidige bestuur van de badstad. Daphné Dumery (N-VA) geeft daarmee haar burgemeesterssjerp af.

Lees verder

Milieudiensten inspecteren waterzuivering 3M

De spanning tussen de Vlaamse overheid en het chemische bedrijf 3M loopt op. Vier instanties bogen zich woensdag over de waterzuivering en de lozingen van de fabriek in Zwijndrecht.

Lees verder

Leerkracht Gentse school verdacht van grensoverschrijdend gedrag: 'Hij gaf lessen seksueel tintje'

Een leraar Latijn van het Sint-Pietersinstituut in Gent is preventief geschorst na klachten over vermeend grensoverschrijdend gedrag. Hij zou zijn lessen een seksueel tintje hebben gegeven, onder meer met erg erotische poëzie.

Lees verder

Poetin-criticus Navalny geeft eerste interview sinds gevangenschap

Politieke gevangenen in Rusland krijgen dagelijks urenlang staatstelevisie en propagandafilms te verduren, zegt oppositieleider Aleksej Navalny aan de Amerikaanse krant The New York Times. 'Lezen, schrijven of iets anders doen is verboden. Je moet in een stoel zitten en naar de televisie kijken', aldus Navalny, die verder klaagt over constante controle, videocamera's alom en psychologisch geweld.

Lees verder

België beëindigt evacuatieoperatie vanuit Kaboel

Ons land zet de evacuaties vanuit Afghanistan stop. Alle Belgische militairen verblijven ondertussen in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.

Lees verder

Meer dan 160 doden bij confrontaties met terroristen in Niger

Bij twee confrontaties met islamistische terroristen in het West-Afrikaanse land Niger zijn meer dan 160 mensen gedood, daarbij zowel soldaten als jihadisten. Dat heeft het Nigerese leger laten weten.

Lees verder

Haven van Antwerpen vs. natuur, landbouw en het volk. Wie wint?

Een ondergrondse pijpleiding die dwars door Vlaanderen loopt zou de Antwerpse haven moeten verbinden met het Ruhrgebied. Maar kan die er wel komen?

Lees verder

Ketnet doen smurfen dit najaar herleven

Ketnet zendt dit ­najaar een reboot-reeks van De Smurfen uit. Net als in de films krijgen we ze als 3D-poppetjes te zien.

Lees verder

Eerste Belgische medaille op Paralympische Spelen: pistiers Griet Hoet en Anneleen Monsieur veroveren brons op de 1.000 meter

De kop is eraf voor Team Belgium op de Paralympische Spelen van Tokio. Op de wielerpiste van Izu veroverden tandemdames Griet Hoet en Anneleen Monsieur de bronzen medaille op de 1.000 meter.

Lees verder

Minder ziekenhuisopnames, meer overlijdens

De coronacijfers die Sciensano donderdagochtend publiceerde, vertonen nog altijd een licht stijgende trend. Het aantal overlijdens neemt toe, maar het aantal ziekenhuisopnames neemt af.

Lees verder

Koel en bewolkt weer

Donderdag verwachten we eerst veel bewolking met vooral over de zuidelijke landshelft wat lichte regen of motregen. Daarna wordt het vanaf het noorden wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buitjes.

Lees verder

Nachtmerrie voor Ewoud Vromant in Tokio: para-wielrenner verpulvert wereldrecord, maar wordt gediskwalificeerd

De Paralympische Spelen zijn voor para-wielrenner Ewoud Vromant (MC2) begonnen met een nachtmerrie. De 37-jarige wereldkampioen verpulverde donderdagochtend zijn eigen wereldrecord in de reeksen van de 3 km individuele achtervolging op de Paralympische Spelen in Tokio met zes seconden, maar werd nadien gediskwalificeerd voor de positie van zijn zadel. De renner probeert de diskwalificatie nog aan te vechten met tv-beelden.

Lees verder

Verkeersboetes voortaan duurder: overtreder betaalt nu zelf administratiekosten

Wie vanaf nu een verkeersboete in de bus krijgt, zal merken dat hij/zij ook extra administratiekosten moet betalen. Concreet gaat het om 8,84 euro bij een onmiddellijke inning of minnelijke schikking en 25,32 euro voor wie veroordeeld wordt door een politierechtbank.

Lees verder

Paralympiër Florian Van Acker staat in kwartfinales na tweede zege op rij

Tafeltennisser Florian Van Acker heeft zich donderdag op de Paralympische Spelen in Tokio geplaatst voor de kwartfinales in de klasse 11.

Lees verder

Minder politieke benoemingen in raad van bestuur VRT

Het aantal politiek benoemde zetels in de raad van bestuur van de VRT daalt van twaalf naar acht. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, meldt minister van Media Benjamin Dalle. In de praktijk zal het erop neerkomen dat CD&V, N-VA, Open Vld en Vlaams Belang een zetel verliezen.

Lees verder