Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 augustus 2021

Gedetineerde ontsnapt uit Gentse gevangenis: deel van buurt afgezet, ook zoekacties in andere wijken

HLN
Gedetineerde ontsnapt uit Gentse gevangenis: deel van buurt afgezet, ook zoekacties in andere wijken
Er is een gedetineerde ontsnapt uit de gevangenis van Gent. Dat bevestigt het Gevangeniswezen. Sinds 11 uur was er in de omgeving van de Nieuwe Wandeling een grootschalige zoektocht bezig. Die wordt verdergezet in de wijde omgeving. Over de identiteit van de ontsnapte gevangene is nog niets geweten, noch over hoe hij is kunnen ontkomen. "De exacte omstandigheden waarin dit is kunnen gebeuren, worden momenteel nog onderzocht", klinkt het in een mededeling.
Lees verder

"PFAS-waarden in bloed van inwoners Zwijndrecht en Linkeroever veel te hoog"
In het bloed van tien mensen die in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht wonen, zitten veel te hoge concentraties PFAS. Dat zegt het burgercollectief Grondrecht, dat bloed heeft laten afnemen bij negen inwoners van Zwijndrecht en één inwoner van Linkeroever. Alle stalen overschrijden de grens van 6,9 nanogram per ml bloed. Bij één staal is de PFAS-waarde maar liefst 168 keer hoger dan de Europese drempel. Volgens toxicoloog Jan Tytgat is er "geen paniek nodig", maar wel "verdere opvolging".
Lees verder

Proces tegen oppositieleidster Maria Kolesnikova van start in Wit-Rusland
In de Wit-Russische hoofdstad Minsk is woensdag het proces van start gegaan tegen een vrouw die in 2020 één van de leidsters van de protestbeweging tegen de autoritaire president Alexander Loekasjenko was. Het proces tegen oppositieleidster Maria Kolesnikova vindt plaats achter gesloten deuren.
Lees verder

Grootste operatie ooit tegen illegale sigarettenfabrieken: "150 agenten zijn binnengevallen op 10 locaties"
De opsporingsdiensten van de Douane vielen vandaag op tien locaties in ons land binnen waar illegale sigaretten geproduceerd werden. Het is de grootste actie van de Douane ooit in de strijd tegen illegale sigarettenfabrieken. 150 agenten werden ingezet, voorlopig zijn er 30 personen opgepakt en miljoenen sigaretten in beslag genomen. "De illegale productie blijft toenemen in ons land, want het blijft een zeer lucratieve handel", zegt Kristian Vanderwaeren, administrateur-generaal van de douane.
Lees verder

LIVE. Ook na het kogelstoten blijft Thiam leider, Vidts klimt op naar derde stek met PR! Hoe doen ze het op 200 meter?
'So far so good' voor Nafi Thiam in Tokio. Op kop na de eerste twee onderdelen in de zevenkamp. Na de 100 meter horden en het hoogspringen volgen vandaag nog het kogelstoten (12u05) en de 200 meter (13u30). Morgen is er het verspringen, het speerwerpen en de afsluitende 800 meter. De 26-jarige Thiam ligt perfect op koers voor opnieuw olympisch goud. En ze straalt vertrouwen uit. Ook de Vilvoordse Noor Vidts is een positieve noot en staat voorlopig heel knap vierde. Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt te missen.
Lees verder

Nieuw ruimtevaartuig van Boeing blijft voorlopig op de grond
Een nieuw ruimtevaartuig dat door vliegtuigbouwer Boeing is ontwikkeld, gaat voorlopig niet de ruimte in. Het nieuwe toestel met de naam 'Starliner' zou normaal deze week een onbemande testvlucht naar het ruimtestation ISS maken, maar die is voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Lees verder

Examencentra kunnen strenger optreden tegen fraude tijdens rijexamen
Centra voor rijexamens zullen vanaf 1 september mensen die fraude plegen tijdens het examen tijdelijk kunnen uitsluiten. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Tot nu toe stonden de centra vrij machteloos tegen dergelijke praktijken.
Lees verder

Mysterie rond gezondheid Kim Jong-un groeit verder: leider met pleister op hoofd gespot
De speculaties over de gezondheidstoestand van Kim Jong-un laaien verder op nadat de Noord-Koreaanse leider op televisie verscheen met een pleister op het achterhoofd. Dat meldt NK News, dat alle nieuws uit Noord-Korea opvolgt.
Lees verder

Belgian Cats in tranen na hartverscheurende uitschakeling: "Dit doet verdomme veel pijn"
Treurnis bij de Belgian Cats. Zij bleven achter in tranen na hun nipte nederlaag tegen Japan in de kwartfinale - het kwam aan op één punt. "Dit doet pijn", vertelden ze aan VTM Nieuws.
Lees verder

Na turbulente start vonden Romy en Niels uit 'The Sky is the Limit' rust bij elkaar: "Ik wacht op het juiste moment voor een aanzoek"
Hun relatie kende anderhalf jaar geleden een turbulente start, maar Romy Biscop (38) en Niels Lagrange (30) uit 'The Sky is the Limit' hebben het hoofd koel gehouden. Ook op professioneel vlak. Na het openen van een schoonheidssalon en pop-upzomerbar organiseren ze deze maand dancefestival Miofest. Het drukbezette koppel vertelt honderduit over hun plannen, maar ook over het opbergen van een kinderwens, hoe geld niet altijd gelukkig maakt en wat er echt gebeurde tijdens dat illegale lockdownfeestje. "Je hebt altijd lovers en haters, dat hebben we ook gemerkt toen we een koppel werden."
Lees verder

Nieuw speelmaatje voor De Bruyne: City realiseert duurste transfer ooit in Premier League en legt 117,5 miljoen op tafel voor Jack Grealish
Een Engels transferrecord sneuvelt. Manchester City betaalt 117,5 miljoen euro voor Jack Grealish, sexy middenvelder van Aston Villa. Een deal die de volle goedkeuring draagt van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel straks na zes jaar eindelijk duurste aanwinst af bij City.
Lees verder

CELEBS 24/7. Blake Lively en Ryan Reynolds maken comeback op de rode loper en Lily James transformeert in Pamela Anderson
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Reese Witherspoon verkoopt bedrijf voor bijna één miljard dollar
Het Amerikaanse mediabedrijf Hello Sunshine van actrice Reese Witherspoon (45) wordt naar verluidt voor honderden miljoenen dollars overgenomen door investeerder Blackstone. Die gaat het bedrijf onderbrengen in een nieuw mediabedrijf, dat geleid zal worden door twee voormalige bestuurders van entertainmentconcern Disney.
Lees verder

LIVE OS. Ganna knalt naar nieuw wereldrecord op de piste - Geen medaille voor Belgen in jumpingfinale
• Dag 12 van de Olympische Spelen in Tokio • Thiam en Vidts in actie op dag één van zevenkamp. Volg dat hier • Thomas Van der Plaetsen loopt lelijke blessure op • Belgian Cats op zoek naar ticket voor halve finale
Lees verder

Hier haal je de beste pizza van Europa (en ook Belgische pizzeria staat in de top 10)
Ieder jaar onthult de 50toppizza-site haar beroemde ranglijst van de 50 beste pizzeria's van Europa. De beste pizzazaak ligt verrassend genoeg niet in Italië, maar in Parijs. Ook ons land kon een plek in de top tien wegkapen.
Lees verder

Hier haal je de beste pizza van Europa (ook Belgische pizzeria staat in de top 10)
Ieder jaar onthult de 50toppizza-site haar beroemde ranglijst van de 50 beste pizzeria's van Europa. De beste pizzazaak ligt verrassend genoeg niet in Italië, maar in Parijs. Ook ons land kon een plek in de top tien wegkapen.
Lees verder

VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. Voor maar 114 euro per persoon 8 dagen naar de Franse kust en meer
Last minute nog op zoek naar een reisbestemming? Reisexpert Christoph Godin (28) zet zoals elke week de beste reisdeals van het moment op een rijtje voor de lezers van HLN. Deze keer kan je al voor acht dagen naar de Atlantische kust in Frankrijk voor maar 114 euro per persoon. En ook in Oostenrijk en Bulgarije zijn deals te doen.
Lees verder

Jennifer Aniston niet langer bevriend met mensen die weigerden om zich te laten vaccineren: "Echt zonde"
Jennifer Aniston (52) heeft in een interview verteld dat ze het afgelopen jaar een aantal vrienden verloren heeft. De reden? De personen in kwestie weigerden om zich te laten vaccineren en dat kon de 'Friends'-actrice maar moeilijk aanvaarden.
Lees verder

The Offspring zet drummer uit band na weigeren van coronavaccin
Drummer Pete Parada (48) is naar eigen zeggen uit The Offspring gezet omdat hij geen coronavaccinatie wilde. De drummer zegt op Instagram dat de nadelen van een vaccinatie voor hem zwaarder wegen dan de voordelen, waarop werd besloten dat hij de band moest verlaten.
Lees verder

Honda boekt winst in eerste kwartaal en stelt verwachtingen naar boven bij
De Japanse autoconstructeur Honda heeft in het afgelopen eerste kwartaal van zijn boekjaar een winst van 222,5 miljard yen (1,7 miljard euro) laten optekenen. Honda verhoogde de winstprognoses voor het volledige boekjaar ook met 80 miljard yen tot 670 miljard yen. Qua bedrijfswinst trekt de autoconstructeur de verwachting op met 120 miljard yen tot 780 miljard yen.
Lees verder