Doorgaan naar hoofdcontent

Froukje: ‘Ik zocht een flitsende zonnebril, zodat mensen onder de indruk zouden zijn van mijn popsterrenbestaan’

Froukje: 'Ik zocht een flitsende zonnebril, zodat mensen onder de indruk zouden zijn van mijn popsterrenbestaan'

De Nederlandse artieste Froukje Veenstra steekt deze zomer af en toe de grens over om op Belgische festivals te spelen. Ze staat de komende dagen op het podium van Vloedgolf in Brugge en Boterhammen in de Stad in Brussel. Later dit jaar speelt ze in Brussel en Antwerpen, en verzorgt ze het voorprogramma voor Bazart in de Antwerpse Lotto Arena. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Roemer tevreden over afschaffing ceremonie: 'Ik sta nog steeds achter mijn uitspraken'

De Surinaamse schrijfster Astrid Roemer ligt al enkele dagen onder vuur na haar uitspraken over ex-dictator Desi Bouterse. De uitreiking voor haar Prijs der Nederlandse Letteren werd afgeschaft, en daar is ze tevreden over.

Lees verder

Griekse minister emotioneel wanneer hij aanpak bosbranden verdedigt

De bosbranden in Griekenland hebben tot nu toe al zeker 90.000 hectare verwoest en raken maar niet onder controle. Er komt kritiek op de regering voor de manier waarop ze de branden aanpakt, maar de Griekse plaatsvervangende minister van Civiele Bescherming gaat in de verdediging: 'We hebben mensenlevens gered'. Bekijk zijn emotionele pleidooi in bovenstaande video.

Lees verder

Live | Volg hier voorstelling van Lionel Messi bij PSG

Lionel Messi (34) zet zijn voetbalcarrière voort bij PSG. De Argentijnse superster trekt de deur van FC Barcelona achter zich dicht en gaat het Franse sterrenteam vervoegen. Om 11 uur wordt Messi officieel voorgesteld op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.

Lees verder

Hoge Gezondheidsraad wil wekelijks gratis PCR-test voor jongeren

De coronapandemie heeft de mentale gezondheid van kinderen, adolescenten en jongvolwassenen zwaar toegetakeld. 'Deze crisis heeft de reeds bestaande crisis in de geestelijke gezondheidszorg onder een vergrootglas geplaatst. Geestelijke gezondheid moet meer prioriteit krijgen', stelt de Hoge Gezondheidsraad in zijn nieuwste rapport. De HGR wil dan ook dat jongeren wekelijks één gratis PCR-test krijgen, zodat ze elke week minstens één sociaal evenement kunnen bijwonen.

Lees verder

Evenepoel richt blik op EK: 'EK winnen zou veel betekenen na alles wat ik heb meegemaakt'

Remco Evenepoel kijkt uit naar het EK wielrennen in het Italiaanse Trentino (8-12 september), waar hij zowel in de tijdrit als wegrit zijn kans wil gaan. 'Na alles wat ik heb meegemaakt, zou het winnen van het EK in Trentino veel betekenen', blikt de 21-jarige renner van Deceuninck - Quick Step bij de organisatie vooruit.

Lees verder

Giuliani verkoopt gepersonaliseerde filmpjes voor 225 euro

Rudy Giuliani, de geschorste advocaat van oud-president Donald Trump en voormalig burgemeester van de stad New York, verkoopt op de video-app Cameo gepersonaliseerde filmpjes. Iedereen kan voor 225 euro persoonlijke verjaardagswensen of zelfs een minuutje reclame voor z'n zaak krijgen. Kijk in bovenstaande video mee naar enkele boodschappen van Giuliani.

Lees verder

China veroordeelt Canadese zakenman tot elf jaar cel, spanningen tussen de twee landen lopen op

Een Chinese rechtbank heeft de Canadees Michael Spavor woensdag veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf wegens spionage. De straf is hoger dan verwacht en gooit olie op het vuur.

Lees verder

Rode Duivels blijven ook na het EK aan kop van nieuwe Fifa-ranking staan

De Rode Duivels behouden op de nieuwe Fifa-ranking, die morgen/donderdag verschijnt, hun eerste plaats. Brazilië, verliezend finalist op de Copa América tegen Argentinië, wipt over Frankrijk naar de tweede plaats. EK-winnaar Italië rukt op naar de vijfde plaats.

Lees verder

Soedan gaat oud-president al-Bashir uitleveren aan Internationaal Strafhof

Soedan levert voormalig president Omar al-Bashir uit aan het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Tegen de 77-jarige al-Bashir staan twee internationale arrestatiebevelen uit voor misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden tijdens het conflict in Darfur.

Lees verder

Medewerker Britse ambassade Berlijn opgepakt wegens mogelijke spionage voor Rusland

Een medewerker van de Britse ambassade in Berlijn is dinsdag door de Duitse politie opgepakt op verdenking van spionage voor Rusland. Dat hebben Duitse autoriteiten woensdag bekendgemaakt.

Lees verder

Aparte vakken voor niet-gevaccineerden in voetbalclubs: 'Jeugd moet ook kans krijgen om te komen kijken'

Voetbalstadions mogen vanaf vrijdag 13 augustus opnieuw supporters toelaten, op voorwaarde dat de fans een Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen. Verschillende clubs voorzien een apart vak voor supporters die nog niet volledig gevaccineerd zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Duitse verpleegster verdacht van zoutoplossing in plaats van vaccin in te spuiten

In Duitsland moeten zo'n 8.600 mensen een nieuw coronavaccin krijgen, nadat een verpleegster van het Rode Kruis ervan verdacht wordt zoutoplossing te hebben ingespoten in plaats van effectieve vaccinaties.

Lees verder

Verbaasde toeristen spotten wilde poema op drijvende ijsberg

Een groep toeristen hebben op een cruiseschip voor de Argentijnse kust in Patagonië een bijzondere ervaring opgedaan. Stomverbaasd konden ze een poema filmen die midden op het water op een drijvende ijsberg lag. Volgens kenners zijn poema's uitstekende zwemmers, maar is het wel uitzonderlijk dat het nachtdier zich overdag laat spotten.

Lees verder

'Huurders zijn de pineut op de vastgoedmarkt'

De huurprijzen zijn in Vlaanderen in een jaar tijd met 1,8 procent gestegen. Dat komt vooral door de toename van nieuwbouwappartementen. Onderaan de huurmarkt wordt het steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden.

Lees verder

Terminaal zieke mamablogster overleden: 'Lara zal altijd ons lichtpuntje zijn'

De Beringse mamablogster Lara Switten is dinsdag overleden aan baarmoederhalskanker. Dat staat te lezen op haar Instagrampagina lara.by.lara, die gevolgd werd door ongeveer 129.000 mensen. De Limburgse influencer laat drie kindjes na, waarvan de jongste amper acht maanden oud is.

Lees verder

'Australië, land van de vrijheid? Bullshit'

Vanaf vandaag breidt de Australische regering de reisbeperkingen uit. Australiërs die officieel niet meer in het land wonen en voor een noodgeval naar daar reizen, moeten toestemming vragen Australië te mogen verlaten. Tegelijk is het voor buitenlanders in Australië moeilijk hun familie in hun geboorteland op te zoeken. 'Ik heb mijn familie al 2 jaar en 8 maanden niet gezien'

Lees verder

Rakels over voorzitterschap BOIC: 'Meer topfuncties voor vrouwen'

Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het 'tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan'. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.

Lees verder

Desalniettemin | Schwaniston

Stel u dat voor: Jennifer Aniston en David Schwimmer, Rachel en Ross uit Friends, zijn een koppeltje! Hoe schattig is dat niet. In Friends waren Rachel en Ross jarenlang verliefd op elkaar, naar het schijnt, ze zijn zelfs getrouwd geweest en zo, denk ik, ik zou het moeten nakijken, ik heb Friends niet zo van nabij gevolgd, ik vond dat maar niks, sorry. Ik heb om die reden ook niet naar de Friends-reünie gekeken, maar daarin hebben ­Rachel en Ross – excuus, Jennifer en David – verklapt dat er al die jaren dat Friends liep tussen hen ook wel sprake was van enige verliefdheid, maar hoe gaat dat, altijd zat een van hen wel in een relatie, je zult het altijd zien, het mocht niet zijn. Friends liep van 1994 tot 2004, Jennifer was een deel van die periode gehuwd met Brad Pitt (2000-2005). Zou ze in die periode ook gedroomd hebben van David Schwimmer? Ik mag er niet aan denken. Pitt vast ook niet.

Lees verder

Audit Vlaanderen heeft onderzoek rond vaccinatiesaga Truiense burgemeester klaar

Het forensisch onderzoek van Audit Vlaanderen naar Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden die haar entourage liet voorsteken voor een coronaprik, is af. Volgens de eerste informatie bevat het rapport geen grote verrassingen.

Lees verder

Duitsland en Nederland zetten geen Afghanen meer uit, België blijft bij standpunt

Het komende halfjaar worden in Nederland geen uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers gedwongen uitgezet naar Afghanistan. Ook Duitsland zet die uitzettingen op pauze. Staatssecretaris voor Migratie Sammy Mahdi (CD&V) herhaalde vandaag dat hij voorstander blijft van gedwongen repatriëringen naar Afghanistan, en dat ondanks de snel verslechterende veiligheidssituatie daar.

Lees verder

Demir betwist duurzaamheid import Russisch hout voor biomassacentrale

Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) stelt zich vragen bij de houtstromen uit Siberië (Rusland), Chili en Canada, samen goed voor anderhalf miljoen ton hout, die in de biomassacentrale Rodenhuize in Gent verbrand zouden worden.

Lees verder

Pools parlement stelt stemming over controversiële mediawet uit tot september

Het Poolse parlement heeft woensdag de stemming over een controversiële aanpassing van de mediawet uitgesteld tot september. Dat meldt het Poolse persagentschap PAP. Regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) dringt aan op een aanpassing, waardoor het voor buitenlandse bedrijven verboden zou worden een meerderheidsbelang te hebben in Poolse media.

Lees verder

Oostende laat toeristen plekje strand reserveren tot en met 14 augustus

Het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende is geactiveerd tot en met zaterdag 14 augustus. Dat meldt de stad woensdag. Aanmelding is nodig van aan het Westerstaketsel tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen voor wie zeker wil zijn van een plekje.

Lees verder

Demir stelt Gentse biomassacentrale in vraag

'Op grote schaal bomen kappen en opstoken onder het mom van hernieuwbare energie is te hypocriet voor woorden', zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).

Lees verder

Nasa: 'Kans dat asteroïde Bennu inslaat op aarde vóór 2301 is 0,06 procent'

1 op 1.750 of bijna 0,06 procent: dat is de kans dat asteroïde Bennu inslaat op het aardoppervlak voor het jaar 2301. Wie een ruimtereis wil plannen met de opvolgers van Blue Orbit, Space X of Virgin Galactic doet dat het best op 24 september 2182. Dan is de kans op impact het grootst: 1 op 2.700, nog geen 0,04 procent.

Lees verder

Drama van de Vesder: kan Wallonië de overstromingen wel aan?

Deze week is het een maand geleden dat een groot deel van ons land overstroomde. Er vielen 41 doden, dorpen en steden zijn vernield, honderden mensen zijn dakloos. Waar loopt het fout? Of kunnen we dit simpelweg niet aan?

Lees verder

Mogelijk Vlaamse assistentiewoningen voor Waalse slachtoffers overstromingen

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil lege assistentiewoningen in Zuid-Limburg of het zuiden van Vlaams-Brabant aanbieden aan de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. 'Alle beetjes helpen', zegt Beke donderdag.

Lees verder

Grote vertragingen voor pakjes van buiten EU

Heel wat pakjes die van buiten de EU naar ons land worden verstuurd, kampen met wekenlange vertragingen. Dat schrijft De Tijd donderdag.

Lees verder

Een derde meer patiënten in ziekenhuizen en op intensieve zorg, toename besmettingen vertraagt

De bezetting in de ziekenhuizen en op de intensieve zorg is op een week met een derde gestegen. Tegelijkertijd vertraagt de toename van het aantal besmettingen, al blijft het reproductie getal op 1,16.

Lees verder

Opnieuw uitstel voor presidentsverkiezingen in Haïti

Na de moord op president Jovenel Moïse is de eerste ronde van de presidentsverkiezingen op het Caraïbische eiland Haïti nog maar eens uitgesteld. Die eerste ronde was in de laatste planning voorzien voor september, maar is nu uitgesteld tot 7 november. Dat blijkt uit de kieskalender die de bevoegde instantie woensdag publiceerde.

Lees verder

Regen doet Kust-Express van NMBS de das om

De Kust-Express van de NMBS – de rechtstreekse reservatietreinen van en naar de kust – hebben tot dusver een 'erg rustige start genomen', aldus de NMBS, mede te wijten aan het slechte weer de voorbije weken.

Lees verder

Zonnig en warm

Zon, enkele hoge wolkensluiers en later ook stapelwolken wisselen elkaar donderdag af. Het blijft droog, op een lokaal buitje na in de late namiddag of avond. Het wordt warm met maxima tussen 22 graden aan zee en 28 graden in de grote steden. Dat voorspelt het KMI.

Lees verder

Dixie Fire legt meer dan 1.000 huizen in de as

De tweede grootste bosbrand in de geschiedenis van de Amerikaanse staat Californië, de Dixie Fire, is uitgegroeid tot een van de meest destructieve. De brand heeft meer dan 1.000 huizen verwoest, en bedreigt nog steeds woongebied.

Lees verder

Hitterecord van 48,8 graden Celsius gemeten op Sicilië

Voor het eerst sinds de metingen is in Europa een temperatuur van 48,8 graden Celsius gemeten. Dat gebeurde op Sicilië. Het is een record dat nog door de Wereld Meterorologische Organisatie moet bevestigd worden.

Lees verder

Chelsea pakt Europese Supercup na strafschoppen tegen Villarreal

Chelsea heeft Romelu Lukaku niet nodig gehad om zijn eerste prijs van het seizoen te pakken. The Blues klopten woensdagavond Villarreal in de strijd om de Europese Super Cup. De ingevallen Kepa Arrizabalaga ontpopte zich tot de held door twee penalty's te stoppen in de strafschoppenserie.

Lees verder