Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 augustus 2021

Franse militairen voeren vanuit ambassade in Kaboel huzarenstukje uit: honderden mensen in één klap gered

HLN
Franse militairen voeren vanuit ambassade in Kaboel huzarenstukje uit: honderden mensen in één klap gered
Frankrijk heeft in één klap bijna 350 mensen naar de luchthaven in Kaboel geëscorteerd. Dat maakte de Franse ambassadeur David Martinon bekend. Het gaat om Franse burgers en ambassadepersoneel, maar ook heel wat Afghaanse families konden zo gered worden.
Lees verder

Break, monovolume of SUV? Zo kies je de gezinswagen die bij je past
Een auto kiezen voor je gezin, het wordt steeds moeilijker. Waar eerst een break, een wagen met grote koffer, aangewezen was, werden begin jaren 2000 de monovolumes populair. Vandaag regeert dan weer de SUV. Maar welk type wagen kies je best? HLN Drive geeft advies.
Lees verder

Zoek de vele verschillen: Anderlecht van nu in niets meer te vergelijken met dat van 1 jaar geleden
Bijna allemaal nieuwe kopjes. Tussen de ploegfoto van Anderlecht voor het seizoen 2020-21 en die van huidig jaargang - exact één jaar geleden dus - zit een wereld van verschil.
Lees verder

Zoek de 30 verschillen: Anderlecht van nu in niets meer te vergelijken met dat van één jaar geleden
Bijna allemaal nieuwe kopjes. Tussen de ploegfoto van Anderlecht voor het seizoen 2020-21 en die van huidig jaargang zit een wereld van verschil.
Lees verder

Een 'okseldetox' is de beste remedie tegen zweetgeurtjes. "Werkt beter dan deodorants", zegt microbioloog 'Dokter Oksel'
Een detoxkuur voor je oksels, iemand? Ja, je leest het goed. Tegenwoordig kan je ook je oksels reinigen van afval- en gifstoffen die je lichaam binnendringen. Het goede nieuws is dat je er maar twee ingrediënten voor nodig hebt. Op TikTok zijn ze alvast fan en ook experts zijn enthousiast. "Een detox is beter voor de oksels dan een deodorant", zegt microbioloog Chris Callewaert a.k.a. 'Dokter Oksel'.
Lees verder

Een detoxkuur voor je oksels? Microbioloog 'Dokter Oksel' zet de voordelen ervan op een rijtje
Een detoxkuur voor je oksels, iemand? Ja, je leest het goed. Tegenwoordig kan je ook je oksels reinigen van afval- en gifstoffen die je lichaam binnendringen. Het goede nieuws is dat je er maar twee ingrediënten voor nodig hebt. Op TikTok zijn ze alvast fan en ook experts zijn enthousiast. "Een detox is beter voor de oksels dan een deodorant", zegt microbioloog Chris Callewaert a.k.a. 'Dokter Oksel'.
Lees verder

Rechter zet licht op groen voor miljardenclaim tegen Mastercard
Een grote rechtszaak tegen kredietkaartbedrijf Mastercard in het Verenigd Koninkrijk kan doorgaan. De vroegere Britse financiële ombudsman, Walter Merricks, mag het Amerikaanse bedrijf aanklagen wegens te hoge kosten die Mastercard aanrekende aan zijn klanten, schrijft zakenkrant Financial Times donderdag. Namens 46 miljoen Britten claimt Walter Merricks 14 miljard pond van Mastercard, omgerekend ruim 16 miljard euro.
Lees verder

Geëvacueerden komen aan in Europa met vreselijke verhalen: "Doden lagen op straat in Kaboel"
Mensen die in veiligheid gebracht zijn uit Afghanistan melden vreselijke ervaringen en chaotische toestanden op de luchthaven van Kaboel. Een passagier op de luchthaven van Frankfurt zei vanochtend dat hij in Kaboel doden zag liggen op straat en geweerschoten hoorde. "Het is vreselijk", zei Mahmud Sadjadi. "Hulpeloosheid, hopeloosheid. Gewoon chaos."
Lees verder

Transfer Talk. Standard bevestigt komst Daouda Peeters – Danjuma voor 20 miljoen naar Villarreal, Club Brugge passeert mee langs de kassa
Standard heeft met de Italiaanse topclub Juventus een huurovereenkomst bereikt over Daouda Peeters. De 21-jarige Belg maakte vorig jaar z'n debuut in het eerste elftal van de Oude Dame. De Rouches huren hem nu aanvankelijk voor één seizoen, maar ze bedongen wel een aankoopoptie. Standard huurt ook de Tunesische middenvelder Hamza Rafia al van Juventus.
Lees verder

Vlaams minister Crevits roept om op meer afgedankte computers te recycleren
Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft donderdag CTG Circular in Mechelen bezocht. Dat circulaire economiebedrijf geeft jaarlijks zo'n 180.000 computers een nieuw leven door afgeschreven computers uit bedrijven te recycleren. De minister deed ter plaatse een oproep aan alle Vlamingen om al bij de aankoop van ICT-materiaal te denken aan het tweede, derde of vierde leven dat het toestel later kan krijgen wanneer het vervangen wordt door een nieuw toestel.
Lees verder

Zo ver kan jouw auto nog rijden wanneer het lampje van de reservetank brandt
Hoe ver kan je nu echt nog doorrijden wanneer het reservelampje van je auto brandt? Een Britse site maakte een overzicht van de auto's met de beste en slechtste reserve-actieradius.
Lees verder

Belgische clubs staan op cruciaal punt in Europese campagne met rechtstreeks CL-ticket als inzet: "Belangrijk om kloof met de top zo klein mogelijk te houden"
De Belgische vertegenwoordigers in de Europese voetbalbekers staan voor een extreem belangrijke campagne. Als ons land in 2023 nog een rechtstreekse vertegenwoordiger wil hebben in de Champions League moet er in de komende maanden stevig worden getimmerd aan onze Europese coëfficiënt. Het topjaar 2016-2017 valt straks immers weg en dient te worden gecompenseerd, te beginnen vanavond in de heenwedstrijden van de laatste voorrondes van de Europa League (Antwerp) en Conference League (AA Gent en Anderlecht). Onze huisanalist Gilles De Bilde schetst de situatie: "Met een beetje geluk kunnen we met vijf ploegen Europa in en veel punten vergaren."
Lees verder

Die van koning Albert en Paola is er niets tegen: dit zijn de échte superjachten van de royals
In het rijk der luxueuze jachten geldt maar één regel: hoe exclusiever, hoe beter. Als je boot geen 50 meter lang is en niet over tientallen luxueuze vertrekken beschikt, dan tel je in deze wereld niet mee. Wereldwijd gezien behoorden koning Albert (87) en Paola (83) met hun jacht Alpa IV - dat te koop staat voor 1,95 miljoen euro - altijd tot de 'basse classe' van het clubje, al lijkt het überhaupt onmogelijk om de andere royals af te troeven. Dit zijn de meest exclusieve superjachten waarmee zij de zeven zeeën doorkruisen.
Lees verder

Football Talk. Voetbalbond stelt zich burgerlijke partij in onderzoek naar coronafraude bij Seraing – Standard stuurt Lestienne naar B-kern
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelt zich bij de onderzoeksrechter burgerlijke partij in het dossier omtrent gesjoemel met coronatesten bij Seraing vorig seizoen. Teammanager Peter Kerremans zou toen de namen van Al Badaoui, Godart en Jallow met die van jeugdspelers gewisseld hebben. Op die manier probeerde hij de quarantaine voor de drie A-kernspelers - die geen symptomen vertoonden - te verkorten, om ze zo speelgerechtigd te krijgen voor matchen tegen Standard en Lommel. Het gesjoemel had uiteindelijk geen gevolgen. De drie positief geteste spelers stonden niet op het wedstrijdblad voor de match tegen Standard en het competitieduel op verplaatsing bij Lommel ging niet door, wegens coronabesmettingen bij de thuisploeg.
Lees verder

Voetbalclubs moeten kiezen: supporters tonen Covid Safe Ticket of houden afstand
Clubs zullen vanaf volgende week moeten kiezen. Ofwel vullen ze hun stadion aan volle capaciteit, maar dan enkel met gebruik van het Covid Safe Ticket. Ofwel beperken ze zich tot een derde van de stadioncapaciteit en moet er fysieke afstand tussen fanbubbels gerespecteerd worden. Dat heeft de Pro League vandaag, na overleg met de autoriteiten, bekendgemaakt.
Lees verder

Gevluchte atlete uit Wit-Rusland wil voor Polen gaan lopen: "Ik heb besloten hier te blijven"
Atlete Kristina Tsimanoeskaja uit Wit-Rusland, die tijdens de Olympische Spelen in Tokio overliep en werd opgevangen in Polen, wil graag voor dat land uitkomen in de atletiek.
Lees verder

Vlaamse overheid voorziet 2,8 miljoen euro tegen voedselverspilling: "Vraag naar voedselhulp in één jaar met 27% gestegen"
112.500. Zoveel mensen in armoede deden in 2020 beroep op voedselhulp via Foodsavers. Het jaar voordien waren dat er nog 88.700 of 27% minder. Vorig jaar kwam er zo 1.750 ton aan voedseloverschotten - 34% meer dan in 2019 - terecht bij wie het echt nodig had. De vraag om voedselhulp blijft toenemen en daarom kent de Vlaamse overheid nu extra middelen toe voor de komende vier jaar. Vlaams minister van welzijn, volksgezondheid, gezin en armoedebestrijding, Wouter Beke (CD&V), ging donderdag op werkbezoek bij Foodsavers in Antwerpen.
Lees verder

Na Brussel nu ook Wallonië rood op Europese coronakaart. Verder geen groen meer in Duitsland, in Spanje is situatie verbeterd
Na Brussel kleurt nu ook Wallonië rood op de Europese coronakaart. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Vlaanderen blijft oranje. Verder telt Duitsland plots geen groene zones meer en is de situatie in Spanje wat verbeterd.
Lees verder

Israëlische reservisten worden ingezet in ziekenhuizen wegens sterke stijging aantal coronabesmettingen
Wegens de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen gaat het Israëlische leger zowat 200 reservisten naar ziekenhuizen sturen om het gezondheidspersoneel te ondersteunen. Dat heeft een vertegenwoordiger van het leger donderdag meegedeeld.
Lees verder

Kinepolis draait binnenkort Netflixfilms in Belgische zalen
Kinepolis gaat binnenkort films van streamingdiensten zoals Netflix op het grote scherm vertonen in België. De Belgische bioscoopketen bereikte daarvoor akkoorden in nagenoeg alle landen waar hij actief is, zei CEO Eddy Duquenne donderdag bij de toelichting van de halfjaarresultaten van Kinepolis.
Lees verder