Doorgaan naar hoofdcontent

Foutje: wegmarkering stuurt je als spookrijder straat in

HLN
Foutje: wegmarkering stuurt je als spookrijder straat in
Het invoeren van de enkele rijrichting in de Botermelkstraat in Erpe blijft moeilijk. De verwarrende pijl die je momenteel als spookrijder in de straat wijst, maakt de situatie er niet beter op.
Lees verder

Bijna 2 ton cocaïne onderschept tussen lading bananen in Antwerpse haven
Opnieuw een kleine overwinning in de strijd tegen de drugscriminaliteit. Eind juli heeft de douane in de haven van Antwerpen bijna 2 ton aan cocaïne onderschept in de Antwerpse haven.
Lees verder

Australische media zien 'beste land ter wereld' goud pakken: "Aan een Belgische toog bestel je nu ook hockeycounters"
Daags na de gouden medaille van de Red Lions zindert de olympische hockeyfinale ook in de Australische media na. 'Down under' zijn de harten gebroken, maar toch primeert de suprematie van de Belgen. "Deze gouden generatie hockeyspelers kwam in elke wedstrijd vol vertrouwen aan de start."
Lees verder

Marleen heeft een klimaatbestendige tuin: "Alleen maar voordelen"
Hittegolven, waterschaarste, bijensterfte... Het klimaat heeft een grote invloed op onze tuin. Toch is de tuin van Marleen Massonnet in elk seizoen koel en onderhoudsvriendelijk. Benieuwd hoe haar klimaattuin eruitziet? En hoe je er zelf aan begint? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Drie nachten Venetië met heen-en terugvlucht voor minder dan 200 euro: travel bloggers tonen hoe je goedkope lastminutes kan scoren
De zomer van 2021 is er - gelet op de coronasleur én het matige weer - eentje om snel te vergeten. Wil je er toch nog een onvergetelijke zomer van maken met een deugddoende lastminute in het buitenland? Drie van 's lands meest gevolgde travelbloggers geven hun beste tips en tricks om de interessantste lastminute vliegtickets en logies te scoren. Ze geven ook elk een lastminute mee waar je letterlijk nu op moet intekenen om nog heel spoedig de benen (en vleugels) uit België te kunnen nemen.
Lees verder

Hondenweer in België? Geen paniek: bekende travelbloggers gidsen je naar de beste lastminutes
De zomer van 2021 is er- gelet op de coronasleur én het matige weer - eentje om snel te vergeten. Wil je er toch nog een onvergetelijke zomer van maken met een deugddoende lastminute in het buitenland? Drie van 's lands meest gevolgde travelbloggers geven hun beste tips en tricks om de interessantste lastminute vliegtickets en logies te scoren. Ze geven ook elk een lastminute mee waar je letterlijk nu op moet intekenen om nog heel spoedig de benen (en vleugels) uit België te kunnen nemen.
Lees verder

Augustus begint met hoge tot zeer hoge grondwaterstanden
De maand augustus begint met grondwaterstanden die hoog tot zeer hoog zijn voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrijdag bekendmaakte. De grondwaterstanden zijn op ongeveer 7 van de 10 meetplaatsen hoog tot zeer hoog voor de tijd van het jaar en slechts op ongeveer 7 procent van de meetplaatsen nog laag tot zeer laag.
Lees verder

Legendarische werfleider Sanchez maakt zijn intrede in 'Vakantiehuis For Life'
Over twee weken beslist de jury van 'Vakantiehuis For Life' wie voortaan zijn vakanties mag doorbrengen in zijn eigen verbouwde chalet. In de aflevering van maandag is het dan ook tijd voor een bezoekje van Sanchez, de beruchte werfleider uit 'The Block'. Zijn oordeel telt namelijk mee voor het eindklassement dat later de finalisten zal bepalen. "De duo's zullen nog uit hun pijp moeten komen", klinkt het alvast duidelijk.
Lees verder

Zwitserse toeriste (57) verkracht en vermoord teruggevonden aan waterval op Thaise eiland Phuket
Thailand onderzoekt de dood van een 57-jarige Zwitserse toeriste nadat haar levenloze lichaam donderdag werd aangetroffen in de buurt van een waterval op het vakantie-eiland Phuket. Alles wijst er volgens lokale media op dat ze eerst werd verkracht en vervolgens vermoord.
Lees verder

Van zombieoorlog tot koken met Paris: 5 nieuwe toppers uit streamingland
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met de heerlijk dramedy 'Mr. Corman' (Apple TV+), een intrigerend portret van ex-president Obama in 'Obama: In Pursuit of a More Perfect Union' (Streamz) en 'Cooking With Paris' (Netflix), de meest bizarre kookshow die je ooit hebt gezien. Dit is onze streaming top 5!
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

K3-film 'Dans van de Farao' bereikt kaap van 100.000 bezoekers
De nieuwe bioscoopfilm van K3, 'Dans van de Farao', doet het goed. Sinds de heropening van de bioscopen gingen er al 100.000 fans kijken naar de film. Hanne, Klaasje en Marthe zullen 'Dans van de Farao' ook niet snel vergeten. Het is voor de drie meiden de laatste keer dat ze samen te zien zullen zijn op het witte doek. Enkele maanden geleden kondigde Klaasje namelijk aan dat ze dit najaar uit groep stapt.
Lees verder

Meer dan tien raketten vanuit Libanon naar Israël afgevoerd
Uit Libanon zijn vrijdag meer dan tien raketten naar Israël afgevuurd, zo heeft het Israëlische leger (IDF) bekendgemaakt.
Lees verder

Leah Thys vertelt in open brief over loodzware periode: "De gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben mijn leven op z'n kop gezet"
Enkele maanden geleden ging 'Thuis'-actrice Leah Thys (76) door een zeer moeilijke periode. Ze werd ziek door corona en verloor ook haar echtgenoot, Jos De Man, door dezelfde vreselijke ziekte. Heel wat fans vragen zich nu af hoe het met de actrice gaat. Daarom heeft Thys een open brief geschreven aan de 'Thuis'-kijkers. "Ik ben alles een plaats aan het geven. De tijd is dan ook nog niet rijp om hier al over te vertellen."
Lees verder

China lanceert succesvol telecomsatelliet
China heeft donderdag met succes een satelliet gelanceerd vanop de basis Xichang in de provincie Sichuan, zo hebben de staatsmedia bericht. Om 18.30 uur plaatselijke tijd vertrok een krachtige Lange Mars-3B draagraket. Die zette de Zhongxing-2E in de vooropgestelde baan uit.
Lees verder

HET THUISFRONT. Vriend en coach Kieran De Fauw: "Jammer om op deze manier hoofddoel van de Spelen te moeten afsluiten"
De eerste olympische koppelkoers bij de vrouwen is een tegenvaller geworden voor Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky. Wij konden voor onze rubriek 'Het Thuisfront' de wedstrijd meevolgen in Assenede bij Kieran De Fauw, de vriend en trainer van Lotte Kopecky. "Jammer van die twee valpartijen. Er zat meer in dan de plaats waarop ze nu zijn beland."
Lees verder

Thiam krijgt straks gouden medaille, maar trekt ze door tot in Parijs? "Ik heb rust nodig, daarna zien we wel"
Voor Nafi Thiam is vandaag nog een speciale dag. Onze landgenote krijgt straks haar gouden medaille, na haar zege in de zevenkamp. Maar vooraf blikte de olympische kampioene nog even terug op haar meerkamp én vooruit naar wat komt. Dat zal in eerste instantie vooral rust zijn. Maar wat met de Spelen in Parijs van 2024?
Lees verder

Aagje Vanwalleghem vertelt over haar adoptie in 'Waarheid Durven of Doen': "Ik was eigenlijk 'bestemd' voor Japan"
Komende maandag leren Gunther Levi, Veronique De Kock, ex-turnster Aagje Vanwalleghem en Q-dj Dorothee Dauwe elkaar beter kennen in een nieuwe aflevering van 'Waarheid Durven of Doen'. Tussen het eten door vertelt Aagje alvast wat meer over haar adoptie. "Mijn moeder heeft mij een paar minuten na mijn geboorte afgestaan", klink het onder meer.
Lees verder

Barça-voorzitter Laporta over noodgedwongen vertrek Messi: "FC Barcelona staat ook boven de beste speler ter wereld"
Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft vanmiddag tekst en uitleg gegeven bij het vertrek van Lionel Messi. Dat de Argentijnse sterspeler niet in Camp Nou blijft, heeft volgens Laporta enkel te maken met de rampzalige finaniciële toestand van de club. "Ik kan onze toekomst niet op het spel zetten voor één speler."
Lees verder

De druppel voor Charlene en Albert? Grote liefdesrivale én buitenechtelijke zoon duiken op in Monaco
Als de kat van huis is, dansen de muizen. Prinses Charlene (43) verblijft al maanden in het buitenland, en zet zo de deur wagenwijd open voor haar grote liefdesrivale: Nicole Coste (49). Zij is samen met haar zoon Alexandre (17) - een buitenechtelijk kind van prins Albert (63) - naar Monaco getrokken. Nicole is Charlenes grootste criticus, en koesterde niet zo lang geleden nog openlijk ambities om haar zoon op de troon te krijgen. Zal haar aanwezigheid op het prestigieuze Rode Kruis-bal de druppel zijn die het huwelijk van Albert en Charlene uit elkaar doet spatten?
Lees verder