Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 augustus 2021

Football Talk. Zirkzee en Verbruggen in voorlopige selectie Jong Oranje – Nog geen Kane bij Tottenham voor Conferen...

HLN
Football Talk. Zirkzee en Verbruggen in voorlopige selectie Jong Oranje – Nog geen Kane bij Tottenham voor Conference League-duel
Spits Joshua Zirkzee en doelman Bart Verbruggen maken deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel tegen Moldavië op 7 september. Coach Erwin van de Looi nam de twee Anderlecht-spelers op in de ruime voorselectie van 32 namen. Die wordt op 27 augustus nog gereduceerd tot een definitieve selectie van 23 spelers. Voor Verbruggen is het de eerste keer dat hij opgenomen werd in de voorselectie van de Nederlandse U21, Zirkzee kwam al drie keer in actie voor Jong Oranje.
Lees verder

Dit waren de meest ontroerende momenten in de ceremonie voor Lara Switten: "Ik zal ervoor zorgen, lieve schat, dat je nooit vergeten wordt"
Gisteren namen we afscheid van NINA-columniste Lara Switten, de mama van drie die ons bijna een jaar liet meebeleven hoe ze tegen baarmoederhalskanker vocht. Op de prachtige ceremonie haalden haar naaste vrienden en familie herinneringen op aan de vrouw die Lara was. Goedlachs, warm, koppig, dapper. Een overzicht van de liefde, de vechtlust en de lichtpuntjes op haar afscheidsceremonie. Hier bekijk je alle fragmenten.
Lees verder

Rachel Hazes verklaart oorlog aan Andre's ex: "Monique, ga werken voor je geld!"
Rachel Hazes (51) is niet van plan haar mond te houden. De moeder van André heeft het helemaal gehad met haar ex-schoondochter Monique Westenberg (43) en haalt in een interview met de Nederlandse editie van Story fel uit. Volgens 'moeder Hazes' betaalt André (27) nog steeds alle kosten voor Monique, hoewel hij ondertussen zelf ging samenwonen met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen (25).
Lees verder

Titelverdediger Thiem mist US Open en rest van het seizoen door polsblessure
Dominic Thiem (ATP-6) zal zijn titel niet verdedigen op de komende US Open. Dat maakte de 27-jarige Oostenrijker woensdag zelf bekend op sociale media. Door een polsblessure moet hij een kruis maken over de rest van zijn seizoen.
Lees verder

Ondanks fortuin van 160 miljoen dollar: kinderen van Daniel Craig krijgen zijn erfenis niet
De kinderen van Daniel Craig hoeven niet te rekenen op een fiks bedrag als hun vader overlijdt. De 53-jarige acteur, wiens vermogen wordt geschat op zo'n 160 miljoen dollar (bijna 137 miljoen euro), is van plan om het merendeel van zijn geld aan een goed doel te schenken.
Lees verder

Wat een dierenliefde! Dieter (40) vond 1,5 jaar geleden pup in Indonesische rioolbuis, vandaag is Sofi eindelijk in België: "Haar achterlaten? Dat kreeg ik niet over m'n hart"
Dieter Crevits (40) uit Brugge mag gerust het etiket dierenvriend van het jaar opgespeld krijgen. Na een adoptiestrijd van anderhalf jaar en vijf door corona afgelaste vluchten kon de man vanmorgen - duidelijk geëmotioneerd - de Indonesische straathond Sofi in de armen sluiten. Begin maart vorig jaar vond hij de viervoeter in een rioolbuis, toen hij door het uitbreken van de coronacrisis maandenlang vast zat in Indonesië. "De band tussen ons is zó groot", vertelt de man, die blij is dat het hondje een warme thuis krijgt in ons land.
Lees verder

Cryptobeurs Binance illegaal volgens Nederlandse toezichthouder
's Werelds grootste cryptobeurs Binance, waar je kan handelen in digitale munten als de bitcoin, mag in Nederland geen diensten aanbieden. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) meldt dat Binance actief is in Nederland zonder een wettelijk verplichte registratie. Dat betekent dat het concern illegaal bezig is.
Lees verder

Oostenrijk wil opvang Afghaanse vluchtelingen in regio
Oostenrijk wil geen Afghaanse vluchtelingen opnemen als gevolg van de machtsovername door de Taliban in Afghanistan. Het land streeft naar opvangcentra in de regio. Het moet het doel zijn de meeste mensen in de regio te houden, zei de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer voorafgaand aan overleg met EU-collega's over de kwestie.
Lees verder

Nu lockdowns voorbij zijn, zitten asielen vol: deze katten en honden zoeken een baasje
Nu de lockdowns afgelopen zijn, het sociale leven weer hervat en reizen weer mogelijk wordt, hebben velen die zich vorig jaar een huisdier aanschaften, geen tijd meer voor hun viervoeter. De campagne Adopteer een dier van de dienst Dierenwelzijn biedt een overzicht van het aanbod van alle dierenasielen in Vlaanderen. Meer dan 200 honden en 600 katten wachten op een nieuwe thuis.
Lees verder

Professor over Afghaanse chaos: "Natuurlijk is dit niet de fout van Joe Biden"
We zullen moeten leren aanvaarden dat de taliban weer aan de macht zijn in Afghanistan. Alleen op die manier kunnen we volgens professor internationale politiek Sven Biscop (Egmont Instituut/UGent) invloed op het land uitoefenen. Hij legt uit of we opnieuw moeten vrezen voor terrorisme uit het land en of de machtsovername zal leiden tot vluchtelingenstromen.
Lees verder

Moderna start binnenkort met proeven bij mensen voor hun HIV-vaccin
Moderna, het bedrijf dat één van de mRNA-vaccins tegen SARS-CoV-2 ontwikkelde, start misschien morgen al met het testen van haar mRNA-vaccin tegen HIV op mensen. Dat blijkt uit een nieuwe indiening van het bedrijf bij het klinische proeven register van het Amerikaanse Nationaal Instituut voor Gezondheid.
Lees verder

Bosbranden in Zuid-Italië eisen opnieuw een leven
In de zuidelijke Italiaanse regio Calabrië is opnieuw iemand om het leven gekomen door de bosbranden. Die teisteren het gebied al twee weken. Het slachtoffer is een 78-jarige man uit de gemeente Acquaro. Het totaal aantal doden als gevolg van de bosbranden staat momenteel op vier.
Lees verder

Evenementensector hoopt dat deuren naar events "wagenwijd open" kunnen
De evenementensector hoopt dat het overlegcomité vrijdag beslist tot een volledige heropening van de cultuur- en evenementensector. Dat zegt #SoundOfSilence, het initiatief dat ijvert voor een heropstart van de evenementensector.
Lees verder

CELEBS 24/7. Little Mix-zangeres kijkt uit naar bevalling en welke acteur maakt zich klaar om te gaan duiken?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Marseille wil Ugbo voor de neus van Genk wegkapen
Ike Ugbo (22) leek enkele dagen geleden nog goed op weg om de nieuwe spits van Racing Genk te worden, maar de deal loopt plots vertraging op. Reden: Marseille probeert de Engelse aanvaller voor de neus van de Limburgers weg te kapen.
Lees verder

Na zware beschuldigingen van kindermisbruik: heeft de muziek van Bob Dylan nog een toekomst?
Zanger en Nobelprijswinnaar Bob Dylan (80) is voor de rechtbank van New York gedaagd voor een zedendelict uit 1965. Hoewel de zanger ontkent, blijven veel fans vertwijfeld achter. Kan je immers nog luisteren naar de muziek van iemand die mogelijk een meisje van 12 heeft verkracht? Een professor popmuziek en een muziekfilosoof voorspellen de toekomst van Dylan: "Je voelt wel dat de zeitgeist veranderd is."
Lees verder

RECENSIE. 'What If…?': "Net als een welbepaald virus, blijft ook Marvel zichzelf heruitvinden"
Wat als de mogelijkheden van het Marvel-universum oneindig zouden zijn en u nooit afscheid zou moeten nemen van uw favoriete superhelden? Met die notie gaat 'What If…?' alvast aan de slag. In deze nieuwe animatiereeks op Disney+ krijgen gekende Marvel-gebeurtenissen allemaal een hypothetische draai. Wat als Captain America een vrouw is? Of wijlen Chadwick Boseman Star Lord? Evelien Delgouffe zoekt in onze 'Kijkgids' voor u uit of deze alternatieve realiteiten een streampje waard zijn.
Lees verder

SHOWBITS. Tanja Dexters gaat 'Baywatch' achterna en Kat en Dries zetten de bloemetjes buiten
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wat is de sharia nu precies? Expert legt uit
In Afghanistan voeren de taliban de sharia opnieuw in. Maar wat is dat nu precies? "De sharia is geen wetboek, en daarom hangt het echt af van welke groep welke teksten zal selecteren", zegt deradicaliseringsexpert Cherif El Farri aan HLN LIVE.
Lees verder

LIVE VUELTA. Voorbereiding op massasprint verstoord door massale valpartij
De vijfde etappe van de Ronde van Spanje brengt het peloton over een tocht van 184 kilometer van Tarancon naar Albacete. De rit is biljartvlak, een nieuwe massasprint lijkt dus onvermijdelijk. Of maken ploegen van de wind gebruik om voor een waaierspektakel te zorgen? Op deze pagina volgt u de hele etappe LIVE.
Lees verder