Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 augustus 2021

Facebook stelt terugkeer naar kantoor uit tot begin 2022

HLN
Facebook stelt terugkeer naar kantoor uit tot begin 2022
Facebook stelt de terugkeer naar kantoor van zijn Amerikaanse werknemers uit tot begin volgend jaar. Aanleiding is de opmars van de deltavariant van het coronacrisis.
Lees verder

Thomas Markle maakt prins Harry met de grond gelijk: "Door zijn slechte invloed is de band met m'n dochter kapot"
Thomas Markle (77), de vader van Meghan (40), heeft zich in een gesprek met de Britse nieuwszender GB News voor de zoveelste keer uitgesproken over zijn dochter en schoonzoon Harry (36). Volgens hem is het de schuld van de prins dat z'n dochter zo veranderd is. "Ik neem het hem kwalijk dat hij me nooit wou ontmoeten", sneerde hij.
Lees verder

Politie in Londen gaat zaak prins Andrew opnieuw bekijken: "Niemand staat boven de wet"
De rechtszaak die door Virginia Roberts Giuffre (38) in New York is aangespannen tegen prins Andrew (61), wordt ook in het Verenigd Koninkrijk nauwlettend gevolgd. Politieofficier Dame Cressida Dick heeft laten weten "de feiten opnieuw te bekijken". Dit meldt het Britse radiostation LBC.
Lees verder

Duits gezin vergeet zoon (11) na toiletpauze langs de snelweg
Een familie uit Duitsland is na een plaspauze langs de Duitse snelweg afgelopen zaterdag weggereden zonder het oudste kind mee te nemen. De ouders kwamen pas na vijftig kilometer achter hun vergissing, zo meldt het Duitse opinieblad Stern.
Lees verder

Honderdduizenden Japanners verzocht huis te verlaten wegens zware regenval
Zeker één persoon is om het leven gekomen door zware regenval op het Japanse eiland Kyushu en honderdduizenden Japanners is gevraagd hun huis te verlaten. Japanse meteorologen waarschuwen voor aardverschuivingen door een recordhoeveelheid regen, die ook de komende dagen nog aanhoudt.
Lees verder

CEO van Disney reageert subtiel op heisa rond 'Black Widow'
Scarlett Johansson (36) besloot onlangs om Disney aan te klagen omdat ze haar nieuwe film, 'Black Widow', niet enkel in de bioscoop hebben gelanceerd, maar ook op streamingdienst Disney+. Bob Chapek (60), de CEO van Disney, heeft nu voorzichtig op de heisa gereageerd.
Lees verder

Van praktisch tot sportief: dit is de ideale wagen voor jouw gezin
De klassieke monovolume verliest steeds meer van zijn populariteit door de opkomst van de SUV's. Toch past zo'n praktische gezinswagen bij de noden van veel families. HLN Drive presenteert daarom zijn favoriete monovolumes.
Lees verder

Olympiër Koji Miyoshi legt de lat hoog voor zichzelf en Antwerp: "Waarom niet voor de titel gaan?"
Vierde op de Olympische Spelen. Zeven Belgische atleten en teams weten hoe dat voelt, maar ook Antwerp-middenvelder Koji Miyoshi maakte het mee. Met een medaillekater, maar zonder jetlag (alhoewel?) en amper een paar vakantiedagen op de teller meldde hij zich deze week weer op de Bosuil. "Vanaf nu is het alles voor Antwerp.
Lees verder

Fransen steken massaal grens over om coronapas te vermijden: "300 km gereden voor meer vrijheid"
Franse toeristen steken de grens over om naar onze kust te reizen. Dat doen ze om de coronapas te omzeilen. Die werd in Frankrijk ingevoerd als je op café en restaurant wil of bepaalde openbare plaatsen wil bezoeken. In ons land wordt zo'n pas momenteel niet gebruikt, dus besluiten een hoop Fransen om naar ons land te trekken.
Lees verder

Internationale dag voor linkshandigen: zijn ze echt creatiever en beter in bed? 5 feiten en fabels
13 augustus is de internationale dag voor linkshandigen. Vroeger werd linkshandigheid geassocieerd met boosaardigheid, hekserij en de duivel. Tegenwoordig is het de normaalste zaak ter wereld. Maar zijn ze toch niet een beetje anders, die linkshandigen? Slimmer, beter in bed, geneigd om vroeger te sterven? We factchecken alle mythes die de ronde doen over lefties.
Lees verder

Nee, je moet een natte smartphone niet in rijst leggen: tech-expert legt uit wat je wél kunt doen
We leven in een mooie tijd waarin we zorgeloos door de regen kunnen wandelen zonder die broodnodige Instagram-sessie te moeten verstoren. Maar ook onze nieuwe 'waterbestendige' smartphones hebben hun limiet, zo blijkt. Tech-expert Ritesh Chugh legt stap voor stap uit wat je moet doen als je telefoon in water is gevallen.
Lees verder

Federer heeft nog geen datum voor comeback: "Toekomst nog een beetje onduidelijk"
Roger Federer weet nog niet wanneer hij terugkeert op de baan. De voormalig nummer 1 van de wereld, 40 jaar oud inmiddels, zegt binnenkort uitgebreid met de medische staf te gaan overleggen wat aangewezen is. Federer komt al langere tijd minder vaak in actie vanwege problemen met een knie.
Lees verder

Blijft de smaak beter bewaard in blik of fles? En met welke biertjes kan ik mijn gasten écht verrassen? Biersommelier beantwoordt lezersvragen
Dat België een écht bierland is, wisten we al. Afgelopen week toonde biersommelier Sofie Vanrafelghem ook welke streekbieren van topkwaliteit er achter jouw hoek gebrouwen worden. Maar uit wat voor glas kan je dat streekbier het beste drinken? Heeft de schuimlaag invloed op de smaak van je bier? En bestaat er ook karaktervol, alcoholvrij bier? Wij stelden jullie lezersvragen aan onze bierexperte.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier kun je katteneten kopen aan bodemprijs
Heb jij thuis een kat rondlopen? Het is het moment om kattenvoeding in te slaan. Dat zeggen althans de leden van de Facebookgroep Promojagers België, die de strafste kortingsacties met elkaar delen. Gunther Devisch van Promojagers België maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

ZOO Antwerpen bevestigt geslacht van leeuwenwelpjes: "Bezoekers kunnen stemmen voor namen met de letter W"
Het gaat goed met de leeuwendrieling in ZOO Antwerpen. De drie jonge welpen brachten vandaag een kort bezoek aan de dierenarts en kregen de nodige vaccinaties. De dokter maakte van de gelegenheid gebruik om hun geslacht te checken. "Onze vermoedens zijn hiermee bevestigd", zegt verzorger Daan. "De luidruchtigste van de drie is overduidelijk een mini koning-in-spe, een mannetje dus." Eind september zetten de welpjes samen met de rest van de familie hun eerste stapjes op het grote buitenperk. Wie wat geluk heeft, ziet ze nu al buiten huppelen en hun apart verblijf verkennen.
Lees verder

Eerste trailer van reeks over Monica Lewinsky-affaire gelanceerd
Hoe zat dat nu juist weer met die affaire tussen Monica Lewinsky en Bill Clinton? Wie daar een antwoord op wil, kan terecht bij de reeks 'Impeachment: American Crime Story', die het hele verhaal nog eens uit de doeken doet. Een eerste trailer werd ondertussen al vrijgegeven.
Lees verder

Radja Nainggolan, voetballer getekend door het leven: "Elke dag nog denk ik: 'Radja, doe wat zij wou dat je deed"
Zijn vader liet geen adres achter, wel een berg schulden. De twee engelenvleugels op zijn rug zijn een ode aan zijn moeder, die in 2010 overleed aan kanker. Zijn vrouw vocht moedig tegen een tumor. Vorig jaar verloor hij zijn nichtje. Een voetballer getekend voor het leven. Radja Nainggolan (33), ex-Beerschotter en op weg naar Antwerp, is blij dat hij nog leeft, maar is vanbinnen al vaak gestorven.
Lees verder

Scifo en Mpenza's als blikvangers, ambitieuze Leeuwen en een spookploeg: wat mogen we verwachten van 1B dit seizoen?
Met Deinze-Lierse wordt vrijdagavond de competitie in 1B op gang getrapt. Anders dan in de voorbije jaren – toen ploegen als Cercle, Antwerp, KV Mechelen, Beerschot, OHL en Union er wat bovenuit staken – is het moeilijk om nu een uitgesproken kandidaat voor promotie aan te duiden. 1B lijkt meer dan ooit een open reeks. Wil de favoriet dan nu opstaan?
Lees verder

30% meer zwembaden verkocht sinds corona: expert verklaart
Voor het tweede jaar op rij brengen veel Belgen de zomervakantie in eigen land door. Het budget dat we niet besteden aan een reis naar het buitenland gebruiken we om een vakantiegevoel in eigen tuin te creëren. En daar hoort voor velen een zwembad bij. "De verkoop in België is met maar liefst 30% gestegen sinds de coronacrisis", vertelt Filip De Weer, bestuurder van de afdeling Zwembaden binnen de Confederatie Bouw en managing director van Leisure Pools, aan bouwsite Livios.
Lees verder

De gevaarlijke hobby van Andy Peelman: "Ik had me voorgenomen om het rustig aan te doen, maar plots ging ik overkop met de wagen"
Autoracen, het is de ultieme guilty pleasure van Andy Peelman (37). Soms tot wanhoop van z'n vrouw, want er durft zich al eens een ongeluk voor te doen. "Maar ik heb geen schrik om te sterven", benadrukt Andy. En voor z'n hobby heeft de acteur wel wat geld over. "Ik zal zeker niet de rijkste van het kerkhof zijn, maar dat is ook niet m'n ambitie." Een gesprek over vier wagens in de garage, racen als BV en diarree op de fiets. "Ik hou ervan om mijn lichaam tot het uiterste te drijven."
Lees verder