Doorgaan naar hoofdcontent

Facebook moet Giphy mogelijk alweer verkopen

HLN
Facebook moet Giphy mogelijk alweer verkopen
Facebook moet animatieplatform Giphy mogelijk alweer verkopen. Volgens onderzoek van de Britse mededingingsautoriteit CMA zou de samenwerking tussen de twee bedrijven de concurrentie in de online advertentiemarkt schaden. Facebook kocht Giphy in mei vorig jaar, naar verluidt voor 400 miljoen dollar (toen 365 miljoen euro).
Lees verder

Viktor Verhulst gaat op ruiltocht bij Willy Naessens: "De truc? Onbeleefd zijn"
Viktor Verhulst (27) trekt in 'Viktors Grote Ruiltocht' rond, op zoek naar steeds waardevollere voorwerpen. Het laatste voorwerp zal hij veilen voor het goede doel. Het begon heel klein, met een ei, maar intussen onderhandelt Viktor al met de besten in het vak, zoals Willy Naessens.
Lees verder

Vlamingen getuigen over extreme hitte in Sicilië: "Onze Siciliaanse buren hebben dit nog nooit meegemaakt"
Sicilië kreunt onder de extreme hitte. Gisteren werden er in de buurt van Syracuse temperaturen tot 48,8 graden gemeten, de warmste temperatuur die ooit werd gemeten in Europa. Deze twee Vlamingen op Sicilië getuigen over de enorme hitte. "Normaal zouden we naar het zuiden trekken, maar door de extreme hitte hebben we toch besloten om in het noorden te blijven", vertelt toerist Lennert Decuypere.
Lees verder

Donkere huid kan niet verbranden? Dat is een gevaarlijke mythe. "Huidkanker bij zwarte mensen moeilijker te herkennen en agressiever"
Een donkere huid kan beter tegen de zon dan een melkwit velletje. Maar dat zwarte mensen niet kunnen verbranden, is een mythe. Ook zij kunnen huidkanker krijgen, die bovendien moeilijker op te sporen is. Bella (21) en Sarah (23) smeren er dus op los. "Als kind ben ik eens verbrand. Mijn ouders konden het niet geloven." Etnische huidarts Freddy ­Hamerlinck licht de gevaren van een donkere huid toe, van een vitamine D-tekort tot ernstigere kwalen. "Hoe donkerder de huid, hoe moeilijker om melanomen op te merken. Als die huidkanker uitzaait, is ze levensbedreigend."
Lees verder

Vannacht tot 65 vallende sterren te zien: waar en wanneer heb je meeste kans? Kan wolkendek voor spelbreker spelen?
Ruimteliefhebbers opgelet: deze week kan je extra veel vallende sterren spotten. De jaarlijkse sterrenregen Perseïden zal vannacht tot wel 65 stuks per uur laten zien. Bovendien is het weer ons vrij gunstig gezind met enkele opklaringen in het vooruitzicht.
Lees verder

Rechter in zaak Britney Spears krijgt doodsbedreigingen
Brenda Penny, de rechter die belast is met de zaak over het voogdijschap van Jamie Spears (69) over zijn dochter Britney (39), wordt met de dood bedreigd. Fanatieke fans van de zangeres en aanhangers van de Free Britney-beweging zijn boos omdat ze Jamie niet onmiddellijk heeft geschorst als toezichthouder en sturen haar via sociale media allerlei verwensingen. Ook wordt gezegd dat Penny corrupt zou zijn.
Lees verder

Lionel Messi, die eerste keer traint bij PSG, legt uit hoe hij Antonella en de kinderen vertelde dat ze Barcelona verlaten
Lionel Messi komt uiteraard niet alleen naar Parijs. Hij wordt vergezeld door zijn vrouw Antonella Roccuzzo en hun drie kinderen Thiago (8), Mateo (5) en Ciro (3). In een interview met BBC-journalist Guillem Balagué vertelt Messi hoe hij het nieuws van zijn vertrek bij Barça vernam en hoe hij zijn gezin inlichtte. Net na de middag trainde Messi een eerste keer mee (zie beelden hieronder).
Lees verder

Verzengende hitte met temperaturen tot 48 graden in Spanje: 10 tips om het hoofd koel te houden als toerist
Sinds gisteren krijgt Spanje af te rekenen met extreme temperaturen. Zaterdag zou het kwik zelfs tot 48 graden kunnen oplopen in het zuiden van het land. Ook veel Belgische vakantiegangers vertoeven nu daar. Hoe kan je als toerist het hoofd koel houden? Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid en een expert delen hun 10 tips.
Lees verder

Een verwoestende brand en een overleden prins na val in de vijver: Koninklijk Kasteel van Laken geeft geheimen prijs
De royaltyfans wrijven zich weer in de handen: naar jaarlijkse gewoonte is het Koninklijk Paleis van Brussel de hele zomer lang geopend voor het volk. Het was koning Boudewijn die de 'opendeurdagen' in het leven riep, al blijven de schatten van de persoonlijke residentie van de vorst - het Koninklijk Kasteel van Laken - steevast verborgen voor de buitenwereld. Enkel op uitnodiging zwaait Filip de metershoge deuren open, om zich vervolgens met zijn gezelschap terug te trekken in één van de salons in zijn appartement van drie verdiepingen. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat ouder is dan België én groter in oppervlakte dan heel Monaco.
Lees verder

Een verwoestende brand en een 'dodelijke' vijver in de tuin: Kasteel van Laken geeft geheimen prijs
De royaltyfans wrijven zich weer in de handen: naar jaarlijkse gewoonte is het Koninklijk Paleis van Brussel de hele zomer lang geopend voor het volk. Het was koning Boudewijn die de 'opendeurdagen' in het leven riep, al blijven de schatten van de persoonlijke residentie van de vorst - het Koninklijk Kasteel van Laken - steevast verborgen voor de buitenwereld. Enkel op uitnodiging zwaait Filip de metershoge deuren open, om zich vervolgens met zijn gezelschap terug te trekken in één van de salons in zijn appartement van drie verdiepingen. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat ouder is dan België én groter in oppervlakte dan heel Monaco.
Lees verder

Vensterbank stylen? Pas op voor deze fouten
Een vensterbank stylen klinkt makkelijk, maar kan soms nog best lastig zijn. Zonder plan wordt het al snel een verzamelplaats voor alles waar je geen andere bestemming voor weet. Of het andere uiterste: een setjes-van-twee-styling. Vtwonen maakt daarom een overzicht van de meest gemaakte fouten. En geeft uiteraard tips om het anders te doen.
Lees verder

Favoriet Thierry Neuville in de wolken met eerste WK-manche ooit in België: "De sfeer wordt geweldig"
48 jaar. Zo lang heeft België moeten wachten om een manche van het WK rally te mogen organiseren. De primeur is vanaf morgen voor Ieper. Alle WK-tenoren tekenen present. Onder hen ook een vijfvoudige Belgische vicewereldkampioen: Thierry Neuville (33). "Dat we bij de favorieten worden gerekend, is terecht."
Lees verder

Roberto Martínez maakt op 26 augustus eerste selectie na EK bekend
Bondscoach Roberto Martínez maakt op donderdag 26 augustus (12 uur) in het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn selectie bekend voor de drie kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 in Qatar van begin september. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) donderdag gemeld.
Lees verder

"Indrukwekkend. Én veelbelovend": hoe straf is het U20-goud van meerkamper Hauttekeete? En zorgt 16-jarige voor eremetaal in het tennis?
"Jente heeft zotte dingen gedaan, maar het echte werk moet nog beginnen." Hans Van Alphen kijkt vol bewondering naar de prestaties van Hauttekeete, wiens scores in de zevenkamp verbluffend zijn, net als dat goud op het EK U20. Kan hij op de Olympische Spelen van Parijs al oogsten? En wat kan nog beter? In onze derde aflevering van Next Gen olympiërs' onder meer ook een sterk karakter in het tennis, een één-tweetje op het water en een medaillekandidaat met pijl en boog.
Lees verder

Woedende menigte valt Syriërs aan in Ankara na dood van Turkse jongere
Honderden Turken hebben woensdagavond huizen en winkels van Syrische migranten aangevallen in de Turkse hoofdstad Ankara nadat eerder op de dag een Turkse jongen doodgestoken was, vermoedelijk na een gevecht met Syriërs. Meer dan 70 onruststokers werden opgepakt.
Lees verder

Twee mannen vrijgelaten na 30 jaar onschuldige opsluiting in New York: "Ik was niet de enige onschuldige daarbinnen"
Na meer dan 30 jaar onschuldig in de cel te zitten voor moord, zijn Carlton Roman en Christopher Ellis vrijgelaten in New York. De omkering van hun veroordeling kadert in een grotere golf van herzieningen.
Lees verder

"Dan gaat hij naar Anderlecht... Een club in puinhoop": Nederlandse analisten begrijpen niéts van keuze Zirkzee voor paars-wit
Dat Joshua Zirkzee (20) de nieuwe spits van Anderlecht is, valt in Nederland niet overal in goede aarde. In het praatprogramma 'ESPN NL' halen enkele analisten stevig uit naar Zirkzee en paars-wit. "Straks vertrekt hij weer naar weet ik veel waar... Man, wat is het zo'n zonde."
Lees verder

Bosbranden in Italië: vuur op Sicilië onder controle, vooral in Calabrië is de situatie nog kritiek
De bosbranden op het Italiaanse eiland Sicilië zijn donderdag grotendeels onder controle, ondanks de extreme temperaturen en de wind. De situatie is wel nog steeds kritiek in andere delen van zuidelijk Italië, voornamelijk in Calabrië.
Lees verder

Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt
De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een 'microbe-medaille'. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.
Lees verder

Mbappé geïrriteerd door komst Messi? Supersterren vallen elkaar alvast in de armen
Wat met Kylian Mbappé? Blijft hij of blijft hij niet na de komst van Lionel Messi? PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi gaf duidelijk aan de Fransman te willen houden, maar onder andere La Gazzetta dello Sport schrijft dat Mbappé geïrriteerd is door de komst van Messi en maandag zijn (wilde?) plannen gaat bekendmaken aan het bestuur. Waarheid? Of toch nonsens? Mbappé ontmoette de kersverse nieuwkomer alvast een eerste keer. "Welkom in Parijs, Leo", schreef hij bij de Instagram-foto.
Lees verder