Doorgaan naar hoofdcontent

Fabio Jakobsen is helemaal terug en belt na winst in Vuelta-rit naar het thuisfront: “Hé opa, ben je blij?”

HLN
Fabio Jakobsen is helemaal terug en belt na winst in Vuelta-rit naar het thuisfront: "Hé opa, ben je blij?"
In 376 dagen van bijna dood naar ritwinst in de Vuelta. Fabio Jakobsen (24) heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Nederlander haalde het in een oplopende massasprint voor Arnaud Démare en Magnus Cort. Leider Rein Taaramae kwam in het slot ten val, maar verloor geen tijd door de drie kilometer-regel.
Lees verder

Kwakkelzomer houdt dagjestoerist van het strand en daar profiteren ze van in Brugge: "Beste twee weken sinds uitbraak van corona"
Volle ondergrondse parkings, wachtrijen aan de paardenkoetsen en een drukte van jewelste in de horecazaken: Brugge profiteert momenteel optimaal van de kwakkelzomer. "Veel binnenlanders die een verblijf hebben geboekt aan zee komen naar hier omdat ze niet op het strand kunnen liggen", zegt koetsier Vincent Stael. Ook horeca-uitbater Guy Boedt ziet het graag gebeuren: "Het is de eerste keer sinds de coronacrisis uitbrak dat het weer zo druk is." Wij trokken op pad in de Breydelstad.
Lees verder

Dit was de ceremonie voor columniste Lara Switten: "Steffen zei dat hij er zou zijn. Lara beloofde hetzelfde, always and everywhere"
'Mijn zonneke', zo noemde de papa van Lara Switten (35) zijn dochter altijd. En het is waar: Lara was een zon die straalde, overal waar ze kwam. Voor echtgenoot Steffen was ze zijn fundament. Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Vandaag namen haar naasten afscheid van haar, een ceremonie die al haar volgers thuis live konden volgen. Iets waar Lara op stond. Een overzicht van de liefde, de vechtlust en de lichtpuntjes.
Lees verder

Zo zal de start van het schooljaar eruitzien: waar moet mondmasker toch nog op? Welke regels gelden er voor ouders? Al uw vragen beantwoord
Weer op schooluitstap, spelen naar hartenlust en 5 dagen per week op de schoolbanken: 1 september zal dit jaar bijna zoals in 'pre-coronatijden' verlopen. In de klas moet het mondmasker niet meer op, maar het verdwijnt niet helemaal. Dit is hoe de start van het nieuwe schooljaar er zal uitzien.
Lees verder

Waarom leveren prestaties Zirkzee en Lang geen selectie voor Oranje op?
Bij ons spelen ze alles kapot, maar in Louis Van Gaal zijn plannen komen ze niet voor. Joshua Zirkzee (20) en Noa Lang (22), beiden gepasseerd voor het Nederlands elftal: "Zirkzee komt nu pas op stoom, maar ik had Lang zelfs al meegenomen naar het EK", zegt analist Youri Mulder.
Lees verder

Waarom leveren prestaties Zirkzee en Lang geen selectie voor Oranje op? "Wij, Nederlanders, dichten Lang de meeste kans toe om er snel bij te zijn"
Bij ons spelen ze alles kapot, maar in Louis Van Gaal zijn plannen komen ze niet voor. Joshua Zirkzee (20) en Noa Lang (22), beiden gepasseerd voor het Nederlands elftal: "Zirkzee komt nu pas op stoom, maar ik had Lang zelfs al meegenomen naar het EK", zegt analist Youri Mulder.
Lees verder

Antwerpse havenarbeider (29) vreest dat hij niet op vliegtuig zal geraken in Kaboel: "Ik zit op 20 kilometer van de luchthaven en de taliban zijn overal"
"Ik zit hier twintig kilometer van de luchthaven. Ik heb geen idee hoe ik daar moet geraken. De taliban zijn overal." De 29-jarige Nazari uit Ekeren vertrok twee weken geleden naar Kaboel voor het huwelijksfeest van zijn broer. Vandaag vreest hij er niet meer weg te kunnen. Al 140 landgenoten en 50 gezinnen hebben hulp gevraagd aan Buitenlandse Zaken. Een cijfer dat blijft stijgen. "De ambassade zegt dat we geduld moeten hebben."
Lees verder

'The Crown' geeft eerste beelden van nieuwe prins Charles en Diana vrij
De makers van 'The Crown' hebben voor het eerst beelden vrijgegeven van Elizabeth Debicki (30) en Dominic West (51) in hun rollen als prinses Diana en prins Charles in het nieuwe seizoen van de razend populaire Netflix-serie. Via de officiële kanalen van de streamingdienst werden twee foto's gedeeld.
Lees verder

Gedetineerde (45) in levensgevaar nadat hij wordt neergestoken door celgenoot (28) in gevangenis Wortel
In de gevangenis in Wortel heeft een 28-jarige gedetineerde dinsdagavond zijn 45-jarige celgenoot neergestoken. Het slachtoffer werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, en verkeert in levensgevaar.
Lees verder

Gedetineerde (28) steekt celgenoot (45) neer in gevangenis in Wortel
In de gevangenis in Wortel is dinsdagavond een zwaar incident gebeurd tussen twee gedetineerden. Een 45-jarige man werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht nadat hij was neergestoken door zijn celgenoot.
Lees verder

Elise Mertens knoopt na teleurstellende weken weer aan met beterschap: "Het gevoel zit goed"
Elise Mertens (WTA 15) en Cincinnati, dat klikt. In haar laatste drie deelnames verloor ze nooit in de eerste ronde en haalde ze zelfs een kwart- en halve finale. Ook na haar zege (6-3, 6-4) op Nadia Podoroska (WTA 38) maandagnacht lijkt het de juiste weg op te gaan.
Lees verder

Man (23) steekt zijn negen maanden zwangere vriendin neer in Hoei, baby sterft
Een 23-jarige man heeft in de nacht van zondag op maandag in Hoei in de provincie Luik zijn negen maanden zwangere vriendin neergestoken. Dat heeft het parket van Luik bevestigd na een bericht in La Dernière Heure. De ongeboren baby heeft het niet overleefd en de vrouw (20) is in levensgevaar.
Lees verder

Onze tenniswatcher over hoe je als journalist om moet met mentaal welzijn bij topsporters
"Naomi Osaka heeft een probleem met persconferenties. Niet per se met de journalisten. Al moeten die soms ook wel op hun woorden letten." Onze tenniswatcher Filip Dewulf over de dunne lijn tussen de juiste vragen stellen en correcte informatie vergaren.
Lees verder

Spelers van Noorse eersteklasser houden seksfeestje in stadion, clubleiding spreekt zich na vergadering van zes uur (nog) niet uit over sancties
Een schandaal in het Noorse voetbal. Twaalf spelers van eersteklasser SK Brann hielden vorige week in het stadion een seksfeestje. Om bewijsmateriaal te voorkomen spraken ze af hun gsm's niet mee te nemen. Het gezelschap had echter geen rekening gehouden met de bewakingscamera's. De politie is een onderzoek gestart naar eventuele strafbare feiten.
Lees verder

'Chernobylite' vat omgeving van Tsjernobylramp in gloeiend videogame-entertainment
De zogeheten uitsluitingszone rond de in 1986 geëxplodeerde kerncentrale van Tsjernobyl blijft een inspiratiebron voor videogamemakers uit landen die ooit tot het Oostblok hoorden. Zoals het Poolse The Farm 51, wiens nieuwe game Chernobylite zo goed als de volledige zone bevat. Ter plaatse gescand, zodat ze tot op het betonblok juist in de gamewereld zit.
Lees verder

Al ruim 5.500 hectare verbrand aan Côte d'Azur, Franse president noemt bosbranden "verontrustend"
Duizenden inwoners en toeristen zijn geëvacueerd voor de oprukkende bosbranden in de Var-regio in Zuid-Frankrijk. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen door het vuur dat woedt boven de bekende toeristenstad Saint-Tropez, wel raakten zes brandweerlieden gewond. De Franse president Emmanuel Macron ging dinsdag zelf ter plaatse de brandweer een hart onder de riem steken. Hij noemde de branden aan de Côte d'Azur "verontrustend".
Lees verder

Cristiano Ronaldo doorbreekt stilte en reageert in open brief op geruchten: "Mijn verhaal bij Real Madrid is voltooid"
Cristiano Ronaldo keert niet terug naar Real Madrid. Dat laat de Portugese voetbalster verstaan in een uitgebreide post op Instagram. "Mijn naam kan niet langer zomaar in het rond gegooid worden."
Lees verder

Queen blijft op Balmoral, ondanks positieve coronatest van medewerker
Ondanks een positieve coronatest bij een medewerker, blijft koningin Elizabeth (95) tijdens haar zomervakantie gewoon op het Schotse landgoed Balmoral. Dat meldt onder meer de BBC, op basis van The Sun.
Lees verder

David Goffin zakt drastisch naar 30ste plaats op ATP-ranking
De uitschakeling van David Goffin in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Cincinnati, waar hij zijn comeback maakte na een enkelblessure en met twee keer 6-3 verloor van de Argentijn Guido Pella, heeft grote gevolgen. Hij zakt op de ATP-ranking in één klap van de 19de naar minimaal de 30ste plaats.
Lees verder

Deelneemster 'Het Rad' behaalt hoogste score ooit, maar maakt meteen grote fout
Ongeziene taferelen in de aflevering van 'Het Rad' vanavond: deelneemster Laura uit Merksplas zorgt voor de hoogste score ooit in de jackpotpuzzel van het spel, maar daarna meteen ook voor het grootste verlies ooit...
Lees verder