Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 augustus 2021

Eerst een stop in testcentrum, daarna headbangen op metalfestival Alcatraz: “Gedoe, maar voor een tof weekend hebbe...

HLN
Eerst een stop in testcentrum, daarna headbangen op metalfestival Alcatraz: "Gedoe, maar voor een tof weekend hebben we veel over"
We zijn vertrokken: 30.000 bezoekers genieten vanaf vandaag op metalfestival Alcatraz met volle teugen van hun eerste festival in minstens anderhalf jaar. Crowdsurfen, headbangen, een compleet wildvreemde kussen… het kan er allemaal vrij veilig, dankzij het Covid Safe Ticket.
Lees verder

Actrice Nel Rosiers moest een jaar geleden afscheid nemen van haar geliefde Luc: "Hij heeft me laten weten dat hij nu gelukkig is"
"Ik moet vooruit in het leven, er het beste van maken", zegt Nel Rosiers (72). Vrijdag is het een jaar geleden dat de actrice op rust - ze was Mireille 'Meisje' Puis in 'De Collega's' - afscheid moest nemen van haar echtgenoot, Luc Lotigiers. Meer dan een kwarteeuw deelde ze lief en leed met de vader van Helmut Lotti. "Ik heb regentonnen vol gehuild, maar alles is goed zoals het is. Dat moet ik aanvaarden."
Lees verder

Verboden liefde: de getrouwde Lenny heeft een affaire met een Française. "Plots drukte ze haar volle lippen op de mijne. Ik stopte haar niet"
Op een festival ontmoet de getrouwde Lenny* (31) de vrijgevochten Française Babette* (28). "Nooit zal ik mijn vrouw bedriegen, dacht ik vroeger. Ik ben niet vlot met dames." Maar wanneer Babette hem plots innig kust, voelt de brave Lenny iets dat hij mist in zijn huwelijk. In Frankrijk beleven de twee romantische weekends, terwijl Lenny vecht tegen zijn gevoelens – en zijn lust. "Ik wist: als ik met haar het bed in duik, is er geen weg meer terug." In de Verboden Liefde-reeks viert NINA de liefde die, hoe vurig ook, niet mag of kan zijn. Deze week lees je het verhaal van Lenny.
Lees verder

Zeventig procent van Vlamingen volledig gevaccineerd
Vlaanderen heeft de kaap gerond van 70 procent volledig gevaccineerden. Dat kondigde Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vandaag aan. Ruim 5,18 miljoen Vlamingen kregen reeds een eerste prik. 4,7 miljoen onder hen zijn ondertussen volledig gevaccineerd. De anderen, zo'n 484.000 mensen, zijn deels ingeënt.
Lees verder

IN KAART. Al zestien maanden oversterfte in Europese Unie, maar grote verschillen tussen lidstaten
Er sterven in de Europese Unie nog altijd meer mensen dan je zou verwachten op basis van het aantal overlijdens in de jaren voor corona. In juni was dat al voor de zestiende maand op rij het geval, zo blijkt uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat. In België is er wel zo goed als geen oversterfte meer.
Lees verder

Buddies van stervende Wieslaw trekken naar rechtbank, om hem 'palliatief onderdak' te geven. "Lukt het niet meer voor hem, dan hopelijk wel voor gelijkaardige gevallen"
De buddies van de Poolse zwerver Wieslaw Sienkewiecz (73) hebben een advocaat onder de arm genomen. Ze willen in kortgeding alsnog afdwingen om de man op een palliatieve unit te laten opnemen, iets wat wettelijk gezien niet kan. "We procederen tegen de stad, wat we eigenlijk niet willen, maar er is geen andere weg."
Lees verder

Adoptiekind Eminem out zich als non-binair
Het 19-jarige adoptiekind van rapper Eminem (48) out zich als non-binair. Dat laat hen zelf weten met een filmpje op TikTok. De tiener maakt vanaf nu gebruik van alle voornaamwoorden (zij/hij/hen) en veranderde haar naam in Stevie.
Lees verder

Directeur Spaans filmfestival verdedigt oeuvreprijs Johnny Depp
José Luis Rebordinos, de directeur van het filmfestival van San Sebastian, heeft vrijdag in een verklaring zijn steun betuigd aan Johnny Depp (58). De acteur krijgt tijdens het festival in september een oeuvreprijs uitgereikt, maar die beslissing stuitte op weerstand van de organisatie van Spaanse vrouwelijke filmmakers. Rebordinos vindt de keuze echter geoorloofd.
Lees verder

Coach Tuchel bevestigt: Lukaku mist seizoensopener door quarantaine na terugkeer naar grote liefde Chelsea
Het heeft een beetje langer geduurd dan verwacht, maar Romelu Lukaku (28) heeft zijn toptransfer beet. 'Big Rom' trekt na twee jaar Inter terug naar zijn grote liefde Chelsea. De foto's waren niet van de beste kwaliteit. Het exclusieve video-interview ontbrak. De officiële aankondiging van zijn recordaanwinst had iets 'old school'. De vraag die sommige Chelsea-supporters zich een hele dag stelden, is door coach Thomas Tuchel nu toch beantwoord: Romelu Lukaku zit nog in quarantaine.
Lees verder

Van Wilder diep teleurgesteld na missen Vuelta: "Hopelijk vind ik volgend jaar plezier terug in nieuwe omgeving"
Morgen gaat in Burgos de Ronde van Spanje van start. Zonder Ilan Van Wilder (21), die oorspronkelijk wel voorzien was maar na een dispuut met ploeg Team DSM uit de selectie gehouden werd. Onze landgenoot is dan ook bijzonder ontgoocheld, zo vertelt hij op Instagram. "Ik kan niet verwoorden hoe teleurgesteld ik ben."
Lees verder

Winkelketen JBC maakt komaf met jongens- en meisjesafdelingen en komt met gendergelijke kindercollectie
De kledingketen JBC lanceert vanaf maandag 16 augustus een aantal initiatieven om "het nieuwe schooljaar gendergelijk in te zetten". Zo zullen er in de winkels geen verwijzingen naar jongens of meisjes meer aanwezig zijn. In plaats daarvan zullen er aanduidingen per leeftijdscategorie komen voor baby's, kinderen en tieners. Bovendien zal JBC vanaf dan een gendergelijke collectie verkopen.
Lees verder

Clement schrikt niet van transfer Nainggolan: "Gheysens wil ons van nieuwe titel houden"
Terwijl hij "continu contact" heeft met z'n bestuur over "al dan niet interessante aanwinsten", ziet ook Philippe Clement wat er zich intussen bij Antwerp FC afspeelt. "De honger bij de rest is groot. Paul Gheysens wil Club van een nieuwe titel houden."
Lees verder

Italië krijgt 24,9 miljard euro van Europese Commissie voor herstelplan
De Europese Commissie heeft vandaag 24,9 miljard euro overgemaakt aan Italië uit het Europese coronaherstelfonds. Het geld is bestemd voor de voorfinanciering van projecten uit het Italiaanse herstelplan. Het zwaar door de pandemie getroffen EU-land kan in totaal rekenen op 191,5 miljard euro uit het fonds, waarvan 68,9 miljard aan subsidies en 122,6 miljard aan gunstige leningen.
Lees verder

Bijna 200 miljoen euro zwart geld aangegeven in eerste jaarhelft
Tijdens de eerste zes maanden van 2021 zijn er 151 dossiers voor fiscale regularisatie ingediend, goed voor 190 miljoen euro zwart geld. Dat is al bijna evenveel als over heel 2020, zo schrijft De Tijd op basis van cijfers van de federale overheidsdienst Financiën.
Lees verder

"Toch nog niet uit te sluiten dat pandemie in een labo in Wuhan is gestart": waarom keert WHO op z'n stappen terug?
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sluit niet langer uit dat het coronavirus zijn dodelijke tocht over de wereld in een labo in Wuhan is begonnen. In maart publiceerde de WHO nochtans een rapport dat die mogelijkheid 'extreem onwaarschijnlijk' noemde. Waarom trekt de organisatie die verklaring nu toch weer in? Welke mogelijke scenario's zien de wetenschappers? En wat vindt China van deze ommekeer?
Lees verder

WHO keert op z'n stappen terug: "Toch nog niet uit te sluiten dat pandemie in een labo in Wuhan is gestart"
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sluit niet langer uit dat het coronavirus zijn dodelijke tocht over de wereld in een labo in Wuhan is begonnen. In maart publiceerde de WHO nochtans een rapport dat die mogelijkheid 'extreem onwaarschijnlijk' noemde. Waarom trekt de organisatie die verklaring nu toch weer in? Welke mogelijke scenario's zien de wetenschappers? En wat vindt China van deze ommekeer?
Lees verder

CELEBS 24/7. Rihanna ontbijt met kaviaar en Chris Noth ligt in bed met Sarah Jessica Parker
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

De Bruyne niet inzetbaar op eerste speeldag Premier League: "Hij werkt nog geen volledige training af"
De enkelblessure die Kevin De Bruyne opliep op het EK, speelt hem nog steeds parten. De Rode Duivel maakt dit weekend nog geen minuten in de openingsmatch van Manchester City tegen Tottenham.
Lees verder

De Bruyne wellicht niet inzetbaar op eerste speeldag Premier League: "Hij werkt nog geen volledige training af"
De enkelblessure die Kevin De Bruyne opliep op het EK, speelt hem nog steeds parten. Naar alle waarschijnlijkheid maakt de Rode Duivel dit weekend nog geen minuten in de openingsmatch van Manchester City tegen Tottenham.
Lees verder

KOERS KORT. Coquard tekent voor twee jaar bij Cofidis
Bryan Coquard (29) komt de komende twee seizoenen uit voor Cofidis. Dat maakte het Franse WorldTour-team vandaag bekend. De Fransman komt over van B&B Hotels, de ploeg waarvoor hij vier jaar koerste. Coquard moet bij Cofidis het meer dan waarschijnlijke vertrek van sprinter Elia Viviani helpen opvangen.
Lees verder