Doorgaan naar hoofdcontent

Een verwoestende brand en een overleden prins na val in de vijver: Kasteel van Laken geeft geheimen prijs

HLN
Een verwoestende brand en een overleden prins na val in de vijver: Kasteel van Laken geeft geheimen prijs
De royaltyfans wrijven zich weer in de handen: naar jaarlijkse gewoonte is het Koninklijk Paleis van Brussel de hele zomer lang geopend voor het volk. Het was koning Boudewijn die de 'opendeurdagen' in het leven riep, al blijven de schatten van de persoonlijke residentie van de vorst - het Koninklijk Kasteel van Laken - steevast verborgen voor de buitenwereld. Enkel op uitnodiging zwaait Filip de metershoge deuren open, om zich vervolgens met zijn gezelschap terug te trekken in één van de salons in zijn appartement van drie verdiepingen. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat ouder is dan België én groter in oppervlakte dan heel Monaco.
Lees verder

"Indrukwekkend. Én veelbelovend": hoe straf is U20-goud van meerkamper Hauttekeete? En kan "één van onze grootste talenten ooit" Red Panthers naar nieuwe hoogtes stuwen?
"Jente heeft zotte dingen gedaan, maar het echte werk moet nog beginnen." Hans Van Alphen kijkt vol bewondering naar de prestaties van Hauttekeete, wiens scores in de zevenkamp verbluffend zijn, net als dat goud op het EK U20. Kan hij op de Olympische Spelen van Parijs al oogsten? En wat kan nog beter? In onze derde aflevering van Next Gen olympiërs' onder meer ook een sterk karakter in het tennis, een één-tweetje op het water en een medaillekandidaat met pijl en boog.
Lees verder

Economische verliezen door rampen geschat op meer dan 65 miljard euro in eerste jaarhelft
De economische verliezen als gevolg van natuurrampen en rampen met menselijke oorzaak, zoals branden en industriële ongevallen, worden voor de eerste zes maanden van dit jaar wereldwijd op 77 miljard dollar (ongeveer 65,6 miljard euro) geraamd, een daling van 33 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat heeft de Zwitserse verzekeraar Swiss Re bekendgemaakt.
Lees verder

Dodental door plotse en hevige overstromingen in Turkije loopt snel op
Het dodental door plotselinge en hevige overstromingen in het noorden van Turkije loopt snel op en staat nu al op negen. Zeker negenhonderd mensen zijn gered uit het getroffen gebied bij de Zwarte Zee.
Lees verder

Taliban heroveren in ijltempo Afghanistan, vrees voor nieuwe vluchtelingenstroom groeit
De Amerikaanse troepen hebben, na twintig jaar 'boots' op Afghaanse grond, de hielen nog niet gelicht of de taliban rukken weer gezwind op. De islamisten zwaaien ei zo na de spreekwoordelijke vlag van de sharia voor de poorten van hoofdstad Kaboel. Naar schatting 400.000 Afghanen zijn op de vlucht geslagen. Of er een nieuwe vluchtelingenstroom richting Europa komt, is een retorische vraag.
Lees verder

Taliban herovert in ijltempo Afghanistan, vrees voor nieuwe vluchtelingenstroom groeit
De Amerikaanse troepen hebben, na twintig jaar 'boots' op Afghaanse grond, de hielen nog niet gelicht of de taliban rukt weer gezwind op. De islamisten zwaaien ei zo na de spreekwoordelijke vlag van de sharia voor de poorten van hoofdstad Kaboel. Naar schatting 400.000 Afghanen zijn op de vlucht geslagen. Of er een nieuwe vluchtelingenstroom richting Europa komt, is een retorische vraag.
Lees verder

Ze blijft op de sukkel: geen US Open voor Kim Clijsters (38)
Het hing een beetje in de lucht maar Kim Clijsters stelt haar retour op het circuit nog maar eens uit. Ook in Cincinnati en op de US Open zal de 38-jarige Limburgse niet van de partij zijn. Haar exhibitiepartijtje tijdens het tornooi van Atlanta op 26 juli was een test – Clijsters verloor met twee keer 6-4 van Sloane Stephens, maar kwam de baan op met een ingetapete kuit – waaruit geconcludeerd werd dat ze naar haar lichaam moet luisteren (en dus niet klaar is).
Lees verder

Meer dan 26.500 bijwerkingen gemeld na toedienen van coronavaccin
Sinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 26.630 bijwerkingen gemeld na het toedienen van een coronavaccin. Dat blijkt uit een stand van zaken van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
Lees verder

Minder dan 7.000 ernstige bijwerkingen op meer dan 8 miljoen gevaccineerden gemeld, vier overlijdens met "waarschijnlijk verband"
Sinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 26.630 bijwerkingen gemeld na het toedienen van een coronavaccin, waarvan 6.788 ernstige, op een totaal van bijna 8,2 miljoen mensen die gevaccineerd zijn. Vier overlijdens zijn mogelijk gelinkt aan de vaccinatie. Dat blijkt uit een stand van zaken van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
Lees verder

Alsmaar meer besmette reizigers uit Marokko: "In Antwerpen geen merkbare vaccinatietwijfel in Marokkaanse gemeenschap"
De positiviteitsratio bij terugkerende reizigers uit Marokko schiet omhoog. 7,5% van de terugkeerders naar ons land, blijkt besmet te zijn. Met een vaccinatiegraad van 85% lijkt er in Antwerpen geen probleem te zijn, bij geen enkele gemeenschap. "We merken in onze stad geen onbereidwilligheid om zich te laten vaccineren, wel in tegendeel."
Lees verder

KOERS KORT. Fabio Aru hangt na de Vuelta zijn fiets aan de haak
De 31-jarige Fabio Aru stopt na de Vuelta met wielrennen. Hij schreef die Vuelta in 2015 op zijn naam. De Italiaanse klimgeit won eveneens een etappe in de Ronde van Frankrijk, drie in de Ronde van Italië en twee in de Ronde van Spanje. De laatste jaren draait het evenwel vierkant bij Aru. "Tot deze beslissing komen is niet gemakkelijk geweest, maar het is iets waar ik al een tijdje over heb nagedacht en met mijn familie over heb gesproken. Ik heb zestien jaar op de fiets gereden en meer dan een decennium als professional, maar de tijd is nu gekomen om mijn gezin, voorrang te geven. Het is passend dat mijn reis hier in Spanje zal eindigen, een plaats waar ik ongelooflijke herinneringen aan heb", aldus Aru.
Lees verder

Deze koppels testen hun relatie in 'Temptation Island: Love or Leave'
De makers van het vernieuwde 'Temptation Island' hebben opnieuw vier koppels gevonden die hun relatie willen testen op een zonovergoten eiland vol drank en verleiding. Zullen ze aan de tempteesjon weerstaan of blijkt de aantrekkingskracht van de singles toch te groot? Vanaf 27 augustus weten we het, want dan start het nieuwe seizoen met een dubbelaflevering op Play5.
Lees verder

Opnieuw uitstel voor 'No Time To Die'? "Anders raakt de film niet uit de kosten"
Normaal gezien komt 'No Time To Die', de allernieuwste James Bond-film, in september eindelijk uit, na vertragingen van bijna twee jaar. Toch zou het kunnen dat de film nog naar een verdere datum wordt verschoven om toch maar uit de kosten te raken. Dat schrijft The Express.
Lees verder

Een coupe à la Cindy Crawford en Véronique De Kock is het meest gegeerde kapsel van het moment, zo creëer je het zelf volgens bv-kapper Jochen Vanhoudt
De laatste nieuwe obsessie van sterren en TikTokkers? Volumineuze lokken à la Cindy Crawford. Het kapsel was haar handelsmerk en een van de populairste coupes in de nineties. Geen wonder dat het nu terug in de mode is, want we recycleren voortdurend trends uit het verleden en de jaren 90 doen het momenteel goed. Bv-kapper Jochen Vanhoudt geeft tips én verklapt hoe Véronique De Kock het kapsel bij zichzelf creëert.
Lees verder

Oekraïne stuurt 38 ton prikkeldraad naar Litouwen voor grenshek
Oekraïne gaat Litouwen helpen bij de bouw van een hek aan de grens met Wit-Rusland om het grote aantal migranten dat illegaal de grens oversteekt naar het EU-land in te dijken. Oekraïne heeft 38 ton prikkeldraad gestuurd.
Lees verder

Corona-uitbraak in deel van provincie Luxemburg, massatesting in verschillende gemeenten
De afgelopen dagen is in de regio Centre-Ardenne, in het centrum van de provincie Luxemburg, een duidelijke stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat hebben de gouverneur en het Outbreak Support Team Ambulatoire (Ostalux) van Luxemburg donderdag gemeld. De autoriteiten willen massatestings organiseren in verschillende gemeenten.
Lees verder

Fossiele industrie besteedt miljoenen aan Facebook-advertenties
De fossiele industrie maakt strategisch gebruik van sociale media om het gebruik van fossiele brandstoffen te stimuleren. Daar hebben ze wel wat voor over, blijkt uit nieuw onderzoek. Vorig jaar gaven fossiele bedrijven bijna 10 miljoen dollar uit aan reclame op Facebook.
Lees verder

Reddit wil na investeringsronde meer dan 10 miljard waard zijn
Reddit, het online platform waar gebruikers over allerlei onderwerpen met elkaar kunnen praten, verwacht in een nieuwe investeringsronde 700 miljoen dollar (omgerekend zo'n 639 miljoen euro) op te halen. Daarmee wordt het bedrijf op papier meer dan 10 miljard dollar (8,5 miljard euro) waard.
Lees verder

Remco Evenepoel mist bocht volledig in de Ronde van Denemarken en gaat het decor in
Remco Evenepoel en dalen: het is geen succesvol huwelijk. In een afdaling in de koninginnenrit van de Ronde van Denemarken vergat hij een bocht te nemen en ging hij gewoon rechtdoor. Ondertussen zit onze jonge landgenoot alweer op de fiets en zit hij terug in de kop van de wedstrijd. Of hij tegen de grond is gegaan, is voorlopig nog onduidelijk.
Lees verder

Releasefeest Kanye West levert Apple Music nieuw record op
De livestream van het tweede releasefeest van Kanye Wests (44) nieuwe album 'Donda' heeft Apple Music een record opgeleverd. Vorige week donderdag keken er 5,4 miljoen mensen mee met de show. De streamingdienst wist nooit eerder zoveel mensen gelijktijdig te bereiken, meldt Billboard.
Lees verder