Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 augustus 2021

Een van vermoedelijke daders moord op Silvio Aquino opgepakt in Spanje: geplande assisenproces ‘last minute’ uitg...

HLN
Een van vermoedelijke daders moord op Silvio Aquino opgepakt in Spanje: geplande assisenproces 'last minute' uitgesteld
Het assisenproces van Silvio Aquino (°1974), de jongste van negen van de Maasmechelse Aquino familie die op 27 augustus 2015 werd doodgeschoten aan de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek, zou op 24 september van start gaan voor het hof van assisen in Tongeren. Maar omdat een van de voortvluchtige Bosnische beschuldigden Dragisa H. (42) vannacht is opgepakt in Spanje, wordt het proces nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. "Dat is nodig zodat hij kan uitgeleverd en verhoord worden ," benadrukte voorzitter Jo Daenen. Medebeschuldigde Sandro H., die als enige aanwezig was op de inleidingszitting, stak de vinger in de lucht. "Ik begrijp het."
Lees verder

Vanaf mórgen al terug dansen op café? Antwerps stadsbestuur reageert op 'achterpoortje': "Ordediensten weten niet of ze ermee moeten lachen of huilen"
Eigenlijk is het de bedoeling dat er pas vanaf oktober opnieuw gedanst kan worden in cafés maar het nieuwe ministeriële besluit heeft een achterpoortje. In de Gentse Overpoort zal er in september al terug gefeest worden en ook in Antwerpse studentencafés worden er terug dansfeesten gepland. Nachtclub Red & Blue doet uit rebellie zelfs al een maand eerder de deuren open. Het stadsbestuur reageert lauwtjes: "Wie de letter van de wet volgt, zal niet worden bestraft."
Lees verder

Gaverbeek levert weer spetterende beelden op bij Waregem Koerse, en Willy Naessens raakt bijna zijn eigen viptent niet in
De hippodroom is aardig vol gelopen voor Waregem Koerse, waar met de Grand Steeple Chase net de bekendste paardenrace van ons land is afgerond. De ruim 20.000 bezoekers waren getuige van spektakel en spanning: twee jockeys vielen er in de tweede koers - gelukkig zonder veel erg - van hun paard. En Willy Naessens, die raakte bijna zijn eigen viptent niet in.
Lees verder

Spektakel en hoedjesparade op Waregem Koerse, en Willy Naessens raakt bijna zijn eigen viptent niet in
De hippodroom is aardig vol gelopen voor Waregem Koerse, waar intussen al twee koersen zijn gereden. De ruim 20.000 bezoekers waren meteen al getuige van spektakel en spanning: twee jockeys vielen er in de tweede koers - gelukkig zonder veel erg - van hun paard. En Willy Naessens, die raakte bijna zijn eigen viptent niet in.
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Samatta legt medische testen af bij Antwerp, ook Zanka op komst - KVO-aanvoerder Hendry op weg naar Club - Verliest Standard nog Bastien?
TRANSFER DEADLINE DAY. • Betaalt Antwerp recordbedrag voor Braziliaanse aanvaller? • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) op weg naar Club Brugge • Anderlecht huurt Ajax-verdediger Magallán • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga, blijft Kylian Mbappé bij PSG?
Lees verder

Bart De Wever reageert na week radiostilte op dodelijk ongeval in zijn stad: "Dit drama duwt ons met de neus op probleem van verkeersveiligheid in Lange Leemstraat"
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft gewacht tot de zevendaagse traditionele rouwperiode van het getroffen gezin voorbij is vooraleer publiekelijk te reageren op het drama dat zich een week geleden in zijn stad voordeed. De Wever uit zijn medeleven en wijst op het probleem van de verkeersveiligheid in de straat waar het ongeval zich voordeed: "Het moge duidelijk zijn dat geen enkele betrokken beleidsmaker of ambtenaar ooit gemeend of gewenst heeft het verkeer onveilig te organiseren."
Lees verder

In China krijgen jongeren 3 uur gametijd per week. Goed idee of kan het anders? Verslavingsexpert: "Je neemt de controle over, net als het spel"
In China gelden nieuwe regels rond gamegebruik voor mensen die jonger zijn dan 18 jaar. Niet meer dan drie uur per week, en alleen in het weekend. De regels kwamen er uit bezorgdheid over gameverslaving. Maar is dat wel zo'n slim idee, en kan je het op een zachtere manier aanpakken? Klinisch psycholoog Paul Van Deun deelt een handig stappenplan om je kind te ondersteunen met schermtijd. "Als een kind uren zit te gamen, vinden ouders dat vreselijk. Nochtans is het spel belangrijk voor je tiener."
Lees verder

LIVE VUELTA. UAE dynamiteert de koers, Jakobsen komt al snel in de problemen maar sluit weer aan
Na een rustdag is het weer koersen geblazen in de Ronde van Spanje. Op het programma staat een overwegend vlakke etappe, al liggen er op het parcours meerdere hellingen. Een massasprint behoort dus zeker tot de mogelijkheden, maar dan moeten de sprinters wel de knikjes overleven. Op deze pagina volgt de hele etappe LIVE!
Lees verder

Boeken niet tijdig geleverd: Basisschool Gertrudis moet 59.410 kopieën maken en betalen om schooljaar te starten
De kinderen van de basisschool Sint-Gertrudis in Wetteren starten het nieuwe schooljaar met gekopieerde leerboeken. De school is een van de 400 getroffen scholen waar de boeken niet tijdig geleverd werden. "Om de eerste maand door te komen moesten we alle lesboeken kopiëren. We hopen dat we onze centen terugzien", zegt directrice Kathleen De Winne.
Lees verder

Boeken niet tijdig geleverd, basisschool maakt 60.000 kopieën om schooljaar te kunnen starten: "Hopelijk zien we ons geld terug"
De kinderen van de basisschool Sint-Gertrudis in Wetteren starten het nieuwe schooljaar met gekopieerde leerboeken. Sint-Gertrudis is een van de 400 getroffen scholen waar de boeken niet tijdig geleverd werden. "Om de eerste maand door te komen moesten we alle lesboeken kopiëren", zegt directrice Kathleen De Winne.
Lees verder

Mama's Jasje brengt nieuwe plaat uit
Peter Vanlaet (54) heeft duidelijk niet stilgezeten tijdens de coronaperiode. Anderhalf jaar na zijn vorige plaat komt hij met Mama's Jasje alweer met een nieuwe op de proppen. 'Spiegel' heet die, een verzameling van nieuwe songs en covers.
Lees verder

Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz onder vuur omdat ze naar event gaat waarop mannen niet welkom zijn
Staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) krijgt de wind van voren nadat de Waalse krant La Meuse bekendmaakte dat ze vrijdag in Luik aanwezig zal zijn op een wandeling voor vrouwen. Mannen zijn er niet welkom.
Lees verder

PORTRET. Wie is Lisandro Magallán, de man die bij Anderlecht de blessure van Delcroix moet opvangen?
Lisandro Magallán (27) moet bij Anderlecht de blessure van Hannes Delcroix opvangen. Paars-wit huurt de Argentijn met aankoopoptie van Ajax. In Amsterdam kwam Magallán aan als mogelijke vervanger van De Ligt, maar toch kon hij er zich nooit doorzetten. Een portret.
Lees verder

LIVE VUELTA. Jakobsen na prik UAE weer in peloton, op naar massasprint?
Na een rustdag is het weer koersen geblazen in de Ronde van Spanje. Op het programma staat een overwegend vlakke etappe, al liggen er op het parcours meerdere hellingen. Een massasprint behoort dus zeker tot de mogelijkheden, maar dan moeten de sprinters wel de knikjes overleven. Op deze pagina volgt de hele etappe LIVE!
Lees verder

Van Peteghem verzet zich tegen fiscaal voordelige stroomfactuur: "Snel paal en perk stellen aan deze nieuwe verloningstechniek"
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) verzet zich tegen de plannen van energiebedrijf Luminus om een aanbod te lanceren waarbij werknemers een deel van hun elektriciteitsfactuur fiscaal voordelig kunnen laten betalen door hun werkgever. "De minister bekijkt met de administratie op welke manier we snel paal en perk kunnen stellen aan deze nieuwe verloningstechniek", legt woordvoerster Miet Deckers uit.
Lees verder

LIVE DUIVELS. Vanheusden: "Selectie voelt als beloning voor harde werk" - Ook Alderweireld spreekt straks met de pers, nadien volgt training
Het zwaartepunt van de dag ligt voor de Rode Duivels vandaag in de namiddag. Toby Alderweireld en Zinho Vanheusden zijn eerst (vanaf 16.45 uur) de uitverkorenen om met de pers te praten en nadien (vanaf 17.30 uur) volgt nog een training. Die oefensessie zal u hier voor een gedeelte live kunnen bekijken, met commentaar van Gilles De Bilde.
Lees verder

Toch niet iedereen voor 11 euro naar de psycholoog: hoeveel zal het je kosten? En wat mag je van een sessie verwachten?
Nog niet iedereen zal vanaf 1 september naar de klinisch psycholoog of orthopedagoog kunnen voor 11 euro per consultatie. Dat laat Koen Lowet van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) weten. Wat mogen we dan wel verwachten? En hoeveel zal een sessie bij de psycholoog je uiteindelijk kosten? Hoogleraar gedragstherapie (VUB) en diensthoofd Klinische Psychologie in het UZ Brussel Chris Schotte legt het uit.
Lees verder

#extreemweer: Ida, een verwoestende orkaan die maar niet van ophouden wist
Orkaan Ida kwam zondag aan land als één van de krachtigste stormen die ooit de Verenigde Staten hebben getroffen. De orkaan zorgde voor heel wat overlast, deed de Mississippi in de omgekeerde richting stromen, en bleef maar doorgaan. Maar hoe kwam dit?
Lees verder

"Personeel Nederlandse gevangenis Zaanstad op dodenlijst voormalig Hells Angels-kopstuk"
In het Justitieel Complex Zaanstad in Nederland is een dodenlijst opgedoken met namen van medewerkers van de gevangenis. Dat meldt RTL Nieuws. De lijst zou zijn gevonden in de cel van voormalig Hells Angels-kopstuk Lysander de R., die daarna naar een andere gevangenis is overgeplaatst.
Lees verder

De decennia van Diana (deel 1): "Het verhaal over een nachtelijk avontuurtje deed haar bijna de das om"
Ze was één van de populairste vrouwen ter wereld, bewonderd om haar vriendelijkheid, haar stijl en haar lef. Maar prinses Diana, die precies 24 jaar geleden overleed, was ook een zeer complexe vrouw met een donker kantje. In deze reeks nemen we de belangrijkste decennia van Diana Spencer onder de loep. Beginnen doen we in de 1970's: een tijd van subtiele veranderingen voor de 'kuise' Diana. "Toen ze in haar huwelijksgeloften niet beloofde om te gehoorzamen, was dat het begin van een nieuw tijdperk."
Lees verder