Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 augustus 2021

Dringend gezocht: m/v/x voor horecazaak. “Dit is een drama aan het worden”

HLN
Dringend gezocht: m/v/x voor horecazaak. "Dit is een drama aan het worden"
De vacatures in de horeca staan op een historisch hoogtepunt. De sector wil met de VDAB op zoek naar structurele oplossingen. "Een pasklaar antwoord is er niet." Maar intussen geraken horeca-uitbaters in de problemen: "Als ik niet snel drie mensen vindt, zal ik mijn terras moeten verkleinen en werken met sluitingsdagen".
Lees verder

Hongkongers kwaad over vrijstelling quarantaine Nicole Kidman
Inwoners van Hongkong maken zich kwaad over de uitzondering op de strenge quarantaineregels voor actrice Nicole Kidman (54). De Hollywoodster is in de stad als producent van een serie over expats, maar kan zich meteen na aankomst vrij bewegen.
Lees verder

Opening luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp uitgesteld naar november
De opening van het luxehotel The Botanic Sanctuary Antwerp is uitgesteld naar 4 november. Het vijfsterrenhotel zou oorspronkelijk zijn deuren openen aan het einde van de zomer, maar de werken liepen vertragingen op wegens corona.
Lees verder

Alarmbellen gaan af: komt het Belgische tennis in New York weer boven water?
Alarmbellen gaan af rond het Belgische tennis. Met boegbeelden David Goffin en Elise Mertens duidelijk niet in de beste fase van hun carrière blijft het ook voor hun collega's zwoegen om resultaten neer te zetten. Een stand van zaken op tien dagen van de US Open.
Lees verder

Italiaanse maffiabaas die van Gogh-werken in zijn villa had gearresteerd
Een Italiaanse maffiabaas is gearresteerd die ooit twee gestolen werken van de schilder Vincent van Gogh in zijn villa bij Napels had. De 46-jarige Raffaele Imperiale wordt beschouwd als een spil in de internationale cocaïnehandel. Hij begon zijn carrière als drugshandelaar in Amsterdam, melden Italiaanse media.
Lees verder

PORTRET. Mevrouw Leemans van 'Lenen bij een vriendin' overleden: "Haar succes is dat ze alles in klare, volkse taal uitlegde"
"Lenen bij Mevrouw Leemans is lenen bij een vriendin": heel Antwerpen én half Vlaanderen kent de onsterfelijke reclameslogan. De selfmade onderneemster uit Deurne is vorige week overleden. Ze werd 88 en had al een jaar of tien de leiding van Leemans Kredieten overgelaten aan haar dochter en schoonzoon. "Ik heb van haar meegekregen dat we altijd vriendelijk moesten zijn tegen de klanten. Zonder vooroordelen, hoe de mensen er ook uitzagen", zegt dochter Christel Voet.
Lees verder

Eerste geëvacueerden kunnen morgenavond al naar België vliegen
Als alles goed gaat kunnen de eerste mensen die Defensie uit Kaboel zal evacueren vrijdag op het einde van de dag al van Islamabad naar België vliegen. Dat valt te horen in militaire kringen. Hoeveel mensen zich aan boord van het militaire A400 M-toestel zullen bevinden, blijft onduidelijk. "Maar het is de ambitie om niet met lege vluchten terug te keren uit Kaboel."
Lees verder

LIVE. AA Gent gaat met een brilscore de rust in tegen Rakow na matige eerste helft
• Heenwedstrijd play-offs Conference League • Aftrap: 18u • GKS Stadium • Kennen de Buffalo's problemen met Rakow?
Lees verder

KIJK LIVE. Premier De Croo praat in VTM NIEUWS voor het eerst over de Belgische reddingsactie in Afghanistan en blikt vooruit op het overlegcomité van morgen
Volg de actualiteit op de voet en bekijk de nieuwsuitzendingen van VTM live via VTM GO. Heb je een nieuwsuitzending gemist? Geen zorgen, (her)bekijk hier alle nieuwsuitzendingen.
Lees verder

Tom uit Herent ziet surfvakantie in het water vallen door De Watergroep: "Ze begonnen pardoes te graven voor mijn huis"
Tom Wauters uit Herent keek enorm uit naar een vakantie aan zee met zijn gezin maar woensdagochtend besliste De Watergroep daar anders over. "Onaangekondigd begon men voor mijn huis een greppel te graven. Daardoor kon mijn aanhangwagen met surfgerief mee en moest ik met een andere wagen op vakantie vertrekken", vertelt Tom. Bij De Watergroep laten ze weten dat zowel de oprit als de voordeur steeds toegankelijk is gebleven.
Lees verder

Chemiebedrijf 3M loost illegaal giftige stof in de Schelde
3M, het chemiebedrijf dat al een paar maanden zwaar onder vuur ligt door de vervuiling van PFOS, blijkt nu ook illegaal een andere giftige stof te lozen in Schelde. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Het gaat om FBSA, een stof die zich opstapelt in de longen. 3M loost het afvalwater daarvan in de natuur, maar heeft daar helemaal geen vergunning voor.
Lees verder

Roel Vanderstukken analyseert zichzelf: "Als ik besef dat ik te ver ben gegaan, kan ik emmers vol huilen"
Soapfans kunnen aftellen, want komende maandag maakt 'Familie' zijn rentree op hun scherm. Dat wordt een blij weerzien met tamme goedzak Benny, vertolkt door Roel Vanderstukken (44). In het echte leven is de acteur, zo vertelt hij in dit diepgaande gesprek, minder joviaal. "Ik ben eigenlijk een luie egoïst", zo biecht Vanderstukken zijn kleine kantjes op. Hij vertelt ook waar hij als vader aan moet werken en wat hem irriteert. "Mensen die hun baby in mijn armen duwen 'omdat die op de foto wil met mij'... Op een slechte dag ben ik bereid om daar ruzie om te maken."
Lees verder

LIVE. Antwerp ontsnapt aan achterstand, Papoulis treft de paal
• Heenwedstrijd play-offs Europa League • Aftrap: 19u • Neo GSP Stadium • Zet Antwerp in Cyprus eerste stap naar groepsfase?
Lees verder

Bescherming vaccins vermindert na verloop van tijd: waarom is dit niet verontrustend?
De vaccins van Pfizer en AstraZeneca beschermen na verloop van tijd minder goed tegen een besmetting met het coronavirus. Al na 90 dagen zijn ze een pak minder effectief, blijkt uit een Britse studie. Dat klinkt bijzonder verontrustend, maar veel zorgen moeten we ons toch niet maken. Vaccinoloog Geert Leroux-Roels (Universiteit Gent) legt uit waarom niet.
Lees verder

Belg die met Nederlandse vlucht terugkeerde uit Afghanistan getuigt bij VTM NIEUWS: "Vertrokken zonder bagage om taliban te misleiden"
De eerste geëvacueerde Belgen uit Afghanistan zijn terug in ons land. Ze konden gisterenavond met een Nederlandse vlucht terugkeren. Hewad Shadab uit Heist-op-den-Berg is een van hen. Hij trok met zijn gezin richting de luchthaven in Kaboel. "We hebben geen bagage meegenomen zodat de taliban niet zou vermoeden dat we naar het buitenland zouden vluchten", zegt Shadab aan VTM NIEUWS.
Lees verder

LIVE. AA Gent gaat in tweede helft op zoek naar openingsdoelpunt tegen Rakow
• Heenwedstrijd play-offs Conference League • Aftrap: 18u • GKS Stadium • Kennen de Buffalo's problemen met Rakow?
Lees verder

LIVE. AA Gent komt op achterstand tegen Rakow in Conference League
• Heenwedstrijd play-offs Conference League • Aftrap: 18u • GKS Stadium • Kennen de Buffalo's problemen met Rakow?
Lees verder

LIVE. 1-1! Antwerp is voorsprong kwijt, Loizou scoort met knap wippertje over Butez
• Heenwedstrijd play-offs Europa League • Aftrap: 19u • Neo GSP Stadium • Zet Antwerp in Cyprus eerste stap naar groepsfase?
Lees verder

LIVE (20u). Anderlecht met Amuzu in de basis tegen Vitesse, zet paars-wit eerste stap richting groepsfase Conference League?
• Heenwedstrijd play-offs Conference League • Aftrap: 20u • Lotto Park • Maakt Anderlecht in eigen huis meteen komaf met Vitesse?
Lees verder

INTERVIEW. Marieke Blomme zwom in minder dan 19 uur de Belgische kustlijn af: "Gelukkig hoef ik dit geen tweede keer meer te doen"
"Ik ben landsziek, de muren komen op mij af en al mijn gewrichten doen pijn. Tjah, dat is mijn eigen schuld, hé." Dat Marieke Blomme (40) luttele uren daarvoor een ongelofelijke prestatie neerzette, dringt nog niet helemaal door. Ze zwom de volledige Belgische kustlijn, wel 67 km, in 18 uur en 45 minuten. Een record.
Lees verder