Doorgaan naar hoofdcontent

Drie doden na crash van toeristisch vliegtuig in Savoie

HLN
Drie doden na crash van toeristisch vliegtuig in Savoie
Een toeristisch vliegtuig uit het Franse departement Loire-Atlantique is vandaag neergestort in het departement Savoie, aan de andere kant van het land. Drie mensen zijn overleden, een vierde persoon is zwaargewond. Dat meldt de prefectuur.
Lees verder

Slecht nieuws voor Barcelona? "Contractverlenging Messi verder weg dan ooit"
Over een ommekeer gesproken. Lionel Messi (34) leek lang op weg om zijn contract bij FC Barcelona te verlengen, maar nu zou er toch een kink in de kabel zijn. "Een contractverlenging is verder weg dan ooit", klinkt het in Spanje.
Lees verder

FC Barcelona kondigt het absolute einde aan: "Lionel Messi gaat niet meer door bij deze club"
Het einde van een tijdperk. Lionel Messi (34) leek lang op weg om zijn contract bij FC Barcelona te verlengen, maar doet dat finaal niet. De Argentijn verlaat na 21 jaar de club die hij nog groter maakte dan ze al was. "Lionel Messi gaat weg", klinkt het in een persmededeling van de Catalaanse club.
Lees verder

Antwerp slaat dubbelslag op de transfermarkt: Great Old rondt komst van Vines én Eggestein af
't Leek wel deadline day op de Bosuil vandaag. Antwerp legde namelijk zowel linksback Sam Vines als diepe spits Johannes Eggestein vast. Zij worden al de tiende en elfde zomeraanwinst van The Great Old.
Lees verder

LIVE (20u30). Geen Odjidja in de Gentse basis tegen Letse RFS, 19-jarige Oladoye krijgt eerste basisplaats
• Derde voorronde • Conference League • Aftrap: 20u30 • Ghelamco Arena
Lees verder

LIVE. Anderlecht gaat met dubbele voorsprong de rust in tegen Albanese Laçi na twee treffers op hoekschop
• Derde voorronde • Conference League • Aftrap: 19u • Laci Stadium
Lees verder

Zestigtal mensen berecht na protesten in Cuba
Het Cubaanse Hooggerechtshof heeft vandaag bekendgemaakt dat 62 mensen berecht zijn na de protesten tegen de communistische regering. Cuba beleeft onder meer door corona de ergste economische crisis in dertig jaar.
Lees verder

Nederlandse toerist (24) maakt elektriciteitskast stuk en veroorzaakt stroompanne in Florence
In de Italiaanse stad Florence is gisteravond enige tijd onrust ontstaan nadat een Nederlandse toerist tijdelijk een grote stroomstoring veroorzaakte. De 24-jarige man schopte net zo lang tegen een elektriciteitskast tot deze niet meer werkte.
Lees verder

Advocaat Britney Spears wil volgende zitting vervroegen
De advocaat van Britney Spears heeft de rechtbank in Los Angeles gevraagd om de zaak over het ontheffen van haar vader Jamie als curator te versnellen. Mathew Rosengart wil dat de volgende zitting deze maand nog plaatsheeft en niet pas eind september, meldt TMZ op basis van rechtbankdocumenten.
Lees verder

Van de 'burofax' tot alle vernederingen: Lionel Messi zegt Barça vaarwel na meest bewogen jaar uit zijn carrière
Een bom in het internationale voetbal. Lionel Messi (34) verlaat FC Barcelona, dat maakte de club officieel bekend. Het is het einde van een tijdperk. En zo neemt de Argentijn afscheid van 'zijn' Barça na een bijzonder bewogen jaar. Een reconstructie.
Lees verder

LIVE. 0-3! Refaelov maakt zijn eerste doelpunt voor Anderlecht
• Derde voorronde • Conference League • Aftrap: 19u • Laci Stadium
Lees verder

Bosbranden rukken weer op richting Athene
Het noorden van Athene staat opnieuw onder dreiging van bosbranden. Die waren min of meer onder controle gebracht, maar brandweerlieden hebben toch weer mensen moeten evacueren op zo'n 20 kilometer afstand van het centrum van de in rook gehulde Griekse hoofdstad, berichten Griekse media. Vliegtuigen en blushelikopters strooien met water.
Lees verder

Washington vraagt nieuwe Iraanse president "snel" nucleaire onderhandelingen te hervatten
De Verenigde Staten hebben er donderdag bij de nieuwe Iraanse president Ebrahim Raisi op aangedrongen om "snel" de nucleaire onderhandelingen te hervatten. "Voor ons is dit een grote prioriteit", aldus de Amerikaanse diplomatiewoordvoerder Ned Price aan verslaggevers. "Dit proces kan niet oneindig doorgaan", klonk het verder, maar hij weigerde een ultimatum te stellen.
Lees verder

Met dank aan Refaelov: Anderlecht boekt ruime zege in Albanië en staat met anderhalf been in laatste voorronde Conference League
Anderlecht heeft gedaan wat het moest doen. Paars-wit zette het Albanese Laçi opzij met 0-3 en staat met anderhalf been in de laatste voorronde van de Conference League. Lior Refaelov was goed voor een doelpunt en twee assists.
Lees verder

LIVE. Van kwaad naar erger voor AA Gent: RFS verdubbelt de voorsprong!
• Derde voorronde • Conference League • Aftrap: 20u30 • Ghelamco Arena
Lees verder

Lichaamstaalexpert analyseert verjaardagsvideo Meghan Markle: "Ze heeft meer zelfvertrouwen dan ooit"
Meghan Markle vierde gisteren haar 40ste verjaardag. Dat deed ze door een videoboodschap op te nemen, samen met comédienne Melissa McCarthy. Een lichaamstaalexperte neemt de video onder de loep: "Meghan voelt zich echt op haar gemak in haar nieuwe huis."
Lees verder

"Bomba mundial": vertrek Messi bij Barcelona zorgt (uiteraard) voor schokgolf in de voetbalwereld
De wegen van Lionel Messi en Barcelona scheiden. Het ondenkbare is gebeurd. Van een op handen zijnde contractverlenging kwam het tot een abrupte scheiding. De voetbalwereld reageert geschokt.
Lees verder

Officieel: City realiseert duurste transfer ooit in Premier League en legt 117,5 miljoen op tafel voor Jack Grealish
Een Engels transferrecord sneuvelt. Manchester City betaalt 117,5 miljoen euro voor Jack Grealish, sexy middenvelder van Aston Villa. Een deal die de volle goedkeuring draagt van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel straks na zes jaar eindelijk duurste aanwinst af bij City.
Lees verder

LIVE. AA Gent moet met onvoorziene 0-2-achterstand de kleedkamer in tegen het Letse RFS
• Derde voorronde • Conference League • Aftrap: 20u30 • Ghelamco Arena
Lees verder

Recordbedrag van 1,4 miljard dollar aan drugs in beslag genomen in de VS
De Amerikaanse kustwacht maakte vandaag in Florida bekend dat ze tijdens verschillende operaties indrukwekkende hoeveelheden cocaïne en cannabis, goed voor ongeveer 1,4 miljard dollar (omgerekend zo'n 1,2 miljard euro), in beslag had genomen.
Lees verder