Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

Dit deed Radja Nainggolan voor hij dronken door Antwerpen reed: “gezellig avondje met ex-Beerschotspeler in restaur...

HLN
Dit deed Radja Nainggolan voor hij dronken door Antwerpen reed: "gezellig avondje met ex-Beerschotspeler in restaurant"
Radja Nainggolan 'had zich had laten onderdompelen in een warm, nostalgisch bad met vrienden van weleer', vertelde zijn advocaat Omar Souidi in een officiële reactie. Blijkbaar gebeurde dat afgelopen zaterdagavond in restaurant Paesano, waar hij onder meer een ex-Beerschotspeler trof.
Lees verder

Playboy-model Katie Price aangevallen en opgenomen in ziekenhuis
Het Britse glamourmodel Katie Price (43) is vanochtend aangevallen geweest in Essex door een man, zo melden verschillende Britse media. De televisiepersoonlijkheid moest daarna worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege haar verwondingen.
Lees verder

GEZIEN? 'Villa Zuid-Afrika': "Met het seksleven van Kathleen Aerts is alles nog pico bello"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Villa Zuid-Afrika', een docureeks op VTM2 over de Zuid-Afrikaanse droom van Kathleen Aerts (43): een eigen guesthouse uit de grond stampen. "Dat het voormalige K3'tje op tijd en stond houdt van een wat ruigere portie rampetampen, was slechts één van de overbodige revelaties."
Lees verder

Opmars Deltavariant in Maleisië kan chiptekort verergeren
Een oplopend aantal coronabesmettingen in Maleisië dreigt het wereldwijde tekort aan computerchips te verergeren. Strenge lokale coronamaatregelen kunnen voorlopig waarschijnlijk nog niet worden afgebouwd en de chipindustrie heeft hier langer last van.
Lees verder

Minstens vijf doden bij een brand op een boorplatform in Mexico
Bij een brand op een boorplatform in de Golf van Campeche, langs de kusten van Mexico, zijn zondag minstens vijf mensen om het leven gekomen en zes mensen gewond geraakt. Zeker twee mensen zijn vermist. Dat heeft het staatsbedrijf Petoleos Mexicanox (Pemex) vandaag gemeld.
Lees verder

België stuurt extra militairen naar luchthavens Kaboel en Islamabad
België stuurt extra militairen naar de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel en naar die van Islamabad in Pakistan. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) gezegd in Terzake. Volgens de VRT stuurt België nog eens 100 militairen.
Lees verder

Tim en Ewoud winnen 'Vakantiehuis For Life': "Hoogtevrees hebben we nog altijd, maar we hebben het toch maar gedaan"
Na een dikke maand zweten en zwoegen, kregen Tim en Ewoud uit Damme vanavond de sleutel van hun chalet in Durbuy. Zij mogen gedurende twintig jaar hun vakantie doorbrengen in hun volledig gerenoveerde vakantiewoning. "We zijn moe, maar zouden het onmiddellijk opnieuw doen."
Lees verder

AC Milan en Saelemaekers starten seizoen met winst tegen Sampdoria
AC Milan, met Alexis Saelemaekers in de basis, is goed aan het seizoen begonnen. De Rossoneri versloegen Sampdoria met het kleinste verschil.
Lees verder

Twee doden bij crash van sportvliegtuigje in noorden van Frankrijk
Twee mensen zijn vandaag omgekomen toen hun sportvliegtuigje crashte in Wambrechies, in het noorden van Frankrijk. Het ging om de inzittenden van het toestel: een 31-jarige vlieginstructeur en zijn 75-jarige passagier. Dat bevestigen parket en brandweer.
Lees verder

Eerste wisseling van de wacht Buckingham Palace sinds corona
De wisseling van de wacht bij Buckingham Palace in Londen heeft voor het eerst sinds vorig jaar weer plaatsgevonden, meldt het Britse hof. De ceremoniële wisseling werd in maart 2020 gestopt, toen het coronavirus oprukte in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Internationale studie legt verband tussen hevige regenval juli en klimaatverandering
De waargenomen neerslaghoeveelheden in de Duitse regio rond de rivieren Ahr en Erft en in het Belgisch gedeelte van het Maasbekken hebben de historische waarnemingen veruit overtroffen. Dat blijkt uit een attributiestudie, waaraan klimaatonderzoekers van het KMI en van verschillende instellingen uit onze buurlanden en de Verenigde Staten meewerkten. De vandaag gepubliceerde studie concludeert dat de kans op dergelijke extreme weersomstandigheden in West-Europa is toegenomen door de klimaatverandering. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Afghaanse vrouwenrechtenactiviste Zarifa Ghafari geëvacueerd naar Duitsland
Zarifa Ghafari is maandagavond in Duitsland aangekomen. Zij was de eerste vrouwelijke burgemeester van Afghanistan en al jarenlang een doelwit van de taliban. Zondagavond landde ze met haar familieleden op de luchthaven van Keulen/Bonn. Nadien had ze een onderhoud met de premier van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
Lees verder

Leider van extreemrechtse militie Proud Boys veroordeeld tot bijna zes maanden cel
Henry 'Enrique' Tarrio, die beschouwd wordt als de leider van de Amerikaanse rechts-radicale groep Proud Boys, kreeg maandag lokale tijd een celstraf van 155 dagen voor het verbranden van een gestolen Black Lives Matter-vlag. De 37-jarige Tarrio had schuldig gepleit aan het verbranden van de vlag en voor het bezit van wapenonderdelen in Washington DC. Vanaf 6 september zit hij zijn celstraf uit.
Lees verder

President Tunesië verlengt ontbinding parlement
De Tunesische president Kais Saied heeft beslist om de ontbinding van het parlement te verlengen "tot nader order". Dat maakte hij in de nacht van maandag op dinsdag bekend. Op 25 juli trok de president alle macht naar zich toe, in eerste instantie voor dertig dagen. Maar dat is nu dus verlengd.
Lees verder

Brussel gaat ook in winkels vaccineren om lage vaccinatiegraad op te krikken: "Wij bereiken iedereen"
De hele maand september kunnen klanten van Primark, Action, Ikea en Carrefour in Brussel een vaccin tegen Covid-19 krijgen, zo schrijft De Morgen vandaag. Met de actie, in samenwerking met de handelsfederatie Comeos, wil Brussel de lage vaccinatiegraad omhoog krijgen.
Lees verder

Chemiedistributeur Azelis maakt zich op voor miljardenbeursgang volgende maand
De beurs van Brussel trapt het najaar af met een kanjer: de Antwerpse chemieverdeler Azelis zou aandelen uitgeven aan grote beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars en mikt daarbij op meer dan 1 miljard euro. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Jongeren tussen 18 en 24 jaar willen op 55 jaar met pensioen
Als ze konden kiezen, zouden Belgische werknemers ouder dan 55 jaar al op hun 63ste met pensioen willen gaan. Werknemers jonger dan 25 jaar zouden dat moment liever verschuiven naar 55 jaar. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van HR-dienstverlener SD Worx, afgenomen bij 5.000 werknemers uit België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De gewenste leeftijd om te stoppen, verschilt wel per land. Enkel jonge Nederlanders zouden tot hun 60ste levensjaar willen werken. Hoe ouder werknemers zijn, hoe hoger ook de gewenste pensioenleeftijd ligt. Zelfstandigen ouder dan 55 jaar met één werknemer in dienst, willen zelfs doorwerken tot 68 jaar. Meer verdienen of minder uren werken stimuleert werknemers het meest om na de wettelijke pensioenleeftijd langer actief te blijven op de werkvloer.
Lees verder

Onze opinie. Of je nu 0, 5, 10 of 15 jaar hebt gewerkt: het maakt niet uit voor het minimumpensioen. Begrijpe wie begrijpen kan!
Hoe zou het nog zijn met de Waalse vriendinnen Virginie en Caroline? Meer dan vier jaar geleden legden de twee vrouwen een politiek euvel bloot. Virginie kreeg na 40 jaar werken als zelfstandige minder pensioen dan Caroline die 6 jaar had gewerkt en 33 jaar werkloos was geweest. Virginie viel van haar stoel. En met haar heel veel Belgen.
Lees verder

Vluchtelingen worden bijzonder grondig gescreend: "Pas als ze straks op eigen houtje komen, is er een risico"
Nu de vluchtelingenstroom vanuit Afghanistan op gang komt, bestaat de vrees dat ook terroristen zich zullen mengen onder de vluchtelingen. Onder meer de federale politie en het kabinet Binnenlandse Zaken maken zich zorgen, en zetten de veiligheidsdiensten met een interne mail al op scherp.
Lees verder

Visboer John Valdez (23) treedt in voetsporen verre voorzaat Placide: "Ik leer mijn overgrootvader kennen dankzij verhalen van mijn klanten"
De viswinkel, zo blijkt uit onderzoek, is terug van bijna weggeweest. Een van de jongste vishandelaars van het land is John Valdez (23). Zijn viswinkel in Oostduinkerke heet Placide, genoemd naar zijn overgrootvader, die er lang geleden ook een vishandel had. "Ik heb hem nooit gekend, maar dankzij de verhalen van klanten leer ik hem nu kennen."
Lees verder