Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 augustus 2021

Deze meest extreme Bugatti ooit kost 4,8 miljoen euro, maar je mag er niet mee de weg op

HLN
Deze meest extreme Bugatti ooit kost 4,8 miljoen euro, maar je mag er niet mee de weg op
Bugatti heeft een eenmalig experimenteel prototype omgebouwd tot een extreme hypercar van ruim 4,8 miljoen euro. De veertig auto's - die de naam Bolide krijgen - zijn alleen bestemd voor het circuit.
Lees verder

Meisje (4) komt om bij ongeval op kermis in Merchtem
Op de kermis in Merchtem is dinsdagnamiddag een meisje om het leven gekomen. Het slachtoffertje werd aangereden ter hoogte van een kermisattractie door een man die de controle over het stuur verloor. De aanrijder botste vervolgens tegen de attractie en reed nog honderden meters door. Vervolgens kwam hij in de voortuin van een woning terecht.
Lees verder

Meisje (3) komt om bij ongeval op kermis in Merchtem, bestuurder werd vermoedelijk onwel
Op de kermis in Merchtem, een tiendaags feest in de Vlaams-Brabantse gemeente, is dinsdagnamiddag een meisje van drie uit Lebbeke om het leven gekomen. Ze bevond zich met haar moeder ter hoogte van het kruispunt van de Kattestraat en de Augusts de Boeckstraat aan het begin van de kermis toen ze werd aangereden. De bestuurder botste ook tegen een kermisattractie en enkele geparkeerde wagens om vijfhonderd meter verder in een voortuin terecht te komen. Vermoedelijk werd de chauffeur onwel achter het stuur.
Lees verder

Verwarring alom aan Frans-Belgische grens: coronapas verplicht aan linkerkant van de straat maar niet aan rechterkant
Vreemde toestanden in de gemeente Saint-Jans-Cappel in Noord-Frankrijk: een straat bevindt zich pal op de grens tussen België en Frankrijk. Links moeten mensen dus in restaurants een coronapas laten zien, rechts niet. Klanten trekken daarom massaal naar de Belgische zaken.
Lees verder

KOERS KORT. Vinokourov over mogelijke terugkeer Nibali: "Akkoord is nabij" - Pogacar dubbelt op EK - Vervaeke verwelkomt zoon Augustin
Vincenzo Nibali (36) staat dicht bij een terugkeer naar Astana in 2022. Dat heeft manager Alexandre Vinokourov bevestigd aan La Gazzetta dello Sport. "Het akkoord is nabij", klinkt het bij de Kazakse ex-renner. Nibali reed tussen 2013 en 2016 al vier seizoenen voor de lichtblauwe formatie. De Italiaan kende er z'n beste jaren: in Kazakse loondienst won hij onder meer twee keer de Giro, één keer de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Lombardije. Nibali is einde contract bij Trek-Segafredo, waarvoor hij sinds 2020 uitkomt. Eerder koerste de 'Haai van Messina' voor Fassa Bortolo (2005), Liquigas (2006-2012) en Bahrain (2017-2019).
Lees verder

Louis van Gaal (70) bij voorstelling als bondscoach van Nederland: "Wie zou deze job anders moeten doen?"
Louis van Gaal is weer bondscoach van Nederland. Hij gaf vandaag tekst en uitleg tijdens een persconferentie. "Als ik in de positie van de bond zou staan, dan was ik ook bij mij uitkomen."
Lees verder

Eerste Belgische vliegtuig vertrokken naar Islamabad, transportvliegtuigen volgen "in komende uren"
Een eerste toestel van Defensie - een Falcon 7X - is om 16 uur vertrokken met een consulair- en een voorbereidingsteam vanop Melsbroek richting Islamabad, in Pakistan. Dat laat de federale regering weten. De grotere transportvliegtuigen, die de eigenlijke evacuatiemissie uit Afghanistan moeten uitvoeren, volgen "in de komende uren", samen met een detachement van ongeveer 15 militairen.
Lees verder

Eerste Belgische vliegtuig naar Afghanistan vertrekt om 16 uur, transportvliegtuigen volgen "in komende uren"
Een eerste toestel van Defensie - een Falcon 7X - vertrekt om 16 uur met een consulair- en een voorbereidingsteam vanop Melsbroek richting Islamabad, in Pakistan. Dat laat de federale regering weten. De grotere transportvliegtuigen, die de eigenlijke evacuatiemissie uit Afghanistan moeten uitvoeren, volgen "in de komende uren", samen met een detachement van ongeveer 15 militairen.
Lees verder

Football Talk. Youngster tekent profcontract bij KV Mechelen - Wolfsburg wil uitsluiting uit Duitse beker aanvechten
KV Mechelen-youngster Arne Portner heeft een profcontract getekend. De 18-jarige flankverdediger zette zijn handtekening onder een overeenkomst tot 2023 met optie op een extra jaar. Portner maakte al een goede indruk bij de jeugd en hoopt zich verder door te zetten Achter de Kazerne. (ABD)
Lees verder

Football Talk. Youngsters tekenen profcontract bij KV Mechelen - Wolfsburg wil uitsluiting uit Duitse beker aanvechten
KV Mechelen-youngster Arne Portner heeft een profcontract getekend. De 18-jarige flankverdediger zette zijn handtekening onder een overeenkomst tot 2023 met optie op een extra jaar. Portner maakte al een goede indruk bij de jeugd en hoopt zich verder door te zetten Achter de Kazerne. "Portner staat gekend om zijn snelheid en infiltraties. Hij sloot bij onze club aan op zijn zes jaar en speelde sindsdien voor geen enkele andere club", schrijft KV Mechelen op zijn website.
Lees verder

Football Talk. Wolfsburg wil uitsluiting uit Duitse beker aanvechten - Geen interviews bij KV Mechelen na slechte seizoenstart
Wolfsburg, de ploeg van Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en Aster Vranckx, gaat verschillende pistes onderzoeken om zijn uitsluiting uit de DFB-Pokal aan te vechten. Dat hebben de Wolven gemeld.
Lees verder

Ann Wauters in afscheidsbrief: "Kritiek deed het vuur branden, ik ben erg dankbaar dat ik kon stoppen zoals ik dat wou"
Ann Wauters heeft op sociale media in een open brief afscheid genomen als basketbalspeelster. Op de Olympische Spelen kwam ze voor de Belgian Cats voor het laatst in actie in de tweede groepswedstrijd tegen Puerto Rico. De Belgische vrouwen sneuvelden bij hun debuut uiteindelijk in de kwartfinales tegen Japan.
Lees verder

Familie verscheurd door voogdijstrijd Eitan (6), die Italiaans kabelbaandrama overleefde: "Hij is ontvoerd"
De hevige familieruzie over het lot van Eitan Biran, het 6-jarige jongetje dat als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde, blijft maar duren. De twee families van de omgekomen ouders ruziën nu al maanden over de voogdij van het kind, een strijd die alsmaar in hevigheid lijkt toe te nemen. "Hij is ontvoerd door familieleden die hem helemaal niet kennen", zegt de Israëlische familie van Eitan in grote bewoordingen. Ze beweren juridische stappen te gaan ondernemen om ervoor te zorgen dat Eitan in zijn geboorteland zal opgroeien.
Lees verder

Jani Kazaltzis vocht met wereldster om schoenen: "Ik wilde per se die gouden laarsjes hebben dus trok ik ze uit zijn handen"
Letterzetter Jani Kazaltzis (42) stond gisterenavond in de spotlights in 'Het Rad'. Hij bracht een bijzonder verhaal mee met enkele wereldsterren in de hoofdrol, maar werd ook verrast door chocolatier Dominique Persoone (52) met een beeldhouwwerk in chocolade van zijn hond.
Lees verder

Singapore betaalt schadevergoeding aan inwoners die bijwerkingen coronavaccin ondervinden
De regering van Singapore heeft in totaal 782.000 Singaporese dollar (ongeveer 490.000 euro) uitbetaald aan 144 mensen die na inenting met een coronavaccin te kampen hadden met bijwerkingen. Dat is dinsdag meegedeeld door het ministerie van Volksgezondheid van de stadstaat.
Lees verder

KOERS KORT. Topfavoriet Ayuso verlaat Ronde van de Toekomst na val - Vinokourov over mogelijke terugkeer Nibali: "Akkoord is nabij"
Exit Juan Ayuso in de Ronde van de Toekomst. De Spaanse topfavoriet moest opgeven na een zware val op de rechterschouder. De voorbije dagen stapten al grote namen als Henri Vandenabeele, Santiago Umba en Søren Waerenskjold in de volgwagen. De dagzege was dan weer een prooi voor de Brit Ethan Vernon, Arnaud De Lie was met een vijfde plek de eerste Belg in de uitslag. De Nederlander Mick van Dijke blijft leider.
Lees verder

Tevreden reacties na afloop onderwijsoverleg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen"
Nadat dinsdag een overeenkomst is bereikt tussen de spelers in het onderwijsveld over welke coronamaatregelen zullen gelden bij de start van het nieuwe schooljaar, volgen vooral tevreden reacties. "We zijn tevreden dat we alvast enkele regels kunnen versoepelen die het leren en leven op school meer leefbaar maken", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, na het onderwijsoverleg. "Uiteraard dienen we waakzaam te blijven zolang niet iedereen gevaccineerd is."
Lees verder

Vooral tevreden reacties na afloop onderwijsoverleg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen"
Nadat dinsdag een overeenkomst is bereikt tussen de spelers in het onderwijsveld over welke coronamaatregelen zullen gelden bij de start van het nieuwe schooljaar, volgen vooral tevreden reacties. "We zijn tevreden dat we alvast enkele regels kunnen versoepelen die het leren en leven op school meer leefbaar maken", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, na het onderwijsoverleg. "Uiteraard dienen we waakzaam te blijven zolang niet iedereen gevaccineerd is." De Vlaamse Scholierenkoepel reageert teleurgesteld.
Lees verder

Zorgen om 'onherkenbare' Phil Collins na opgedoken video: "Doet pijn om hem zo te zien"
Phil Collins (70) is volop onderwerp van gesprek onder zijn fans en op sociale media. Zo veroorzaakt een filmpje waarin iemand hem tegen het lijf loopt heel wat bezorgdheid om zijn gezondheid: zijn aanhangers stellen dat de zanger "onherkenbaar" veranderd is en vragen zich af of dat een gevolg is van de vele problemen waardoor de artiest werd getroffen. Zo kampt hij al enkele jaren met ernstige rugklachten, en lijkt ook zijn heftig liefdesleven er emotioneel in te hakken.
Lees verder

Steeds meer experts twijfelen aan officiële doodsoorzaak van Elvis: "Hij stierf aan een zware constipatie, niet aan een overdosis"
Deze week is het exact 44 jaar geleden dat Ginger Alden haar vriend Elvis Presley dood aantrof in z'n badkamer op Graceland. Een overdosis medicamenten had, volgens de officiële versie van de autopsie, ertoe geleid dat de 'King of Rock-'n-Roll' een zware hartaanval had gekregen. Maar nu, zoveel jaren later, wordt steeds vaker getwijfeld aan die diagnose. De badkamer die snel snel gepoetst werd, de stalen die het ziekenhuis 'per ongeluk' kwijtspeelde... Er blijkt een stevig reukje te zitten aan de hele zaak, en daar zou zijn persoonlijke arts voor iets tussen zitten.
Lees verder