Doorgaan naar hoofdcontent

Deze gevreesde sharia-opperrechter is nu de hoogste baas van de taliban

HLN
Deze gevreesde sharia-opperrechter is nu de hoogste baas van de taliban
Haibatullah Akhundzada is alom aanwezig in de taliban, maar zelden zul je hem zien. De hoogste baas van de taliban kent als geen ander de risico's van zijn functie.
Lees verder

Spelers van Noorse eersteklasser houden seksfeestje in stadion maar vergeten bewakingscamera's, onderzoek naar strafbare feiten
Een schandaal in het Noorse voetbal. Twaalf spelers van eersteklasser SK Brann hielden vorige week in het stadion een seksfeestje. Om bewijsmateriaal te voorkomen spraken ze af hun gsm's niet mee te nemen. Het gezelschap had echter geen rekening gehouden met de bewakingscamera's. De politie is een onderzoek gestart naar eventuele strafbare feiten.
Lees verder

Allegri is fan: Koni De Winter mag hopen op selectie bij Juventus voor eerste competitieduel
Opwindende week voor Koni De Winter, de 19-jarige Belg van Juventus die dit seizoen vanaf het begin van de voorbereiding door coach Massimiliano Allegri definitief werd opgenomen in de A-kern. De Winter mag hopen op een selectie voor het eerste competitieduel van Juve in de Serie A, nu zondag op het veld van Udinese.
Lees verder

Elektriciteit in Pepinster werkt weer volledig na noodweer van juli
Het hoogspanningsstation in Pepinster, dat in juli door de overstromingen werd beschadigd, is weer in gebruik genomen. Dat zegt netbeheerder Elia dinsdag. De herstelling werd meer dan tien dagen vroeger dan voorzien voltooid.
Lees verder

Man (44) rijdt voetgangers aan, pleegt vluchtmisdrijf en blaast positief
Twee voetgangers van 17 en 18 jaar zijn maandagavond rond 21 uur aangereden op de Gaston Oomslaan in Beringen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en werd anderhalf uur later opgepakt. Hij legde een positieve ademtest af.
Lees verder

Britney Spears neemt #FreeBritney wel heel letterlijk: topless foto's om komaf te maken met zwangerschaps-geruchten
Britney Spears (39) is niet zwanger, noch liet ze een borstvergroting uitvoeren. Dat maakt de zangeres heel duidelijk met een reeks topless foto's. "Ik verslind gewoon eten", is haar reactie op de geruchten.
Lees verder

Saartje Vandendriessche duikt het bos in en tóch nog 'Kampioenen' op de buis: dit zie je dit najaar op Eén en Canvas
Vanaf 30 augustus luiden Eén en Canvas het najaar in, en dat betekent ook een opfrissing van hun tv-planning. Van oude bekenden zoals 'Taboe', 'Reizen Waes', 'Het Huis' en 'Undercover' tot nieuwe pareltjes zoals 'Onder Vuur' (met Louis Talpe) en 'Onverwacht' (met Stephanie Planckaert): dit zie je binnenkort bij de openbare omroep - en jawel, de 'Kampioenen' keren zelfs (een beetje) terug.
Lees verder

Mondmaskerplicht versoepeld in Waalse scholen, in Brussel blijft mondmasker gehandhaafd
De regels voor het dragen van een mondmasker in het Franstalig onderwijs worden versoepeld in Wallonië. In Brussel blijft het mondmasker echter gehandhaafd. Dat blijkt vandaag na overleg tussen minister van Onderwijs in de Franse Gemeenschap, Caroline Désir (PS), en het onderwijsveld.
Lees verder

Oekraïense soldaat gedood door pro-Russische separatisten
In Oost-Oekraïne is een Oekraïense militair gedood door pro-Russische separatisten. Dat maakte het Oekraïense leger, dat schendingen van het staakt-het-vuren hekelt, dinsdag bekend.
Lees verder

Bloomon brengt een boeket uit gebaseerd op een van de bekendste schilderijen van Vincent Van Gogh
Zin in kunst in huis, maar dan in de vorm van bloemen? Een levensechte Van Gogh, bijvoorbeeld? Bloomon komt in dat geval met iets leuks: een boeket geïnspireerd op een van de bekendste schilderijen van Vincent van Gogh, zijn 'Zonnebloemen'. Het gaat om een speciale editie van het 'Atelier boeket', dat Bloomon samen met het Van Gogh Museum ontwierp.
Lees verder

Temperaturen stijgen opnieuw dit weekend: tot 25 graden
Komend weekend halen we maxima tot 24 of 25 graden. Dat meldt het KMI. Deze namiddag krijgen we regen vanaf het noordwesten, over het zuidoosten is het tijdelijk nog droog.
Lees verder

Club Brugge praat met Roma over Franse vleugelspits
Club Brugge hoopt AS Roma-flankspits Ruben Providence (20) eerstdaags in Westkapelle te verwelkomen. De bij PSG opgeleide Fransman is na twee seizoenen in de Italiaanse beloftencompetitie toe aan een volgende stap en wordt mogelijk verhuurd aan de Bruggelingen. Blauw-zwart ziet in de polyvalente flankaanvaller, die vorig seizoen vooral op links speelde, een ideale versterking op de vleugels.
Lees verder

Maki Kaji, geestelijke vader van cijferpuzzel 'sudoku', sterft op 69-jarige leeftijd
Maki Kaji, een schoolverlater die van een getallenspel een van 's werelds populairste logische puzzels maakte, is op 10 augustus op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.
Lees verder

"Zomer van 2021 is natste zomer sinds het begin van de metingen"
"De weerkundige zomer 2021 wordt de natste zomer sinds het begin van de waarnemingen in Ukkel in 1833." Dat zegt weerman Frank Deboosere op Twitter. Hij dook twee weken voor het einde van de weerkundige zomer in de statistieken om uit te zoeken hoe 'speciaal' de zomer van 2021 was.
Lees verder

Boeien geplaatst op plaats waar kajakker (59) om het leven kwam
Op vraag van de scheepvaartpolitie heeft De Vlaamse Waterweg boeien geplaatst ter hoogte van de plaats waar maandagmiddag een 59-jarige man uit Halle om het leven kwam na een ongeval met zijn kajak. "Binnen enkele weken komen er ook duidelijke verkeersborden", vertelt Karen Buyse van De Vlaamse Waterweg.
Lees verder

Wereld van verschil in Italië: overstromingen in het noorden, bosbranden in het zuiden
Italië krijgt af te rekenen met uitersten: Het noorden is opnieuw getroffen door hevige onweders, in het zuiden woeden nog altijd bos- en struikgewasbranden.
Lees verder

Man gedood met mes bij vechtpartij in Charleroi
Bij een vechtpartij tussen verschillende personen, maandagavond in Charleroi, is een dertiger omgekomen die met een mes in de keel gestoken werd. Dat meldt het parket van Charleroi. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk.
Lees verder

30 jaar na 'Home Alone' duikt Macaulay Culkin op in 'American Horror Story': herken jij de acteur nog?
Zijn carrière begon veelbelovend toen hij in 1990 als kindsterretje doorbrak als Kevin in 'Home Alone', maar na zijn hoogdagen verdween Macaulay Culkin in de vergetelheid. Een rolletje hier, een rolletje daar, maar een echte blockbuster zat er niet meer in. Tot nu, want de acteur duikt op in het tiende seizoen van de veelbekeken serie 'American Horror Story'. In de trailer is te zien hoe Culkin niet meer lijkt op dat schattige jongetje van destijds.
Lees verder

Ysaline Bonaventure spreekt over de moeilijke momenten op tenniscircuit: "Me al vaak afgevraagd of ik niet beter een job in België zou zoeken"
Ysaline Bonaventure (WTA 128) verloor gisteren haar eerste ronde van het WTA 125-toernooi in Chicago van de Amerikaanse Claire Liu (WTA 105) in twee sets (6-3 en 6-2). Achteraf was de Luikse op sociale media openhartig over haar moeilijkheden op het circuit. "..."
Lees verder

Football Talk. Geen interviews bij KV Mechelen na slechte seizoenstart
Geen interviews deze week bij KV Mechelen. De club roept een persstop in na de teleurstellende seizoenstart (3 op 12). "De spelers en staf moeten zich ten volle kunnen voorbereiden op de wedstrijd van komend weekend", klinkt het. Het is de eerste keer onder Wouter Vrancken dat interviews geweigerd worden bij Malinwa. De verplichte persbabbel met de coach zal wel plaatsvinden. Zondag neemt KV het in eigen huis op tegen leider Union. (ABD)
Lees verder