Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 augustus 2021

De vloek van het rugnummer ‘9’ bij Chelsea: kiest Romelu Lukaku voor een gevecht of voor zekerheid?

HLN
De vloek van het rugnummer '9' bij Chelsea: kiest Romelu Lukaku voor een gevecht of voor zekerheid?
Als supporter en oud-speler kent hij het gewicht van het shirt. Er lijkt een vloek te rusten op het rugnummer '9' bij Chelsea. Uitdagingen hebben Romelu Lukaku (28) echter nooit afgeschrikt. Gaat hij de strijd aan: the battle tussen top en flop?
Lees verder

Bayern klopt Dortmund na twee treffers Lewandowski en wint Duitse Supercup
Bayern München heeft voor de negende keer de Duitse Supercup gewonnen. De Rekordmeister zette Dortmund met 3-1 opzij. Sluipschutter Robert Lewandowski tekende voor twee doelpunten.
Lees verder

De zaak Julien Staelens: "Vanaf nu ben ik een Andras Pandy. Ge moogt mijn vrouw in stukken voor mijn neus komen leggen, ik zeg niets meer"
Maandag 15 februari 1999, even na de middag. Julien Staelens stapt het politiekantoor van Zomergem binnen. "Mijn vrouw is spoorloos verdwenen. Ik zag haar het laatst vanmorgen, om tien voor negen. Op tafel ligt een briefje. 'Ik ben naar Magda.' Maar ze is daar nooit geweest." Ook de familie, vrienden en buren hebben "Dianeke" Flement niet meer gezien. Pas vier dagen later bekent Staelens hoe hij Magda wurgde en in stukken zaagde.
Lees verder

Italiaans reddingsschip met 165 bootmigranten aan boord mag aanmeren in Sicilië
Het schip ResQ People van de Italiaanse hulporganisatie ResQ, met ongeveer 165 geredde bootmigranten aan boord, mag in de haven van Augusta op het eiland Sicilië aanmeren. Dat zal in de nacht van dinsdag op woensdag nog gebeuren, schrijft de organisatie dinsdagavond op Twitter.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Beukt PSV de poort naar de Champions League open in en tegen Benfica?
• Aftrap: 21u
Lees verder

Gouverneur Cuomo van New York dient pensioenaanvraag in
Andrew Cuomo, de gouverneur van de Amerikaanse staat New York, heeft dinsdag officieel een pensioensaanvraag ingediend. De aanvraag volgt op zijn aankondiging vorige week om op te stappen, nadat uit onderzoek was gebleken dat hij jarenlang vrouwen, vooral oud-medewerkers, seksueel lastig heeft gevallen. De pensioensregeling zou volgens de aanvraag op 1 september in moeten gaan.
Lees verder

Johnny Depp mag van de rechter verder met smaadzaak in de VS
De rechtszaak van Johnny Depp tegen zijn ex-vrouw Amber Heard mag doorgaan. Een rechter in Virginia gaf de acteur daar toestemming voor na bezwaren van zijn ex, die vond dat de zaak was afgedaan omdat Depp al een soortgelijke rechtszaak in Engeland heeft verloren.
Lees verder

LIVE. Amerikaans leger vindt lichaam in landingsgestel transportvliegtuig uit Kaboel
Op de luchthaven van Kaboel in Afghanistan landen en vertrekken opnieuw vliegtuigen. Het Amerikaanse leger heeft tot nu toe 3.200 mensen uit Afghanistan geëvacueerd. Duitsland evacueerde tot nu toe 275 mensen, vandaag staan er nog vier Duitse evacuatievluchten op de planning. Ook ons land stuurde gisteren vliegtuigen naar Islamabad in Pakistan, vanwaar een luchtbrug naar Kaboel zal worden gebouwd. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei gisteren open te staan voor de "gecontroleerde" opvang van "bijzonder kwetsbare" Afghaanse vluchtelingen, maar gaf toe dat het moeilijk wordt daarover een akkoord te vinden met haar Europese partners. Het Verenigd Koninkrijk maakte intussen bekendgemaakt over een periode van vijf jaar 20.000 Afghanen te willen opvangen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
Lees verder

Opnieuw recordaantal besmettingen in Australische deelstaat New South Wales
Ondanks de harde lockdown die nu al weken van kracht is in onder andere Sydney is er in de Australische deelstaat New South Wales (NSW) vandaag opnieuw een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Staatspremier Gladys Berejiklian verklaarde dat er op 24 uur tijd 633 extra gevallen werden opgetekend. Ook werden er drie nieuwe Covid-19-overlijdens genoteerd.
Lees verder

Drie jonge renners met hartklachten: waarom je beter niet intensief sport na vaccinatie
Minstens drie jonge wielrenners zijn de afgelopen weken na een wedstrijd of training in het ziekenhuis beland met hartklachten. Stuk voor stuk werden ze net daarvoor gevaccineerd tegen het coronavirus. "Paniek is nergens voor nodig, maar we raden toch aan om het minstens een week kalm aan te doen na elke prik", klinkt het bij artsen en cardiologen alert.
Lees verder

Aangename kennismaking met de vriendin van Thibaut Courtois: als Mishel je 'Mi Amor' noemt op Instagram, is het menens
Wie is de beeldschone vrouw naast Thibaut Courtois? Ze is model, maar ook twee jaar bij de Israëlische marine geweest. Ze houdt van reizen en binnenhuisinrichting. De naam is Mishel Gerzig (24) en sinds kort is het menens tussen haar en doelman Thibaut Courtois, met staatsieportret bij Real Madrid en al. Tijd voor een aangename kennismaking.
Lees verder

Hypothecair mandaat op de helling: wordt woonlening binnenkort duurder?
Wordt lenen voor een woning of bouwgrond straks duurder? De Europese Bankenautoriteit stelt het typisch Belgische systeem van hypothecaire mandaten alvast in vraag. Dat hanteren onze banken al decennialang om de registratierechten en aktekosten voor wie een woonlening aangaat te drukken. Wat als het typisch Belgische systeem binnenkort op de schop gaat?
Lees verder

Vlaamse toeristen geëvacueerd door bosbranden in Zuid-Frankrijk: "Toen de gasflessen naast ons ontploften, wisten we: we moeten hier weg"
Duizenden mensen, onder wie Vlaamse toeristen, werden maandagnacht in Frankrijk - van Plaine des Maures tot Saint-Tropez - geëvacueerd na bosbranden, die mogelijk werden aangestoken. "Toen de gasflessen naast ons ontploften, wisten we: we moeten hier weg", getuigt Vlaming Philippe Kimpe.
Lees verder

Onze Opinie. De Brusselse kinderen betalen als eersten het gelag voor de vele vaccinweigeraars. Dat is pijnlijk
Brussel betaalt de erg lage vaccinatiegraad voor het eerst met strengere maatregelen in het onderwijs. Daarover heeft Brussel zelf geen vinger in de pap te brokken. Vlaanderen voorziet Nederlandstalig onderwijs in onze hoofdstad, Wallonië Franstalig onderwijs. En nadat eerst de Franstalige minister van Onderwijs Caroline Désir (PS) Brussel niet meenam in de versoepelingen, kondigde haar Vlaamse collega Ben Weyts (N-VA) hetzelfde aan. Een afgesproken een-tweetje.
Lees verder

Als Mishel je 'Mi Amor' noemt op Instagram, is het menens
Wie is de beeldschone vrouw naast Thibaut Courtois? Ze is model, maar ook twee jaar bij de Israëlische marine geweest. Ze houdt van reizen en binnenhuisinrichting. De naam is Mishel Gerzig (24) en sinds kort is het menens tussen haar en doelman Thibaut Courtois, met staatsieportret bij Real Madrid en al. Tijd voor een aangename kennismaking.
Lees verder

Vlaams Belang eist meer diervriendelijke methoden om exotische ganzenpopulatie onder controle te houden
Het Vlaams Belang wil meer onderzoek naar diervriendelijke methoden om Canadese ganzen en andere invasieve diersoorten onder controle te houden. Dat meldt VB-parlementslid Els Sterckx in een persbericht.
Lees verder

Aad de Mos over Anderlecht-Vitesse: "Van de transfer-Refaelov ben ik niet wild, het verbaast me ook dat El Hadj uit beeld is verdwenen"
Met Vitesse en Anderlecht strijden komende week twee ex-ploegen van Aad de Mos (74) voor een plaatsje in de Conference League. De Nederlandse analist zoals we hem het liefst hebben, puur en onversneden: "Zirkzee wordt bij Anderlecht een kopietje van Lang bij Brugge."
Lees verder

Lichte regen en veel bewolking, kwik blijft steken op zo'n 20 graden
Ook vandaag verwacht het KMI nog veel wolken met wat lichte regen of motregen bij tussenpozen. Op het einde van de dag wordt het vaak droog over het westen. De kans op een opklaring blijft klein. De maxima lopen uiteen van 15 graden in de Hoge Venen tot lokaal 19 graden in Laag­ en Midden­-België bij een matige westenwind. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Eerste coronagevallen in Nieuw-Zeeland sinds 6 maanden gelinkt aan uitbraak Australië
De zeven nieuwe coronagevallen in Nieuw-Zeeland, die het land sinds dinsdag weer in een strenge nationale lockdown hebben doen belanden, houden verband met de recorduitbraak in buurland Australië. Dat blijkt uit onderzoek naar de genetische code van het virus. Dinsdag gingen in Nieuw-Zeeland alle scholen, winkels en bedrijven dicht, met uitzondering van supermarkten, apotheken en medische centra.
Lees verder

Op de filmset met Dimitri Vegas bij zijn eerste hoofdrol: "Hoe naturel hij acteert: iedereen gaat stomverbaasd zijn"
Onzekerheid is een groot woord, maar 'doe ik het goed?' is toch de vraag die elke scène door zijn hoofd flitst. Dimitri Vegas (39) beleeft zijn grote hoofdrol als acteur momenteel op de set van de actiekomedie 'Hazard'. Om tot in detail voorbereid te zijn, liet hij zich zelfs even begeleiden door Matteo Simoni. "Ik krijg nu een eerlijke kans als acteur, ik hoop ze waar te maken ook."
Lees verder