Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

De tuin van de buren wordt vanaf 1 september ook een beetje uw tuin: bal terughalen of kraan plaatsen mag binnenkort

HLN
De tuin van de buren wordt vanaf 1 september ook een beetje uw tuin: bal terughalen of kraan plaatsen mag binnenkort
Het nieuwe goederenrecht gaat volgende week woensdag in. Dat heeft gevolgen voor hoe privé uw tuin of die van de buren is. Dat schrijven de kranten van Mediahuis dinsdag.
Lees verder

Elizabeth Olsen staat achter Scarlett Johansson: "Stoer van haar"
Ook Elizabeth Olsen (32) vindt dat Scarlett Johansson (36) groot gelijk heeft met haar aanklacht tegen Disney. "Toen ik dat las dacht ik: wat goed van je Scarlett", vertelt de 'WandaVision'-actrice in Vanity Fair.
Lees verder

Na Piqué levert ook Jordi Alba deel van salaris in bij Barcelona, clubleiding wacht nog op toegeving van 2 andere routiniers
In navolging van centrale verdediger Gerard Piqué heeft ook linksback Jordi Alba ingestemd met een flinke salarisverlaging bij het armlastige FC Barcelona. Volgens Spaanse media is de 32-jarige akkoord gegaan met een vermindering van 25 procent.
Lees verder

Italië evacueert 150 vrouwen en kinderen uit Kaboel dankzij... een rode zakdoek
Italië heeft succesvol tientallen vrouwen en hun gezin uit Kaboel geëvacueerd dankzij een simpel maar geniaal systeem. NOVE Onlus, een ngo die opkomt voor vrouwenrechten in Afghanistan, droeg vrouwen op een rode zakdoek te dragen.
Lees verder

Luka Cruysberghs over vertrek bij Hooverphonic: "Ik kreeg het één uur voor de media-aankondiging te horen"
In november kwam Luka Cruysberghs (20) via een Zoom-gesprek te weten dat ze als zangeres bij Hooverphonic vervangen zou worden door ancien Geike Arnaert (41). Een zware klap, vertelt ze nu in HUMO. "De manier waaróp, dat blijf ik zo jammer vinden."
Lees verder

Dartswereld opnieuw in rouw: Kyle Anderson op 33-jarige leeftijd overleden
De dartswereld is opnieuw in rouw. Een maand nadat legende Andy Fordham (59) overleed, stierf vannacht Kyle Anderson. De Australiër werd amper 33 jaar.
Lees verder

Israëlisch leger schiet 15-jarige Palestijn dood
In het vluchtelingenkamp Balata, in Nablus op de Westelijke Jordaanoever, hebben Israëlische militairen een 15-jarige jongen doodgeschoten. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Gezondheid. De adolescent werd aan het hoofd geraakt en bezweek later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Nablus.
Lees verder

Pijnlijke botsing met camera zorgt voor verontwaardiging bij Daniil Medvedev: "Ik had m'n hand kunnen breken"
Op het tennistoernooi van Cincinnati heeft Daniil Medvedev (ATP 2) dit weekend een voorsprong uit handen gegeven tegen landgenoot Andrey Rublev. Het kantelpunt was misschien wel de botsing van de Rus met de camera achter de baseline. Medvedev weigerde achteraf in te gaan op het voorval, al maakte hij zich wel serieus kwaad tijdens de wedstrijd.
Lees verder

Zal Verenigd Koninkrijk testen op dieren weer toelaten? Deze beautymerken zijn wel nog cruelty-free
Cosmetische ingrediënten testen op dieren is verboden in het Verenigd Koninkrijk sinds 1998. Maar daar komt mogelijks verandering in. Na een beslissing van de European Chemicals Agency (ECHA), die besloot dat dierentesten voor sommige ingrediënten nodig zijn, wil ook de Britse overheid naar verluidt haar "beleid updaten". We lijsten beautymerken op die nu wél nog cruelty-free zijn.
Lees verder

Prins Harry en Meghan Markle verliezen 700.000 Instagram-volgers op een jaar tijd
De Britse prins Harry (36) en z'n vrouw Meghan Markle (40) waren het afgelopen jaar niet uit het nieuws weg te slaan, maar dat heeft hun populariteit niet echt deugd gedaan. Dat blijkt uit een onderzoek van Hypeauditor.
Lees verder

14-jarig kind reisde alleen van Afghanistan naar België
Gisteren landden op de militaire luchthaven van Melsbroek twee evacuatievluchten uit Islamabad. Aan boord van die toestellen bevonden zich 222 passagiers, meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Onder hen bevond zich ook een 14-jarig kind dat alleen naar ons land reisde.
Lees verder

Kies je best een verbrandingsmotor of elektrische wagen? HLN Drive test de verschillen bij de Hyundai Kona
Het motorenpalet van automodellen breidt alsmaar uit. Waar je vroeger enkel voor een benzine- of dieselversie kon kiezen, kan je nu ook vaak een hybride of elektrische motor in je wagen verkrijgen. Maar hoe maak je de beste keuze? HLN Drive neemt de proef op de som aan de hand van de Hyundai Kona.
Lees verder

Degryse kijkt nu al uit naar interlandbreak met Rode Duivels: "Martínez mag niet doorgaan met selectiepolitiek die op EK geen succes bleek"
"Het was een kalm weekend in onze competitie, ik zou het willen hebben over de Rode Duivels." Analist Marc Degryse kijkt nu al reikhalzend uit naar de interlandbreak. "Ik vind niet dat Martínez nog langer selecties kan maken met drie, vier, vijf spelers die geen titularis zijn in hun club."
Lees verder

Getest: Hyundai Kona met verbrandingsmotor of elektrische motor, zo maak je de keuze
Het motorenpalet van automodellen breidt alsmaar uit. Waar je vroeger enkel voor een benzine- of dieselversie kon kiezen, kan je nu ook vaak een hybride of elektrische motor in je wagen verkrijgen. Maar hoe maak je de beste keuze? HLN Drive neemt de proef op de som aan de hand van de Hyundai Kona.
Lees verder

Nieuw-Zeeland geeft verstek voor openingsceremonie Paralympische Spelen uit vrees voor Covid-19
De Nieuw-Zeelandse delegatie neemt dinsdag niet deel aan de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio, uit vrees voor besmetting met het coronavirus, zo maakte de Nieuw-Zeelandse paralympische delegatie bekend met een mededeling op Facebook.
Lees verder

Fransman sleept honden honderden meter lang mee achter auto: "Hij wist niet dat de honden vasthingen"
In Frankrijk is ophef ontstaan nadat een man afgelopen weekend door de straten van de gemeente Charleville-Mézières reed met twee honden achter zijn wagen. De heftige beelden van het tafereel worden druk gedeeld op sociale media. De man werd intussen in hechtenis genomen, de zwaargewonde honden worden verzorgd door een dierenorganisatie.
Lees verder

Afghaan in Frankrijk opgesloten voor overtreding quarantaineregels
Een van de vijf Afghanen die in Frankrijk onder toezicht staan, is opgesloten voor de duur van het onderzoek. De man zou de quarantaineregels geschonden hebben. Dat heeft regeringswoordvoerder Gabriel Attal dinsdag gezegd.
Lees verder

Hersenen van octopussen tonen verrassende gelijkenissen met die van mensen
Hoewel octopussen al zowat 600 miljoen jaar een andere evolutionaire weg bewandelen, vertoont de vorming van hun hersencellen verrassende gelijkenissen met die van de mens. Dat blijkt uit onderzoek van ontwikkelingsbiologen aan de KU Leuven.
Lees verder

Twee kinderen omgekomen bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen
In het centrum van Antwerpen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen. Dat zegt de lokale politie. De aanrijding gebeurde op het kruispunt van de Lange Leemstraat met de Sint-Vincentiusstraat. De omstandigheden van het ongeval worden nog volop onderzocht.
Lees verder

Transfer Talk. Beerschot heeft Boliviaanse spelmaker officieel beet
Beerschot heeft de eerder aangekondigde transfer van Ramiro Vaca nu ook geofficialiseerd. De 22-jarige Boliviaanse international ondertekende een contract voor drie seizoenen op het Kiel. Vaca komt voor een beperkte transfersom over van de Boliviaanse topclub The Strongest. De aanvallende middenvelder, die deze zomer nog actief was op de Copa America, moet voor extra creativiteit zorgen in de ploeg van trainer Peter Maes. (KDC)
Lees verder