Doorgaan naar hoofdcontent

Daar is ‘Big Rom’: Romelu Lukaku komt met privéjet aan in Londen om transfer helemaal af te ronden

HLN
Daar is 'Big Rom': Romelu Lukaku komt met privéjet aan in Londen om transfer helemaal af te ronden
Romelu Lukaku is in Londen. Hij landde zopas op de luchthaven van Biggin Hill. Tot de vooravond wachtte hij in Nice op groen licht om af te reizen naar zijn nieuwe club. Toen hij het signaal kreeg dat z'n vervanger Edin Dzeko zijn krabbel had gezet bij Inter, stapte 'Big Rom' het vliegtuig op. Zo is het niet lang meer wachten tot de transfer van 115 miljoen euro wordt aangekondigd.
Lees verder

Brand beschadigt gebouwen van koninklijk paleis bij Athene
Bij de zware branden ten noorden van de Griekse hoofdstad zijn grote stukken bos en veel gebouwen van het vroegere zomerpaleis van de in 1974 afgezette koninklijke familie van Griekenland vernield.
Lees verder

Frankrijk scherpt maatregelen aan nu coronabesmettingen blijven stijgen, lockdown op Guadeloupe
De Franse overheid heeft woensdag nieuwe regels aangekondigd in de strijd tegen het stijgende aantal coronabesmettingen in het land. De coronapas wordt nu ook verplicht in de grote winkelcentra in de departementen met een incidentie boven de 200. In het Franse overzeese gebied Guadeloupe wordt de lockdown verstrengd.
Lees verder

Sympathisanten van Nederlands coronascepticus maken amok in Mechelse café: "Wij hebben enkel gehandeld volgens de regels"
De politie heeft woensdag moeten ingrijpen nadat enkele sympathisanten van de Nederlandse coronascepticus Willem Engel waren afgezakt naar een café in de buurt van de rechtbank. Ze maakten er amok omdat ze zich niet aan de huidige coronamaatregelen wilden houden.
Lees verder

Van Ranst: "We zijn zonder twijfel op de goede weg"
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen maar dat hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn. Dat zei viroloog Marc Van Ranst vandaag aan Belga. "We zijn zonder twijfel op de goede weg."
Lees verder

Yves Lampaert voor het eerst vader geworden
Yves Lampaert is voor het eerst vader geworden. Dat maakte de Ingelmunsterse wielrenner zelf bekend via Instagram. De kleine Aloïs zag dinsdag het levenslicht.
Lees verder

CELEBS 24/7. Deze 'One Tree Hill'-actrice is verloofd en Elton John brengt een single uit met Dua Lipa
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Football Talk. Kritiek van CEO Ganaye levert KVO boete op - Fellaini moet geblesseerd naar de kant - Geen uitsupporters bij volgende interlands
Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 2.500 euro opgelegd aan KV Oostende, en een boete van 500 euro aan CEO Gauthier Ganaye, omdat die laatste bij de openingsmatch tegen Charleroi kritiek had op de scheidsrechter.
Lees verder

Fernando Gaviria wint in Ronde van Polen na ultieme jump
Fernando Gaviria (UAE Emirates) won de derde etappe in de Ronde van Polen. De Colombiaan haalde het in een massasprint na een ultieme jump. João Almeida behoudt de leiderstrui.
Lees verder

Netflix van de autosector opent hippe garage met koffiebar, hangende tuin en slechts één auto in de showroom
Klassieke garages met een showroom vol blinkende auto's en gladde verkopers verdwijnen. In de plaats komen er 'Clubs' waar slechts één auto in de etalage staat. Je kan er iets drinken, kleding of koffie kopen en uitrusten in de hangende tuin. De Lynk & Co Club vlakbij de Vrijdagmarkt in Antwerpen is de eerste hippe garage in ons land. Pronkstuk van de club is de Chinese wagen 01, te huur aan 500 euro per maand of te koop voor 39.000 euro.
Lees verder

Na Djokovic past ook Nadal voor Masters-toernooi van Cincinnati: voetblessure gooit opnieuw roet in het eten voor Spanjaard
Rafael Nadal (ATP-4) moet omwille van zijn voetblessure nu ook forfait geven voor het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati. Gisteravond maakte hij al bekend ook in Toronto niet van de partij te zijn. De organisatoren van het toernooi in Cincinnati zien zo na Novak Djokovic (ATP-1) een nieuwe topper afzeggen.
Lees verder

Haïti zet zich schrap voor komst tropische storm Fred
Haïti zet zich woensdag schrap voor de komst van tropische storm Fred. "Als de storm zijn traject en snelheid aanhoudt, dan zal hij in de loop van de avond en de nacht aan land komen", vertelde Jerry Chandler, directeur van de Haïtiaanse civiele bescherming aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

Alpinist maakt dodelijke val in Zwitserland
Een alpinist heeft op de berg Schreckhorn, in het Berner Oberland, een dodelijke val gemaakt. De man begon maandag alleen aan de beklimming naar de top van de meer dan 4.000 meter hoge berg en werd gisteren als vermist opgegeven.
Lees verder

Moeder van Britney Spears neemt het op voor haar dochter Jamie Lynn: "Genoeg"
Lynne Spears (66) heeft niet alleen het beste voor met haar dochter Britney (39), maar ook haar jongste dochter Jamie Lynn (30) kan op haar steun rekenen. De jongere zus van de popdiva krijgt het nu al een tijdje hard te verduren op sociale media, maar volgens mama Spears is het stilaan welletjes geweest. Zij maakt de volgers van Jamie Lynn nu duidelijk dat het hoog tijd is dat er een einde komt aan alle pesterijen en beschuldigingen.
Lees verder

Israëlische rechtbank bevriest afbraak van Palestijnse huizen in Oost-Jeruzalem
Een rechtbank in Jeruzalem heeft beslist de afbraak van huizen van Palestijnen in een wijk van het bezette Oost-Jeruzalem voor zes maanden te bevriezen. De advocaat van een van de bewoners noemde de beslissing woensdag een "vooruitgang" maar geen "overwinning".
Lees verder

Vlamingen boeken nu al massaal vakantiehuizen voor volgende zomer: "Wie wacht tot april, zal te laat zijn"
Wie voor de zomer van vólgend jaar nog een kamer zoekt in een charmant hotelletje op een Grieks eiland, zal er héél snel bij moeten zijn. Ook de boekingen voor vakantiehuizen in binnen- en buitenland lopen als een trein. Soms gaat het zelfs om 80% méér boekingen dan gewoonlijk. "We hebben nog wel vakantiewoningen", zegt Bart Cattoir, die accommodaties verhuurt in de Provence. "Maar de beste zijn er toch al uit."
Lees verder

Pools parlement stelt stemming over controversiële mediawet uit tot september
Het Poolse parlement heeft woensdag de stemming over een controversiële aanpassing van de mediawet uitgesteld tot september. Dat meldt het Poolse persagentschap PAP. Regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) dringt aan op een aanpassing, waardoor het voor buitenlandse bedrijven verboden zou worden een meerderheidsbelang te hebben in Poolse media.
Lees verder

Turkse waakhond beboet televisiestations voor "misleidende" berichten over bosbranden
De Turkse televisiewaakhond RTUK heeft vandaag een boete opgelegd aan vijf televisiezenders vanwege hun berichtgeving over de bosbranden in het land. De zenders zouden "angst en paniek veroorzaakt hebben" bij het publiek en overheidsfunctionarissen hebben "beledigd", meldt staatspersagentschap Anadolu.
Lees verder

Wout van Aert wordt onbetwiste nummer één in Belgische WK-selectie: "Ik ga resoluut voor één kopman"
Namen noemt bondscoach Sven Vanthourenhout nog niet. Behalve één: Wout van Aert is de Belgische kopman voor het WK wielrennen op de weg, en hij is de enige. Of nog: Tiesj Benoot is nu ook al zo goed als zeker van WK-selectie. "Ik heb vijf certitudes", zegt Vanthourenhout. Daar zijn Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tim Wellens, Philippe Gilbert en ook Remco Evenepoel níet bij. "Remco moet nu gewoon een rugnummer opspelden, uitvoeren wat de ploeg hem vraagt en gedaan."
Lees verder

Mogelijk hoogste temperatuur ooit gemeten in Europa: 48,8 graden op Sicilië
Op Sicilië is woensdag mogelijk de hoogste temperatuur ooit gemeten in Europa. Rond 13.15 uur was het 48,8 graden in Syracuse, meldt de Siciliaanse weerdienst SIAS. Indien die temperatuur ook gevalideerd wordt, wordt het Europese hitterecord verbroken. Dat dateerde van 10 juli 1977, toen in Athene 48 graden werd gemeten, aldus een meteoroloog van 3bmeteo aan persagentschap Ansa.
Lees verder