Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 augustus 2021

Coronarekening EK voetbal gepresenteerd: “9000 nieuwe besmettingen als gevolg van Euro 2020”

HLN
Coronarekening EK voetbal gepresenteerd: "9000 nieuwe besmettingen als gevolg van Euro 2020"
Anderhalve maand na het Europees kampioenschap voetbal zijn de gevolgen van het sportevenement duidelijk: uit onderzoek blijkt dat meer dan 9000 nieuwe besmettingen gelinkt zijn aan Euro 2020. Daarvan is een derde van de gevallen opgelopen tijdens de halve finale en finale in Wembley.
Lees verder

Maskers van de taliban vallen snel af: politiechef geëxecuteerd, burgers geslagen en vrouwelijke nieuwsankers mogen niet meer op tv
De taliban 2.0? Vergeet alle mooie praatjes. Van het zogezegde opgesmukte imago blijft na amper een paar dagen niets meer overeind. Ver weg van de camera's begaan strijders in Afghanistan dezelfde wreedheden als voorheen. Zo werd een Afghaanse politiechef geblinddoekt geëxecuteerd, kregen burgers slaag omdat ze met de nationale vlag zwaaiden en mogen vrouwelijke nieuwsankers niet meer op tv verschijnen.
Lees verder

PSG, nog steeds zonder Messi en Neymar, schittert niet maar wint wel van Brest
9 op 9, maar opnieuw een moeizame overwinning voor PSG, dat nog zonder Lionel Messi en Neymar aantrad. Vijf minuten voor tijd maakte Brest plots de 2-3, maar Di Maria deed de wedstrijd in blessuretijd dood.
Lees verder

KV Oostende woest op arbitrage: "Roken jullie sigaren in het VAR-busje?"
Standard heeft KV Oostende vanavond met het kleinste verschil verslagen, maar na de match was er vooral veel commotie omtrent de goal van Standard. KVO-coach Alexander Blessin en COO Gauthier Ganaye waren woedend.
Lees verder

Enkel blijft hem parten spelen: City geeft Kevin De Bruyne mogelijk niet vrij voor Rode Duivels
Het waarschuwend vingertje gaat de lucht in. Als Kevin De Bruyne's enkel blijft opspelen, geeft Manchester City hem niet vrij voor de komende interlands.
Lees verder

Gewapende man verschanst zich in winkel, speciale eenheden ter plaatse
In Neupré (provincie Luik) heeft zich vanavond een man verschanst in zijn winkel. Dat melden de kranten van Sudpresse. De politie is massaal ter plaatse.
Lees verder

LIVE (22u). Zes op zes voor Barcelona na uitwedstrijd bij Athletic Bilbao?
• Tweede speeldag La Liga • Aftrap: 22u • San Mames Barria • Wint Barça ook tweede match van post-Messi-tijdperk?
Lees verder

LIVE (16u15). Kaapt Cercle de drie punten weg op het veld van Seraing?
• Vijfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • Stade du Pairay • Seraing-Cercle
Lees verder

LIVE (20u45). KV Kortrijk gaat op bezoek bij STVV
• Vijfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stayen • STVV-KV Kortrijk
Lees verder

LIVE (18u30). OHL tegen Eupen nog steeds op zoek naar eerste zege van het seizoen
• Vijfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Den Dreef • OHL kent zwakke start, Eupen draait mee voorin
Lees verder

LIVE (15u30). Pikt Thorgan Hazard ook tegen Freiburg goaltje mee?
• Tweede speeldag Bundesliga • Aftrap: 15u30 • Dreisamstadion • Dortmund-Belgen en Haaland tegen Freiburg
Lees verder

LIVE (16u). Boekt City tegen Norwich eerste zege van het seizoen?
• Tweede speeldag Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • City verloor haar openingsmatch tegen Tottenham
Lees verder

Eerste Amerikaanse evacuatievluchten aangekomen op Duitse militaire luchthaven
De eerste Amerikaanse evacuatievluchten zijn geland op de militaire luchthaven van Ramstein in Duitsland. Dat heeft Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, meegedeeld. Ramstein geldt als een van de belangrijkste militaire luchthavens van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa voor vracht en transport.
Lees verder

Vijf officiële websites taliban op zwart
Vijf officiële websites van de Afghaanse taliban zijn sinds vrijdagavond laat op zwart. De sites zijn een belangrijk communicatiemiddel voor de taliban, die ze gebruiken voor het verspreiden van officiële informatie. Het is onduidelijk of er technische problemen zijn of dat sprake is van een doelgerichte actie tegen de de radicaalislamitische organisatie.
Lees verder

Haïtiaanse premier belooft "zo snel mogelijk" verkiezingen te houden
De Haïtiaanse premier Ariel Henry heeft vrijdag lokale tijd beloofd "zo snel mogelijk" nationale verkiezingen te houden. Dit ondanks de recente aardbeving in het land die het leven kostte aan bijna 2.200 mensen.
Lees verder

Haïtiaanse premier belooft "zo snel mogelijk" verkiezingen
De Haïtiaanse premier Ariel Henry heeft vrijdag lokale tijd beloofd "zo snel mogelijk" nationale verkiezingen te houden. Dit ondanks de recente aardbeving in het land die het leven kostte aan bijna 2.200 mensen.
Lees verder

Frauderende Braziliaan krijgt vijf coronavaccins
Pfizer, CoronaVac en AstraZeneca. Normaal krijgen Brazilianen één van deze drie coronavaccins, maar een inwoner van Rio de Janeiro is erin geslaagd liefst vijf coronaprikken te krijgen. Aan het Franse persagentschap AFP lieten de autoriteiten weten dat de gezondheidsdiensten de zaak zullen onderzoeken.
Lees verder

Gewapende man verschanst zich in winkel en berooft zich van het leven
De man die zich gisteravond in Neupré (provincie Luik) verschanste in zijn winkel, zou zich van het leven hebben beroofd. Dat melden de kranten van Sudpresse. De politie is massaal ter plaatse.
Lees verder

Biden nomineert ambassadeurs voor China en Japan
Amerikaans president Joe Biden heeft vrijdag zijn ambassadeurs voor China en Japan genomineerd. Voor de post in China viel zijn oog op carrièrediplomaat Nicholas Burns. Naar het land van de rijzende zon wil Biden Rahm Emanuel afvaardigen. Die is de voormalige kabinetschef van Barack Obama en voormalig burgemeester van Chicago.
Lees verder

EXCLUSIEF. Buitenlandse geïnteresseerden kloppen aan, maar Marc Coucke wil Anderlecht niet verkopen
Anderlecht blijft klaarblijkelijk een aantrekkelijk product. De laatste maanden hebben meerdere buitenlanders zich in Brussel gemeld om de club te kopen, maar Marc Coucke is niet geïnteresseerd.
Lees verder