Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 augustus 2021

Coronapas vanaf vandaag ook verplicht in Franse cafés en restaurants

HLN
Coronapas vanaf vandaag ook verplicht in Franse cafés en restaurants
In Frankrijk is het voortaan ook bij een bezoek aan cafés en restaurants en bij lange trein- of busreizen verplicht om een coronapas voor te leggen. Dat document is nodig om aan te tonen dat je gevaccineerd bent, negatief getest hebt, of hersteld bent van het coronavirus. Ook zijn zorgmedewerkers nu verplicht zich te laten vaccineren.
Lees verder

Wat eet je het best voor een fietstocht? En hoe kan je rugpijn op de fiets voorkomen? Stel al je vragen aan Tom Boonen
Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 14 augustus is Tom Boonen aan de beurt. Hij daagt je uit om de leukste fietsroutes van Vlaanderen te leren kennen. Voor elke Vlaamse provincie tipt hij een korte, middellange en lange fietsroute. Daarnaast geeft hij ook advies over hoe je je het best kan voorbereiden op een fietstocht. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele, vragen voor aan Tom Boonen.
Lees verder

Beluister hier 'I Lie and I Cheat', de nieuwe cover van Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens
'I Lie and I Cheat' van de Belgische popgroep 'Won Ton Ton', komt voor in hun nieuwe reeks 'F*** you very, very much', die nu te zien is op Streamz. Bekijk hieronder de passende videoclip met de drie beste vriendinnen aka 'The Befkes'.
Lees verder

Het plan achter de transfer van Lionel Messi, nieuwste attractie van 'Paris Saint-Galaxie': "Hij betaalt zichzelf terug"
Parijs rijmt met fashion. Met stijl. Met glamour. Een club die meer dan een voetbalclub wil zijn, pronkt straks met drie van 's werelds grootste namen en sponsormagneten. Met Lionel Messi mikt PSG op sportieve glorie, maar Paris-Saint-Galaxie heeft ook Hollywoodambities. Wij leggen u de grootse strategie achter de sterrenclub uit. Een berekende gok van meer dan 50 miljoen eur per contractjaar.
Lees verder

Het plan achter de transfer van Lionel Messi, nieuwste attractie in het pretpark van 'Paris Saint-Galaxie'
Parijs rijmt met fashion. Met stijl. Met glamour. Een club die meer dan een voetbalclub wil zijn, pronkt straks met drie van 's werelds grootste namen en sponsormagneten. Met Lionel Messi mikt PSG op sportieve glorie, maar ook als versterker van zijn lifestyle brand. Het plan achter een fashionable sterrenclub uitgelegd: Paris-Saint-Galaxie.
Lees verder

Woning winnaars 'Huis Gemaakt' is eindelijk volledig klaar
Enkele maanden geleden wonnen Ruben Vandendriessche (26) en zijn vriendin Antje (26) de finale van het VTM-programma 'Huis Gemaakt'. Hoewel hun woning in Lokeren nog niet helemaal klaar was, trok het koppel er twee maanden geleden al in. Na heel wat timmerwerk is hun droomhuis nu eindelijk afgewerkt.
Lees verder

Is er leven na Messi? Barcelona verslaat Juventus in oefenpot na invalbeurten voor Club-target Collado en Juve-Belg Koni De Winter
In de eerste wedstrijd van het voetballeven zonder clubicoon Lionel Messi heeft Barcelona met ruime 3-0-cijfers gewonnen van Juventus. Bij Barça draafde Club Brugge-target Alex Collado even op, bij de bezoekers mocht Koni De Winter tien minuten voor affluiten invallen.
Lees verder

Evi Hanssen stopt na zeven jaar bij '3 Op Reis'
Evi Hanssen (42) zwaait na zeven jaar af bij het Nederlandse tv-programma '3 Op Reis'. Evi was zondagavond voor de allerlaatste keer te zien in het reisprogramma op NPO 3.
Lees verder

Biersommelier selecteert de 10 beste West-Vlaamse bieren: "Achter dit sobere flesje gaat een iconisch bier schuil"
Vandaag maakt biersommelier Sofie Vanrafelghem een stop in West-Vlaanderen om er haar favoriete streekbieren te selecteren. Kan de St. Bernardus Abt een plaatsje veroveren in haar top tien? En kunnen we de smaak ervan vergelijken met een trappist van Westvleteren? En welk streekbier wordt gebrouwen met zelf gekweekte hop? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.
Lees verder

Football Talk. Sambi Lokonga mogelijk basisspeler in seizoensopener Arsenal - Indy Boonen half jaar out
Het valt niet uit te sluiten dat Albert Sambi Lokonga komend weekend meteen zijn Premier League-debuut maakt. Oefenmatchen geven regelmatig een vertekend beeld, maar hij heeft indruk gemaakt in de voorbereiding. Zondag tegen Tottenham stond hij 73 minuten op het veld. Hij speelde tegen de Spurs een sterke eerste helft. De concurrentie op het middenveld is, door het verlengd verblijf van Zwitsers international Granit Xhaka, stevig. Met Thomas Partey en Elneny vechten vier spelers voor twee plaatsen. Sambi startte zondag aan de zijde van Xhaka en grootste concurrent Partey is zo goed als zeker out. Arsenal opent vrijdag tegen nieuwkomer Brentford. (KTH)
Lees verder

VAB: "Helft Vlamingen gaat deze zomer nog met vakantie"
De helft (49 procent) van de Vlamingen gaat deze zomer nog met vakantie, van wie een op de drie in augustus. Zowat 39 procent van de Vlamingen is deze zomer al met vakantie geweest. Dat blijkt uit een online bevraging van mobiliteitsclub VAB bij 5.200 Vlamingen. Vooral gezinnen met kinderen jonger dan 18 jaar zijn al met vakantie geweest: 45 procent ging al met vakantie, en 45 procent gaat nog.
Lees verder

Onze columnist Cédric Van Branteghem maakt een heel diepe buiging voor Bashir Abdi: "Marathon is het oernummer"
De bronzen medaille van Bashir Abdi kan voor onze ­columnist Cédric Van Branteghem niet overschat ­worden. Omdat de marathon hét oernummer bij uitstek op de Spelen blijft, omdat Abdi een ­wereldprestatie ­leverde én omdat het hier om een winnaar met een grote ­symboolwaarde gaat.
Lees verder

Dit eenvoudig ogende autootje is straks waarschijnlijk de duurste 911 aller tijden
Bij Porsche zijn er twee zaken die een auto begeerlijk maken: zeldzaamheid en een link met de motorsport. Deze Porsche 911 R heeft het allebei. Het is namelijk de stamvader van lichter gemaakte sportwagenmodellen als de 911 GT3 RS.
Lees verder

Maxime Meiland werkt aan boek over haar leven: "Ik heb veel meegemaakt"
De kans is groot dat Maxime Meiland binnenkort in de voetsporen van haar vader treedt en met een eigen boek komt. Daar hint de 25-jarige realityster op in een openhartig interview met het blad 'Beau Monde'.
Lees verder

Alle Nederlanders krijgen twee gratis zelftesten voor coronavirus
Alle Nederlanders die dat willen, kunnen binnenkort twee gratis zelftesten bestellen. "Testen blijft belangrijk want zonder dat je het zelf weet, kun je andere mensen besmetten met het coronavirus, ook als je geen klachten hebt", aldus het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Alweer nét niet voor Tornados van Jacques Borlée: "Als ze zeggen: 'Over een jaar stop ik', dan ga ik niet pushen om tot Parijs vol te houden"
Zelfs een Belgisch record volstond zaterdag niet. Voor de vierde keer in evenveel finales grepen de Belgian Tornados naast een olympische medaille. Dat trainer Jacques Borlée er van wanhoop al zijn haren nog niet bij verloor... "Ik kan mijn jongens niets kwalijk nemen."
Lees verder

Biedt je werkgever je een bedrijfswagen aan? Zoveel gaat het je kosten
Hoewel thuiswerk behoorlijk ingeburgerd is geraakt, blijft een bedrijfswagen financieel interessant. Voor de bijdrage die je betaalt als werknemer kan je immers niet zomaar een eigen auto kopen. Maar is de regeling ook op lange termijn voordelig? En hoeveel gaat er eigenlijk precies van je loon? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert.
Lees verder

Achtjarig kind beschuldigd van blasfemie in Pakistan, Hindoes moeten huizen ontvluchten
In Pakistan is een achtjarige Hindoe-jongen beschuldigd van godslastering nadat hij op een tapijt had geplast in een Koranschool. Hij is daarmee de jongste beschuldigde voor het misdrijf ooit en riskeert in theorie de doodstraf. Zijn familie en leden van de lokale Hindoegemeenschap hebben hun huizen moeten achterlaten nadat een woedende menigte conservatieve moslims hun tempel had aangevallen. Dat schrijft The Guardian.
Lees verder

Toekomst 'The Handmaid's Tale' is onzeker
Het lag al vast dat 'The Handmaid's Tale' een vijfde seizoen krijgt, maar de kans is nu ook reëel dat de succesvolle reeks daarmee haar einde bereikt.
Lees verder

Broer Meghan Markle haalt zijn zus onderuit in Australische 'Big Brother': "Ze zal Harry's leven ruïneren"
Thomas Markle Jr (55), de oudere broer van hertogin Meghan Markle (40), is één van de kandidaten in de Australische 'Big Brother'. De man spaart zijn zus niet, en beweert zelfs dat hij prins Harry (36) waarschuwde voor hij met haar trouwde.
Lees verder