Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 augustus 2021

Colonne van bijna 600 motards en Amerikaanse wagens steekt in elkaar geslagen Kevin (29) hart onder de riem: “Echt ...

HLN
Colonne van bijna 600 motards en Amerikaanse wagens steekt in elkaar geslagen Kevin (29) hart onder de riem: "Echt prachtig. Bedankt!"
Kevin Janssen (29), de mentaal beperkte jongeman die in april in het ziekenhuis werd geslagen tijdens een opruimactie in een buurtpark, wist niet wat hem overkwam zaterdagnamiddag. Doorheen zijn thuisstad Lommel reden maar liefst 300 motards en Amerikaanse auto's speciaal voor hem uit. Deelnemers kwamen uit alle hoeken van ons land en zelfs van bij de noorderburen. Een initiatief dat Kevin enorm wist te appreciëren. "Bedankt, allemaal. Het was echt prachtig", glunderde de jongeman.
Lees verder

Fabio Jakobsen sprint naar tweede zege in Vuelta: "Heel bijzonder wat ik aan het doen ben"
Fabio Jakobsen heeft zijn tweede zege te pakken in de Vuelta. De Nederlander van Deceuninck-Quick.Step won de massasprint in etappe acht, voor Alberto Dainese en Jasper Philipsen. Jordi Meeus werd knap vierde. Primoz Roglic behield na een relatief rustig dagje zijn rode leiderstrui. Jakobsen was na afloop natuurlijk erg gelukkig. "Ik ben heel trots, blij en dankbaar dat ik hier mag staan."
Lees verder

Risico op coronabesmetting daalt met 80% als je volledig gevaccineerd bent
Wie volledig gevaccineerd is, heeft 80% minder kans om besmet te raken met het coronavirus dan iemand die dat niet is. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano. Het zijn vooral oudere en zwakkere mensen die - ondanks hun inentingen tegen Covid-19 - nog in het ziekenhuis terechtkomen. Heeft het zin om bewoners van woonzorgcentra een derde prik te geven? Deze vijf zaken moet je onthouden van de infossessie van de Taskforce Vaccinatie.
Lees verder

Van 'Dansdate' tot 'The Masked Singer', zeven jaar lang Niels Destadsbader bij VTM
Zeven jaar lang was Niels Destadsbader exclusief te zien op de commerciële zender VTM. Maar daar komt nu een einde aan, want de presentator keert terug naar zijn roots, de VRT. Destadsbader presenteerde heel wat verschillende programma's bij VTM. Het begon voor hem allemaal met het dansprogramma 'Dansdate'. Hij presenteerde ook grote shows zoals 'K3 zoekt K3' en 'The Masked Singer'. De zanger was ook jurylid/coach in de talentenjachten 'Belgium's Got Talent' en 'The Voice van Vlaanderen'.
Lees verder

Manchester City - zonder De Bruyne - en Liverpool winnen, Benteke en co spelen gelijk
In de Premier League heeft Manchester City, zonder Kevin De Bruyne, met 5-0 gewonnen van Norwich City. Ook Liverpool pakte de drie punten, Christian Benteke en Crystal Palace speelden 0-0 gelijk tegen promovendus Brentford.
Lees verder

Frans (72) redde kleuter 39 jaar geleden van verdrinkingsdood in Schelde: "Wil weten hoe het hem vergaan is"
Kruibekenaar Frans Van Raemdonck (79) ontpopte zich in de zomer van 1982 tot een held toen hij een kleuter van de verdrinking redde aan de overzet op de Schelde tussen Bazel en Hemiksem. Nu bijna veertig jaar later hoopt hij op een reünie. "Ik zou graag weten of hij iets van zijn leven heeft kunnen maken", zegt Frans.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Actrice Kate Beckinsale gooit haar leven om en zet riante villa te koop voor 3,5 miljoen euro
Los Angeles heeft zijn beste tijd gehad voor Kate Beckinsale. Na vijftien jaar heeft de actrice besloten haar riante villa te verkopen en een andere uitvalsbasis te kiezen. En ook op persoonlijk vlak plant de actrice een serieuze makeover; haar carrière zou weleens een heel andere invulling kunnen krijgen. Na een traumatische ervaring tijdens haar studies plant ze nu een terugkeer naar Oxford...
Lees verder

34 Belgen uit Afghanistan aangekomen op Schiphol, waaronder vrouw en kinderen van Kortrijkzaan: "Met dank aan Belgisch leger"
Zaterdagmiddag zijn 34 uit Afghanistan afkomstige Belgen rond 15.30 uur met een Nederlands vliegtuig aangekomen in Schiphol. Onder hen ook de vrouw en dochters van Hejrat Baiad, een Afghaanse Kortrijkzaan die zijn familie opwachtte in Amsterdam. "Ik ben nu echt gelukkig", vertelde een opgelucht Hejrat aan VTM NIEUWS. "Gisteren was het heel druk aan de luchthaven in Kaboel en was het niet makkelijk om er binnen te geraken. Gelukkig is mijn vrouw wel binnen geraakt, dankzij het Belgisch leger. Ze hebben echt goed gezorgd voor mijn vrouw en kinderen." Uiteindelijk kreeg hij zijn familie niet te zien. Ze werden samen met de andere geëvacueerden op een bus gezet die hen naar de kazerne van Peutie bracht.
Lees verder

Verschillende mensen verpletterd aan luchthaven Kaboel: "Vandaag was het al vanaf minuut één absolute chaos"
De zenuwachtigheid om weg te raken uit Afghanistan groeit. In de drukte aan de luchthaven in Kaboel zijn verschillende mensen verpletterd geraakt, bevestigen journalisten van 'Sky News' en 'The Independent'. Vanwege de grote risico's raadt de Amerikaanse ambassade haar landgenoten af om nog richting luchthaven af te zakken.
Lees verder

Vlaamse Jennie begon 20 jaar geleden met onderwijs voor vrouwen in Afghanistan: "De leerkrachten zijn doodsbang, ik heb ze nog nooit zo gezien"
De Vlaamse Jennie Vanlerberghe begon twintig jaar geleden met onderwijs voor vrouwen en meisjes in Afghanistan, met de organisatie 'Moeders Voor Vrede'. Maar sinds de taliban binnenvielen vrezen de leerkrachten en de medewerkers voor hun leven. "Ze zijn doodsbang, echt waar. Ik heb ze nog nooit zo gezien, want dat zijn normaal moedige vrouwen." Zeven vrouwen van de organisatie staat op de lijst van Buitenlandse Zaken om naar ons land te evacueren. Maar ook zij geraken, net als vele anderen, niet tot in de luchthaven.
Lees verder

Tienduizenden Nederlanders protesteren tegen strenge coronamaatregelen in evenementensector
In diverse steden in Nederland hebben tienduizenden mensen gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen die de evenementensector hard treffen. Volgens de man die de actie 'Unmute Us' organiseerde, gaat het om 70.000 manifestanten. Betogers gingen de straat op in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Nijmegen. Ze eisten dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden.
Lees verder

Ancelotti spreekt z'n vertrouwen nog eens uit in 'hongerige' Eden Hazard: "Hij is niet meer bang om in duel te gaan"
66 minuten om precies te zijn, zo lang speelde Eden Hazard vorige week in de seizoensopener van Real Madrid tegen Alavés. Morgen kijkt De Koninklijke Levante in de ogen. Opnieuw met Hazard? Coach Carlo Ancelotti over de winger, Marco Asensio en de geruchten rond Kylian Mbappé.
Lees verder

Manchester City - zonder De Bruyne - en Liverpool winnen, ook Trossard mee aan de leiding
In de Premier League heeft Manchester City, zonder Kevin De Bruyne, met 5-0 gewonnen van Norwich City. Ook Liverpool pakte de drie punten, Christian Benteke en Crystal Palace speelden 0-0 gelijk tegen promovendus Brentford.
Lees verder

Ben Broeders stelt in Leuven Belgisch record polsstokspringen bij
Ben Broeders heeft op het polsstokgala in Leuven zijn eigen Belgisch record bijgesteld. Hij vloog er, in de gietende regen, over 5m81.
Lees verder

EU: "Onmogelijk om Afghaanse personeel tegen 31 augustus uit Kaboel te evacueren"
Het is onmogelijk om voor 31 augustus alle Afghanen die de internationale partners in Afghanistan hebben geholpen, te evacueren, stelt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Amerikaanse president Joe Biden had 31 augustus genoemd als beoogde deadline voor alle evacuaties, dezelfde datum als waarop de terugtrekking van de Verenigde Staten uit Afghanistan klaar moest zijn.
Lees verder

Gouverneur New York kondigt noodtoestand af voor orkaan Henri: "Denk aan orkaan Sandy, neem dit dus ernstig"
De gouverneur van New York heeft vanwege orkaan Henri de noodtoestand afgekondigd voor delen van de Amerikaanse staat. Het gaat onder meer om de stad New York en Long Island. De noodtoestand wordt in de Verenigde Staten wel vaker uit voorzichtigheid afgekondigd omdat bevoegdheden dan van het federale naar het regionale niveau gaan.
Lees verder

LIVE. Toch geen gelijkmaker: doelpunt STVV afgekeurd na VAR-tussenkomst
• Vijfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stayen • STVV-KV Kortrijk
Lees verder

Iets minder betogers tegen coronacertificaat in Frankrijk dan vorig weekend
De tegenstanders van de gezondheidspas en van de verplichte vaccinatie tegen Covid-19 hebben zaterdag rustig betoogd in Frankrijk. Er waren weer iets minder betogers dan vorige week. Velen verwierpen een eventuele inenting van hun kinderen of kleinkinderen, maar die vaccinatie staat niet op het programma.
Lees verder

Extreem regenweer houdt lelijk huis in Wetteren
De Wetterse wijk Boskamp en Smetledesteenweg kreeg opnieuw te kampen met zware wateroverlast na de wolkbreuk van zaterdagavond. Ook op andere plaatsen zoals het Felix Beernaertsplein en de Serskampsesteenweg was er hinder door de werken die er plaatsvinden.
Lees verder

Zinho Vanheusden verliest met Genoa tegen moederclub Inter Milaan
Zinho Vanheusden heeft met Genoa zijn debuut in de Serie A in mineur gevierd. Op het veld van Inter Milaan, het team dat hem heeft uitgeleend, kreeg Genoa vier tegendoelpunten om de oren.
Lees verder