Doorgaan naar hoofdcontent

Code geel: KMI waarschuwt voor fel onweer, noodnummer 1722 geactiveerd

Code geel: KMI waarschuwt voor fel onweer, noodnummer 1722 geactiveerd

Het KMI heeft gewaarschuwd voor slecht weer zaterdag, met kans op onweer met windvlagen. De FOD Binnenlandse Zaken activeert daarom tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende hulpaanvragen voor de brandweer.

Lees verder

Succescoach Ronald Gaastra stapt op als hoofdtrainer bij Vlaamse Zwemfederatie: 'Degoutant gevoel gekregen'

De gereputeerde zwemcoach Ronald Gaastra (62) stapt op als hoofdtrainer van de Vlaamse Zwemfederatie. Dat heeft de zwembond bevestigd aan onze redactie. 'De nieuwe sportieve werking, het nieuwe beleidsplan, maar ook de communicatiestijl hebben me een degoutant gevoel gegeven', geeft de Nederlander als verklaring bij Sporza.

Lees verder

Bijna half miljoenen bijen na 35 jaar eindelijk uit huis verwijderd

'Bijenman' Allan Lattanzi mocht de bijen die al 35 jaar in een huis in de Amerikaanse staat Pennsylvania zitten, verwijderen. Hij wilde dat al vier jaar doen, maar de vorige eigenaars konden de kosten niet dragen. Lattanzi moest de zijkant van het huis afbreken en vond er verschillende bijenkolonies.

Lees verder

De Ketele - Ghys rijden sterke koppelkoers, maar moeten genoegen nemen met plaats 4

Geen medaille voor België. Het duo Kenny De Ketele - Robbe Ghys eindigde na een superspannende finale vierde in de ploegkoers. Een medaille leek lang in beeld, maar finaal moesten de Belgen het hoofd buigen.

Lees verder

Drie schietincidenten in één nacht in en rond Antwerpen

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben zich op drie verschillende plaatsen in Antwerpen schietincidenten voorgedaan. Een woning in Deurne en een nachtwinkel op het Kiel werden onder vuur genomen. In Borsbeek heeft de politie een schot gelost richting een verdacht voertuig. Of de zaken in verband staan met elkaar, wordt nog onderzocht.

Lees verder

Politieagenten mogen sporten in vrije tijd als werkuur ingeven

Politieagenten die na hun werk joggen of fitnessen om hun conditie te onderhouden, kunnen die sportactiviteit voortaan als gepresteerde dienstuur aangeven. Dat staat in een nieuwe omzendbrief van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Motorsporten, bungeespringen, vogelpik of biljart komen niet in aanmerking.

Lees verder

Tientallen mensen geëvacueerd na zware brand op Zeedijk

Bij een zware brand op de Zeedijk in Oostende werden zaterdagmorgen zo'n 40 mensen geëvacueerd uit een appartementsgebouw. Er raakte niemand gewond, maar de twee zaken op het gelijkvloers brandden wel helemaal uit. 'De brandweer en politie verrichten hier sterk werk', zegt waarnemend burgemeester Kurt Claeys.

Lees verder

Huldiging met dj en open busrit door Brussel: zo worden de Red Lions zaterdag ontvangen

De Red Lions worden zaterdag gehuldigd in Brussel. De hockeymannen die op de Olympische Spelen in Tokio goud pakten, komen toe aan Rogierplein, nadat ze met een open bus rondgereden worden door de hoofdstad. Dit staat te gebeuren.

Lees verder

Teleurgestelde De Ketele en Ghys na vierde plek: 'Dit was de enige plaats die we niet wilden'

Na een knappe ontsnapping leek België op weg naar een verrassing in de ploegkoers, maar koplopers Kenny De Ketele en Robbe Ghys kwamen finaal net tekort voor een olympische medaille. Achteraf toonden ze zich terecht fier maar vooral teleurgesteld - 'Het lijkt wel dat tikkeltje net-niet van de Belgen hier op de Olympische Spelen' - en haalden ze flink uit naar de ploeg van de Verenigde Staten en de UCI. 'Misschien moeten we eens rond de tafel gaan zitten met de UCI om de regels uit te leggen, want dit gaat erover.'

Lees verder

Belgische ruitersploeg pakt brons op jumpingfinale

De Belgische jumpingploeg heeft een bronzen medaille te pakken. Pieter Devos en Jerome Guerry begonnen sterk aan hun runs met vier strafpunten. Gregory Wathelet deed er echter acht bij, maar door een weigering van het Franse paard pakten de Belgen toch brons. Het is de zesde medaille voor de Belgische delegatie. Het is de zesde Belgische medaille voor de Belgen.

Lees verder

Jessica Springsteen, The Boss op een paard

De beroemdste achternaam in Tokio is niet Dressel, Duplantis of Djokovic, maar Springsteen. Jessica Springsteen, de dochter van rockfenomeen Bruce, won zilver met het Amerikaanse jumpingteam. De 29-jarige Springsteen rijdt op een Belgisch paard en woont tijdens de zomer in het Vlaams-Brabantse Wolvertem.

Lees verder

Gabriel Rios op Dranouter: een verbeten verhalenverteller

Flip Kowlier stak de tent in de fik, Gabriel Rios imponeerde met doorvoelde songs die een intiemer kader hadden verdiend. Dranouter feestte, maar écht uitbundig werd het nooit.

Lees verder

Belgian Tornados vierde op finale 4x400 m in Belgisch record

De Belgische estafetteploeg eindigden op hun vierde Olympische finale weer op de vierde plaats. Net geen medaille, maar wel een prestatie om trots op te zijn van de Belgen. Het goud is voor de Verenigde Staten. In de kwalificaties geraakte Jonathan Borlée geblesseerd, waardoor zijn tweelingbroer inviel.

Lees verder

Live. Volg de aankomst van de Red Lions en Nafi Thiam

De Red Lions komen samen met Nafi Thiam en Noord Vidts, de Belgian Cats en de Belgische kajakkers terug naar België. Om 16.30 uur is er een persmoment voorzien in de aankomsthal van Brussels Airport. Volg de aankomst hier live.

Lees verder

Rio en Atlanta geëvenaard en eigenlijk zelfs beter

Zes Belgische medailles, dat is wat Team Belgium naar huis neemt. Dat zijn er evenveel als in Rio 2016 en Atlanta 1996. Maar met één gouden medaille meer, doen de Belgen het net iets beter. Destijds waren de medailles netjes verdeeld in twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons.

Lees verder

Belgian Cheetahs zevende: 'Kunnen op podium staan in Parijs'

De Belgian Cheetahs werden zaterdag zevende in hun eerste olympische finale op de 4x400 meter. Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt en Camille Laus liepen in het Olympisch Stadion in Tokio naar een nieuw Belgisch record (3:23.96). In twee races in Japan deden ze 3,19 seconden af van hun besttijd.

Lees verder

VRT door stof over zware uitschuiver van journalisten bij aankomst van Belgian Cats

Verschillende sportcommentatoren, onder wie Eddy Demarez, deden bij de aankomst van de Belgian Cats grove en denigrerende uitspraken over de geaardheid van de basketbalspeelsters. Het videokanaal van de liveverslaggeving stond nog open. Demarez zal voorlopig geen sportwedstrijden meer becommentariëren.

Lees verder

Minister-president Jan Jambon in huwelijksbootje gestapt

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en zijn verloofde An Gilops zijn zaterdagmiddag getrouwd in het oud-gemeentehuis van Brasschaat.

Lees verder

Union wint makkelijk op veld van Beerschot

Union blijft verbazen bij zijn terugkeer op het hoogste niveau. Op het Kiel ging Beerschot voor de bijl met 0-3. Deniz Undav scoorde net als op Anderlecht twee keer en zit zo al aan vier treffers dit seizoen. Een verbazend zwak Beerschot blijft onderin bengelen met 1 op 9, terwijl Union voorlopig naast Kortrijk aan de leiding komt.

Lees verder

Gent boekt tegen Kortrijk eerste zege van het seizoen

De eerste zege van het seizoen is een feit voor Genk. Na de 1 op 6 moesten de Limburgers naar KV Kortrijk, dat als enige eersteklasser 6 op 6 had. De kerels kwamen ook vroeg op voorsprong, maar na de rust kantelde de wedstrijd. Onuachu tekende voor de gelijkmaker, en in de toegevoegde tijd bezorgde Munoz zijn ploeg de drie punten.

Lees verder

Eupen verslaat KV Mechelen, Zulte Waregem wint bij STVV

Zulte Waregem heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Het ging verdiend met 1-3 winnen op het veld van STVV. KV Mechelen is in eigen huis niet verder geraakt dan een gelijkspel tegen Eupen.

Lees verder

Bashir Abdi doet er een zevende medaille bij: Belg pakt brons op marathon, Koen Naert knap 10de

Heerlijk Belgisch slotakkoord op deze Olympische Spelen. Bahir Abdi oversteeg zichzelf op de marathon en werd derde na een spannende sprint. Koen Naert werd knap tiende, Dieter Kersten eindigde als 59de. België pakt zo nog een zevende medaille op deze Olympische Spelen, het beste resultaat sinds de Spelen van 1948.

Lees verder

Dit hebt u deze nacht gemist: Stunt van bronzen Abdi, tranen bij Kopecky en Brit haalt zevende (!) olympische titel binnen

De Olympische Spelen in Tokio leven bij ons vooral 's nachts. En omdat u niet elke nacht uw bioritme overhoop kunt halen, doen wij dat voor u.

Lees verder

Abdi krijgt telefoontje van looplegende tijdens eerste interview: 'Had ik meer geslapen, dan was het misschien nog beter geweest'

Brons brengt het beste in mensen naar boven. Zo ook bij Bashir Abdi. De marathonloper kon geen lach onderdrukken toen hij zijn eerste reactie mocht delen met de wereld. En al zeker niet toen looplegende en goede vriend Mo Farah hem in het midden van het interview opbelde. 'In 2024 wil ik in Parijs nog beter doen.'

Lees verder

Duitse coach moet Tokio verlaten na mishandeling paard

De internationale moderne vijfkampbond (UIPM) heeft de Duitse coach Kim Raisner naar huis gestuurd wegens dierenmishandeling.

Lees verder

Hoe de ene Abdi de andere Abdi aan een medaille hielp

Het summum van vriendschap: je makker aan een medaille helpen. Abdi Nageeye, de snelste Nederlander op de marathon, stuwde de snelste Belg, Bashir Abdi, deze nacht naar brons.

Lees verder

Nederland gaat grens controleren: wat betekent dat voor u?

Op bezoek gaan bij onze noorderburen wordt vanaf zondag wat moeilijker. De Nederlanders gebruiken voor het eerst kleurcodes voor Europese landen en daardoor veranderen de coronaregels. Resultaat: controles aan de Belgische grens. Maar wat zijn de gevolgen precies?

Lees verder

Ondanks gutsende regen, een warm ontvangst voor Red Lions

Na aankomst op Zaventem rond 16.30 uur gingen de Red Lions zaterdagmiddag in een open bus richting het Rogierplein in Brussel. Daar stonden honderden fans hen op te wachten om die uitzonderlijke prestatie op de Olympische Spelen te vieren. 'Bedankt allemaal om hier aanwezig te zijn, al die glimlachen te zien doet enorm veel deugd', zei Vincent 'The Wall' Vanasch.

Lees verder