Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 augustus 2021

China gaat beursgang in VS verbieden voor sommige techbedrijven

HLN
China gaat beursgang in VS verbieden voor sommige techbedrijven
De Chinese autoriteiten willen Chinese techbedrijven die grote hoeveelheden data van consumenten verzamelen, verbieden een beursgang te maken in de Verenigde Staten. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. China gaat daarnaast van alle Chinese bedrijven eisen dat ze eerst toestemming gaan vragen voor een buitenlandse beursgang.
Lees verder

Nog bijna dagelijks sluit één bankkantoor in Vlaanderen. Doet corona nu ook geldautomaat de das om?
Het aantal bankkantoren blijft in sneltempo afnemen. Vorig jaar verdwenen liefst 460 bankfilialen in ons land, waarvan 314 in Vlaanderen. In vijf jaar tijd sloten zelfs 3,5 op de 10 kantoren. Ook de geldautomaat lijkt, nu we massaal het gemak van de (contactloze) digitale betaling hebben ontdekt, geen lang leven meer beschoren.
Lees verder

Manipuleerde 3M afvalwater afgelopen weken? Resultaten wijzen die richting uit
Heeft chemiebedrijf 3M de afgelopen weken haar afvalwater gemanipuleerd? Daar lijkt het alleszins op nu de resultaten van stalen die de milieu-inspectie vorige week nam duidelijker worden. Die wijzen op sterk opgezuiverd water. Het ziet ernaar uit dat 3M anticipeerde op de komst van de inspectie en de waarden van heel wat PFAS-stoffen bewust naar beneden haalde. Deze namiddag nog zou er een maatregel tegen 3M volgen vanuit de milieu-inspectie.
Lees verder

Toch nog Belgische evacués weggeraakt uit Afghanistan, ondanks stopzetten evacuatie
Ons land heeft de luchtbrug vanuit Kaboel stopgezet, omdat het te gevaarlijk werd. Desondanks zijn er sindsdien nog een vijftiental Belgische evacués weggehaald met vluchten van andere landen. Dat heeft De Morgen uit goede bron vernomen.
Lees verder

"Haar entourage had haar verdoofd": ze overleefde R. Kelly, maar 20 jaar geleden stierf Aaliyah in een vliegtuigcrash
Aaliyah was een alleskunner: zangeres, actrice, mode-icoon. Maar twintig jaar geleden kwam haar veelbelovende carrière abrupt tot een einde toen het vliegtuig waarin ze zat neerstortte. Amper 22 was ze. Nu nieuwe details over de crash en haar controversiële huwelijk met R. Kelly (54) boven komen drijven, blikken we terug op haar korte, turbulente leven. "Tot op het allerlaatste moment stuurde ze me: 'Ik houd niet van dat vliegtuig."
Lees verder

"Haar entourage had haar verdoofd": ze overleefde R. Kelly, maar 20 jaar geleden stierf Aaliyah aan een vliegtuigcrash
Aaliyah was een alleskunner: zangeres, actrice, mode-icoon. Maar twintig jaar geleden kwam haar veelbelovende carrière abrupt tot een einde toen het vliegtuig waarin ze zat neerstortte. Amper 22 was ze. Nu nieuwe details over de crash en haar controversiële huwelijk met R. Kelly (54) boven komen drijven, blikken we terug op haar korte, turbulente leven. "Tot op het allerlaatste moment stuurde ze me: 'Ik houd niet van dat vliegtuig."
Lees verder

De Condé en Van den Brom zien mogelijkheden na haalbare loting voor Genk: "Overwinteren is de ambitie"
Racing Genk kent zijn tegenstanders in de poulefase van de Europa League. De vicekampioen en bekerwinnaar gaat in een poule met Dinamo Zagreb, West Ham United en Rapid Wien vol voor de kwalificatie. "Die ambitie moeten we uitspreken."
Lees verder

Belgisch onderzoek naar 39 dode Vietnamezen in koelcontainer afgerond: dossier wordt wellicht dit najaar doorverwezen naar correctionele rechtbank
Het Belgische luik van het onderzoek naar de 39 Vietnamezen die in het Britse Essex dood werden aangetroffen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer, is afgerond. Het dossier kan wellicht nog dit najaar worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Vijf verdachten zitten nog steeds in de cel.
Lees verder

De 5 momenten die je moet gezien hebben van president Bidens reactie op aanslagen in Kaboel
De aanslagen van donderdag aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn opgeëist door IS. Minstens twee terroristen bliezen zichzelf op, waarna andere IS-strijders het vuur openden op burgers en militairen. Er is sprake van 72 burgerdoden, ook dertien Amerikaanse militairen stierven. President Biden gaf donderdagavond een toespraak vanuit het Witte Huis.
Lees verder

Kitesurfer belandt door windstoot tientallen meters verder tegen appartement en overlijdt
Een Amerikaanse kitesurfer is om het leven gekomen na te zijn meegesleurd door een hevige windstoot waardoor hij tientallen meters verder tegen het balkon van een appartement belandde.
Lees verder

Maarten Cop maakt opwachting in 'Familie' als nieuwe Jelle Van den Bossche
Het nieuwe 'Familie'-seizoen schoot begin deze week uit de startblokken met veel spanning en drama. Nu maandag staat de kijker alweer een nieuwe verrassing te wachten. Twee jaar nadat het personage Jelle Van den Bossche samen met zijn toenmalige vriendin Inez naar Dubai vertrok, duikt hij vanaf maandag terug op in 'Familie'. Dit keer wordt de rol gespeeld door een gloednieuw gezicht: Maarten Cop (21).
Lees verder

Nederlandse Porscherijder gooit briefjes van 50 op straat om meisje te laten bukken: "Lekker kontje"
Bij de oprit van de A7 bij het Nederlandse Houten heeft de politie gisteren de inzittenden van een opvallende witte Porsche staande gehouden, nadat zij in een dorp verderop een tienermeisje hadden lastiggevallen. Daarbij zouden er briefjes van vijftig euro voor haar neus op de grond zijn gegooid om haar te laten bukken.
Lees verder

Madeira en zuiden van Duitsland kleuren vanaf morgen rood op Belgische coronakaart
De kaart met reisbestemmingen van de Belgische overheid kleurt alweer wat roder. Zo kleurt Madeira rood vanaf morgen, net als het zuiden van Duitsland. Ook Wenen krijgt een rode kleur. Verder verandert er weinig tot niets aan de reisadviezen.
Lees verder

Anouk vocht 32 dagen voor haar leven na routine-ingreep: "Die weken op intensieve zorg, met amper bezoek... Die waren hels"
Een routineoperatie zou het worden, en 's avonds zou ze alweer thuis zijn. Maar het draaide anders uit voor Anouk Dujardin (22) uit Kuurne. Tijdens de operatie raakte een gevaarlijke bacterie in haar bloed, en die richtte veel schade aan in haar lichaam. "Ik lag uiteindelijk 12 dagen in coma, en mocht pas na 43 dagen terug naar huis. Ik moest en moet nog alles opnieuw leren, maar ik ben zó blij dat ik het nog kan navertellen…"
Lees verder

TRANSFER TALK. Is er nóg een transfersoap op komst? PSG zou denken aan Haaland als mogelijke vervanger voor Mbappé
Het einde van de zomermercato nadert, maar er zit nog wel wat aan te komen. De nakende megatransfers van Kylian Mbappé (Real Madrid) en Cristiano Ronaldo (Man City) houden voetbalminnend Europa in hun greep. En ook in België hangt er nog wel wat in de lucht. Zo lijkt Club Brugge nog te zullen uithalen. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!
Lees verder

Talentenfabriek, bekende goalgetters en mooie herinnering voor Lukaku: de tegenstanders van Racing Genk en Antwerp voorgesteld
Racing Genk en Antwerp weten waar ze aan toe zijn in de Europa League. De Limburgers trekken naar een Kroatische talentenfabriek, de Great Old ontmoet enkele voormalige prijsschutters uit de Jupiler Pro League. Wat u moet weten over hun tegenstanders.
Lees verder

LIVE. Genk treft West Ham en Dinamo Zagreb, Antwerp moet naar Olympiacos en Frankfurt in Europa League. Wie komt uit de trommel voor AA Gent?
Racing Genk en Antwerp weten wat hen te doen staat om Europees te overwinteren. De Limburgers nemen het in groep H op tegen Dinamo Zagreb, West Ham United en Rapid Wien. Antwerp komt terecht in groep D, bij Olympiacos, Eintracht Frankfurt en Fenerbahçe.
Lees verder

Betaalverkeer Worldline zondagnacht mogelijk verstoord door onderhoudswerken
Het netwerk van Wordline, de beheerder van het elektronische betaalverkeer in België, zal mogelijk verstoord worden in de nacht van zondag 29 op maandag 30 augustus door onderhoudswerken.
Lees verder

FSMA waarschuwt opnieuw voor frauduleuze kredietverstrekkers
Beurswaakhond en toezichthouder FSMA waarschuwt opnieuw voor frauduleuze kredietaanbiedingen via het internet. Sinds de laatste waarschuwing kreeg FSMA klachten over elf nieuwe frauduleuze websites, klinkt het vrijdag in een persbericht.
Lees verder

Enorme rookpluim boven Brits stadje, ook explosies gemeld
Boven de Britse stad Leamington Spa hangt momenteel een enorme rookpluim. Inwoners zouden volgens de BBC meerdere explosies en een sterke chemische geur gemeld hebben. De oorzaak is nog onbekend.
Lees verder