Doorgaan naar hoofdcontent

Charlotte Beaude: ‘Mijn grootmoeder leent me graag haar garderobe uit’

Charlotte Beaude: 'Mijn grootmoeder leent me graag haar garderobe uit'

De Brusselse ontwerpster Charlotte Beaude debuteerde eerder dit jaar met een trio handtassen van Frans en Italiaans leder. Voor de zomer ontwierp ze een serie multifunctionele, luxueuze foulards. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Blusvliegtuigen vliegen rakelings langs vakantiegangers aan Côte d'Azur

1.200 brandweerlieden zijn sinds maandag in de weer om de natuurbrand die in Zuid-Frankrijk in de buurt van de badplaats Saint-Tropez aan de Côte d'Azur woedt, te blussen. Vakantiegangers konden filmen hoe blusvliegtuigen boven hun hoofden vlogen en water tankten in de golf van Saint-Tropez.

Lees verder

Lotte Stevens wordt de nieuwe Mega Mindy

De rol van Mega Mindy zal voortaan vertolkt worden door de Vlaamse actrice Lotte Stevens. Dat heeft Studio 100 woensdag meegedeeld. Stevens volgt Free Souffriau op, die enkele weken geleden bekendmaakte dat ze na vijftien jaar niet langer in de huid van de superheldin zou kruipen.

Lees verder

Marieke Blomme zwemt kust af op zoek naar een record

Sportcoach Marieke Blomme is woensdagochtend gestart met haar recordpoging om de kustlijn af te zwemmen in 18 uur tijd. Iets na 10 uur lag Blomme al een halfuur voor op schema: ze zwom in twee uur tijd net geen tien kilometer. In totaal zwemt ze 67 kilometer.

Lees verder

Python van drie meter lang verrast vrouw in Australische supermarkt

In een Australische supermarkt in een buitenwijk van Sydney heeft een vrouw een wel heel bijzondere vondst gedaan. Terwijl ze aan het winkelen was, dook plots een diamantpython uit het kruidenrek op. De vrouw bleef ijzig kalm en slaagde erin het dier eigenhandig buiten te zetten. Ze maakte zelfs enkele filmpjes van het voorval, bekijk ze in bovenstaande video.

Lees verder

Mensen met verzwakt immuunsysteem krijgen derde prik

Personen met een verminderde immuniteit, veroorzaakt door een bepaalde aandoening of door een behandeling, zullen een derde prik met een coronavaccin kunnen krijgen. Dat heeft de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid woensdag beslist, zo heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aangekondigd op Twitter.

Lees verder

Eerste Belgische evacuatievluchten vertrokken naar Islamabad

De eerste vliegtuigen van het Belgisch leger stijgen vandaag op voor een evacuatiemissie richting Islamabad. Om 11 uur vertrok de eerste C130, om 11.30 uur de tweede en om 15 uur zet ook de A400M koers richting Pakistan.

Lees verder

Opnieuw geen Formule 1 in Japan: Grand Prix afgelast vanwege corona

De Grote Prijs Formule 1 van Japan, die voorzien was op zondag 10 oktober, gaat dit jaar niet door. Dat maakte de Formule 1 woensdag bekend. De reden voor de annulatie is de 'aanhoudende complexiteit van de organisatie door de coronapandemie'.

Lees verder

Officieel: Michy Batshuayi speelt komend seizoen voor Besiktas

De kogel is nu ook helemaal door de kerk. Michy Batshuayi speelt dit seizoen in Turkije. Batsman zal er dit seizoen op uitleenbasis de kleuren van Besiktas verdedigen. De 27-jarige Rode Duivel werd in ware Batman-stijl aangekondigd op het sociale mediakanaal van de club met de hashtag #BatsmanRises.

Lees verder

Clash der titanen op Wall Street

De man die als enige de kredietcrisis in 2008 voorspelde, heeft nu zijn pijlen gericht op het razend populaire beleggingsfonds van superinvesteerder Cathie Wood. Hij gokte miljoenen op haar ondergang, zij is niet onder de indruk.

Lees verder

Toeristen vangen voortvluchtige die met drugsboot op strand belandde

Consternatie aan de zuidkust van Spanje: twee drugssmokkelaars die op zee door de politie werden achternagezeten, probeerden hun vlucht via een strand vol toeristen verder te zetten. De mannen crashten hun boot waarin ze 700 kilogram hasj vervoerden in het zand en namen de benen, maar een van hen kon door de strandgangers gevangen worden. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

17 Belgen zijn al gered uit Kaboel

Zeventien landgenoten werden vandaag uit Kaboel gered door een Franse en een Nederlandse vlucht. De eerste vliegtuigen van het Belgische leger stegen vandaag pas op om 11.30 uur en 15 uur. Die vliegtuigen komen pas vrijdagochtend aan in Kaboel.

Lees verder

Plopsaland sluit restaurants en snackpunten door personeelstekort

Plopsaland De Panne moet een groot deel van de horecapunten in het park gesloten houden door personeelstekort. Dat heeft het park gemeld.

Lees verder

Romelu Lukaku nu ook officieel voorgesteld bij Chelsea: 'De Gouden Bal? We zullen wel zien'

Romelu Lukaku werd woensdagmiddag door Chelsea voorgesteld als nieuwe spits. De Rode Duivel is dus officieel teruggekeerd naar de club van zijn dromen. Zondag wil hij spelen. Met rugnummer 9.

Lees verder

Telewerkers vrezen promotie mis te lopen

Sinds het verplicht telewerken eind juni op de schop ging, zitten heel wat kantoren weer een stuk voller. Toch zijn velen die kunnen telewerken, dat ook vrijwillig blijven doen. Creëert dat op de langere termijn geen tweedeling op de kantoorvloer tussen de 'huis­mussen' en de 'vergadertijgers'?

Lees verder

US Open - titelverdediger Dominic Thiem mist de rest van het seizoen met een polsblessure

Dominic Thiem (ATP 6) zal zijn titel niet verdedigen op de komende US Open (30 augustus-12 september). Dat maakte de 27-jarige Oostenrijker woensdag zelf bekend op sociale media. Hij zal in 2021 niet meer in actie komen. Thiem sukkelt nog steeds met de pols.

Lees verder

Belgisch-Britse tiener vertrokken op solovlucht rond de wereld

Zara Rutherford, een 19-jarige vrouw met de dubbele Belgisch-Britse nationaliteit, is woensdagmorgen vanop de luchthaven Kortrijk-Wevelgem begonnen aan haar recordpoging. De jonge piloot wil als jongste vrouw ooit solo de wereld rondvliegen.

Lees verder

Belg net op tijd ontsnapt: 'Taliban zullen met iedereen afrekenen'

Enayatullah Rasooli kwam 12 jaar geleden naar ons land als politieke vluchteling, ondertussen is hij Belg en zet hij zich in als mensenrechtenactivist. Hij was in Afghanistan om zijn familie en andere activisten te helpen, toen de taliban oprukten. Rasooli kon één dag voor Kaboel viel het land uit geraken. Nu vreest hij voor het leven van de achtergebleven activisten.

Lees verder

Opnieuw dodelijke slachtoffers bij bosbranden in zuiden van Italië en Côte d'Azur

In de zuidelijke Italiaanse regio Calabrië is iemand om het leven gekomen door de bosbranden. De Italiaanse politie bevestigde woensdag dat ze de nacht tevoren het gedeeltelijk verbrande lichaam van een 78-jarige man heeft gevonden in de gemeente Acquaro. De bosbrand in de Côte d'Azur eist twee dodelijke slachtoffers. Dat werd bevestigd door de prefectuur van de Var.

Lees verder

België stilaan overstelpt met aanvragen voor evacuatie

Het aantal Belgen en hun familie dat Kaboel wil ontvluchten, is al opgelopen tot 470. De aanvragen door medewerkers van mensenrechtenorganisaties ligt al veel hoger dan de Belgische capaciteit om hen te evacueren.

Lees verder

Motivatiebarometer: 'Wie niet gevaccineerd is, blijkt steeds minder geneigd om zich aan coronamaatregelen te houden'

Wie niet gevaccineerd is, blijkt steeds minder geneigd om zich aan de coronamaatregelen te houden. Dat blijkt uit de laatste motivatiebarometer. Ook is er sprake van een verschil in motivatie tussen zij die al eens besmet raakten met het coronavirus en zij die nog niet besmet waren. 'Er is een groeiende kloof tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden', zegt hoofdonderzoeker Maarten Vansteenkiste (UGent).

Lees verder

Jasper Philipsen sprint naar tweede ritzege in Vuelta

Jasper Philipsen heeft de vijfde rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Belg van Alpecin-Fenix was na 184 overwegend saaie kilometers de snelste in een massasprint in Albacete, voor Fabio Jakobsen en Alberto Dainese. Door een valpartij op 12km van de finish moet Rein Taaramäe zijn leiderstrui afstaan aan Kenny Elissonde.

Lees verder

Bestuurder die meisje op Kermis aanreed werd onwel

De 65-jarige Meisenaar die dinsdagnamiddag in Merchtem een 3-jarig meisje aanreed dat later overleed, werd onwel achter het stuur. Dat laat het parket weten nadat de man kon worden ondervraagd.

Lees verder

Tomorrowland Winter wil na twee afgelaste edities opnieuw Alpe d'Huez inpalmen

Tomorrowland Winter, de winterse editie van het populaire dancefestival Tomorrowland in de Franse Alpen, wil na twee vanwege de coronacrisis afgelaste edities in 2022 terugkeren naar het skioord Alpe d'Huez. Van 22 tot 26 maart staat het eigenlijke festival gepland, maar wie wil kan vanaf 19 maart al komen skiën.

Lees verder

Alle bosbranden in Algerije gedoofd

De bosbranden die ruim een week lang het noorden van Algerije teisterden, zijn gedoofd. De laatste zeven vuurhaarden in zes districten werden geblust. Dat heeft de civiele bescherming van het land woensdag meegedeeld. De branden eisten het land minstens 90 mensenlevens.

Lees verder

Van guerrillagroep naar volwaardige regering is een grote stap

Talibanleiders keren terug naar hun land om iets op te zetten wat op een regering lijkt. 'Maar in hun eentje zijn ze niet goed uitgerust om te besturen.'

Lees verder

'Warmtecamera's zouden Fort Europa langs Belgische kust versterken'

Meer en meer transmigranten proberen het Kanaal in een bootje over te steken. Daarom vindt Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, zijn vraag naar warmtecamera's verantwoord.

Lees verder

KV Kortrijk ontvangt eerste sanctie van discriminatiekamer

De racisme- en discriminatiekamer van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag zijn eerste uitspraak gedaan. KV Kortrijk ontvangt een boete van 2.500 euro met uitstel, omdat supporters van de 'Kerels' in de thuismatch tegen Seraing 'les Wallons c'est du caca' hadden gescandeerd. KVK wordt ook gevraagd een sensibiliserende actie op te zetten.

Lees verder

Tientallen doden bij terreuraanslag in Burkina Faso

Bij een terreuraanslag in het West-Afrikaanse Burkina Faso zijn zeker 47 mensen om het leven gekomen, onder wie 30 burgers, 14 soldaten en drie aanhangers van een regeringsgetrouwe militie. Ook zijn 16 terroristen gedood. Dat bericht staatsagentschap Agence d'Information du Burkina (AIB). Bij de aanval in de buurt van de noordelijke stad Arbinda zijn ook negentien andere mensen gewond geraakt.

Lees verder

Stoelendans in het stadhuis: wordt burgemeester een draaideurberoep?

Het grootste politieke drama moet je niet in de Wetstraat gaan zoeken. Nee, dat vindt plaats in de Dorpsstraat.

Lees verder

Marieke Blomme breekt record: kustlijn in 18 uur en 45 minuten afgezwommen

Marieke Blomme is in de nacht van woensdag op donderdag met glans in haar doelen geslaagd: niet alleen werd ze de eerste vrouw die de hele Belgische kustlijn afzwom, ze deed dat ook in een recordtijd van 18 uur en 45 minuten.

Lees verder

Dodentol van aardbeving Haïti loopt op tot 2.189

De dodentol van de aardbeving die het zuidwesten van Haïti zaterdag heeft getroffen, is opgelopen tot 2.189. Dat heeft de civiele bescherming van het land gemeld.

Lees verder

Gemiddeld 60 nieuwe ziekenhuisopnames per dag, overlijdens dalen

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt met een vierde in vergelijking met een week voordien. Het aantal besmettingen met bijna een tiende. Tegelijkertijd daalt het aantal overlijdens verder. Dat blijkt donderdagochtend op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Donderdag begint druilerig, daarna wordt het droger

Donderdag begint grijs met lokaal wat lichte regen of motregen. In de namiddag blijft het zwaarbewolkt, maar overwegend droog. Enkel in de Ardennen is er dan nog kans op enkele plaatselijke buitjes. De maxima schommelen tussen 16 en 18 graden op de Ardense hoogten en 19 of 20 graden elders. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Canadese soldate gaf collega's spacecake tijdens schietoefening

Een Canadese soldate heeft collega's tijdens een schietoefening spacecake gegeven, waardoor levensgevaarlijke situaties ontstonden. Een militaire rechter beschuldigt de soldate van 'het toedienen van schadelijke stoffen en schandelijk gedrag', haar commandant noemt de actie 'schokkend en onaanvaardbaar'.

Lees verder