Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 augustus 2021

Bruggeling (42) overleden na tragisch verkeersongeval in Italië: “Familie stond voor hem op de eerste plaats”

HLN
Bruggeling (42) overleden na tragisch verkeersongeval in Italië: "Familie stond voor hem op de eerste plaats"
Bij een tragisch ongeval op vakantie in Italië is Bruggeling Henri Vandelanotte (42) om het leven gekomen. De veertiger werd aangereden door een scooter en bezweek aan zijn verwondingen. "Zijn gezin stond voor hem op de eerste plaats", reageert zijn familie.
Lees verder

"De macht van de grote clubs is niet per se een slechte zaak." Afscheidsinterview met Pro League-CEO Pierre François, die geen taboe uit de weg gaat
Hij kon gaan rentenieren tussen de paarden op z'n manege in de Ardennen. In de plaats daarvan koos Pierre François (65) om te vechten voor een nieuw contract als CEO van de slangenkuil genaamd de Pro League. Nog één jaar blijft hij. En dan is het definitief gedaan. "Ja, ik heb een groot ego. Anders overleef je niet in het voetbal."
Lees verder

Minister-president Vervoort: "Als we zien dat de vaccinatiegraad in Brussel niet omhoog gaat, moeten we nadenken over een uitbreiding van het Covid Safe Ticket"
Brussel zal nog minstens een maand moeten wachten op een versoepeling van de coronamaatregelen. Dat heeft minister-president Rudi Vervoort (PS) vandaag gezegd, enkele uren voor het Overlegcomité van start gaat. De epidemiologische situatie in de hoofdstad maakt het niet mogelijk om een reeks beperkingen op te heffen die in Vlaanderen en Wallonië wel zullen verdwijnen. Daarnaast is de regionale minister-president ook voorstander van een uitbreiding van het Covid Safe Ticket, zoals in Frankrijk ook het geval is.
Lees verder

Brussels minister-president Vervoort wil coronapas voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is voorstander van het Covid Safe Ticket voor cafés en restaurants om zo de vaccinatiegraad in onze hoofdstad op te krikken. Dat vertelde hij vandaag aan VTM NIEUWS. "Daarnaast zal men in Brussel nog minstens een maand moeten wachten op een versoepeling van de coronamaatregelen. De epidemiologische situatie in de hoofdstad maakt het niet mogelijk om een reeks beperkingen op te heffen die in Vlaanderen en Wallonië wel zullen verdwijnen", aldus Vervoort.
Lees verder

Jan Smit verrast fans met eerste nieuwe single sinds burn-out
Jan Smit (35) is na drie jaar terug met eigen muziek. De Nederlandse zanger, die rust nam vanwege een burn-out, brengt vandaag zijn nieuwe single 'Zolang Je Bij Me Bent' uit. Zijn management laat weten dat er later dit jaar ook een album verschijnt.
Lees verder

Nieuwe exotische steekmug duikt op in België
De exotische steekmug Culiseta longiareolata is opgedoken in België. Dat heeft het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen vrijdag aangekondigd, op Wereld Muggendag (20 augustus). Het beest vormt geen gevaar voor de mens, maar kan ziekteverwekkers voor vogels, zoals het westnijlvirus, dragen.
Lees verder

Kim werd erg ziek van haar borstimplantaten en wisselde haar D-cup weer voor een A-cup. "Vier artsen geloofden me niet"
"Het leek alsof ik constant met mijn eigen lichaam aan het worstelen was. De artsen kwamen niet verder dan dat mijn klachten stressgerelateerd zouden zijn." Na vier ingrepen in vijf jaar tijd en een heleboel ongemakken ontdekt Kim dat ze door haar borstvergroting BII (borstimplantatenziekte) opliep. Ze ruilde haar D-cup opnieuw in voor een natuurlijke A-cup en voelt zich eindelijk weer goed. Om het taboe rond BII te doorbreken, deelt ze haar verhaal. "Ik voelde me belemmerd door mijn borsten. ­Ondertussen bleef ik mentaal en fysiek achteruitgaan."
Lees verder

Voor miljoenen euro's drugs ontdekt in vrachtwagen met Belgische chocolade
Grenswachters van de Engelse politie hebben aan de Kanaaltunnel voor 6,6 miljoen euro drugs ontdekt in een vrachtwagen die was geladen met Belgische chocolade. Tussen de palletten met chocolade waren pakketten verstopt met 63 kilo heroïne en 32 kilo cocaïne.
Lees verder

'Iedereen beroemd' viert tiende seizoen met jubileumweek: nieuwe afleveringen van populairste rubrieken
'Iedereen beroemd' viert feest, want dit najaar gaat het tiende seizoen van het populaire dagelijkse magazine vol verrassende rubrieken op antenne. En dat laten de makers niet zomaar voorbijgaan: het nieuwe seizoen wordt feestelijk ingeleid door een jubileumweek. In die week krijgen enkele opvallende en memorabele rubrieken van de afgelopen negen jaar voor de gelegenheid een nieuwe aflevering.
Lees verder

Jongetje (5) van geëvacueerd Afghaans gezin maakt dodelijke val uit hotelraam in Sheffield: "Ze wilden hier een nieuw leven opbouwen"
De vijfjarige Mohammed Munib Majeedi was amper twee weken geleden vanuit zijn geboorteland Afghanistan in het Verenigd Koninkrijk aangekomen, toen een vreselijk drama een einde maakte aan zijn jonge leven. Woensdag viel hij vanop de negende verdieping van een hotel in Sheffield naar beneden.
Lees verder

Harvey (5) uit Virginia is een van jongste hikers die pad van 3530 kilometer door Appalachen afwandelt
De vijfjarige Harvey Sutton uit de Amerikaanse staat Virginia is de jongste hiker die het 'Appalachian Trail' heeft afgemaakt. Het wandelpad loopt door de Appalachen, een gebergte in het oosten van de Verenigde Staten, en is maar liefst 3530 kilometer lang. De jongen trok zijn wandelschoenen aan en vervolledigde het pad samen met zijn ouders in 209 dagen.
Lees verder

Eén procent van de Belgen liet een vermageringsoperatie uitvoeren: wanneer kom je in aanmerking? En wat zijn de gevaren?
Bijna de helft van de Belgen (49,3%) heeft een BMI hoger dan 25 en dus overgewicht. 15,9% is met een BMI boven de 30 obees. Dat blijkt uit de laatste Gezondheidsenquête van Sciensano. Het lijkt ongeloofwaardig in een maatschappij waarin de media haast uitsluitend slanke lichamen tonen. "Nooit waren zoveel mensen te zwaar", weet abdominaal chirurg Martijn Schoneveld van het UZ Brussel, die elk jaar meer patiënten ziet kiezen voor een vermageringsoperatie. Ieder jaar gebeuren er in ons land 15.000 maagverkleiningen of maagomleidingen en 1% van de Belgen onderging er al een. Wie komt er in aanmerking voor zo'n gastric bypass? Wanneer wordt die terugbetaald? En waarom mag je er niet licht overgaan? "Denk maar niet dat het een gemakkelijkheidsoplossing is."
Lees verder

Vanaf 2022 strenger S-peil voor wie bouwt
Vanaf 2022 verstrengt de S-peileis voor de gebouwschil van nieuwbouwwoningen. Het S-peil mag dan nog maximum S28 bedragen, terwijl momenteel S31 al voldoende is. Wie vanaf volgend jaar niet aan die verstrenging voldoet, kan dat wel compenseren door een lager E-peil te behalen. Bouwsite Livios legt uit.
Lees verder

BV's klappen uit de biecht bij Seksuolotte: "Mijn lief moet presteren, het liefst wil ik élke dag van kittekato doen"
Lotte Vanwezemael (27), ook bekend als Seksuolotte, zorgt voor een extra zwoele zomer. Op MNM presenteert ze 'Summer Love' én er is 'Lotte Gaat Diep': in deze podcast voelt ze BV's aan de tand over liefde, seks, relaties en vriendschap. Wij verzamelden de meest spraakmakende onthullingen van onder meer Miss België 2020 Celine Van Ouytsel (24), Jamie-Lee Six (23), Ian Thomas (24) en aftredend K3'tje Klaasje Meijer (26). "Nadat ik voor het eerst seks had, dacht ik 'Is dit het nu?'."
Lees verder

Stripscenarist Raoul Cauvin van 'Sammy' overleden op 82-jarige leeftijd
Raoul Cauvin, een Belgische scenarioschrijver van stripverhalen, is overleden. Dat heeft uitgeverij Dupuis vrijdag bekendgemaakt. Cauvin, die onder meer bekend is van "De Blauwbloezen" en "Sammy", is donderdag op 82-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

Selena Gomez blij dat ze stopte met sociale media: "Op die kleine telefoon stonden 150 miljoen mensen"
Vijf jaar geleden was Selena Gomez (29) de eerste persoon ooit die meer dan honderd miljoen volgers had op Instagram. In 2017 besloot ze de app van haar telefoon te verwijderen. In de Amerikaanse Elle vertelt ze dat ze simpelweg het nut van sociale media niet meer zag.
Lees verder

"Een op de drie mensen" in Afghanistan leeft in onzekerheid over voedsel, waarschuwt WFP
"Een op de drie mensen in Afghanistan heeft te kampen met voedselonzekerheid als gevolg van de gecombineerde effecten van de oorlog in het land en de gevolgen van de opwarming van de aarde. Dat heeft de vertegenwoordiger van het Wereldvoedselprogramma (WFP) in Afghanistan, Mary-Ellen McGroarty, gezegd.
Lees verder

Sam De Bruyn opent dit najaar een eigen webshop: "Ik ben zot enthousiast"
In april keerde Sam De Bruyn (34) nog heel even terug naar Studio Brussel om er een reisprogramma te presenteren, maar muziekliefhebbers moeten Sam zo meteen niet meer verwachten op de radio. Op zijn Instagramaccount kondigde De Bruyn namelijk aan dat hij dit najaar start met een eigen webshop.
Lees verder

Van Spiderman tot Grand Theft Auto: hilarische transferaankondigingen van Real Betis gaan viraal
Real Betis bedenkt geregeld opvallende video's om zijn nieuwe aanwinsten voor te stellen. Dat was gisteravond ook het geval. De Spaanse eersteklasser kondigde German Pezzella aan in een bijzonder filmpje (zie hierboven), gebaseerd op het populaire videospel 'Grand Theft Auto'. Zo was het een missie om de handtekening van de Argentijnse verdediger te versieren.
Lees verder

Coronacluster bereikt hoofdstad Wellington: Nieuw-Zeeland verlengt nationale lockdown
Nieuw-Zeeland heeft de nationale lockdown verlengd in een poging om de uitbraak van de Deltavariant van het coronavirus in te dammen. Die heeft zich van Auckland naar de hoofdstad Wellington verspreid.
Lees verder