Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 augustus 2021

Broer en zus werken week lang op VacCovid Spoor Oost om coronaboete te ontlopen: “Bang dat ik 4.000 euro moest beta...

HLN
Broer en zus werken week lang op VacCovid Spoor Oost om coronaboete te ontlopen: "Bang dat ik 4.000 euro moest betalen"
Het plan was om het einde van de januari-examens met een handenvol vrienden te vieren, maar dat feestje eindigde in mineur. Kato (21) en broer Rik (20) Deschepper werden na een tip van de buren door de politie betrapt op een 'lockdownfeestje'. Van de procureur kregen ze, net zoals 120 andere jongeren, de keuze: een weeklange taakstraf in Park Spoor Oost of een boete van 750 euro. "Een voor de hand liggende keuze: we zijn er nog goed van afgekomen."
Lees verder

Wit-Rusland haalt uit naar nieuwe westerse sancties
Wit-Rusland heeft vandaag uitgehaald naar de nieuwe westerse sancties en zegt dat de betrokken landen het regime van president Aleksandr Loekasjenko, een bondgenoot van Rusland, omver willen werpen.
Lees verder

Kastanjebomen Frère-Orbanlaan sterven door strooizout en mineermot. Opnieuw tiental bomen gerooid
Aan de bekende Frère-Orbanlaan wordt opnieuw een tiental bomen gekapt. De paardenkastanjes zijn — ondanks alle inspanningen van de groendienst de voorbije jaren — dood. De problemen met de bomen slepen al aan sinds 2017. Toen bleken de bomen last te hebben van de 'mineermot', maar ook het strooizout speelt de bomen parten.
Lees verder

Geen NBA (voorlopig) voor Vrenz Bleijenbergh, wel transfer naar Spanje
Vrenz Bleijenbergh verlaat de Antwerp Giants voor een avontuur in Spanje. De 20-jarige small forward zag eind vorige maand zijn NBA-droom uit elkaar spatten in de draft.
Lees verder

Veiling beslist of Philip Morris farmabedrijf Vectura kan overnemen
De strijd om de overname van het Britse farmabedrijf Vectura, dat onder meer astmamedicijnen maakt, zal beslecht worden door middel van een veiling. De overnamekandidaten zijn de Amerikaanse sigarettenmaker Philip Morris International en de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle Group.
Lees verder

Groenewegen klopt Cavendish met overmacht en slaat dubbelslag in openingsrit Ronde van Denemarken
Dylan Groenewegen (28) heeft de openingsrit van de Ronde van Denemarken op z'n naam geschreven. De Nederlander van Jumbo-Visma was de snelste in een massasprint en is uiteraard ook de eerste leider.
Lees verder

Duncan James niet verbaasd na opmerkingen over z'n uiterlijk in 'MasterChef': "Ik had het wel verwacht"
Afgelopen maandag was voormalig boyband-lid Duncan James (43) te zien in het programma 'Celebrity MasterChef'. Kijkers verbaasden zich over z'n nieuwe look, maar dat had de zanger wel zien aankomen. Dat vertelde hij voor de uitzending in 'Good Morning Britain'. "Ik ben wat aangekomen en had vlak voor ik begon wat Botox gebruikt. Daarom zien m'n wenkbrauwen er zo raar uit."
Lees verder

Franck Ribéry hint op terugkeer naar Bayern München, maar CEO Oliver Kahn drukt geruchten de kop in
Franck Ribéry traint momenteel mee bij zijn ex-club Bayern München om zijn conditie te onderhouden. Dat voedde meteen de geruchten over een terugkeer naar Beieren. De Franse flankaanvaller gaf bovendien aan dat wel te zien zitten, maar Bayern-CEO Oliver Kahn ontkende dan weer dat de club openstaat voor een terugkeer.
Lees verder

Marc Coucke en Bart Versluys nemen iconisch hotel La Réserve in Knokke over: op zoek naar de grandeur van vroeger
Zo snel mogelijk een vijfde ster aan de gevel zodat internationale sterren opnieuw hun weg vinden naar Knokke: op die manier willen Marc Coucke en Bart Versluys het iconische hotel La Réserve zijn grandeur van vroeger teruggeven, toen Marlene Dietrich kwam bowlen aan de Belgische kust en Jacques Brel zijn petanqueballen in het Zegemeer smeet als hij een partijtje jeux de boules verloor. De geschiedenis van het hotel krijgt zo een modern en - getuige het prijskaartje van de geplande investigeringen - uiterst luxueus hoofdstuk.
Lees verder

Kop-staartbotsing tussen vier vrachtwagens in staart van file op E17: één zwaargewonde
Op de E17 zijn dinsdag vier vrachtwagens betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing in de staart van een file. Eén truckchauffeur moest uit zijn cabine bevrijd worden en raakte zwaargewond. De snelweg is door het ongeval volledig versperd in de richting van Antwerpen.
Lees verder

Google en YouTube nemen maatregelen voor bescherming kinderen
Google en dochterbedrijf YouTube nemen nieuwe maatregelen om kinderen online beter te beschermen, aldus de twee bedrijven. Zo zijn video's die minderjarigen uploaden naar YouTube niet langer standaard zichtbaar voor iedereen. Volgens YouTube maken kinderen hierdoor een meer bewuste keuze over hun digitale privacy.
Lees verder

Vijfde natste zomer sinds begin van waarnemingen
Dat het deze zomer al bijzonder vaak geregend heeft, hoeft niemand meer te vertellen. Deze weerkundige zomer is de vijfde natste zomer sinds het begin van de waarnemingen in 1833. Dat blijkt uit cijfers van het KMI.
Lees verder

Tientallen voedingsmiddelen bevatten verboden bestrijdingsmiddel: wat moet u doen?
De ethyleenoxidecrisis deint uit. Nadat vorig jaar sesamzaden teruggeroepen werden, regende het de voorbije weken alarmerende berichten over ijsjes, sauzen en specerijen. Ze bevatten allemaal sporen van het kankerverwekkende pesticide ethyleenoxide en worden door het federaal voedselagentschap FAVV teruggeroepen. Wat is ethyleenoxide, hoe gevaarlijk is het en wat moet u nu met die gewraakte Kiri-smeerkaas, Snickers-ijsjes of met ijs gevulde appelsienen?
Lees verder

Amerikaanse Senaat keurt kolossaal infrastructuurplan Joe Biden goed
De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met het pakket investeringen in infrastructuur ter waarde van 550 miljard dollar, omgerekend bijna 470 miljard euro. De miljarden zullen worden uitgegeven aan het verbeteren van wegen, spoorlijnen, bruggen en betere internetverbindingen. Samen met eerder goedgekeurde investeringen komt het totaal op circa 1 biljoen (1000 miljard) dollar.
Lees verder

Iniesta voelt 'pijn' na transfer Messi naar PSG: "Parijs lacht, Barcelona huilt"
"Het zal pijn doen om hem straks in een ander shirt te zien spelen", reageert ex-ploegmakker Andrés Iniesta op de overstap van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. De Spaanse middenvelder boekte aan de zijde van Messi grote successen en deelt dan ook het verdriet van de Barcelona-fans: "Parijs lacht, maar Barcelona huilt."
Lees verder

Lily-Rose Depp en Austin Butler al kussend gespot in Londen
Het lijkt erop dat Lily-Rose Depp (22) een nieuwe vriend heeft. De dochter van Johnny Depp en Vanessa Paradis werd in het weekend gespot met de acteur Austin Butler (29) in Londen. De twee zoenden erop los nadat ze een dinerdate hadden met een vriend.
Lees verder

Gouverneur Cuomo van New York stapt op na beschuldiging dat hij vrouwen seksueel lastigviel
Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, stapt op. Veel Democratische partijgenoten, onder wie president Joe Biden, hadden de 63-jarige politicus recent opgeroepen te vertrekken nadat uit onderzoek was gebleken dat Cuomo jarenlang vrouwen, vooral oud-medewerkers, seksueel lastig heeft gevallen.
Lees verder

Klimaatwetenschapper: "In België gaat de opwarming sneller dan het globaal gemiddelde"
Volgens het nieuwe IPCC-rapport is een opwarming tot 1,5 graden Celsius niet meer te vermijden. Die zal zich ook in België laten voelen door de hogere zeespiegel, meer hittegolven en zware stormen. Toch is er hoop, zegt klimaatwetenschapper Philippe Huybrechts (VUB), die meeschreef aan het rapport.
Lees verder

Ruim 8 op 10 in Vlaanderen steunt EU-lidmaatschap
Drieëntachtig procent van de inwoners van het Vlaams gewest vindt het (Belgische) lidmaatschap van de EU een goede zaak. Dat is het hoogste aandeel sinds 2005, toen 68 procent van de respondenten dat vond. Dat meldt Statistiek Vlaanderen, gebaseerd op data van de Eurobarometer van de Europese Commissie.
Lees verder

Verplicht reclame kijken om oorlogskas tv-zenders tegen Netflix en YouTube te spijzen
VTM, SBS en VRT hebben beslist dat het gedaan is met reclame doorspoelen tijdens het uitgesteld kijken naar tv-programma's. Populair is die maatregel niet, wel integendeel. "We kunnen niet anders," zeggen de zenders, "want anders verliezen we te veel reclame-inkomsten." Op zich zijn die verliezen niet meteen levensbedreigend, maar klassieke tv-stations moeten ook vechten tegen de YouTube's en Netflix'en van deze wereld, en die strijd kost geld. Met de nieuwe maatregel wordt ook de oorlogskas gespijsd, zegt professor media-economie Tom Evens.
Lees verder