Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

Broer (1,5) en zus (9) op step sterven bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen

HLN
Broer (1,5) en zus (9) op step sterven bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen
In het centrum van Antwerpen zijn dinsdagochtend om 9.15 uur twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen. De aanrijding gebeurde op het kruispunt van de Lange Leemstraat met de Sint-Vincentiusstraat. De twee kindjes, een meisje van 9 jaar en haar broertje van anderhalf, staken met een step de weg over en werden gegrepen op het zebrapad.
Lees verder

Twee kinderen op step sterven bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen
In het centrum van Antwerpen zijn dinsdagochtend om 9.15 uur twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen. De aanrijding gebeurde op het kruispunt van de Lange Leemstraat met de Sint-Vincentiusstraat. De twee kindjes staken met een step de weg over en werden gegrepen op het zebrapad.
Lees verder

Binnenkort kan je tafelen in een serre op het dakterras van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel
Lekker eten delen met een fenomenaal uitzicht op een unieke locatie? Dat is het concept van het Gentse reis- en eventbureau Porta Mundi. Voor hun tweede editie trekken ze naar onze hoofdstad, waar ze vanaf oktober een pop-uprestaurant met serres openen op het dakterras van de Koninklijke Bibliotheek.
Lees verder

Man besmet met coronavirus slaat op de vlucht: Australië opent jacht op 'volksvijand nummer één'
De Australische politie heeft de klopjacht geopend op een man die besmet is met het coronavirus, en op de vlucht is geslagen. De autoriteiten beschrijven de verdachte als 'volksvijand nummer één' en noemen hem een "risico voor de gezondheid van het publiek".
Lees verder

Filmstudio reageert snel na gelekte 'Spider-Man'-trailer met officiële versie en fans worden gek
Fans van Spider-Man waren dit weekend door het dolle heen. Er circuleerde volgens verschillende berichten een trailer van de nieuwe film op het internet en die werd dan ook gretig gedeeld en geanalyseerd. Filmstudio Sony liet de 'valse trailer' inmiddels overal blokkeren en lanceerde dan maar ineens de officiële versie.
Lees verder

Samsung gaat tientallen miljarden investeren in telecommunicatie en robotica
Samsung gaat de komende jaren omgerekend vele tientallen miljarden euro's investeren. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf wil een voorsprong nemen op het gebied van telecommunicatie en robotica. Het geld gaat worden gebruikt voor onderzoek en bedrijfsovernames.
Lees verder

"Weinig waarschijnlijk" dat VS vertrek uit Kaboel uitstellen tot na 31 augustus
De Britse regering acht het weinig waarschijnlijk dat de Amerikanen hun terugtrekking uit Afghanistan uitstellen tot na de voorziene datum van 31 augustus. Verschillende westerse landen, waaronder ook België, drongen daar de voorbije dagen op aan, om de evacuatie-operatie verder te kunnen zetten. Dinsdagnamiddag zitten de G7-landen, voorgezeten door het Verenigd Koninkrijk, samen over de evacuaties.
Lees verder

Hoeveel pensioen verlies je wanneer je deeltijds werkt?
In 2020 werkte iets meer dan een kwart van alle loontrekkenden in ons land deeltijds. Welke invloed heeft die keuze op je uiteindelijke pensioen en hoe kun je deeltijds werken zonder aan pensioen in te leveren? Jobat.be somt voor jou de belangrijkste informatie op.
Lees verder

André Hazes over de leugens, Sarah en de verhouding met Monique: "Ik las dat ik mijn zoon niet meer mocht zien, hij lag gewoon in mijn armen"
André Hazes (27) slaat mea culpa. Hij erkent dat hij te onstuimig was in het bejubelen van zijn nieuwe relatie, en zo zijn ex Monique (43) heeft gekwetst. Maar het ontbreekt de moeder van zijn kind aan niets. "Ja, papa is weg. Maar papa komt wel twee keer per week zijn zoon ophalen." In dit openhartige gesprek en exclusieve gesprek vertelt de zanger wanneer hij Sarah écht leerde kennen, hoe hij lijdt onder de leugens en wat hun verdere toekomstplannen zijn. "Ik heb te lang tegen mezelf gelogen."
Lees verder

Airbnb biedt 20.000 gevluchte Afghanen kosteloos onderdak
Woningverhuurplatform Airbnb gaat wereldwijd 20.000 Afghaanse vluchtelingen kosteloos onderdak bieden. Die belofte deed Brian Chesky, topman en medeoprichter van Airbnb op Twitter. De opvang van vluchtelingen gaat per direct in. Airbnb betaalt volgens hem voor het verblijf.
Lees verder

Expertengroep voorstander van verplichte vaccinatie voor leerkrachten, kappers en obers
De GEMS, de expertengroep die de overheid adviseert over het beheer van de coronapandemie, is niet alleen voorstander van een verplichte vaccinatie voor zorgmedewerkers, maar ook voor andere beroepen met een hoog risico op besmetting, zoals leerkrachten, kappers en obers. Dat blijkt uit zijn adviezen in de aanloop naar de bijeenkomst van het Overlegcomité vrijdag.
Lees verder

Transfer Talk. Lemajic in Gent om transfer af te ronden - Beerschot heeft Boliviaanse spelmaker officieel beet
AA Gent heeft zijn nieuwe spits beet. Het gaat om Darko Lemajic, een 28-jarige Servische spits die overkomt van Riga FS. De 1m96 grote Lemajic speelde in de derde voorronde van de Conference League met Riga tegen AA Gent en scoorde de openingsgoal in de heenwedstrijd. OHL-spits Thomas Henry was het eerste target van de Buffalo's, maar nadat die naar Venezia vertrok, kwam de transfer van Lemajic in een stroomversnelling. Het was vooral Hein Vanhaezebrouck die aandrong op de komst van Lemajic, die tot nu toe enkel in Servië en Letland voetbalde. De website 'Transfermarkt' schat de waarde van Lemajic op 275.000 euro, maar volgens Letse bronnen zou AA Gent iets minder dan 1 miljoen euro betalen voor zijn nieuwe spits.
Lees verder

Messi-koorts in Reims: Foket en Faes maken zich op voor PSG-debuut Argentijnse superster
Lionel Messi is klaar voor zijn debuut voor Paris Saint-Germain, zo verklapte Mauricio Pochettino deze week. Zondag (20.45 uur) op bezoek bij Stade Reims moet de Argentijnse superster zijn eerste minuten voor het Franse sterrenensemble gaan maken. Reims staat op z'n kop voor de komst van Messi.
Lees verder

"Dat wordt 90 minuten geilen": Reims-Belgen Foket en Faes maken zich op voor debuut Messi, aanvragen van over heel de wereld voor tickets
Lionel Messi is klaar voor zijn debuut voor Paris Saint-Germain, zo verklapte Mauricio Pochettino deze week. Zondag (20.45 uur) op bezoek bij Stade Reims moet de Argentijnse superster zijn eerste minuten voor het Franse sterrenensemble gaan maken. Reims staat op z'n kop voor de komst van Messi.
Lees verder

Van Red Lions tot Thiam, die zelf ook deelneemt: de 7 Belgische olympische medaillewinnaars openen Allianz Memorial Van Damme
In een olympisch jaar zet de Allianz Memorial van Damme traditiegetrouw alle Belgische olympiërs in de schijnwerpers. Dat is dit jaar niet anders. De zeven Belgische medaillewinnaars en de top 8-atleten van Tokio zullen aan het begin van de wereldvermaarde atletiekmeeting op vrijdag 3 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel gehuldigd worden.
Lees verder

KOERS KORT. Steimle verlengt contract bij Deceuninck-Quick.Step
De Duitser Jannik Steimle heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick.Step verlengd tot eind 2023, zo maakte de Belgische WorldTour-formatie bekend. De 25-jarige allrounder tekende begin 2020 zijn eerste profcontract bij het team van Patrick Lefevere, na een korte maar succesvolle stageperiode. In zijn eerste seizoen bij The Wolfpack won hij meteen de Ronde van Slovakije, nadien hield een zware valpartij in Nokere Koerse hem een tijdlang van de fiets.
Lees verder

Grootschalig politieonderzoek leidt naar internationale organisatie die gestolen voertuigen verscheept naar Afrika: acht aanhoudingen, 47 auto's teruggevonden
De Federale Gerechtelijke Politie van Leuven heeft, in samenwerking met de federale gerechtelijke en gespecialiseerde politie-eenheden en de Nederlandse politiediensten, acht aanhoudingen verricht in het onderzoek naar een internationale organisatie die gestolen voertuigen verscheept naar Afrika. Het onderzoek startte in juni 2020 naar aanleiding van verschillende 'keyless' diefstallen in Aarschot en Kortenberg. Het merendeel van de voertuigen werd gestolen in België en Nederland.
Lees verder

Tweevoudig olympisch kampioene barst in tranen uit tijdens pleidooi voor mentale gezondheid: "Ik wil niet beroemd zijn, het maakt me ziek"
Na Simone Biles heeft nu ook tweevoudig olympisch kampioene Sydney McLaughlin zich uitgesproken over de mentale druk op topsporters. In een pleidooi van 10 minuten spreekt de Amerikaanse atlete over de constante druk om te presteren en de kritiek die ze telkens moet slikken. "Op 21-jarige leeftijd, als tweevoudig olympisch kampioene mét een wereldrecord, wil ik gewoon wat respect. Een klein beetje maar. Al de rest mogen jullie hebben."
Lees verder

Niet één maar "zeker drie" baby's geboren bij Amerikaanse evacuaties uit Afghanistan
Een Afghaanse moeder is zaterdag aan boord van een Amerikaanse evacuatievlucht bevallen van een dochter. De vrouw kreeg weeën tijdens de vlucht. Volgens generaal Lyons zijn er al meerdere kinderen geboren bij de evacuaties uit Kaboel.
Lees verder

Fans van Sally Rooney kopen haar nieuwe boek nu al voor honderden euro's op Ebay
De nieuwe roman van Ierse schrijfster Sally Rooney (30) is officieel nog niet uit, maar staat nu al voor honderden euro's te koop op websites als Ebay en Depop. 'Beautiful World, Where Are You' wordt de opvolger van Rooneys bestseller 'Normal People' en fans zijn duidelijk ongeduldig om de derde worp te lezen van de vrouw die 'de stem van de millennials' wordt genoemd.
Lees verder