Doorgaan naar hoofdcontent

“Britten lieten gevoelige informatie achter op ambassade in Kaboel”

HLN
"Britten lieten gevoelige informatie achter op ambassade in Kaboel"
Britse diplomaten zouden gevoelige contactinformatie van Afghaanse medewerkers hebben achtergelaten op de Britse ambassade in Kabul. Die informatie kwam vervolgens in handen van talibanstrijders, schrijft de Britse krant The Times. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie weten dat de Afghanen in kwestie "in veiligheid" zijn gebracht.
Lees verder

Coronavaccins Moderna in Japan mogelijk vervuild met metaalpoeder
Coronavaccins van de Amerikaanse farmaceut Moderna in Japan zijn mogelijk vervuild met een metaalpoeder. De Japanse omroep NHK meldt op basis van bronnen binnen het ministerie van Volksgezondheid dat een fijnstof in de vervuilde vaccins reageert op een magneet, wat er op wijst dat er een metaalstof in de vaccins zit.
Lees verder

Nieuwe topman GO! wijst onderwijsakkoord af
Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) zal onder Koen Pelleriaux de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst van het onderwijs, waarvan een ontwerpversie klaar is, niet goedkeuren. Dat laat de nieuwe topman vrijdag verstaan in de krant De Tijd.
Lees verder

Bloedbad in Kaboel: "Meisje van vijf stierf in mijn armen"
Dagenlang werd ervoor gewaarschuwd, gisteren werd het waarheid: een bloedbad in Kaboel. IS eist de aanslag op. Twee bommen ontploften tussen de mensenmassa die stond te wachten om het land te ontvluchten. 60 mensen, onder wie 12 Amerikaanse militairen, kwamen om. "Ik wilde een meisje van vijf redden, maar ze stierf in mijn armen."
Lees verder

"VS zullen daders achterna gaan"
De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt de verantwoordelijken voor de aanslag. "We zullen jullie niet vergeven. We zullen jullie niet vergeten. We zullen jullie laten boeten."
Lees verder

Onze chef voetbal is scherp voor paars-wit na Europees debacle: "Wat is er in godsnaam gekomen van het fiere Anderlecht?"
"Tristesse." Zo beschrijft onze chef voetbal Stephan Keygnaert de pijnlijke uitschakeling van Anderlecht op het Europese toneel. Vooral de manier waarop doet de wenkbrauwen fronsen. "Paars-wit was ronduit teleurstellend. Murillo, Hoedt, Amuzu...: adembenemend zwak."
Lees verder

Verkeersdeskundige geeft tips voor eerste ritje naar school: "Draag als ouder ook helm en fluohesje"
Veel ouders testen deze week met hun kinderen het fietstraject naar school uit, op 1 september moeten hun oogappels het zelf zien te klaren. Maar wat zijn nu de do's en don'ts? We vroegen het verkeersdeskundige Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en bekend als presentatrice van het verkeersprogramma 'Kijk uit'. Ook spraken we met de mama's van Kaatje (8) en Ferre (11) over hun 'fietsoefenritten'.
Lees verder

Nu fietsen ze nog met mama, straks rijden ze alleen naar school
Veel ouders testen deze week met hun kinderen het fietstraject naar school uit, op 1 september moeten hun oogappels het zelf zien te klaren. Maar wat zijn nu de do's en don'ts? We vroegen het verkeersdeskundige Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en bekend als presentatrice van het verkeersprogramma 'Kijk uit'. Ook spraken we met de mama's van Kaatje (8) en Ferre (11) over hun 'fietsoefenritten'.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen neemt niet meer toe, ziekenhuisopnames dalen
De toename van de coronabesmettingen is afgevlakt. Dat blijkt uit de coronacijfers die Sciensano vrijdagochtend publiceerde. Het aantal overlijdens neemt nog toe, maar het aantal coronabesmettingen stijgt niet meer en het aantal ziekenhuisopnames neemt zelfs af.
Lees verder

Aantal nieuwe coronabesmettingen neemt niet meer toe
De toename van de coronabesmettingen is afgevlakt. Dat blijkt uit de coronacijfers die Sciensano vrijdagochtend publiceerde. Het aantal overlijdens neemt nog toe, maar het aantal coronabesmettingen stijgt niet meer en het aantal ziekenhuisopnames neemt zelfs af.
Lees verder

Wesley op terugweg naar Club, ook Loizou (Omonia Nicosia) op komst
Club Brugge is niet van plan om stil te zitten tijdens de laatste dagen van de mercato. Terwijl de landskampioen het dossier van Leicester-winger Kamal Sowah (21) – de nieuwste recordaankoop van 9 miljoen euro – aan het afronden is, staat ook Wesley Moraes (24) op het punt om (weer) naar Club te komen. De Braziliaan wordt vandaag in België verwacht voor zijn medische tests. Blauw-zwart gaat Wesley een seizoen huren van Aston Villa, waar hij twee jaar na zijn transfer van 25 miljoen euro op een zijspoor is beland door onder meer een zware knieblessure. Wesley hoopt nu bij Club zijn carrière nieuw leven in te blazen.
Lees verder

Inkijk in handelshuis Chelsea FC: hoe iemand als Batshuayi slechts een nummer is in een harde business
Aan inkomende zijde staat een recordtransfer: Romelu Lukaku voor 115 miljoen euro. Aan uitgaande kant moet het aantal vertrekkers en huurlingen op 31 augustus boven 30 pieken. Een blik in de business van Chelsea Football Club. Handelshuis met een exclusieve stock aan (top-)voetballers.
Lees verder

Waarom invulboeken big business zijn: "Binnen geraken bij een school is als een lottoticket voor uitgeverijen"
Werkboeken in het onderwijs zijn big business voor uitgeverijen. Door steeds meer in te zetten op invulboeken die elk jaar opnieuw gekocht moeten worden, ligt het bedje van nogal wat uitgeverijen gespreid. Voor de scholen geldt de omgekeerde kant van de medaille: de boeken worden steeds duurder en nemen een flinke hap uit het budget. "Binnen geraken bij een school is als een lottoticket voor de uitgeverijen."
Lees verder

COLUMN. Ben ik in het bezit van kinderporno? Want in mijn platenkast staat 'Nevermind' van Nirvana, met die blote baby
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Spencer Elden, 'Baby Nirvana'
Lees verder

Is FBSA-schandaal slechts topje van de ijsberg bij 3M? Nog meer stoffen gevonden bij 3M die niet vergund zijn
Bij de eerste staalresultaten bij chemiebedrijf 3M is, naast FBSA, nog een tweede stof gevonden waarvoor 3M geen vergunning heeft. Bovendien blijkt uit documenten dat 3M in Zwijndrecht al in 2006 een derde stof produceerde zonder dat aan te geven. Het ziet er meer en meer naar uit dat het nog maar het topje van de ijsberg is.
Lees verder

LIVE. Wat weten we nu over de aanslagen in Kaboel waarbij tientallen doden vielen?
Bij de aanslagen nabij de luchthaven van Kaboel zijn naar schatting een zeventigtal doden gevallen, en tot wel 140 mensen gewond geraakt. Onder Amerikaanse soldaten vielen 13 doden en 18 gewonden, aldus het Pentagon. De VS vreest dat er nog meer aanslagen zullen volgen. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Tientallen doden bij bomaanslagen in Kaboel, onder wie 13 Amerikaanse militairen - VS blijven samenwerken met taliban voor evacuatie
Bij de luchthaven van Kaboel hebben donderdag twee explosies plaatsgevonden. Daarbij zijn naar schatting tussen de 60 en 90 doden gevallen, en tot wel 140 mensen gewond geraakt. Onder Amerikaanse soldaten vielen 13 doden en 18 gewonden, aldus het Pentagon. Terreurbeweging IS heeft de aanslag opgeëist. Als motivatie geven ze de "samenwerking" tussen de VS en de taliban bij de evacuatie uit Kaboel. In een toespraak beloofde de Amerikaanse president Joe Biden de aanslagen te vergelden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Het klikt tussen kersvers 'Temptation'-duo Viktor Verhulst en Monica Geuze: "Voor een weddenschap slurpte hij een heel bord ketchup leeg"
Vooraf kenden ze elkaar van haar noch pluimen, maar corona en bijhorende quarantainebubbel zorgden ervoor dat Viktor Verhulst (27) en Monica Geuze (26) in geen tijd beste maatjes werden op 'Temptation Island'. "Ik had vooroordelen, maar het klikte vanaf dag één", vertelt het presentatieduo, dat het nieuwe seizoen omschrijft als een psychologische thriller. "Meer dan eens heb ik me verslikt in mijn koffie."
Lees verder

Zware periode dochter Jan Verheyen inspiratie voor 'Bittersweet Sixteen': "Die vriendin deed zo 'venijnig' dat mama zei: 'maak er een film van'"
Haar allereerste vakantiejob. Samen op de filmset met papa Jan Verheyen (58) en mama Lien Willaert (45). Met haar eigen scenario en plus. Amper 15 is Anna Verheyen, maar gebeten om met 'Bittersweet Sixteen' de eerste Vlaamse higschoolfilm ooit af te leveren. Gebaseerd op haar eigen struggle in de middelbare school. "'Je haar ziet er goed uit, zo valt je dikke neus minder op'. Constànt kreeg ik van die gemene opmerkingen", vertelt Anna in het eerste interview samen met haar ouders. "Vreselijk is het om je vrolijke dochter in een schim te zien veranderen."
Lees verder

Wisselvallig begin van weekeinde met rukwinden aan de kust
Vrijdag kan het ochtendgrijs hardnekkig zijn in de Ardennen. Daarna wisselen overal opklaringen en wolkenvelden elkaar af, met lokaal kans op enkele buien. In het oosten van het land verwachten we meer buien. In de namiddag wordt het aan de kust juist droger met meer opklaringen. De maxima klimmen van 13 of 14 graden in de Hoge Venen tot 19 of 20 graden in Vlaanderen. Er waait een matige en aan zee matige tot vrij krachtige wind uit noord tot noordwest met rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.
Lees verder