Belfiusklanten geven 100 miljoen euro schade aan na overstromingen | De klanten van Belfius hebben door de zware overstromingen van midden juli in het oosten van België voor zo'n 100 miljoen euro schade aangegeven. Het gaat om een schatting op basis van de momenteel ingediende claims, verklaarde topman Dirk Vanderschrick van Belfius Insurance. Het cijfer is dus nog niet definitief. Belfius heeft een groot deel herverzekerd, waardoor de netto-impact voor de bankverzekeraar op zo'n 35 miljoen euro uitkomt. | Lees verder | Hoofd van communicatiedienst Afghaanse regering vermoord | In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is vrijdag het hoofd van de communicatiedienst van het Afghaanse leger vermoord, zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. De moord gebeurde tijdens het vrijdaggebed, enkele dagen nadat de taliban beloofd hadden om regeringsambtenaren te viseren. | Lees verder | Ook Balkanlanden vechten tegen bosbranden | Net als in Griekenland en Turkije, vechten hulpdiensten ook in de Balkanlanden vrijdag tegen bosbranden. Meteorologen verwachten echter dat een regenachtig koudefront binnenkort over het gebied zal trekken, waardoor het brandgevaar zou afnemen. | Lees verder | HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorgcentra een coronacertificaat kunnen voorleggen? | Een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus heeft in een woonzorgcentrum in Zaventem tot zeven dodelijke slachtoffers geleid. Men is volop op zoek naar de bron van deze besmetting. Intussen klinkt de roep om een verplicht coronacertificaat voor bezoekers van woonzorgcentra steeds luider. Wat denk jij? Moeten bezoekers van woonzorgcentra verplicht een coronacertificaat kunnen voorleggen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden. | Lees verder | Gedaan met droog vlees en wakke broodjes: zo bak je zelf de lekkerste hamburgers | Je dénkt altijd dat het resultaat fantastisch zal zijn, maar meestal is die zelfgemaakte hamburger een gigantische tegenvaller met een wak broodje, droog vlees en een veel te natte vulling die al bij de eerste beet langs je kin naar beneden drupt. Goede hamburgers maken is niet evident, maar met deze tips & tricks worden ze wél net zo lekker als die van je favoriete hamburgerketen. | Lees verder | |