Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 augustus 2021

Breiwerk van olympische schoonspringer is klaar: een wollen vest in het teken van de Spelen

HLN
Breiwerk van olympische schoonspringer is klaar: een wollen vest in het teken van de Spelen
De Britse schoonspringer Tom Daley (27) viel tijdens de Olympische Spelen niet alleen op door het behalen van een gouden medaille, maar ook door zijn creatieve talenten. Tijdens wedstrijden werd hij regelmatig al breiend op de tribune gespot. Nu is zijn meesterwerk eindelijk klaar.
Lees verder

Bicky-sauzen uit de rekken gehaald wegens te hoog gehalte pesticiden
Verschillende soorten Bicky-saus worden uit de rekken gehaald. Net als bij andere terugroepingen de voorbije maanden is er een te hoog gehalte aan resten van gewasbeschermingsmiddelen in aangetroffen.
Lees verder

Champagne supernova: voor het eerst gedetailleerd beeld vastgelegd van ster die nog maar pas ontploft is
De eerste fase van een supernova - het moment waarop een ster op een catastrofale manier explodeert - werd voor het eerst op een gedetailleerde manier vastgelegd. Maak kennis met SN2017jgh, de supernova die ongeveer een miljard jaar geleden haar eerste lichtexplosie liet zien.
Lees verder

Voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma opgenomen in ziekenhuis vlak voor proces
De voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is vrijdag opgenomen in het ziekenhuis voor een "medische observatie". Dat heeft het Zuid-Afrikaanse Gevangeniswezen bevestigd. Zuma belandde in juli in de gevangenis wegens smaad aan het hof en moet op 10 augustus opnieuw voor de rechter verschijnen voor zijn rol in een corruptiezaak.
Lees verder

Duits parket opent onderzoek naar districtsbestuurder na de verwoestende overstromingen
Het parket van Koblenz is naar aanleiding van de verwoestende overstromingen in juli een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de districtsbestuurder van het district Ahrweiler, Jürgen Pföhler (CDU), zo hebben de autoriteiten vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Franse wijnproductie in 2021 naar verwachting "historisch laag"
De Franse wijnproductie zou in 2021 met 24 tot 30 procent dalen tot een "historisch laag" niveau door de strenge voorjaarsvorst. Dat heeft het ministerie van Landbouw van onze zuiderburen bekendgemaakt.
Lees verder

Filipijnen denken dat ze huis niet meer uit mogen zonder coronaprik: vaccinatiecentra plots overspoeld
Chaos op de Filipijnen: vaccinatiecentra werden er plots overspoeld door duizenden mensen die een coronaprik wilden. Ze dachten dat ze anders twee weken lang niet meer uit hun huis zouden mogen, maar dat bleek fake news te zijn.
Lees verder

Hooverphonic lanceert nieuwe muziekvideo voor 'Thinking About You'
Na hun deelname aan het Songfestival was het een tijdje iets stiller rond Hooverphonic, maar dat wil niet zeggen dat de groep bij de pakken is blijven zitten. Vandaag hebben Alex Callier, Raymond Geerts en Geike Arnaert namelijk de videoclip voor het nummer 'Thinking About You' vrijgegeven.
Lees verder

SHOWBITS. Frances Lefebure geniet als plusmama en herken jij dit schattige K3'tje?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Thiam krijgt gouden medaille, maar trekt ze door tot in Parijs? "Ik heb rust nodig, daarna zien we wel"
Voor Nafi Thiam (26) is vandaag nog een speciale dag. Onze landgenote krijgt momenteel haar gouden medaille, na haar zege in de zevenkamp. Maar vooraf blikte de olympische kampioene nog even terug op haar meerkamp én vooruit naar wat komt. Dat zal in eerste instantie vooral rust zijn. Maar wat met de Spelen in Parijs van 2024?
Lees verder

Belfiusklanten geven 100 miljoen euro schade aan na overstromingen
De klanten van Belfius hebben door de zware overstromingen van midden juli in het oosten van België voor zo'n 100 miljoen euro schade aangegeven. Het gaat om een schatting op basis van de momenteel ingediende claims, verklaarde topman Dirk Vanderschrick van Belfius Insurance. Het cijfer is dus nog niet definitief. Belfius heeft een groot deel herverzekerd, waardoor de netto-impact voor de bankverzekeraar op zo'n 35 miljoen euro uitkomt.
Lees verder

Hoofd van communicatiedienst Afghaanse regering vermoord
In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is vrijdag het hoofd van de communicatiedienst van het Afghaanse leger vermoord, zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. De moord gebeurde tijdens het vrijdaggebed, enkele dagen nadat de taliban beloofd hadden om regeringsambtenaren te viseren.
Lees verder

LIVE OS. Belgian Tornados rechtstreeks naar finale 4x400m, al zorgt blessure Jonathan Borlée mogelijk voor domper
• Dag 14 van de Olympische Spelen • Bekijk hier de medaillespiegel • Overzicht. Dit gebeurde er gisteren, mét twee Belgische gouden medailles • Vandaag onder meer nog de Belgian Tornado's
Lees verder

James Cooke en Dorian Liveyns zijn getrouwd
James Cooke (36) en Dorian Liveyns (28) zijn getrouwd. Dat heeft James zonet zelf laten weten via een foto op Instagram. "Het is eindelijk gebeurd! Dorian & James forever", klinkt het bij de foto.
Lees verder

James Cooke en Dorian Liveyns zijn getrouwd: "Het is eindelijk gebeurd"
James Cooke (36) en Dorian Liveyns (28) zijn getrouwd. Dat heeft James zonet zelf laten weten via een foto op Instagram. "Het is eindelijk gebeurd! Dorian & James forever", klinkt het bij de foto.
Lees verder

Ook Balkanlanden vechten tegen bosbranden
Net als in Griekenland en Turkije, vechten hulpdiensten ook in de Balkanlanden vrijdag tegen bosbranden. Meteorologen verwachten echter dat een regenachtig koudefront binnenkort over het gebied zal trekken, waardoor het brandgevaar zou afnemen.
Lees verder

Opnieuw temperaturen tot 45 graden voorspeld in door bosbranden geteisterd Italië
Italië blijft vechten tegen bosbranden. De afgelopen twaalf uur is de brandweer 395 keer uitgerukt, zei de Italiaanse brandweer vrijdagochtend. De meeste keren was dat in Sicilië en Calabrië. Momenteel zijn acht blusvliegtuigen in gebruik, onder meer in de provincies Reggio Calabria, Cosenza en Matera.
Lees verder

Domper op de kwalificatie voor finale: Jonathan Borlée blesseert zich in reeksen bij Belgian Tornados
De Belgian Tornados zijn in 2:59.37 als derde geëindigd tijdens de tweede reeks van de 4x400 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Dat volstond voor kwalificatie voor de finale, die zaterdag om 14u50 Belgische tijd wordt gelopen. Er was wel een domper: Jonathan Borlée blesseerde zich in de slotmeters.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten bezoekers van woonzorgcentra een coronacertificaat kunnen voorleggen?
Een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus heeft in een woonzorgcentrum in Zaventem tot zeven dodelijke slachtoffers geleid. Men is volop op zoek naar de bron van deze besmetting. Intussen klinkt de roep om een verplicht coronacertificaat voor bezoekers van woonzorgcentra steeds luider. Wat denk jij? Moeten bezoekers van woonzorgcentra verplicht een coronacertificaat kunnen voorleggen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
Lees verder

Gedaan met droog vlees en wakke broodjes: zo bak je zelf de lekkerste hamburgers
Je dénkt altijd dat het resultaat fantastisch zal zijn, maar meestal is die zelfgemaakte hamburger een gigantische tegenvaller met een wak broodje, droog vlees en een veel te natte vulling die al bij de eerste beet langs je kin naar beneden drupt. Goede hamburgers maken is niet evident, maar met deze tips & tricks worden ze wél net zo lekker als die van je favoriete hamburgerketen.
Lees verder