Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 augustus 2021

BINNENKIJKER. David (46) en Saskia (49) verbouwden varkens- en koeienstallen uit 1824 om tot luxueuze bed&breakfast t...

HLN
BINNENKIJKER. David (46) en Saskia (49) verbouwden varkens- en koeienstallen uit 1824 om tot luxueuze bed&breakfast tussen Brugge en Knokke: "Meteen verliefd op dit fenomenale zicht"
Het pand stond geen dag op een immosite. Toen David Verheyden (46) en Saskia Vandermeersch (49) lucht kregen van de verkoop van dit boerenerf uit 1824, aarzelden ze geen seconde. De vroegere eigenaar bleek bovendien fan van hun plannen. In één jaar toverden ze de boerderij, waar koeien nog stonden te grazen, om tot de luxueuze bed&breakfast BBRUT, ergens in the middle of nowhere in de West-Vlaamse polders. "Wakker worden met zicht op het Schipdonkkanaal, dat vinden we hier de max."
Lees verder

Taliban komen "snel" met regeermodel, leider Baradar in Kaboel voor gesprekken over nieuwe regering
Binnen enkele weken zullen de taliban bekendmaken hoe ze Afghanistan gaan regeren. Dat heeft een woordvoerder van de radicaalislamitische organisatie vandaag gezegd. Volgens de woordvoerder werken de juridische en religieuze specialisten van de taliban momenteel samen met deskundigen op het gebied van buitenlandse politiek aan een nieuw regeermodel. Binnen enkele weken moet dat klaar zijn.
Lees verder

Hoe een hamburger natuur de onopgeloste babymoord oploste: speurders ontmaskerden moeder pas na twee jaar door te gaan kamperen aan ... McDonald's
30 maart 2005. Een rondje vuilnis ophalen neemt al snel een erg lugubere wending wanneer de ploeg een zak vindt met daarin het levenloze lichaam van een pasgeboren jongetje. Wat er gebeurd is? Wie de moeder is? Twee jaar lang tasten speurders volkomen in het duister. Tot een haast verwaarloosbare vondst hen op het idee brengt om wekenlang in de lokale McDonald's te kamperen. Het levert een verdachte op, en twintig jaar cel voor babymoord.
Lees verder

Junior Planckaert zet zijn eerste stappen na ongeval: "Mijn spieren zijn bijna volledig weg, maar volgende maand wil ik racen in Zolder"
Vier maanden na zijn zwaar motorongeval zette Junior Planckaert (29) deze week zijn eerste stappen zonder krukken. "Ik heb wel nog veel pijn" vertelt de jongste Planckaert-zoon, die eind mei werd opgenomen voor een spoedoperatie. Hij geeft ook een update over de verhuis richting Frankrijk en de situatie in de Ardennen na de vreselijke overstromingen. "Er is nog bijna niets opgeruimd. En de stank die hier hangt..."
Lees verder

Door Steve Jobs gesigneerde Apple II-handleiding geveild voor 787.483 dollar
Een door Steve Jobs en voormalig Apple-CEO Mike Markkula gesigneerde handleiding voor de Apple II-pc is in de VS voor bijna 790.000 dollar geveild (zo'n 675.000 euro). In de handleiding staat een persoonlijke boodschap van Jobs voor de geadresseerde, Julian Brewer.
Lees verder

Na zomerbar weldra ook winterbar voor Christoff: zanger wil vervolg breien aan horecasucces
Hij is er altijd. Als gastheer bij het onthaal of tussen de tafels van zijn zomerbar 'Salida'. En die job lijkt ook na de zomer een vervolg te krijgen voor zanger Christoff (45). "We denken aan een wintereditie."
Lees verder

Grace is krachtige orkaan geworden met windsnelheden tot 195 kilometer per uur, Mexico zet zich schrap
Storm Grace is vrijdagavond uitgegroeid tot een krachtige orkaan van categorie 3, voor het natuurfenomeen voor de tweede keer de kusten van Mexico bereikt. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC).
Lees verder

Met deze nieuwe streamingtoppers kan je weekend niet kapot
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met Nicole Kidman als spirituele leider in 'Nine Perfect Strangers' (Prime Video), de veelbelovende komische minireeks 'The Chair' (Netflix) met Golden Globe-winnares Sandra Oh in de hoofdrol en de onthutsende docu 'Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes' (Netflix). Dit is onze streaming top 5!
Lees verder

Leen Demaré (59) maakt de balans op: "Grootmoeder worden? Daar ben ik nog niet aan toe"
36 jaar geleden begon het allemaal op Radio 1, en momenteel maakt Leen Demaré (59) nog steeds radio, voor Nostalgie. "Ik vroeg het me afgelopen week nog af: word ik in januari nu 59 of 60?" Het laatste dus, en dan is het tijd om de balans eens op te maken. Een gesprek over haar jeugd, carrière, haar dochter, ouder worden en een verlangen naar privacy. "Ik hoef niet de hele tijd mensen om me heen, ik weet me dan soms geen blijf."
Lees verder

Mini-Abramovich, de papierprins en de professionele gokker: zij proberen ons voetbal in leven te houden
Zijn impact is vergelijkbaar met die van een sloopkogel. Met zijn miljoenen heeft Paul Gheysens Antwerp FC, het stamnummer één, weer tussen de topclubs geparkeerd. Sportief, financieel, commercieel en qua infrastructuur. De vastgoedmagnaat is echter niet de enige mecenas in de Jupiler Pro League. Dit zijn de 17 investeerders die ons voetbal levend proberen houden.
Lees verder

Ex-medewerker van R. Kelly getuigt tegen de zanger: "De meisjes mochten hun kamer niet uit"
In de rechtszaak tegen R. Kelly (54) komen niet alleen slachtoffers van de Amerikaanse zanger aan het woord. Op vrijdag heeft namelijk ook een voormalige medewerker van Kelly zijn zegje gedaan in de rechtbank. Anthony Navarro werkte van 2007 tot 2009 voor Robert Sylvester Kelly, de echte naam van de artiest, en in die twee jaar heeft de ex-assistent van de zanger duidelijk heel wat meegemaakt.
Lees verder

Ex-medewerker van R. Kelly getuigt tegen de zanger: "Het leek wel een andere wereld"
In de rechtszaak tegen R. Kelly (54) komen niet alleen slachtoffers van de Amerikaanse zanger aan het woord. Op vrijdag heeft namelijk ook een voormalige medewerker van Kelly zijn zegje gedaan in de rechtbank. Anthony Navarro werkte van 2007 tot 2009 voor Robert Sylvester Kelly, de echte naam van de artiest, en in die twee jaar heeft de ex-assistent van de zanger duidelijk heel wat meegemaakt.
Lees verder

Transfer Talk. Chelsea-spits Ugbo kiest voor Racing Genk
Het ziet ernaar uit dat Racing Genk dan toch de strijd om Ike Ugbo zal winnen. Genk had al geruime tijd een persoonlijk akkoord met de Nigeriaanse spits zelf én zijn club Chelsea, maar een coup van Marseille dreigde even roet in het eten te gooien. In de Luminus Arena gaan ze ervan uit dat het dossier Ugbo eerstdaags geofficialiseerd wordt. (KDZ)
Lees verder

Beerschot-coach Peter Maes predikt ondanks rode lantaarn rust: "We hebben nog een beetje tijd nodig"
Peter Maes zal het zich allemaal anders hebben voorgesteld, maar het is wat het is: Beerschot gaat zondag als hekkensluiter op bezoek bij Club Brugge. In aanloop naar die moeilijke verplaatsing maakte Maes rustig de tijd om – aan de hand van drie thema's - vooruit te blikken. "We zijn aan het komen, maar hebben nog een beetje tijd nodig."
Lees verder

Rusland wil dat Google en Apple Navalny-app verwijderen
De Russische media- en internettoezichthouder Roskomnadzor wil dat Google en Apple de app van oppositieleider Aleksej Navalny uit hun appstore halen. De waakhond verwijst naar het recente vonnis waarin Navalny's anticorruptiestichting als extremistisch was bestempeld en formeel werd verboden.
Lees verder

Buitenverlichting: zo hou je de energiekosten binnen de perken
De dagen beginnen opnieuw te korten en zo springt de verlichting weer wat vroeger aan. Met buitenlampen kan je ook na donker van je tuin blijven genieten, tot in de vroege uurtjes zo je wilt. De juiste verlichting zorgt voor sfeer en verhoogt bovendien het veiligheidsgevoel. Maar welke kostprijs staat daar tegenover? Mijnenergie.be zocht uit wat buitenverlichting aan stroom slurpt.
Lees verder

Grote transfer in tv-land: Niels Destadsbader keert na zeven jaar terug naar VRT
Position switch voor Niels Destadsbader (33). De zanger en presentator verlaat VTM en keert na een afwezigheid van zeven jaar terug naar de VRT. Dat maakte Niels zonet zelf bekend in het Radio 2-programma 'De Vijver' van Siska Schoeters.
Lees verder

Grote transfer in tv-land: Niels Destadsbader keert na zeven jaar terug naar de VRT
Position switch voor Niels Destadsbader (33). De zanger en presentator, die de laatste jaren exclusief bij VTM aan de slag was, keert na zeven jaar terug naar de VRT. Dat maakte Niels zonet zelf bekend in het Radio 2-programma 'De Vijver' van Siska Schoeters. "Ik heb geweldige jaren gekend bij VTM, maar ik heb veel goesting in dit nieuw avontuur", klonk het. Hij zal tv-programma's maken voor Eén, en ook te horen zijn op Radio 2.
Lees verder

Football Talk. 'Alle boeren zijn homo's': Anderlecht niet blij met lied fans
Het gebeurt de laatste weken af en toe dat een minderheid van de Anderlecht-supporters het misplaatste liedje 'Alle boeren zijn homo's' zingt. Dat doen ze om Benito Raman te bejubelen, die deze woorden zes jaar geleden aanhief en toen een tijdje geschorst werd bij AA Gent. Anderlecht zal bij de volgende meetings met de Fan Board aangeven het lied niet meer te willen horen. Ook de Pro League en de KBVB zouden dat appreciëren. Anders zijn sancties niet uitgesloten. (PJC)
Lees verder

Studie: 'Mentaal stimulerende job kan dementie op latere leeftijd uitstellen'
Een mentaal stimulerende of boeiende baan zou dementie op latere leeftijd gemiddeld anderhalf jaar kunnen uitstellen. Dat heeft een internationaal onderzoek uitgewezen dat 17 jaar duurde. De productie van bepaalde eiwitten wordt namelijk verminderd, zodat die stoffen de hersenen pas later kunnen verstoren en geheugenverlies veroorzaken.
Lees verder