Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Biden tijdens toespraak over evacuaties: “Discussie gaande om militairen langer in Kaboel te houden”

HLN
Biden tijdens toespraak over evacuaties: "Discussie gaande om militairen langer in Kaboel te houden"
De Amerikaanse president heeft zondag om 22.00 uur Belgische tijd nog een toespraak gehouden over de toestand in Kaboel en de evacuaties. De Amerikaanse regering en de legerstaf praten over mogelijkheden om ook na 31 augustus Amerikaanse troepen op het vliegveld in Kaboel te houden. Joe Biden zei zondagavond "te hopen dat het niet nodig is", maar "er is een discussie gaande om te verlengen".
Lees verder

Biden tijdens toespraak over Kaboel: "Deze evacuaties kunnen niet worden gedaan zonder dat er hartbrekende taferelen zijn"
De Amerikaanse president heeft zondag om 22.00 uur Belgische tijd nog een toespraak gehouden over de toestand in Kaboel en de evacuaties. "Sinds half augustus zijn er 28.000 mensen geëvacueerd, en daarvan zelfs 11.000 op minder dan 36 uur tijd", aldus de Amerikaanse president.
Lees verder

Nederlands evacuatievliegtuig Afghanistan hersteld
Een van de twee transportvliegtuigen die het Nederlandse leger gebruikt om mensen uit Afghanistan te evacueren, is weer beschikbaar, zo meldde het Nederlandse ministerie van Defensie zondag. De C-130 Hercules was sinds donderdag defect.
Lees verder

LIVE. Nikola Storm lijkt de boeken toe te doen
• Aftrap: 21u • Achter de Kazerne • Malinwa heeft 3 punten • Union heeft er 9 en kan mits een zege alleen leider worden
Lees verder

LIVE. Real Madrid trekt met voorsprong de kleedkamer in tegen Levante, geen Belgen in de hoofdrol
• 2de speeldag • Aftrap: 22u • Ciudad de Valencia • Hazard, Courtois en co wonnen op de openingsspeeldag met 1-4 bij Alavés
Lees verder

Ongeziene taferelen in Nice-Marseille: supporters bestormen het veld en vallen spelers aan, ex-Club-speler raakt gewond
De Riviera-derby tussen OGC Nice en Olympique Marseille is volledig ontspoord door het gedrag van fans van de thuisploeg. De harde kern van Nice bekogelde Dimitri Payet de hele wedstrijd al met flesjes en muntjes, maar een kwartier voor tijd pikte de sterspeler van Marseille het niet meer en gooide hij een flesje terug het publiek in. Het leidde tot een veldbestorming van tientallen fans, waarbij enkele spelers gewond raakten.
Lees verder

Ongeziene taferelen in Nice-Marseille: supporters bekogelen Dimitri Payet en bestormen het veld nadat de speler een flesje teruggooit
De Riviera-derby tussen OGC Nice en Olympique Marseille is volledig ontspoord door het gedrag van fans van de thuisploeg. De harde kern van Nice bekogelde Dimitri Payet de hele wedstrijd al met flesjes en muntjes, maar een kwartier voor tijd pikte de sterspeler van Marseille het niet meer en gooide hij een flesje terug het publiek in. Het leidde tot een veldbestorming van tientallen fans.
Lees verder

LIVE. GOAL! Courtois nu ook een tweede keer geklopt: Real Madrid op achtervolgen aangewezen bij Levante, Hazard naar de kant gehaald
• 2de speeldag • Aftrap: 22u • Ciudad de Valencia • Hazard, Courtois en co wonnen op de openingsspeeldag met 1-4 bij Alavés
Lees verder

Betogers vragen in Duitsland snelle evacuatie Afghaanse vluchtelingen
In verscheidene steden in Duitsland hebben betogers zondag een snelle evacuatie zonder bureaucratie gevraagd van mensen die in Afghanistan bedreigd zijn als gevolg van de machtsovername door de taliban.
Lees verder

LIVE. GOAL! Vinícius scoort opnieuw en brengt Real voor de tweede keer langszij: 3-3
• 2de speeldag • Aftrap: 22u • Ciudad de Valencia • Hazard, Courtois en co wonnen op de openingsspeeldag met 1-4 bij Alavés
Lees verder

Real Madrid blijft op 3-3-gelijkspel steken in spektakelstuk bij Levante, anonieme Hazard op het uur vervangen
Real Madrid moest op bezoek bij Levante vrede nemen met een gelijkspel. De Koninklijke controleerde de eerste helft nochtans volledig en ging met een voorsprong rusten, maar die gooide het meteen na de pauze te grabbel. Hazard kon z'n stempel niet drukken en werd vervangen door Vinícius, die Real met twee goals behoedde voor een nederlaag.
Lees verder

Discutabel doelpunt op Sclessin en spektakel in Brugge: bekijk hier de samenvattingen van de vijfde speeldag
De vijfde speeldag van de Jupiler Pro League behoort alweer tot het verleden. Iets gemist? Herbeleef alle matchen dankzij de samenvattingen hieronder.
Lees verder

Meer dan 100.000 Amerikanen zitten zonder stroom na doortocht tropische storm Henri
Meer dan honderdduizend gezinnen aan de noordoostkust van de Verenigde Staten zitten zondag zonder stroom wegens de doortocht van de tropische storm Henri. President Joe Biden waarschuwt de bevolking intussen ook voor overstromingsgevaar.
Lees verder

Tientallen doden en vermisten bij overstromingen door noodweer in de VS
Het noodweer in de Amerikaanse staat Tennessee heeft aan ten minste 22 mensen het leven gekost. Dat meldt The New York Times. Ook zijn er volgens de Amerikaanse krant zeker vijftig mensen vermist, nadat hevige regenval tot overstromingen leidde. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen, onder wie een pas zeven maanden oude tweeling. Dat bevestigen de autoriteiten.
Lees verder

Egypte sluit grensovergang met Gaza
Egypte sluit de grensovergang met de Gazastrook in Rafah vanaf vandaag in beide richtingen, zo maakten de Egyptische autoriteiten bekend aan de Palestijnen. Een officiële mededeling kwam er nog niet. De grensovergang is de enige in Gaza die niet door Israël wordt gecontroleerd.
Lees verder

Prijzen Nederlandse koopwoningen stijgen naar nieuw record
De Nederlandse huizenprijzen zijn in juli opnieuw naar een recordniveau gestegen door de sterke vraag en het beperkte aanbod. Bestaande koopwoningen waren 16,3 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Dat is de grootste prijsstijging sinds oktober 2000.
Lees verder

PayPal laat Britse klanten ook met cryptomunten betalen
De Amerikaanse betaalgigant Paypal gaat zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid bieden om met digitale munten te kopen of te verkopen, of ze te verzamelen. Die mogelijkheid bestond al in de Verenigde Staten, maar wordt nu voor het eerst uitgebreid naar een ander land.
Lees verder

Politie vreest komst fundamentalisten uit Afghanistan
Er bestaat een grote vrees bij de federale politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat tussen de Afghaanse vluchtelingen die de komende tijd in ons land verwacht worden, ook uiterst gewelddadige personen zullen zitten. Dat blijkt uit een interne mail waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten.
Lees verder

Nieuw-Zeeland kampt met snel stijgend aantal coronabesmettingen
Het aantal coronabesmettingen in Nieuw-Zeeland stijgt snel als gevolg van de uitbraak van de deltavariant van het virus. Het aantal infecties in het land is opgelopen tot 107. Dat meldt de regering vandaag. Dat zijn er 35 meer dan een dag eerder. 33 van de nieuwe besmettingen werden vastgesteld in de stad Auckland, 2 in de hoofdstad Wellington.
Lees verder

Ondanks chaos op luchthaven kon België toch al 400 mensen evacueren: "Schrijnende toestanden, maar druppelsgewijs raakten mensen toch voorbij de gate"
Ook vandaag gaan de moeizame evacuaties in Afghanistan door: 4 keer zal er heen en weer gevlogen worden tussen Islamabad in buurland Pakistan en de luchthaven van Kaboel in Afghanistan. Al blijft het afwachten hoeveel Belgen en mensen die door ons land bescherming krijgen er vandaag in slagen om de gate te bereiken.
Lees verder