Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 augustus 2021

B&B-eigenaars zoeken hun match op VTM: wil jij hen daten?

HLN
B&B-eigenaars zoeken hun match op VTM: wil jij hen daten?
Een luxueuze villa, een bloeiende zaak en elke dag zon. De deelnemers aan 'B&B vol liefde' hebben het allemaal, maar ze missen nog één ding: de ideale partner. Om daar iets aan te doen, start VTM binnenkort met de opnames van dat nieuwe datingprogramma.
Lees verder

Hackers stelen recordbedrag van ruim 511 miljoen euro aan cryptomunten: zo bewaar je ze volgens experten veilig
Bij het gespecialiseerde blockchainbedrijf Poly Network hebben hackers een recordbedrag aan cryptomunten ontvreemd: het zou om een bedrag van ongeveer 511 miljoen euro gaan. Bij de diefstal zijn munten van Ethereum, BinanceChain en OxPolygon gestolen. Crypto-experten Levi Haegebaert en Gwen Busseniers leggen uit hoe je je cryptomunten het best kan bewaren om ze te beschermen tegen hacking of diefstal.
Lees verder

Hackers maken recordbedrag aan cryptomunten buit: zo bewaar je ze op een veilige manier
Bij het gespecialiseerde blockchainbedrijf Poly Network hebben hackers een recordbedrag aan cryptomunten ontvreemd: het zou om een bedrag van ongeveer 511 miljoen euro gaan. Bij de diefstal zijn munten van Ethereum, BinanceChain en OxPolygon gestolen. Crypto-experten Levi Haegebaert en Gwen Busseniers leggen uit hoe je je cryptomunten het best kan bewaren om ze te beschermen tegen hacking of diefstal.
Lees verder

Officiële aankondiging Lukaku laat op zich wachten: andere spitsen houden deal op
Een driehoekje met transfers van spitsen houdt de officiële aankondiging van Romelu Lukaku bij Chelsea op. Big Rom wacht en wacht en wacht...
Lees verder

Bejaarde Duitser parkeert tank in kelder en krijgt boete van 250.000 euro
Een 84-jarige man uit Duitsland is veroordeeld voor illegaal wapenbezit. Hij kreeg een boete van 250.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van veertien maanden, omdat hij onder meer een tank in huis had.
Lees verder

Ageas verwacht voor 400 miljoen euro schadevergoedingen na overstromingen in ons land
Ageas verwacht dat het voor 400 miljoen euro schadevergoedingen zal uitkeren na de overstromingen van juli in België. Dat heeft de verzekeringsgroep, in België actief als AG Insurance, woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.
Lees verder

Grieken bestrijden zelf bosbranden met kettingzagen en takken: "Er is niets, niemand helpt ons"
Het brand nu al meer dan een week op het Griekse eiland Evia. Ondanks de omvang van de bosbranden, voelen veel bewoners zich in de steek gelaten. "Niemand helpt ons, dus doen we het zelf. Sommigen werken in het bos om hout te zagen of te jagen."
Lees verder

Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
Lees verder

'Love story' in wording: waarom het bij Chelsea kan klikken tussen Romelu Lukaku en Thomas Tuchel
In afwachting van een officiële aankondiging houdt Thomas Tuchel het op subtiele berichten. Via de telefoon heeft de trainer van Chelsea de voorbije weken het hoofd van Romelu Lukaku al gek gemaakt. Op zijn manier probeert hij dat straks met zijn hart. Waarom de 'maniac' Tuchel kan matchen met 'Big Rom'.
Lees verder

Waarom ook de Vlaamse sterren verliefd zijn op Durbuy: "Zet hier cipressen en je waant je in Toscane"
J'aime Durbuy'. In vijf afleveringen is dit het verhaal van de vele Vlamingen die hun hart verloren aan Durbuy, het kleinste stadje aan de Ourthe dat half juli nog overstroomde. Nu alles daar is opgeruimd en de restaurantjes en hotels weer open zijn, ging reporter STEVEN SWINNEN kijken wie erin de slipstream van 'Monsieur Koek' is gevolgd en wie er al veel langer was. Vandaag deel 3: de Vlaamse sterren in Durbuy.
Lees verder

Amerikaans leger vreest snelle val hoofdstad Afghanistan, acht provincies ingenomen in week tijd
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden houdt rekening met een spoedige val van de hoofdstad van Afghanistan, bericht The Washington Post op basis van gesprekken met hooggeplaatste functionarissen. Volgens een functionaris gaat het leger er nu vanuit dat Kaboel binnen negentig dagen in handen van de taliban is. Andere bronnen hadden het zelfs over slechts dertig dagen. In juni was het leger nog uitgegaan van een periode van minstens zes maanden. Afgelopen nacht viel de achtste provinciehoofdstad in een week tijd in de handen van de taliban.
Lees verder

Amerikaans leger vreest snelle val hoofdstad Afghanistan, negen provinciehoofdsteden ingenomen in week tijd
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden houdt rekening met een spoedige val van de hoofdstad van Afghanistan, bericht The Washington Post op basis van gesprekken met hooggeplaatste functionarissen. Volgens een functionaris gaat het leger er nu vanuit dat Kaboel binnen negentig dagen in handen van de taliban is. Andere bronnen hadden het zelfs over slechts dertig dagen. In juni was het leger nog uitgegaan van een periode van minstens zes maanden. Afgelopen nacht viel de negende provinciehoofdstad in een week tijd in de handen van de taliban.
Lees verder

Nadal blijft maar sukkelen met voetblessure: Spanjaard komt niet in actie op het masterstoernooi van Toronto
Rafael Nadal (ATP 4) komt wegens een aanhoudende voetblessure niet in actie op het masterstoernooi van Toronto. Dat heeft de 35-jarige Spanjaard, die in Canada vrij was in de eerste ronde, op sociale media gemeld.
Lees verder

Tropische storm bedreigt Puerto Rico en Dominicaanse Republiek
De tropische storm Fred, de zesde van dit orkaanseizoen in de Atlantische Oceaan, heeft zich dinsdag gevormd ten zuiden van Puerto Rico. Dat meldt het Amerikaanse orkaancentrum NHC.
Lees verder

Vanaf 2022 kan je stroom verkopen aan particulieren: hoe ontvang je de hoogste vergoeding?
Wie de energie van zijn zonnepanelen niet meteen verbruikt, kan die vanaf volgend jaar verkopen of doorgeven aan buren, familie of vrienden. Nu kan je enkel overtollige stroom verkopen via een relatief laag injectietarief aan commerciële spelers, zoals je energieleverancier. Zal je meer voordeel kunnen halen uit het nieuwe systeem? Mijnenergie.be zoekt uit hoe je een maximale vergoeding kan krijgen.
Lees verder

Gemiddelde huurprijs van appartement stijgt voor eerst boven de 750 euro
De gemiddelde maandelijkse huurprijs voor een appartement in Vlaanderen is in het voorjaar 2021 tot 755 euro gestegen, waarmee voor het eerst de kaap van 750 euro per maand is overschreden. De gemiddelde huurprijs van álle woningtypes nadert met 792 euro dan weer de kaap van 800 euro. Dat blijkt uit de huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB).
Lees verder

KIJK LIVE (11u). Lionel Messi wordt vandaag officieel voorgesteld als speler van PSG
Gisteren maakte Paris Saint-Germain de komst van Lionel Messi (34) wereldkundig, deze voormiddag wordt de Argentijn officieel voorgesteld als speler van de Franse topclub. Vanaf 11u schept Messi 'himself' op een persconferentie meer klaarheid over z'n keuze voor PSG. Bij ons hoeft u geen seconde te missen, want de persvoorstelling is LIVE te bekijken op HLN.be.
Lees verder

Zoon van Tom Hanks geen voorstander van coronavaccins: "Het is maar een griepje"
Tom Hanks (65) en zijn vrouw Rita Wilson (64) waren in maart 2020 een van de eerste Hollywoodsterren die het coronavirus opliepen. Dat heeft blijkbaar niet veel indruk gemaakt op hun zoon Chet (31). Hij liet in een video op Instagram weten dat het virus maar een griepje is en dat hij zich niet laat vaccineren.
Lees verder

Braziliaans lagerhuis stemt door Bolsonaro bepleite kieshervorming weg
In Brazilië heeft het Huis van Afgevaardigden een door de rechtse president Jair Bolsonaro bepleite hervorming van het kiesstelsel verworpen. In plaats van het vereiste minimum van 308 stemmen, kregen de bondgenoten van Bolsonaro slechts 229 stemmen. Zo'n 218 afgevaardigden stemden tegen en één afgevaardigde onthield zich, luidt het in een verklaring van het lagerhuis van het Nationaal Congres.
Lees verder

Vermiste Nederlander (56) gewond aangetroffen in Delft, ontvoerders hebben zich wellicht vergist
Een 56-jarige Nederlander uit Hoofddorp, die enige tijd werd vermist, is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond aangetroffen in een woonwijk in Delft. Hij bleek uit een auto te zijn gezet door ontvoerders. De man is met zijn familie herenigd, meldt de politie. Voor zijn leven werd de afgelopen dagen gevreesd.
Lees verder