Doorgaan naar hoofdcontent

Automobilist onder invloed wil in Lanaken tijdens controle op politie inrijden

Automobilist onder invloed wil in Lanaken tijdens controle op politie inrijden

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag weggereden voor een controle van de lokale politie Lanaken-Maasmechelen (LaMa). Daarbij wilde de persoon op een politievoertuig inrijden. De politie kon de chauffeur na een achtervolging inrekenen.

Lees verder

UGent opnieuw hoogste Belgische universiteit in wereldwijde ranking

Voor het negentiende jaar staat de universiteit van Harvard bovenaan in de Shanghai-ranking van beste universiteiten ter wereld. Beste Belgische universiteit is opnieuw die van Gent, op de 71ste plaats.

Lees verder

Blauwe haai jaagt strandgangers in Benidorm uit het water

Vakantiegangers in de Spaanse badplaats Benidorm zijn afgelopen week opgeschrikt door een blauwe haai. Het roofdier van twee en een halve meter lang lag in de branding te spartelen nadat het gedesoriënteerd was geraakt. Alle zwemmers werden uit het water gehaald en velen haalden verbaasd hun telefoon boven om de haai te filmen. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Almaar meer rode bestemmingen in reisadvies van Buitenlandse zaken

De Europese coronakaart kleurt opnieuw wat roder. Op de meest recente reisadviezen van Buitenlandse Zaken is vrijwel heel Frankrijk rood, ook in het noorden en oosten van Europa stijgen de cijfers. In Italië gaan Calabrië en Basilicata van oranje naar rood. Wellicht krijgt België volgende week ook dezelfde kleur mee.

Lees verder

Russisch blusvliegtuig crasht op bergflank in Turkije: acht doden

In het zuiden van Turkije is zaterdag een blusvliegtuig van het Russische leger op een bergflank gecrasht. Acht inzittenden kwamen daarbij om het leven. Een speciale commissie van het Russische ministerie van Defensie is op weg naar de plaats van het ongeval om de oorzaak van de crash te onderzoeken. Een ooggetuige kon het moment van de crash filmen.

Lees verder

'Nog 34 Belgen in Afghanistan'

Zaterdagavond hebben vijf Belgische toeristen Afghanistan verlaten. Momenteel verblijven er nog 34 mensen met de Belgische nationaliteit in Afghanistan. 'Veel van hen hebben de dubbele nationaliteit. We hebben hen gecontacteerd en gevraagd om het land te verlaten', zegt Wouter Poels, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken.

Lees verder

Directrice van Francorchamps vermoord teruggevonden

Nathalie Maillet, de directrice van het circuit van Spa-Francorchamps, is vanmorgen dood teruggevonden in Gouvy. Ze zou samen met haar maîtresse zijn omgebracht door haar partner. Dat melden Waalse media.

Lees verder

Neuville pakt zege in Ypres Rally

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupé WRC) hebben zondag de Ypres Rally gewonnen, de eerste Belgische WK-rally ooit en de achtste manche van het WRC-kampioenschap.

Lees verder

Der Bomber is niet meer: Duitse topspits Gerd Müller overleden op 75-jarige leeftijd

In november van 2020 maakte zijn vrouw Uschi Müller al bekend dat 'hij naar zijn einde toe aan het slapen was'. Müller leed al enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en verbleef in een verpleeghuis.

Lees verder

Burgemeester Blankenberge verliest sjerp door coalitiewissel

De burgemeester van Blankenberge Daphné Dumery (N-VA) wordt door een wissel van de meerderheid gedwongen haar functie neer te leggen. Dat bevestigt fractieleider van Open VLD Björn Prasse na een stemming op het ledencongres van Open VLD zondag. Hij wordt normaal gezien de nieuwe burgemeester.

Lees verder

Spookbeeld van Vietnam duikt op na Afghaans debacle

De snelle opmars van de taliban en de evacuatie uit Kaboel roept in de VS herinneringen op aan de smadelijke aftocht uit Vietnam.

Lees verder

Scoren lukte maar niet: Beerschot mist penalty en verliest

Beerschot wacht na vier speeldagen nog steeds op de eerste overwinning. Tegen Standard gingen de Mannekes in de derde thuiswedstrijd van het seizoen voor de derde keer onderuit.

Lees verder

Belg wint tweede etappe in de Vuelta: Philipsen eerste in massasprint

Na drie derde en drie tweede plaatsen in de Tour de France heeft Jasper Philipsen in de Vuelta meteen zijn zege beet. 'Ongelooflijk', reageerde de Belg. Philipsen pakt ook meteen de groene trui.

Lees verder

'Taliban wisten precies hoelang ze moesten wachten'

Binnen één week namen de taliban verschillende Afghaanse steden in. De niet-statelijke organisatie was duidelijk goed voorbereid voor dit overdonderende offensief.

Lees verder

Nergens in West-Europa lagere vaccinatiegraad dan in Brussel: oppositie eist spoedzitting in parlement

CD&V en MR vragen een spoedzitting in het parlement over de kwestie. 'Het argument dat Brussel het lastig heeft omdat het een grote stad is, wordt nu toch moeilijker', zegt ook viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven).

Lees verder

Sterke Zirkzee buigt achterstand van Anderlecht met twee treffers om in zege

Joshua Zirkzee heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn waarde te bewijzen bij Anderlecht. De Nederlandse huurling van Bayern München boog op bezoek bij Cercle Brugge een vroege voorsprong om in een zege met twee treffers.

Lees verder

Ondermaats KV Mechelen lijdt derde nederlaag op rij

Vadis Odjidja stuwt Buffalo's naar eerste competitiezege.

Lees verder

Live | Afghanistan

Volg hier de situatie in Afghanistan op de voet

Lees verder

De volgende generatie van de Taliban: Wereldwijde jihad interesseert hen niet

Twintig jaar nadat de Amerikanen hen verdreven hadden, zijn de taliban terug. Zijn ze veranderd en wat staat de Afghanen te wachten?

Lees verder

Club Brugge wint gemakkelijk op het veld van Zulte Waregem

Charles De Ketelaere dirigeert Club Brugge naar ruime zege. Club Brugge heeft daarmee zijn tweede zege van het seizoen geboekt.

Lees verder

China's oorlog tegen private bedrijven

China is aan een grote opkuis bezig. De communistische partij legt reuzen als Alibaba en Tencent aan banden, schrapt beursgangen van een taxi-app, pakt de bijlessensector aan. Plots perkt de partij de vrije markt in en moeten ceo's luisteren. Maar ook videogames en 'immorele' liedjes gezongen in karaokebars komen in het vizier.

Lees verder

China's oorlog tegen private bedrijven

China is aan een grote opkuis bezig. De communistische partij legt reuzen als Alibaba en Tencent aan banden, schrapt beursgangen van een taxi-app, pakt de bijlessensector aan. Plots perkt de partij de vrije markt in en moeten ceo's luisteren. Maar ook videogames en 'immorele' liedjes gezongen in karaokebars komen in het vizier.

Lees verder

Afghaanse president reageert op Facebook: 'De taliban hebben gewonnen'

De Afghaanse president heeft zondag Afghanistan verlaten toen de taliban aan de poorten van Kaboel stonden. Vanavond geeft hij meer uitleg op Facebook waarin hij toegeeft dat de taliban gewonnen hebben. 'Ik deed het om meer bloedvergieten te vermijden.'

Lees verder

Balans van aardbeving in Haïti loopt op tot 1.297 doden

De aardbeving die het zuidwesten van Haïti zaterdagvoormiddag heeft getroffen, heeft nu al zeker aan 1.297 mensen het leven gekost. Dat heeft het hoofd van de civiele bescherming in het land gezegd.

Lees verder

Oppositiekandidaat Hichilema wint presidentsverkiezingen in Zambia

De Zambiaanse zakenman en oppositieleider Hakainde Hichilema (59) heeft de presidentsverkiezingen in zijn land gewonnen. Hij wist meer dan 2,8 miljoen stemmen achter zijn naam te scharen, zo heeft de kiescommissie in de nacht van zondag op maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Regen is weer van de partij

Maandag is het veelal bewolkt en trekt een zwakke regenzone van west naar oost over ons land. In de late namiddag verschijnen er opklaringen vanaf het noorden, maar er kunnen ook nog enkele buien vallen. Het is koel met maxima rond 14 graden op het Ardense reliëf, rond 17 à 18 graden in het centrum en rond 19 graden in het uiterste zuiden. De wind ruimt van zuidwest naar noordwest en is matig tot soms vrij krachtig, meldt het KMI.

Lees verder

Chaos op vliegveld van Kaboel, duizenden proberen land te verlaten

Op de internationale luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is zondagavond chaos uitgebroken nadat de Taliban tot in het presidentiële paleis waren doorgedrongen en de macht overnamen. Duizenden mensen proberen het land te verlaten.

Lees verder

Mahdi: 'Je kan en mag nu niemand terugsturen naar Afghanistan'

Nu de taliban bijna heel Afghanistan hebben overgenomen, zal België geen afgewezen asielzoekers terugsturen naar Afghanistan. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) gezegd op Radio 1. 'De situatie verschrikkelijk. Je kan en mag niemand terugsturen op een degelijke manier', zei Mahdi.

Lees verder