Doorgaan naar hoofdcontent

Archeologen ontdekken bijzonder goed bewaarde stoffelijke resten in Pompeï: haren nog te zien

HLN
Archeologen ontdekken bijzonder goed bewaarde stoffelijke resten in Pompeï: haren nog te zien
Archeologen hebben dinsdag een spectaculaire vondst gedaan op de archeologische site van de bedolven Italiaanse stad Pompeï. Ze ontdekten er de stoffelijke resten van de voormalige slaaf Marcus Venerius Secundio. "De vondst kwam als een verrassing voor iedereen, zelfs voor de specialist in grafarcheologie", vertelde parkdirecteur Gabriel Zuchtriegel aan het Duitse persagentschap dpa.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vluchters ingerekend, sprint Philipsen naar z'n tweede ritzege?
In de Ronde van Spanje is het woord vandaag weer aan de snelle mannen. Volledig vlak is het in Spanje nooit, maar naar alle verwachtingen wordt er straks in Molina de Aragón gesprint voor de overwinning. Opgelet: de laatste hectometers lopen licht bergop. Gesneden koek voor Jasper Philipsen, die z'n tweede ritzege in deze Vuelta kan pakken. Het officieuze startschot weerklinkt omstreeks 13u45, op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Zweden heeft corona-uitbraak na week van intimiteit en genot op festival voor tantraseks
Bij een tantrafestival op het Zweedse platteland hebben de deelnemers zich niet zo strikt aan de coronaregels gehouden. Het aantal besmettingen stijgt zodanig snel dat Noorwegen de Zweedse regio op de pandemiekaart weer rood heeft gekleurd.
Lees verder

Fabio Jakobsen is helemaal terug en wint Vuelta-rit na oplopend sprintje tegen Démare: "Droom die uitkomt"
In 376 dagen van bijna dood naar ritwinst in de Vuelta. Fabio Jakobsen (24) heeft de vierde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Nederlander haalde het in een oplopende massasprint voor Arnaud Démare en Magnus Cort. Leider Rein Taaramae kwam in het slot ten val, maar verloor geen tijd door de drie kilometer-regel.
Lees verder

Fabio Jakobsen is helemaal terug: Nederlander wint vierde rit na oplopend sprintje tegen Démare
Fabio Jakobsen (24) heeft de vierde rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Nederlander haalde het in een oplopende massasprint voor Arnaud Démare en Magnus Cort. Leider Rein Taaramae kwam in het slot ten val, maar verloor geen tijd door de drie kilometer-regel.
Lees verder

Romelu Lukaku traint eerste keer mee bij Chelsea
Romelu Lukaku heeft vandaag voor het eerst getraind bij Chelsea. De Rode Duivel is uit quarantaine en zal zondag wellicht zijn debuut maken in de Londense derby tegen Arsenal.
Lees verder

Miles (21) gaat voor de grap op vakantie in Kaboel: "Ergste wat me kon overkomen was voedselvergiftiging, dacht ik"
Vakantie in Kaboel? Miles Routledge (21) wilde het voor de grap wel eens uitproberen. Dat hij oog in oog met de taliban zou komen te staan, had hij bij zijn vertrek nooit durven vermoeden. Op sociale media hield de student uit de Britse stad Birmingham een overzicht bij van zijn hels avontuur.
Lees verder

Prins Harry en Meghan Markle: "Wij zijn gebroken en bang"
Prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (40) zijn bedroefd door de "kwetsbare" staat waarin de wereld zich op dit moment bevindt. De hertog en hertogin van Sussex zijn geraakt door de situaties in Afghanistan en in Haïti en de nieuwe varianten van het coronavirus.
Lees verder

Teller loopt verder op: meer dan 75 doden bij de zware overstromingen in Turkije
De zware overstromingen aan de noordelijke kustlijn van Turkije hebben reeds aan 77 mensen het leven gekost, terwijl er nog 34 vermist zijn. Dit heeft de rampenautoriteit AFAD dinsdag bekendgemaakt. Veertien slachtoffers moeten nog worden geïdentificeerd.
Lees verder

"Iedereen wil op een andere manier getroost worden." Zo verzacht je de pijn tijdens rouwen, volgens een ritueelbegeleider en psycholoog
Vandaag namen we afscheid van NINA-columniste Lara Switten. En dat verlies doet pijn. Voor haar familie, maar ook voor de duizenden Belgen die Lara volgden terwijl ze het voorbije jaar met kanker leefde. Rouwen is zwaar. Wat doe je wanneer je iemand wil troosten die afscheid moet nemen? Hoe kan je de pijn verzachten, wat zeg je wel, en wat vooral beter niet? We vroegen raad aan ritueelbegeleider Lotte Mariën en psychiater Uus Knops. "Stop je eigen verdriet vooral niet weg."
Lees verder

Dit was de ceremonie voor NINA-columniste Lara Switten: "Steffen zei dat hij er zou zijn. Lara beloofde hetzelfde, always and everywhere"
'Mijn zonneke', zo noemde de papa van Lara Switten (35) zijn dochter altijd. En het is waar: Lara was een zon die straalde, overal waar ze kwam. Voor echtgenoot Steffen was ze zijn fundament. Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Vandaag namen haar naasten afscheid van haar, een ceremonie die al haar volgers thuis live konden volgen. Iets waar Lara op stond. Een overzicht van de liefde, de vechtlust en de lichtpuntjes.
Lees verder

Enorme uitdaging voor Johan Walem: Anderlecht-vrouwen beginnen morgen aan Champions League
Anderlecht begint morgen aan de Champions League. Door blessures en het vertrek van een paar sleutelspeelsters krijg je het gevoel dat paars-wit aan kwaliteit heeft ingeboet. Het zit op het kampioenenpad. Gelukkig zorgt dat in de eerste ronde voor minder sterke tegenstanders.
Lees verder

KOERS KORT. Laporte wint opener Limousin - Van Poppel juicht in Zottegem - Opgave topfavoriet Ayuso in Ronde van de Toekomst
Christophe Laporte (Cofidis) heeft de openingsrit in de Ronde van de Limousin (cat. 2.1) gewonnen. De 28-jarige Fransman toonde zich na 183,3 kilometer van Isle naar Sainte-Feyre de snelste in een sprint, voor zijn landgenoot Dorian Godon en de Belg Tom Paquot.
Lees verder

Lichaam van vrouw teruggevonden na vloedgolf in Beierse kloof, nog een persoon vermist
Reddingsdiensten hebben dinsdag het lichaam van een vrouw teruggevonden na de vloedgolf in de Höllentalkloof. Er zou ook nog sprake zijn van één vermiste persoon. Door de hevige regenval in Beieren kwamen heel wat mensen in de problemen.
Lees verder

Zo zal de start van het schooljaar eruitzien
Weer op schooluitstap, spelen naar hartenlust en 5 dagen per week op de schoolbanken: 1 september zal dit jaar bijna zoals in 'pre-coronatijden' verlopen. In de klas moet het mondmasker niet meer op, maar het verdwijnt niet helemaal. Dit is hoe de start van het nieuwe schooljaar er zal uitzien.
Lees verder

LIVE. Mogen we het mondmasker na de scholen binnenkort ook op de werkvloer laten vallen? VTM NIEUWS vraagt het nu aan minister Vandenbroucke
De mondmaskersplicht in de scholen wordt drastisch versoepeld. Dat is Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dinsdag overeengekomen met het onderwijsveld. Wanneer wordt er ook komaf gemaakt met de mondmaskers op de werkvloer? VTM NIEUWS vraagt het aan minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Volg de uitzending hier live.
Lees verder

Flierefluiters op het scherm, maar hoe zit dat in het echt? Het huwelijksleven van James Bond-acteurs onder de loep
Je zou 't hem misschien niet nageven, maar voormalig 007-acteur Pierce Brosnan (68) viert deze maand z'n twintigste huwelijksverjaardag. Op het witte doek mag hij dan een echte playboy zijn geweest, achter de schermen was hij duidelijk iets trouwer dan z'n personage. Reden genoeg om het huwelijksleven van alle James Bond-acteurs eens van naderbij te bekijken. Van meerdere huwelijken over huiselijk geweld tot het verlies van een geliefde: zo verging het Daniel Craig en co.
Lees verder

Zijn gezicht was vierkant en hij was alleen nog herkenbaar aan zijn ogen: het straffe verhaal van Fabio Jakobsen die helemaal terug is na horrorcrash
Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step, 24) schoot vandaag raak in de vierde etappe in de Vuelta. En zeggen dat hij vorig jaar nog aan de dood ontsnapte. Een terugblik op die verschrikkelijke horrorcrash in de Ronde van Polen. "Elke keer dacht ik: dit is het, ik ga dood", doet Jakobsen zijn verhaal, met zijn zijn vriendin Delore aan zijn zijde. "Er is twee keer een priester langs geweest om voor me te bidden."
Lees verder

Na zware aardbeving krijgt Haïti nu ook nog tropische storm te verwerken
Het zuidwesten van Haïti krijgt maandag en dinsdag te maken met zware regenval van de tropische storm 'Grace', nadat de regio zaterdag ook al getroffen werd door een zware aardbeving met een kracht van 7,2 . De storm is een nieuwe zware domper voor de bevolking en de hulpverlening. "De tenten waarin mensen onderdak hadden gevonden, zijn weggewaaid, waardoor ze nu hun toevlucht moeten zoeken in beschadigde huizen", zegt Martine Haentjens, landenverantwoordelijke voor Haïti bij Caritas International.
Lees verder

West-Vlaams gouverneur Decaluwé wil warmtecamera's over hele kustlijn om migranten te onderscheppen
Carl Decaluwé wil over de ganse kustlijn een "thermisch cameraschild" uitbouwen om zogenoemde 'smallboats' te onderscheppen. De West-Vlaamse gouverneur vraagt aan de federale en de Vlaamse regering om samen met Europa te investeren in dergelijk cameranetwerk. De vraag komt er na zorgwekkende cijfers van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex.
Lees verder