Doorgaan naar hoofdcontent

Antwerpse politie verhoogt waakzaamheid na machtsovername van taliban in Afghanistan: “Dit conflict mag niet geïmp...

HLN
Antwerpse politie verhoogt waakzaamheid na machtsovername van taliban in Afghanistan: "Dit conflict mag niet geïmporteerd worden"
De politie van Antwerpen houdt extra toezicht in buurten waar Antwerpse Afghanen samenkomen nu de taliban de macht overgenomen hebben in Afghanistan. Eén van die plaatsen is het centrum van Khatme Nubuwwat in de Biekorfstraat. Burgemeester De Wever (N-VA) vraagt dat OCAD, bevoegd voor dreigingsanalyse, snel een rapport maakt over de aanwezigheid van gevaarlijke talibanaanhangers. In Antwerpen wonen ruim 8.000 Afghanen.
Lees verder

Vloedgolf sleurt brug en mensen mee in kloof nabij Zugspitze in Beieren: acht personen gered, nog zoekactie naar vermisten
Door hevige regenval is in een populaire kloof, de Höllentalklamm, in de Duitse deelstaat Beieren nabij de Oostenrijkse grens een vloedgolf ontstaan die een brug heeft afgerukt en mensen heeft meegesleurd. Er is een grote reddingsactie aan de gang. Volgens Duitse media zijn inmiddels acht mensen uit het water gehaald. De politie gaat ervan uit dat er nog wandelaars vermist worden.
Lees verder

Afghaan in Kaboel getuigt bij HLN LIVE: "We zijn verdoofd"
Nu de taliban Kaboel hebben overgenomen, vrezen de inwoners voor hun leven. Dat kan ook de 20-jarige Ahmad Belal Rashidi bevestigen. Hij is ondernemer en woont in de stad. Bij HLN LIVE vertelt hij hoe de situatie daar nu is. "Mensen zijn geschrokken om de taliban te zien. De angst is in hun lichaam gekropen, we zijn verdoofd. Winkels en openbare plaatsen zijn nu gesloten. Er hangt een vreemde stilte."
Lees verder

Football Talk. Bas Dost scoort vier keer voor Club tegen Deinze (7-2) - Gianni Bruno valt uit bij Buffalo's
Ze weigeren zich neer te leggen bij de hiërarchie, de échte centrumspitsen van Club Brugge. Bas Dost, Daniel Pérez en Youssouph Badji deelden vanmiddag met hun drie een rammeling uit aan 1B-club Deinze: 7-2. De scherpste was Dost. Die scoorde er in z'n eentje vier. Pérez en Badji – met een strafschop – verdeelden de overige drie goals onder hun tweetjes. Voorts deed ook Tibo Persyn, die op Zulte Waregem debuteerde voor Club, matchritme en vertrouwen op. Hij had in een paar doelpunten een voet. (NP)
Lees verder

Onbekende man slaat inboedel van café kort en klein: "Enkel omdat ik zei dat ik geen cd-speler heb en zijn liedje niet kon afspelen"
Op de Graanmarkt in Ninove heeft maandagavond een cafébezoeker de inboedel kort en klein geslagen in het café van Marc Wets (58). De man zat er al een hele dag en gedroeg zich al een tijd bijzonder vreemd maar zorgde niet voor problemen, tot hij vroeg om een plaatje op te zetten in de zaak wat de uitbater niet kon doen. "Plots nam hij zijn paraplu en begon hij al mijn glazen stuk te slaan en een kast omver te gooien", vertelt Marc.
Lees verder

Wisselfout Van Bommel komt Wolfsburg duur te staan: DFB haalt club van Bornauw, Casteels en Vranckx uit bekertoernooi
Mark van Bommel is met VfL Wolfsburg uit het Duitse bekertoernooi gehaald. De Nederlandse coach wisselde in het bekerduel met Preuẞen Münster een keer te veel en daardoor is VfL Wolfsburg nu reglementair uit het bekertoernooi gehaald.
Lees verder

Degryse ziet Club of Genk kampioen worden en is gecharmeerd door De Ketelaere: "Hij is één van de gezichten van de nieuwe generatie Rode Duivels"
Degryse op dinsdag. Onze analist fileert de vierde speeldag van de Jupiler Pro League, met aandacht voor de twee grote titelkandidaten: Club en Genk. Maar hij heeft ook een woordje over voor Anderlecht. "Zirkzee? Hij is beter dan Nmecha."
Lees verder

INTERVIEW. Belgische militair die op missie was in Afghanistan: "Op twintig jaar tijd zijn er duizenden militairen gesneuveld en het lijkt allemaal voor niets"
Ontgoocheling. Dát is wat Loïc (*) voelt nu de westerse troepen zich volledig terugtrekken uit Afghanistan. De dertiger was als Belgische militair in het totaal acht maanden aan de slag in de hoofdstad Kaboel. "Ik ken collega's die hun huwelijk op de klippen zagen lopen terwijl ze op missie waren. Of de geboorte van hun kinderen hebben moeten missen. En voor wat eigenlijk?" Een analyse van de situatie tot nu toe.
Lees verder

"Taliban gaan nu al van huis tot huis om mensen op hun zwarte lijst te zoeken"
De taliban zwaaien de plak in Afghanistan, met onmiddellijke gevolgen op het terrein. "Inwoners van Kaboel getuigen dat de taliban nu al van huis tot huis gaan in bepaalde buurten om namen te registreren en mensen te zoeken die op hun zwarte lijst staan", waarschuwt Ghulam Isaczai. De VN-ambassadeur van Afghanistan deed de uitspraak in de spoedvergadering van de Veiligheidsraad.
Lees verder

Thibaut Courtois over contractverlenging bij Real: "Eens je met de verwachtingen leert leven, is dit de geweldigste club"
Thibaut Courtois (29) heeft zijn contract bij Real Madrid verlengd tot 2026. Dat vraagt om een interview met onze nationale doelman. Hierbij al een voorsmaakje. "Dit toont aan dat Real me zeker nog vijf jaar bij hen in doel ziet staan." Het volledige interview leest u vanavond op HLN.be!
Lees verder

De weken van de waarheid voor Racing Genk: Slagen de Limburgers erin om hun Gouden Drietand in de rangen te houden?
Het is bang afwachten in Genk. Inkomend heeft de vicekampioen z'n zaakjes op orde, maar uitgaand blijven er veel vraagtekens. Slaagt Genk erin om zijn Gouden Drietand in de rangen te houden?
Lees verder

Thibaut Courtois over contractverlenging bij Real: "Eens je met de verwachtingen leert leven, is dit de geweldigste club"
Thibaut Courtois (29) heeft zijn contract bij Real Madrid verlengd tot 2026. Met de Koninklijke grandeur die past bij Real, is dat vandaag aangekondigd. Dat vraagt om een interview met onze nationale doelman. Een gelukkige Courtois in een exclusief gesprek via Zoom, hieronder te bekijken en lezen: "Op momenten als deze ben ik blij om een jonge papa te zijn. De kinderen kunnen naar wedstrijden komen en zien hoe hun papa in doel staat bij de grootste club ter wereld."
Lees verder

Johnny de Mol: "Beschuldiging van zware mishandeling zag ik niet aankomen"
De Nederlandse Johnny de Mol (42) had nooit gedacht dat zijn ex-verloofde Shima Kaes aangifte zou doen van zware mishandeling en poging tot doodslag. "Dat heb ik nooit zien aankomen. Als je mij echt wilt raken of pakken, dan moet je met zoiets komen", zegt de bekende televisiemaker in Linda, het magazine dat zijn nicht Linda De Mol (57) runt.
Lees verder

CNN-journaliste brengt met hoofddoek verslag uit vanuit Kaboel: "Ik moest opzij gaan staan omdat ik een vrouw ben"
Ook voor reporters in Kaboel is het razendsnel schakelen. Gisteren bracht CNN-journaliste Clarissa Ward nog verslag uit in een fleurige outfit, vandaag verscheen ze voor de camera in een lang zwart gewaad met hoofddoek. Zelfs zonder expliciete verplichting gelden de wetten van de taliban in het straatbeeld dus al. Ward kreeg tijdens haar reportage ook te horen dat ze opzij moest gaan: als vrouw was ze te dicht bij een groep mannen gekomen.
Lees verder

Israël vraagt hulp bij bestrijding bosbranden bij Jeruzalem
Israël vraagt de hulp van onder meer Frankrijk, Griekenland en Italië bij de bestrijding van grote bosbranden nabij Jeruzalem. Honderden mensen zijn geëvacueerd en grote rookwolken trekken over de stad. Tot nu toe is ongeveer 17.000 hectare in de as gelegd.
Lees verder

Football Talk. Van Damme (KVM) scoort bij wederoptreden - Bas Dost scoort vier keer voor Club tegen Deinze (7-2) - Gianni Bruno valt uit bij Buffalo's
KV Mechelen heeft een oefenmatch tegen OH Leuven verloren met 2-1. Joachim Van Damme (30) maakte zijn wederoptreden na zijn blessure en twee weken in de B-kern. Hij scoorde het enige Mechelse doelpunt en speelde 60 minuten probleemloos mee. Voor OHL troffen de nieuwkomers Shengelia en Rezaei raak. (HML/ABD)
Lees verder

Minister Vandenbroucke wil vaccinatie voor zorgpersoneel verplichten
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt dat hij voorstander is van het verplichten van een vaccinatie onder het zorgpersoneel. Dat zei hij vanavond in Terzake. Hij zal zo'n verplichting voorstellen in de federale regering en aan de gewesten.
Lees verder

Ex-Anderlechtspits Mitrovic scoorde gekste goal van het weekend
Die kan tellen. Aleksandar Mitrovic (26) scoorde zonder twijfel de gekste goal van vorig weekend. In de 1-5-overwinning van Fulham tegen Huddersfield tekende de ex-Anderlechtspits voor het openingsdoelpunt. Ryan Schofield, keeper van de thuisploeg, controleerde de bal ter hoogte van de achterlijn met de borst om daarna dramatisch weg te werken. Récht op de knie van een uitschuivende Mitrovic, die met veel geluk scoort.
Lees verder

Slachtoffer dubbele moord in Gouvy: "Ik zou mijn leven geven voor de persoon waarvan ik hou"
'Waar ik mijn leven voor zou geven? Zonder twijfel voor de persoon van wie ik hou." De uitspraak van Ann Lawrence Durviaux (53) uit 2018 is zaterdagnacht een griezelige voorspelling gebleken. Eén dag na haar verjaardag werd ze doodgeschoten in het huis van Nathalie Maillet (49) en haar man Franz Dubois (75). Hij had de twee dames betrapt in bed. "Je partner betrappen is één ding. Als dat met iemand van hetzelfde geslacht is, is dat een 'verrassing' die er nog eens bijkomt."
Lees verder

Klok in Kaboel in 24 uur 24 jaar teruggedraaid: "Had je televisie, dan sloeg de taliban die kapot"
In amper 24 uur wordt de klok in Kaboel 24 jaar teruggedraaid. Voorlopig is er geen vrouw in het straatbeeld te zien, en ze draagt al zeker geen jeans meer rond de heupen. In een stad die na de aanslagen van 9/11 moderner werd, sluiten de boetieks weer. "Had je televisie, dan sloeg de taliban die kapot", blikt Rahela Habibi (52) terug. Ze woonde tot haar dertigste in Kaboel.
Lees verder